CO ZROBIĆ JAK SERCE PĘKA ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » CO ZROBIĆ JAK SERCE PĘKA ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

Temat: CO ZROBIĆ JAK SERCE PĘKA ?

Hej.

Jestem nowa na forum.
Proszę powiedźcie mi co zrobić jak osoba, która była mężem przez 2 lata + 3 znajomości odchodzi do starszej o 15 lat , dzieciatej i mężatej Miał wszystko : dziwkę w łózku, kucharkę w kuchni i partnerkę w życiu.
Zaorał mnie psychicznie. I nie wiem czy się śmiać czy płakać. Bo ból jest nie do zniesienia.

Tak tak wiem, czas leczy rany. Ale przed nami jeszcze rozwód z orzeczeniem o winie. Świadkowie , detektyw, kochanka, koleżanka kochanki, koledzy którzy go kryli, mąż kochanki - przedstawienie będzie.

Tylko wiecie co ? Mogę tego użyć tylko ja taka nie jestem w głębi duszy. On ze mnie robi takiego potwora !

I znowu nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Bo potworem nie jestem, ale drugi raz nie nadstawie policzka.

Zobacz podobne tematy :
Odp: CO ZROBIĆ JAK SERCE PĘKA ?

Mysle ze dziwka nie jestes ale na pewno zgoda na pewne postepowania partnera w przeszlosci (czego nie trudno sie domyslic) znacznie obnizyly Twoj szacunek do samej siebie. Nie pozostaje wiec nic innego jak z czasem go odbudowac, na zasadach i wnioskach z poprzedniego zwiazku. Nie ma tez sensu holdowanie zlosci i nienawisci do bylego, nie jest tego wart. Natomiast musisz wiedziec ze to ze np. "wykonywalas obowiazki w kuchni" nie implikuje wiernosci czy jakosci zwiazku. I teraz jak do tego wszystkiego podejdziesz zalezy wylacznie od Ciebie. Prawda, fakty masz prawo je pokazac. Ale czy zrobisz to spokojnie, czy bedzie w tym pragmatyzm, prawda czy nienawisc, to juz zalezy wylacznie od Ciebie. Tego co bylo nie cofniesz ale to co zrobisz w przyszlosci bedzie Twoim wyborem. Wiem ze trudno bedzie temu stawic czola to moze miej kogos obok siebie, bliska przyjaciolke, mame? Potem kazdy takie wyrzeczenie zlosci, zlego slowa, emocji zaprocentuje wielokrotnie satysfakcja z bycia lepszym od niego. Z tym ze nie moze to pojsc w pyche, bo pycha odwroci sytuacje i sie moze zemscic na Tobie w innej sytuacji.

3

maniek_z_maniek napisał/a:

Mysle ze dziwka nie jestes ale na pewno zgoda na pewne postepowania partnera w przeszlosci (czego nie trudno sie domyslic) znacznie obnizyly Twoj szacunek do samej siebie. .

Autorce, chodziło o to, że w sypialni niczego mężowi nie brakowało, tak się mówi proszę Pana, taka przenośnia.

4

Tamarka81 napisał/a:

Hej.

Jestem nowa na forum.
Proszę powiedźcie mi co zrobić jak osoba, która była mężem przez 2 lata + 3 znajomości odchodzi do starszej o 15 lat , dzieciatej i mężatej Miał wszystko : dziwkę w łózku, kucharkę w kuchni i partnerkę w życiu.
Zaorał mnie psychicznie. I nie wiem czy się śmiać czy płakać. Bo ból jest nie do zniesienia.

Tak tak wiem, czas leczy rany. Ale przed nami jeszcze rozwód z orzeczeniem o winie. Świadkowie , detektyw, kochanka, koleżanka kochanki, koledzy którzy go kryli, mąż kochanki - przedstawienie będzie.

Tylko wiecie co ? Mogę tego użyć tylko ja taka nie jestem w głębi duszy. On ze mnie robi takiego potwora !

Hej,

ja żałuję teraz i jestem na siebie zła, że chciałam tak polubownie (mój mikser więc ty weź blender - nie ważne, że i za to i za to ja zapłaciłam). Myślałam, że będzie przyjacielem, że będzie nadal ważną osobą w naszym życiu.
Ale..On woli nowe życie i nie interesuje się nami. Teraz nie zostawiłabym nawet tego blendera.

Zrobisz co uważasz, ja polecam walkę o swoje.

5

Chodzi o to, żeby się w tym wszystkim nie zatracić.
Sytuacji się nie odkręci, ale pójście na całość oznacza PÓJŚCIE NA CAŁOŚĆ.

W orzeczeniu o winie nie chodzi o pieniądze. Nie chce od niego nic. Chcę tylko żeby mu ktoś wytłumaczył, że tak się nie robi . A jeśli ma być to Sad bo ja , przyjaciele, matka ... nikt nie jest w stanie - to trudno. Wstanie i usłyszy ,, Jest Pani idiotą " a potem to jeszcze na piśmie dostanie.

Tylko siebie mi szkoda ...

PS. kalasznikow - dzięki za rozszyfrowanie mojego skrótu myślowego. smile

6

Tamarka81 napisał/a:

Chodzi o to, żeby się w tym wszystkim nie zatracić.
Sytuacji się nie odkręci, ale pójście na całość oznacza PÓJŚCIE NA CAŁOŚĆ.

W orzeczeniu o winie nie chodzi o pieniądze. Nie chce od niego nic. Chcę tylko żeby mu ktoś wytłumaczył, że tak się nie robi . A jeśli ma być to Sad bo ja , przyjaciele, matka ... nikt nie jest w stanie - to trudno. Wstanie i usłyszy ,, Jest Pani idiotą " a potem to jeszcze na piśmie dostanie.

Tylko siebie mi szkoda ...

PS. kalasznikow - dzięki za rozszyfrowanie mojego skrótu myślowego. smile

Ja nie o pieniądzach też. Tylko mnie też strasznie potem bolało, jak zobaczyłam, że zabrał poduszkę mojego syna z Jego pokoju i dał nowej koleżance (niewiele starszej od naszego dziecka), którą przygarnął do naszego mieszkania. Jak odwozi ją (dla mnie i dziecka nie chciało mu się "wpierniczać w korki") moim samochodem, który mu zostawiłam, bo przecież ja mam kierowcę w pracy, który mnie wszędzie zawiezie a Jemu potrzebny.

Chodzi mi tylko o to, że może zdałby sobie sprawę z tego, że jak podjął decyzję o zaczynaniu na nowo, to niech zaczyna na nowo, od zera.

7

Współczuję Ci z całego serca Twojej życiowej sytuacji, bo domyślam się jak cierpisz jednak to co mogę Ci napisać i czego nie będziesz nigdy żałowała to tego, że pokażesz wszystkim, że odejście męża nie zniszczyło Ci życia. Inaczej znajdziesz się na straconej pozycji a Twój były mąż będzie już zawsze to przeciwko Tobie wykorzystywał, bo po przeczytaniu Twojej historii zwątpiłam, że ten człowiek ma jakiekolwiek wyrzuty sumienia po tym jak Cię skrzywdził. Takich ludzi trzeba niszczyć ich własną bronią. Wiem, że może wymagam od Ciebie za dużo, bo bycie silną w takiej sytuacji wymaga nie lada wysiłku, ale tylko takie podejście do sprawy może po upływie czasu dać Ci satysfakcję zwycięstwa. Moja rada jest taka - zacznij nowy rozdział w swoim życiu. Lepszy rozdział! A zacznij od najdrobniejszych rzeczy: nowej fryzurze, nowych butach, spotkaniu z koleżanką, wyjściem do kina ze znajomymi, porządkami domowymi. Pamiętaj, że Twoje życie jest tylko w Twoich własnych rękach i to Ty nim sterujesz i od Ciebie zależy jak kiedyś ono będzie wyglądało. Możesz za rok wyglądać na zaniedbaną, smutną i nadal pogrążającą się w żalu po stracie męża kobietą albo na zadbaną, promieniejącą uśmiechem i atrakcyjną babkę u boku fajnego, przystojnego faceta przy którym czujesz się spełnioną kobietą i bijesz się z myślami jak kiedyś mogłaś być ze swoim byłym facetem.

8

Myślisz, że nie jest aż takim kretynem i jak dostanie na piśmie to zrozumie ? Może faktycznie trzeba spotkać się na sali sądowej, żeby móc ,, spokojnie " się wyartykułować na temat swojego byłego małżeństwa. Nie jestem typem osoby która się żali i nie żaliłam przez całą znajomość więc może nadszedł czas żeby powiedzieć co na ten temat myślę.

Leki + psycholog + rodzina + przyjaciele i do boju smile

Mam nadzieję, że nie będzie się to ciągnąć 100 lat smile

A co do zabierania rzeczy - na początku chciał tylko skarpetki , potem kurtkę a teraz telewizor. A ja mu grzecznie mówię ,, zostałeś wymeldowany więc paszoł won " bo reszta wyleci przez okno z IV piętra. Tak wiem , mam ten luxus , że nie muszę wybierać między dobrem dziecka a swoim, bo dzieci po prostu nie mamy. A mieszkanie jest moje.

Co nie zmienia faktu, że mnie zaorał psychicznie i mam nadzieję, że sprawy w Sądzie będą na tyle szybko, że mi wkur... nie minie.

Swoją drogą mama powiedziała ,, chciałaś chłopca to masz chłopca " ....

9

Tamarka81 napisał/a:

Swoją drogą mama powiedziała ,, chciałaś chłopca to masz chłopca " ....

Mądre te mamuśki, moja dodała "kulawa ani garbata nie jesteś" wink

Ale masz rację, że nawet na piśmie może nie dotrzeć i to jest takie trochę dawanie mu nauczki na przyszłość - czyli Ty z tego już nie skorzystasz.

10

Patowa sytuacja smile ani garbata ani idiotka - a zostawił dla starszej o 15 lat Pani.

Życie to przewrotna Żmija  smile

PS. Jeszcze słyszałam ,, oddaj mi obrączkę - kupiliśmy je razem, jedna jest moja , druga jest twoja  "

Patologia pełną gębą. Rozum mówi ,, olej " a serce ,, zniszcz " . Będę się smażyć w piekle coś czuje ale za to będę miała towarzystwo mojego byłego męża. Obok w kotle.

11

tamarka ja ci powiem tak brzydko ale prawdziwie z kurwiarza meza nie zrobisz a z bylego meza przyjaciela ja powiem ci jak ja to zrobilam charakter mam podly bo albio biore wszystko albo nic nie rozdrabniam sie jak swojego pana pogonilam tak jak stal w marcu w krotkich spodenkach koszulce klapkach i bez skarpet do mamusi 900km jechal autostopem trzy dni bylam z siebie dumna nie dostal ani jednego grosika nic bo to nie ja nawalilam gdybym ja nawalila odeszla bym z dziecmi na reku bez slowa .Tak moja droga bierz wszystko zeby nie wiem co rozwod to jest wojna tu nie ma litosci ja zgarnelam wszystko dworek konta auto jego plyty wszystko do ostatniej dziurawej skarpetki kupilam po wszystkim wiadro lodow i nawet sumienie mnie nie gryzlo takze nie pzrejmuj sie rezerwuj mi kociol kolo siebie bedzie nam razniej NIE DAJ SIE WALCZ NAWET O BYLE GOWNO POKARZ MU KTO JEST GORA NIECH ZALUJE A NAJBARDZIEJ SIE CZEGOS ZALUJE JAK SIE TO TRACI POWODZENIA ODZYWAJ SIE CO I JAK

12

A OBRACZKE SWEGO PANA SPRZEDAJ I KUP SOBIE COS LADNEGO wybral starsza ciekawe na jak dlugo z regoly auto wymienia sie na mlodszy model chyba ze jest milosnikiem staroci jesli wiesz co mam na mysli

13

Tamarka81 napisał/a:

Patowa sytuacja smile ani garbata ani idiotka - a zostawił dla starszej o 15 lat Pani.

Życie to przewrotna Żmija  smile

PS. Jeszcze słyszałam ,, oddaj mi obrączkę - kupiliśmy je razem, jedna jest moja , druga jest twoja  "

Patologia pełną gębą. Rozum mówi ,, olej " a serce ,, zniszcz " . Będę się smażyć w piekle coś czuje ale za to będę miała towarzystwo mojego byłego męża. Obok w kotle.

Sama pisałaś, że chłopczyk.
Tacy, albo szukają sobie dziewczynki do zabawy w piaskownicy, albo mamy.
Twój mamę sobie znalazł, mój dziewczynkę.

Ty chciałaś być partnerką. Nie wiem jak było, ale co by się nie działo to zdrada nie jest wyjściem i w tej sytuacji chłopczykowi należy się klęczenie na grochu w piwnicy przy zgaszonym świetle.

Pewnie usłyszysz, że tego się po Tobie nie spodziewał, ale czy Ty się spodziewałaś tego po nim?
Nie daj się teraz samej sobie wpędzić w poczucie winy.

14

Jest jeszcze 1 rzecz - będę świetnym świadkiem na jej rozwodzie smile tak się składa, że jesteśmy z jej mężem sąsiadami smile a to czysty przypadek . Najkrótsze 800 m w moim życiu.

Mówię Wam - kocioł czeka !

15

Hej.

Wiecie co ?

Joanna 925 - masz rację . Albo wszystko albo nic.

Każdy ma żonę taką, na jaką zasługuje.

5 lat życia zmarnowałam - teraz jego kolej. Koniec głaskania.

16

Tamarka81 napisał/a:

Hej.

Wiecie co ?

Joanna 925 - masz rację . Albo wszystko albo nic.

Każdy ma żonę taką, na jaką zasługuje.

5 lat życia zmarnowałam - teraz jego kolej. Koniec głaskania.

Ciągle nie jesteś pewna:)

17

Jestem. Poszły konie po betonie.

18

i tak trzymac dumna z ciebie jestem do ostatnich podartych gaci bedziesz miala scierki do podlogi nie daj sie tylko dobrego prawnika brac i do ataku rannych i jencow nie zabieraj niech te konie wdepcza go w ten beton powodzenia

19

Nie pozostaje mi nic innego tylko tak zrobić smile

20

tylko pamietaj GLOWA DO GORY PIERS DO PRZODU I DO ATAKU

21

Byłam dziś w Sądzie. Tak jak myślałam nawet pozwu nie złożył. Ja będę musiała.

I taką mam ochotę powiedzieć mu po raz kolejny , że jest chłopcem nie mężczyzną. Ehh .

Gzie ci mężczyźni... orły sokoły herosy ....

22

wygineli wraz z dinozaurami zostaly pojedyncze osobniki bardzo mi przykro skladaj pozew niech wie ze nawet do tego sie nie nadaje pierdola jeden

23

O tyle masz dobrze że to Twoje mieszkanie i ty decydujesz co może zabrać. Ja musiałam się ewakuować i wzięłam tylko swoje "panieńskie" rzeczy i to potrafił wypomnieć. A ile pieniędzy włożyłam w inne sprzęty... Gnębienia psychicznego mu nie udowodnie bo nie mam świadków, a najlepsze że ostatnio "wyszło" że chyba mnie zdradzał ale ja nie będę szukać dowodów tego, nie mam już siły. Nic to między nami nie zmieni. Jeszcze niedawno chciałam mu dać nauczkę i drzeć się w sądzie mimo że u nas staż małżeński bardzo krótki to i wspólny majątek niewielki-heh nie zdążyłam jeszcze nawet poczuć się żoną...
Eh chłopcy... kiedy oni dorosną.

24

Ja tam się drzeć nie będę. Nie mój styl.

Spokojnie i z pełną dozą nieśmiałości wytłumaczę w Sądzie brak rozwoju osobistego męża przez 5 lat. Brak bezinteresowności, brak zainteresowania i chyba własną głupotę, że w tym tkwiłam.

Mój Boże. Sama się z siebie teraz śmieje.

25

Tamarka81 napisał/a:

Hej.

Jestem nowa na forum.

Tamarko, nawet nie wiesz, z jak kulturalnym człowiekiem się rozwodziłam, jakim uczciwym, rozstajemy się w zgodzie, och tak, z klasą, w przyjaźni... hheheheh, szkoda tylko, że to wszystko okazało się być gówno prawda, teraz sku****l chce zedrzeć ze mnie, ile się da, nawet posunę się do stwierdzenia, że chce mnie okraść. Ładna mi klasa.  Nie ma rozwodów polubownych. Ja Cię nie namawiam do walki, ataku, tylko przypominam stare chińskie przysłowie - chcesz pokoju, to szykuj się do wojny.

26

Tamarka81,
Ty się nawet nie musisz na nim.mscic smile
Sam sobie taką karę wymierzył, że tylko mu wspolczuc

27

Secondo1 napisał/a:

Tamarka81,
Ty się nawet nie musisz na nim.mscic smile
Sam sobie taką karę wymierzył, że tylko mu wspolczuc

Kara karą ale sprawiedliwość musi być po mojej stronie. smile

Co nie zmienia faktu, że jest ciężko....

28

hey znow ja dawno mnie nie bylo ale troche wakacji mi bylo potrzebne jak twoje sprawy

29

Hej. 1 sprawa za mną.  Hrabia orzekł : albo polubownie albo Z MOJEJ WINY.  No to się rozbawiam.  Pomijając ze nie stawił się na spr. Zwolnienia tez nie przysłał.  Czuje grzywną w powietrzu  smile a i jeszcze chce 1 pokój z 2 do wyłącznego użytku hahahha. Z mojego mieszkania. Hahah 

joanna925 napisał/a:

hey znow ja dawno mnie nie bylo ale troche wakacji mi bylo potrzebne jak twoje sprawy

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » CO ZROBIĆ JAK SERCE PĘKA ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024