Witam serdecznie mam pytanie bo nie wiem czy dobrze zrobiłam otóż biorę od marca tabletki antykoncepcyjne i pominelam jedna jednak wzięłam na następny dzień. Przerwa między nimi była 48godxin. Opakowanie zaczęłam 2tygodnie temu. Powiedzcie co powinnam zrobic
Brać pigułki dalej, normalnie. Dla pewności przez kilka dni zastosuj dodatkowo zabezpieczenie. Nie powinno się raczej nic dziać.
Czyli mam brać bez obaw?
Brać dalej, jeżeli jesteś już w drugim tygodniu tego opakowania (Czyli prawie końcówka) to ja bym brała bez obaw.
też mi sie coś takiego przydarzyło, ale nie ma co się stresować. w takich wypadkach faktycznie staram się myśleć o dodatkowym zabezpieczeniu. chociaż ostatnio zainstalowałam sobie aplikację na telefon Różowe Lusterko, żeby mi przypominało o braniu i od dłuższego czasu nic nie pomijałam. Warto ustawiać sobie takie przypominajki, bo później mniej stresu:)
chyba każdej kobiecie, która bierze tabletki antykoncepcyjne się to zdarzyło^^ przeczytałam własnie na forum o tej aplikacji i z ciekawości zainstalowałam. Różowe Lusterko jako aplikacja okazała się bardzo przydatna i faktycznie odkąd ją mama ni razu nie zapomniałam, jest to fajny sposób dla kobiet, które muszą pamiętać o wielu rzeczach ![]()
Słyszałam, że w tej aplikacji są również informacje odnośnie BMI, kojarzycie o co chodzi ?
tak, w tej aplikacji jest taka możliwość, aby kontrolować swoją wagę:)