pożądanie a miłość-czy zawsze idą w parze? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » pożądanie a miłość-czy zawsze idą w parze?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: pożądanie a miłość-czy zawsze idą w parze?

Witam,

czy można pożądać, pragnąć bliskości z jedną osobą a kochać drugą? jakie uczucia towarzyszą przy pożądaniu, czy one w ogóle wtedy występują ? Jak to widzą mężczyźni?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: pożądanie a miłość-czy zawsze idą w parze?

hm niby można,a le pytanie co to ma dać danej osobie?kochać i ranić to tak robią osoby bez kręgosłupa moralnego i systemu wartości.

3

pragnąć bliskości z jedną osobą a kochać drugą

Moim zdaniem nie można kogoś kochać i nie chcieć żadnej formy bliskości z kimś.
Ale jasne, można kogoś kochać, ale nie chcieć seksu - wtedy jest miłość przyjacielska czy tam braterska/siostrzana.

4 Ostatnio edytowany przez Excop (2015-04-29 16:53:57)

zaskoczonapapryka napisał/a:

Witam,

czy można pożądać, pragnąć bliskości z jedną osobą a kochać drugą? jakie uczucia towarzyszą przy pożądaniu, czy one w ogóle wtedy występują ? Jak to widzą mężczyźni?

A mogłabyś wyjaśnić najpierw, co według Ciebie znaczy "kochać drugą osobę" w sytuacji, gdy pożąda się i pragnie bliskości innej osoby?
Co więc pozostaje dla "tej drugiej, kochanej"?
Wspólne posiłki, jedno łóżko do snu i ewentualnie wspólna troska o dzieci?

Może źle się wyraziłam, tutaj chodzi o to że mężczyzna pożąda inną a kocha inną kobietę, nie wiem jak jest z tą którą kocha czy ją też pożąda. Ja jako kobieta nie wyobrażam sobie kochać i pożądać równocześnie dwie różne osoby.Powinno to iść w parze, a jak nie idzie to coś jest chyba nie tak. Dlatego pytam, czy dla mężczyzny to zupełnie dwie odrębne rzeczy?czy jak mężczyzna pożąda to naprawdę jest to tylko czysto fizyczne zauroczenie, czy tak można bez żadnych uczuć emocjonalnych? czy to moralne?

6 Ostatnio edytowany przez Excop (2015-04-29 17:30:00)

Może źle się wyraziłam, tutaj chodzi o to że mężczyzna pożąda inną a kocha inną kobietę, nie wiem jak jest z tą którą kocha czy ją też pożąda. Ja jako kobieta nie wyobrażam sobie kochać i pożądać równocześnie dwie różne osoby.Powinno to iść w parze, a jak nie idzie to coś jest chyba nie tak. Dlatego pytam, czy dla mężczyzny to zupełnie dwie odrębne rzeczy?czy jak mężczyzna pożąda to naprawdę jest to tylko czysto fizyczne zauroczenie, czy tak można bez żadnych uczuć emocjonalnych? czy to moralne?

To w takim razie, niech on spróbuje zdefiniować tę miłość, bo według mnie, to pic na wodę na użytek "dobrze poinformowanych", gdy zapewne "ta druga, kochana" kobieta o niczym nie wie.
Wbrew temu, co się mówi, pożądaniu fizycznemu odczuwanemu przez mężczyznę wobec konkretnej osoby rzadko nie towarzyszą emocje zbliżone do zauroczenia.
Mechaniczny seks nikomu nie sprawia przyjemności.

7 Ostatnio edytowany przez TKZ (2015-04-29 18:59:46)

Ja jako kobieta nie wyobrażam sobie kochać i pożądać równocześnie dwie różne osoby.Powinno to iść w parze, a jak nie idzie to coś jest chyba nie tak.

A może to z tobą coś jest nie tak? Czemu uważasz, że wszyscy mają mieć jak ty? Jako kobieta? Jest wiele kobiet, które oddzielają pożądanie od uczuć, fantazjują o kimś całkiem innym niż własny mąż. I tak jest najczęściej, dlatego małżeństwa i pożycie się rozpada. Wynik niedojrzałości, bo to sie przytrafić może zawsze.

Nie zajmowałbym się miłością w tym temacie, tylko tym że pozwalasz sobie na bycie tą mniej pożądaną.

Co do mechanicznego seksu bez uczuć? Mi sprawia.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » pożądanie a miłość-czy zawsze idą w parze?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024