samotnosc w Szwecji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » samotnosc w Szwecji

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: samotnosc w Szwecji

Czyje sie bardzo samotna .Mieszkam od 5 lat w Szwecji.Poznam fajna kolezanke.
Pozdrawiam Gaba

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: samotnosc w Szwecji
GABA6069 napisał/a:

Pozdrawiam Gaba

Ale czemu czujesz sie samotna? Brak partnera, rodziny, znajomych czy w ogole inne srodowisko?

Ja co prawda w Szwecji nie mieszkam tylko przez "miedze" po sasiedzku (moze bardziej przez wode) ale chetnie poklikam o Twoim zyciu tam czy o samej Szwecji. Podobne klimaty:)

3

Hej,bardzo lubie Szwecje.Samotnosc mnie dopada w wolne dni od pracy jakich na szczescie mam bardzo malo.Jestem typem pracoholika .Ale fajnie miec jakas fajna kolezanke?mam mase znajomych moze tu akurat szwedow sa fajni ale zupelnie inni jak my a polakow ktorych znam przykre bardzo omijam z dala

4

Witaj.
Taż niby wszystkich mam, a nie ma z kim zamienic słowo. Chyba ze mnie taki typ. Ale więcej napiszę,
co porabiasz w tej Szwecji? Masz rodzinę w Polsce - bliską?

5

Szwecja - gdzie dokładnie? Okolice Sztokholmu może?

I masz rację - sporą część Polaków omija się z daleka (niestety...) bo nawet leżąc na ziemi prezentuje się wyższy poziom od nich wink

6

To  nie tylko przypadlosc Polakow w Szwecji.
Je przebywam obecnie w Holadnii i napotykanych Polakow omijam szerokim lukiem.
Poznalam jedna Polke, ktora mieszka tu juz 6 lat i jedynie z nia utrzymuje kontakty. Pomagamy sobie.

Doskonale cie rozumiem-pracoholizm...
Mam to samo, poza praca nie do konca wiem co ze soba robic. Mam tez corke, ale ona juz powoli chadza wlasnymi drogami...
Nieraz w wolne dni czuje sie jak groch przy drodze: ten skubnie, tamten nadepnie... Mimo tutejszych znajomych tez nie mam do kogo otworzyc przyslowiowej geby...

Bullinka napisał/a:

To  nie tylko przypadlosc Polakow w Szwecji.
Je przebywam obecnie w Holadnii i napotykanych Polakow omijam szerokim lukiem.

Cześć, Ja mam to do siebie, że bywam w wielu krajach. Zastanawiam się skąd się bierze to omijanie szerokim łukiem rodaków?
Będąc ostatnio w Szwajcarii słyszałem dość wulgarną rozmowę dwóch rodaków. Rzucali mięsem równo, obgadywali wszystkich dookoła i liczyli ile to w tym tygodniu zaoszczędzili pieniędzy. W takich przypadkach jestem za aborcją, eutanazją, samookaleczaniem i klasycznym katolickim samobiczowaniem. Nie przesadzam.
Jestem bardzo ciekawy waszego punktu widzenia.

8

To wlasnie miedzy innymi powod omijania Polakow szerokim lukiem.
Inny ujelam w temacie:

http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?pid=2413288#p2413288

Bullinka napisał/a:

To wlasnie miedzy innymi powod omijania Polakow szerokim lukiem.
Inny ujelam w temacie:

http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?pid=2413288#p2413288

Bardzo ciekawy wątek. Dziękuję za link.
W paru krajach miałem okazję spotkać a raczej usłyszeć i zobaczeć wielu podobnych osobników, jak opisałaś w innym wątku.

10

Czyli jednak...
A powoli w pod wplywem tamtego watku zaczelam sobie wkrecac, ze to moze taka osobliwa przypadlosc miejsca, w ktorym teraz mieszkam...

Bullinka napisał/a:

Czyli jednak...
A powoli w pod wplywem tamtego watku zaczelam sobie wkrecac, ze to moze taka osobliwa przypadlosc miejsca, w ktorym teraz mieszkam...

haha, nie wkręcaj sobie. Wydaje mi się, że za "szybkim" zarobkiem rodacy najczęściej wybierają niemcy, holandie, belgie i włochy. Rzadziej uk, irlandię, francję, hiszpanie z powodu większych barier językowych, choć  oczywiście mogę się mylić, gdyż to tylko moje spekulacje.

12 Ostatnio edytowany przez Bullinka (2015-05-02 23:55:57)

Ja nie przyjechalam tu za "szybkim zarobkiem". Przyjechalam, bo w PL nie bylo dla mnie pracy a dostalam dobry kontrakt, pozniej drugi... Place co trzeba, bo chce miec przyslowiowy swiety spokoj. Polacy poznani przy okazji "rozjazdow", ktorzy tez tu sa ( czy byli w innych krajach ), bo pracuja, zyja tu ( tam gdzies ) i tyle. Moze az tyle... Byc moze ci wlasnie podchodzac do zycia w ten sposob: zyja wszedzie tak samo. W PL, UK, NL czy gdziekolwiek indziej. Zas ci "szybkozarobkowi" sa jak pawiany wypuszczone przed momentem z klatek...

13 Ostatnio edytowany przez ..Ktoś całkiem obcy.. (2015-05-05 14:32:41)

GABA6069 napisał/a:

Pozdrawiam Gaba

Cześć. Ja również mieszkam w Szwecji od 2 lat i fajnie byłoby poznać koleżankę smile W jakim regionie Szwecji mieszkasz?

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » samotnosc w Szwecji

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024