Kto przypina panu młodemu kwiatek do klapy marynarki ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Kto przypina panu młodemu kwiatek do klapy marynarki ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Kto przypina panu młodemu kwiatek do klapy marynarki ?

Kto przypina przed ślubem kwiatek do klapy marynarki i z której strony , a później kto go przepina i na którą stronę ?  kolejna zagadka której  rozwiązań jest kilka.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kto przypina panu młodemu kwiatek do klapy marynarki ?

Swiadkowa przypina butonierke przed czy tam po blogoslawienstwie (przynajmniej tam gdzie mieszkam) i juz jej sie nie przepina na inna strone a przypina sie ja tam gdzie jest ta mala kieszonka na marynarce

3

Ja będąc świadkową przypinałam świadkowi na kieszonce a panna młoda panu młodemu.

Jak juz pan młody przyjechal ze świadkiem do pannej młodej.

Ale to wszystko zależy od regionu gdzie zamieszkujesz.

4

Ups, sama wychodziłam za mąż, byłam świadkiem, kilka wesel zaliczyłam, ale nie miałam pojęcia, że w tej kwestii istnieją jakieś określone zwyczaje. Kiedy byłam świadkiem na ślubie brata, to ja przypinałam mu kwiatek do klapy, ale wyłącznie dlatego, że razem odbieraliśmy kwiaty z kwiaciarni wink.

5

Ze świadkami jest różnie, nie jest koniecznością, że świadek też musi mieć butonierkę. Ale u mnie jest tak, że panu młodemu butonierkę przypina panna młoda przed wyjściem z domu do kościoła po lewej stronie marynarki, a po wyjściu z kościoła, przekłada ją na prawą stronę tam, gdzie kieszonka.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Kto przypina panu młodemu kwiatek do klapy marynarki ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024