Czy to jest miłość? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy to jest miłość?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez niezdecydowanaa (2015-06-04 15:17:57)

Temat: Czy to jest miłość?

Witajcie! Pewnie nie napiszę tu nic nowego,ale chciałabym się wyżalić ze swoich wątpliwości i usłyszeć jakieś obiektywne opinie.
A więc od 5-ciu lat jestem razem z moim partnerem.Poznaliśmy się w pracy,zaczęliśmy się spotykać,chodził,chodził i w końcu wychodził. Ja zakończyłam wówczas poprzedni związek nie zbyt udany.Losy się tak potoczyły,że po kilku miesiącach znajomości zamieszkaliśmy razem,ponieważ wyjechaliśmy za granicę i tak mieszkamy sobie do dziś.Nasze życie jest strasznie nudne,totalna rutyna,mój partner pracuje całymi dniami a ja tymczasowo jestem w domu,nie pracuję. Moim problemem mianowicie jest to,że ja cały czas rozmyślam czy to jest napewno ten i mam wyrzuty sumienia ponieważ ten człowiek jest bardzo dobry,pracowity,czuły,nigdy mi w żaden sposób nie ubliżył mimo,że milion razy był przeze mnie źle traktowany. Możnaby nawet powiedzieć,że jest on trochę pod pantoflem.Jestem zdecydowanie dominantką w tym związku,co powiem-tak jest,co chcę mieć-to mam.On jest osobą spokojną i bardzo ugodową,ja z problemami ze sobą,bardzo wybuchową. Jednak cały czas szukam sobie problemów,że mógłby częsciej wyrażać swoje zdanie,że mógłby mieć coś ciekawego do powiedzenia,że mógłby mieć większe ambicje w życiu.Ja czasem czuję się troszkę jakby jego matka... Sprawy łóżkowe wyglądają trochę jak w starym małżeństwie, raz na tydzień to jest bardzo dobrze.Pociągu jako tako większego nie mam,nad czym bardzo ubolewam. To przykre bo jesteśmy bardzo młodzi (ja 24 on 23). To jest mój drugi związek w życiu i tak naprawdę mogę stwierdzić,że faceci,którzy mnie zawsze fascynowali,najczęściej byli wygadani,odważni,błyskotliwi a zarazem byli poprostu dupkami. Nigdy z żadnym z nich nie byłam,bo poprostu zostałam wykiwana.Mam wyrzuty sumienia bo wraz z wiosną przychodzą mi do głowy głupie myśli,że chciałabym poczuć choć przez chwilę te motyle w brzuchu. Dlaczego tak mnie ciągnie do frajerów? Dlaczego nie potrafię docenić tak dobrego człowieka,który twierdzi,że kocha mnie nad życie? Czy ja mam poprostu za dobrze i szukam sobie problemu na siłę? Czy na tym polega praca nad związkiem-pielęgnowanie go i łatanie dziur? Jestem strasznie pogubiona...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy to jest miłość?

Moim zdaniem nie doroslas jeszcze do tego poziomu zeby zwiazac sie z kims na cale zycie, zawsze w zwiazku mozna wszystko naprawic nawet nude jezeli sie tego chce i szczerze o tym porozmawia z druga polowka. Tylko jezeli jestes zniechecona swoim chlopakiem to nic rozmowa dla Was nie pomoze, bo on bedzie sie starac, a Ty bedziesz myslec jak by to bylo z kims innym. A myslalas zeby go jakos podpuscic zeby byl bardziej odwazny, blyskotliwy, ewentualnie zeby Cie czyms zaskoczyl w lozku ?

3 Ostatnio edytowany przez Colt47 (2015-06-04 20:52:59)

Kolejna ktora chce swoje problemy zatuszować kimś dużo lepszym od siebie samej. O milosci masz zerowe pojęcie, bo to dawanie, a nie branie.

Zle traktujesz obecnego, by stał się dupkiem i coś ci nie wychodzi. Sama napędzasz relacje w te strony. To co dajesz do ciebie wraca. Pomysl czy sama nie jestes takim dupkiem i dlatego zasługujesz tylko na dupka. A że będzie wygadany, ambitny, z wysoką samooceną to nie będzie bał ci się pojechać i cie zostawić. Inny bedzie kochał, ale ty wolisz problemy.

4

Witaj. Myślę , że docenisz jak stracisz . Nawet nie wiesz ile dziewczyn chciałoby być na twoim miejscu. Dobrych ludzi jest coraz mniej. Czy wolałabyś faceta , który nie szanuje Ciebie ? Ciesz się , że jest taki dobry.

5

Karetka, w zupełności się z Tobą zgadzam. W dzisiejszych czasach +/- 95% dziewczyn woli faceta-chama niż takiego, który szanuje. W kobiecym mniemaniu facet, który jest uczuciowy jest uważany za mało męskiego, przez co jest dla nich mało wartościowy. Natomiast taki facet-cham jest uważany za bardziej męskiego, przez co laski do niego lgną. Niezdecydowanaa, w czym Ty widzisz problem? Facet się stara, zależy mu na Tobie, aż mi go trochę szkoda, że trafił na kogoś takiego jak Ty. Jeśli nie potrafisz odwzajemnić jego uczucia to daj mu spokój. Ty najwyraźniej chcesz mieć faceta, który będzie miał Cię za nic. Ty nie wiesz co to jest miłość, co to znaczy kochać. Zrozumiesz to dopiero wtedy gdy się zwiążesz z facetem, który będzie miał Cię za nic, wtedy docenisz, że ten facet którego teraz oszukujesz był tym właściwym, ale wtedy już będzie za późno na zmiany.

Nie rozumiem skąd odrazu te ostre słowa.Oczywiście byłam gotowa na krytykę i przyjmuję ją jak najbardziej. Dla sprostowania,bo może źle dobrałam wcześniej słowa,lub poprostu zostały źle odebrane.Ja nie traktuję go źle na codzień,tylko kwestią jest róznica charakterów i np. podczaS sprzeczki ja potrafię głośniej pokrzyczeć bo jestem choleryczką.I miałam na mysli właśnie ten aspekt,pisząc o złym traktowaniu.Jeżeli chodzi o życie codzienne to również nie mam sobie nic do zarzucenia,dbam o nasz dom,gotuję obiadki i staram się jak mogę pod każdym innym względem i tu nie chodzi o to,że mój partner lata,stara się a ja pieprzona księżniczka nic od siebie nie daję i myslę tylko jak tu pójść na lewo. Chciałam tylko poznać wasze opinie co do tego czy człowiek może byc pewny tak na 100% ,że to jest włąśnie ten związek na całe życie i koniec.To naprawdę nie jest miłe mieć w głowie czasem takie rozmyślania i boli mnie to,że jestem z tym sama.Być może to wszystko wynika z tego,że nie miałam autorytetu w domu i poprostu nie wiem jak powinna wyglądać relacja ludzka.

7

Każdy czasem miał takie myśli jak ty, więc za bardzo się tym nie przejmuj. Doskonale się uzupełniacie ty wybuchowa on spokojniejszy. Mam tak samo wink Tylko jeśli kochasz to powinnaś przestać analizować bo jeśli będziesz szukała wad to je na 100% znajdziesz. Ciesz się swoim szczęściem. Poczytaj ile tu jest historii, gdzie facet zdradza,bardzo źle traktuje swoją kobietę. Chciałabyś takiego związku? Sama pisałaś, że byłaś z takimi, którzy po jakimś czasie okazywali się źli. My dziewczyny czasem tak mamy,że jak nam za dobrze to szukamy dziury w całym smile

8

Może rzeczywiście lepiej będzie jak zerwiecie? Facet w suma ma ciężko z tobą bo robisz awantury zamiast spokojnie porozmawiać, a ty rzeczywiście powinnaś być z facetem gwałtownym, który ciebie wykorzysta, skoro tego chcesz?

9

W związek weszła rutyna. Wypalasz się. Kobiety potrzebują emocji, wstrząsów, uderzenia ręką w stół przez faceta i "sprowadzenia kobiety na ziemie" (oczywiście nie chodzi mi o bójki wink ). Dlatego tak wiele kobiet lubi skurwysynów (tak mi kiedyś powiedziała dawna koleżanka i chyba to się sprawdza). Ale wiesz co. Jak dorośniesz i dojrzejesz to wtedy szukasz stabilizacji, czyli tego co masz teraz. Owszem emocji, "motyli w brzuchu", ale w inny sposób. Jesteś za młoda na poważny związek, chcesz jeszcze spróbować czegoś innego. Kiedyś stwierdzisz, że taki związek jak masz teraz jest najlepszym z możliwych. Tylko nie wiem czy wtedy będziesz jeszcze z obecnym partnerem.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy to jest miłość?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024