Temat: Problem z odchudzaniem

Brak mi już siłę! Nie wiem co robię źle. Ćwiczę regularnie na siłowni, zajęcia mam rozplanowane przez trenera. Odżywiam się zdrowo i jem regularnie w niewielkich porcjach. Coś tam niby z wagi spada, ale mega mało w ciągu poł roku 4 kilo????Myślę nad jakimi suplementami. Może mogłybyście coś doradzić?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Iceni (2015-05-14 14:53:16)

Odp: Problem z odchudzaniem

A co to dla ciebie znaczy "jem zdrowo"?
Jaką masz teraz wagę?
Jaki masz rozkład B-T-W?
Jaką masz PPM i CPM?

Czy po zjedzeniu obfitego posiłku czujesz się tak samo jak przed, czy raczej senna i masz ochotę uciąć sobie drzemkę albo przynajmniej posiedzieć chwilę?

Czy kiedy przegapisz posiłek czujesz się osłabiona lub roztrzęsiona?

Czy jesteś raczej zmarzlakiem czy zwykle jest ci ciepło nawet kiedy inni marzna?

Bywasz rozdrazniona bez powodu?

Ospała?

Przemeczona bez powodu?

Gdy dużo ćwiczysz zwłaszcza na siłowni to dochodzi do przyrostu mięśni i to one zaczynają ważyć, więc niekoniecznie zobaczysz mniej kilo na wadze, ale twoja figura z pewnością się zmienia, więc warto ćwiczyć. Ja przy dość dużej aktywności biorę też witaminy, chrom i cynk. Ostatnio słyszałam też dobry wpływ na odchudzanie zielonego jęczmienia.

4

Nie wiem, jak z intensywnością tych twoich ćwiczeń na siłowni w praktyce. Może kup sobie jakiś pulsoksymetr i ustal z trenerem zakresy tętna w jakich ćwiczysz (stałe, interwały, etc). Pulsoksymetr ma zwykle możliwość ustalenia alarmów, jeśli np. zaczynasz się obijać i tętno spada Ci poniżej poziomu oczekiwanego w trakcie treningu.

Generalnie trenerzy indywidualni dla ćwiczących rekreacyjnie nie są zbyt surowi, żeby nie zniechęcać. Oznacza to, że efekty też nie zawsze są spektakularne. Sama siłownia na odchudzanie też tak średnio (mięśnie ważą więcej niż tłuszcz). Na siłowni mała kto intensywnie ćwiczy (jak chodziłem do Holmes?a to średnio widziałem ze 3 osoby na 20, które wiedziały po co tam przychodzą). Lepiej wyjdź pobiegaj po te 40 min parę razy w tygodniu, spoć się porządnie.
Jakie masz spoczynkowe tętno?

5 Ostatnio edytowany przez Martainn (2015-05-15 14:01:55)

Tak, tak Otis to jest prawda. Mnie najbardziej rozbraja jak np. przychodzę na siłownię i zaczynam np. trening nóg, więc jest to trening ciężki. Zaczynam zawsze od przysiadów ze sztangą na karku. Patrzę obok ćwiczy jakiś gość klatkę i wyciskanie oczywiście. Kończę te przysiady, gość dalej na wyciskaniu. Kończę następne ćwiczenie, gość nadal na wycisku. Przerwy chyba po 3-4 minuty. Kończę trening a on zaczyna drugie ćwiczenie:D A potem mam pytania. Dlaczego ja nie mam efektów skoro siedzę na siłowni po 2 godziny, a Ty masz bardzo duże a ćwiczysz 40 minut. To ja odpowiadam. Właśnie dlatego.

6

Jeśli chodzi o suplement to polecam Ci tabletki z ekstraktem z zielonego jęczmienia Green Barley Slim, są naturalne i bezpieczne. Ja stosuję je wraz z dietą i ćwiczeniami i zgubiłam już 8 kg w dwa miesiące. Poprawiła mi się kondycja skóry i paznokci i mam o wiele więcej energii.

7

Na sam początek oblicz sobie ppm i cpm. Kalkulatory znajdziesz na internecie bez problemu. Układaj sobie dietę i zapisuj ją koniecznie oraz zapisuj jeśli zjesz coś spoza menu bo początkowo może się się wydawać że to nic a się okaże że suma sumarum się uzbiera. Nie tnij też za bardzo kcal. Pamiętaj że trenujesz i spalasz kalorie a jeśli zjesz za mało to po prostu spowolnisz metabolizm.