Jak uporać się z kompleksem wzrostu?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Jak uporać się z kompleksem wzrostu??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Jak uporać się z kompleksem wzrostu??

Mam 187 wzrostu. Tak wiem, dużo. Większość pewnie nawet nie uwierzy. smile Macie jakiś patent na to by zaakceptować te "kilka" cm za dużo? Kiedy stoję sama przed lustrem podobam się sobie długiie nogi i te sprawy. Najgorzej kiedy dochodzi do kontków z rówieśnikami, czuje się strasznie skrępowana.. Nie wiem jak sobie z tym poradzić sad sad sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak uporać się z kompleksem wzrostu??

czytając nazwę tematu myślałem raczej, że masz ze 145 cm wzrostu i z tego powodu masz kompleks smile Ale 187, no cóż nawet więcej niż ja mam, ale nie przejmuj się tym, jeżeli sama się sobie podobasz to pewnie jesteś całkiem ładna, pomyśl o siatkarkach które mają po 195 albo po 200 cm smile one to mają przechlapane, na kogo by nie spojrzały to wyższe o głowę. Jest dużo wysokich osób, zwłaszcza facetów, na pewno znajdziesz sobie amanta przy którym zapomnisz o wzroście, nie powinnaś czuć się skrępowana przy nikim, to nie Twoja wina że inni to kurduple big_smile

3

Jeśli chodzi o siatkarki, to sama grałam w siatkówkę przez jakieś dwa lata na dość wysokim poziomie.I owszem wtedy czułam się jak kurdupel, ponieważ część dziewczyn była wyższa odemnie, a przynajmniej równa ze mną. Najgorzej jest teraz,kiedy przebywam z "normalnymi" ludźmi. smile Nie mogę wyzbyć się uczucia odstawania od reszty, to jest strasznie krępujące, przez co tracę wiele pewności i wiary w siebie. smile

4

Skąd się bierze to uczucie odstawania od reszty? W kwestii wzrostu to chyba niefajnie w tej kwestii mają niscy mężczyźni - choćby dlatego, że niestety wiele kobiet ma jakieś (według mnie bezsensowne, ale mam raptem 174, jakby było sporo więcej, to może bym tak nie myślał) głupie wymagania co do wzrostu. Nie uważam, aby wyższe kobiety były jakoś odtrącone czy cokolwiek na minus. Podobają się ona mężczyznom zarówno wysokim, jak i tym niższym (choć oni przeważnie mają pewnie niewielkie szanse u wysokiej); kobiety co najwyżej zazdroszczą. wink

5

Ja mam 180cm i dość ciężko mi było. Szczególnie znaleźć partnera wyższego ode mnie.

6

Przecież to idealny wzrost (mówi to facet 173 cm).

7

Poszukaj wysokiego chłopaka, ze mną to byś mogła nawet buty na obcasach włożyć smile

8 Ostatnio edytowany przez wariantbiały (2015-06-12 14:23:34)

Kobieto,wysokie dziewczyny to samo piękno,mówie to choć sam jestem niski(170cm) tongue, tyle.Nie wiem jak reszta, ale ja lubię kobiety wyróżniające się z tłumu.. wink

9

Moja córka /181 cm/ ma chłopaka niższego od siebie - podobnie jak wiele siatkarek smile 
Dopuszczasz taka mozliwość żeby mieć kogoś niższego?

10 Ostatnio edytowany przez Koniczyna89 (2015-06-14 23:33:02)

Na co dzień pracuję z pewnym sympatycznym małżeństwem. Mają oni ok 50 lat i oboje są wysocy (ok 190 cm wzrostu, on trochę wyższy). Jak idą razem to wyglądają jak para modeli z wybiegu. Po prostu nieziemsko! Jeszcze jak ta koleżanka ubierze wysokie obcasy, a mimo wysokiego wzrostu często jej się to zdarza to już w ogóle szczęki opadają na jej widok. Widzisz, ona zamieniła swój wzrost w atut, i podkreśla go nosząc buty na obcasie i eksponując długie nogi. Tobie też tak radzę :-) Nie jedna dziewczyna będzie zerkać na Ciebie z zazdrością, gwarantuję Ci to.

No i tak jak radzi Revenn poszukaj sobie wysokiego chłopaka ;-)

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Jak uporać się z kompleksem wzrostu??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024