Jak napisać wiadomość, aby odpowiedziała ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak napisać wiadomość, aby odpowiedziała ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Jak napisać wiadomość, aby odpowiedziała ?

Witam, zwracam się tutaj, bo mam nadzieję, na radę od kobiet ;]

Od początku.
Mieszkam w małej mieścinie, gdzie każdy każdego zna lub kojarzy z widzenia, mieszkała tutaj też dziewczyna, która mi się spodobała. wyprowadziła się do większej miejscowości kawałek dalej (studia i praca). Ona raczej mnie kojarzy, ale nigdy z nią nawet nie rozmawiałem, nigdy nie było nam po drodze, jest młodsza od 3 lata, zazwyczaj obracaliśmy się w innym gronie znajomych i nie było po drodze. Dziewczyna strasznie mi się podoba i nie chodzi tutaj o wygląd, pociąga mnie jej całokształt. Jestem w 90% pewny, że nie ma chłopaka.

Teraz o co chodzi. chciałbym do niej zagadać, zaprosić na jakiś spacer zapoznawczy, chciałbym się z nią ogólnie spotykać, ale problem jest w tym, że odkąd się wyprowadziła z mojej mieściny to jej nie widuję. Jedyne co mam to kontakt przez fejsbuka. Wiem ogólnie co robi i gdzie pracuje, ale nie piszcie mi proszę, że mam tam iść i wpaść na nią przypadkiem bo serio ... To jest takie miejsce, że nie mam tam w okolicy czego szukać i wyjdę na stalkera albo pedofila jak mnie tam spotka xD

Co mam jej napisać, żeby w ogóle raczyła mi odpisać ? Jestem trochę nieśmiały ale przy tej dziewczynie czuję, że się przełamię i nawet chciałbym ją zaprosić na żywo gdzieś, ale no szanse na nasze spotkanie to jakiś 1%. Co panie sądzą o pisaniu w takiej sytuacji przez neta ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak napisać wiadomość, aby odpowiedziała ?

Trochę wiary w siebie smile
W dzisiejszych czasach net łączy ludzi. Spokojnie więc możesz napisać na fb do Niej, na początku co słychać i że nie macie nigdy okazji porozmawiać. Wiesz najlepiej być sobą, nie mów za dużo żeby nie odstraszyć, po prostu poznajcie się bliżej, zwłaszcza że Ona Cię kojarzy:)
No i dobrze , że napisałeś, ludzie piszą tu w różnych sprawach:)
Powodzenia wink

3

Również uważam, że w dzisiejszych czasach, kiedy to komunikujemy się i poznajemy w sieci, napisanie wiadomości nie jest niczym zaskakującym ani niestosownym, tym bardziej, że nie masz z nią innej możliwości kontaktu.
Jeśli miałabym coś radzić, to aby Twoja wiadomość była zupełnie naturalna. Napisz jej to, co nam, czyli że pamiętasz ją jeszcze z czasów, kiedy mieszkała w Twojej miejscowości, ale że nigdy nie mieliście okazji się poznać, to gdyby miała ochotę i odrobinę czasu, chętnie zaprosisz ją na spacer, do kawiarni czy co tam sobie wymyślisz.
Na początek tyle, potem zobaczysz czy w ogóle się odezwie i jeśli tak, to czy będzie zainteresowana, wtedy pomyślisz co dalej. Niemniej na pewno nie uderzaj od razu z grubej rury, czyli że Ci się podoba i chciałbyś się z nią spotykać - w ten sposób możesz ją zniechęcić, a nawet przestraszyć.
Spróbuj, nie masz przecież nic do stracenia smile.

4

skoro tak mówicie to chyba napiszę coś. Choć z drugiej strony boję się, że się zgodzi big_smile
ehh, taka mentalność osób nieśmiałych

5

Są tylko dwie możliwości - zgodzi się lub nie. Co wybierasz? big_smile

6

oj jak ten osiolek u zloba wiesz jak sie skonczyla ta bajka zeby z toba tak nie bylo napisz do niej otwarcie ale delikatnie a jak sie zgodzi to bedziesz sie dalej martwil do odwaznych swiat nalezy wiec odwagi chlopie

7

Olinka napisał/a:

Są tylko dwie możliwości - zgodzi się lub nie. Co wybierasz? big_smile

najlepiej to by było pominąć ten durny okres poznawania się big_smile
Chciałbym żeby się zgodziła, ale jednocześnie się tego obawiam, że jak dojdzie do spotkania to ja się zestresuję i będzie lipa ;p
Powinienem jej się przyznać, że jestem nieśmiały ?

8

Proponuję trzymać się tego podejścia smile:

heszkewmeszke napisał/a:

Jestem trochę nieśmiały ale przy tej dziewczynie czuję, że się przełamię (...)

Może wcześniej postaraj się z nią trochę pokorespondować, potem ze dwa razy porozmawiać przez telefon, jednym słowem stopniuj stres, dzięki czemu w chwili spotkania powinno być Ci nieco łatwiej poskromić paraliżujące skrępowanie.

heszkewmeszke napisał/a:

Powinienem jej się przyznać, że jestem nieśmiały ?

Na tym etapie wydaje mi się to zupełnie zbędne. Po co od razu odkrywać wszystkie karty? Jeśli będzie chciała bliżej Cię poznać, to przecież i tak w końcu to wypłynie, prawda? Przy czym warto pamiętać, że nieśmiałość nie przez wszystkich uważana jest za wadę wink.

9

napisałem w piątek ale do tej pory żadnego odzewu, w sumie na fb nie wyświetla mi, że wiadomość została odczytana hmm
Nie będę jej spamował, w sumie nie wiem czy wiadomości od nieznajomych nie wpadają na fb do skrzynki "inne" i ich nie wyświetla normalnie.
Nie wiem co teraz, czy wysłać jej zaproszenie w ciemno i pisać jeszcze raz jeśli przyjmie czy co ;p
Choć może miała pracowity weekend i o tym nawet nie myślała, nie wiem hmm

10

heszkewmeszke napisał/a:

napisałem w piątek ale do tej pory żadnego odzewu, w sumie na fb nie wyświetla mi, że wiadomość została odczytana hmm
Nie będę jej spamował, w sumie nie wiem czy wiadomości od nieznajomych nie wpadają na fb do skrzynki "inne" i ich nie wyświetla normalnie.
Nie wiem co teraz, czy wysłać jej zaproszenie w ciemno i pisać jeszcze raz jeśli przyjmie czy co ;p
Choć może miała pracowity weekend i o tym nawet nie myślała, nie wiem hmm

Jeżeli nie jesteście znajomymi, to wiadomość powędrowała do skrzynki "inne", do której raczej rzadko się zagląda. Pozostaje więc czekać, aż przeczyta albo wysłać jej zaproszenie do znjomych.

11

dobra wysyłam jej zaproszenie, bo głupio będzie jak odczyta to po 3 miesiącach xD

12

Istnieje wiele sposobów na poznanie dziewczyny, a jednym z najpopularniejszych sposobów jest rozmowa. Jednak ważne jest, aby upewnić się, że zadajesz właściwe pytania. Na przykład możesz zadawać za mało pytań na temat jej zainteresowań, rodziny lub życia. Zadając te pytania, będziesz w stanie zbudować z nią silną więź i dowiedzieć się o niej więcej. Ponadto ważne jest, aby być z nią szczerym. Jeśli nie masz pewności, czy czujesz się komfortowo rozmawiając na określone tematy, najpierw ją zapytaj. Pomoże to zapewnić, że rozmowa jest bezpieczna i pełna szacunku. Na koniec poświęć trochę czasu, aby cieszyć się rozmową. W ten sposób będziesz w stanie zbudować silną więź z dziewczyną i dowiedzieć się o niej więcej.

13

mariahcarey napisał/a:

Istnieje wiele sposobów na poznanie dziewczyny, a jednym z najpopularniejszych sposobów jest rozmowa. Jednak ważne jest, aby upewnić się, że zadajesz właściwe pytania. Na przykład możesz zadawać za mało pytań na temat jej zainteresowań, rodziny lub życia. Zadając te pytania, będziesz w stanie zbudować z nią silną więź i dowiedzieć się o niej więcej. Ponadto ważne jest, aby być z nią szczerym. Jeśli nie masz pewności, czy czujesz się komfortowo rozmawiając na określone tematy, najpierw ją zapytaj. Pomoże to zapewnić, że rozmowa jest bezpieczna i pełna szacunku. Na koniec poświęć trochę czasu, aby cieszyć się rozmową. W ten sposób będziesz w stanie zbudować silną więź z dziewczyną i dowiedzieć się o niej więcej.

Myślę,  ze jeśli przez ostatnie 7 lat nie zbudował z nią więzi,  to już nie zbuduje smile))

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak napisać wiadomość, aby odpowiedziała ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024