Co myślicie o poradnictwie internetowym. Moja znajoma korzysta z poradni problemymalzenskie(przepraszam jeśli nie mogę pisać). Jest zadowolona ale ja się boję. Ona cieszy się z anonimowości ale ja mam obiekcje... Ogólnie mi się podoba ale mam cykora. Co wy myślicie ? Mój problem to strach przed wychodzeniem z domu i bliższych kontaktach. Cierpi moje małżeństwo. Proszę o szczere rady????
Można spróbować. Widzę, że mamy podobny problem,ja nie wychodziłam z domu przez pewien czas, teraz jestem już na takim etapie, że jak muszę to wychodzę, ale też staram się wykręcić od tego.Jedynym wyjściem oprócz leczenia jest po prostu zmuszanie się do tego.Gdybym tego nie robiła, pewnie już nigdy nie wyszłabym z domu.A co do małżeństwa, wygląda na to, że mąż cię nie chce zrozumieć, ani pomóc. Dobrze by było, gdyby on pogadał z psychologiem, albo podrzuć mu jakiś link na temat, jak rodzina powinna zachowywać się w stosunku do osoby z problemami depresyjnymi.Poszukaj sobie też na temat agorafobii, bo tak się nazywa ten problem.
3 2015-04-19 22:19:36 Ostatnio edytowany przez czarna lilia (2015-04-19 22:22:28)
Ze względu na to że tu gdzie obecnie mieszkam nie mam dostępu do poradni ani psychologa, chciałam skorzystać z poradni w internecie, opisałam mój problem jak i powód dlaczego jest to moja jedyna opcja rozmowy z psychologiem w odpowiedzi dostałam jedno zdanie " Twój problem jest zbyt złożony powinnś udać się do poradni" "oraz polecamy nasze poradnie w ( tu nazwy miast)"z których każde jest oddalone od mojego miejsca zamieszkania o kilka tysięcy kilometrów. Poczułem się jakby ktoś napluł mi w twarz, nie dość że mi niepomogli to jeszcze nie mieli nawet na tyle przyzwoitości, żeby przeczytać co napisałam.Albo anonimowe poradnie internetowe to bzdura i działają tylko jako reklama dla tych nie internetowych ,albo ja mam pecha ,zwłaszcza że to była jedyna którą znalazłam.Takie jest moje doświadczenie w tym względzie Tobie zycze więcej szczęścia.