Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Strony 1 2 3 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 2,942 ]

Temat: Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Zapraszam wszystkie mamusie ktore maja termin na listopad badz grudzien, widze ze z nami nie ma tego watku wiec postanowiłam go zalozyc . smile Mam nadzieje ze milo razem spedzimy ten piekny czas i bedziemy sie dzielic swoimi doswiadczeniami , problemami  razem nam bedzie razniej. smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Witaj skarb15. Mam termin na 13 listopada. To moja druga ciąża, jestem mamą aniołka . Ciekawe kto jeszcze dołączy do nas???

3

Dodam cos od siebie . Jest to moja druga ciaza . Termin wedlug ostatniej @ powinnam miec na 8 listopada a wedlug usg 14 listopada chodz wyszlo wczoraj na wizycie ze dzidzia jest starsza o dzien od terminu usg.
Jeszcze wczoraj na wizycie  malenstwo mierzylo 2.63 cm , widoczne bylo bijace serduszko oraz byl maluszek juz ladnie pokazany na usg , taki malutki czlowieczek smile
Jest to obecnie 10 tydz wedlug usg .

4

madanka; Witam serdecznie kochana , to calkiem podobnie jak ja .
Widze ze nasze terminy sie praktycznie pokrywaja smile Moze powiedz cos o sobie ?
Mam nadzieje ze jeszcze mamusie sie tutaj do nas dolacza smile

5

Hej skarb15 ja byłam na ostatniej wizycie w poniedzialek, Maluszek miał 2,58 cm i jest bardzo ruchliwy .

6

madanka : To jest takie piekne smile
Ja nastepna wizyte bede miala 27. 04 juz nie moge sie doczekac . smile
A jakie masz objawy?
Mnie najbardziej mecza mdlosci wymioty i zawroty glowy .

7

skarb15 u mnie wymioty były ze dwa razy mdlosci mam stale. A miedzy 6-8 tygodniem potwornie bolala mnie glowa. I na razie tyle objawów.
Ale jak sobie pomyśle, że dzieciaczek rośnie to nie przeszkadza mi nic smile

8

Mnie wlasnie wymioty nie chca sie odczepic wypije troche wody i dalej to samo . Ale masz racje oby malenstwo zdrowo roslo smile

9

Mamusie na Listopad i Grudzien gdziescie sie podzialy nie wierze ze nikogo nie ma :*

10

skarb 15 spokojnie mamuśki na grudzień pewnie jeszcze w szoku po pozytywnych testach smile

11

Mysle kochana ze jeszcze ktos do nas dolaczy smile bo dopiero my dwie mamuski tu jestesmy  smile

12

Hej skarb a tak chcialam spytać bo mamy te same tygodnie ciązy, przytylaś coś czy na razie nie?

13

madanka: Tak przytylam 2 kg tylko ze moja waga wlasnie stanela w miejscu, jak ostatnio wazylam sie jak bylam na tej wizycie 13.04 , to przez dwa tyg nie przytylam ani grama , ale to pewnie przez te wymioty i z tego ze prawie nic nie jem . Polozna do mnie ze nic nie pojadlam na swieta, ze ani grama nie ruszylo nawet  .
A u Ciebie jak z waga ? smile

14

cześć dziewczyny smile  Mam termin na 2 listopada według @ a USG mam pierwsze dzisiaj i troszkę się denerwuję. Jestem mamą 15 miesięcznego łobuziaka a najbardziej dokuczaja mi wymioty i mdłości. Troszkę też senność ale to raczej przez wstawanie do synka w nocy i wczesne pobudki smile Niestety nie da się inaczej przy takim jednym maluszku smile

15

caro3109; witam nowa mamusie bardzo serdecznie :*
pisz odrazu tu jak po wizycie big_smile

16

Witam dziewczyny. Ja aktualnie wiem z testu ze jestem w ciazy. Jest to ciąża planowana mam syna i corke w wieku szkolnym. Byłam u lekarza 15 kwietnia ale bylo za wczesnie zreszta byla to rutynowa kontrol. Umowilam sie za miesiac. Wczoraj powinnam dostac okres...piersi mnie strasznie bolą ale inaczaj jak przed okresem wiec postanowilam zrobic test . I wyszlo jedna mocna a druga slabsza a to dlatego że w dzień zrobiłam.  Mdli mnie i spac mi sie chce .... pomyslicie że za wcześnie?? Termin wyliczylam na 27 grudnia jak jutro potwierdze rano test to przyłączam sie do Was.

17 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-04-20 20:34:25)

tosik: witam kochana :* juz gratuluje po cichutku:) cos tak czuje ze jutro tez pojawi sie II kreseczka big_smile Nie wazne jak blada jest, wazne ze jest i swiadczy to o bardzo duzym pradopodobienstwie ciazy  .Jak masz wizyte dopiero za 4 tyg to moze zrob sobie bete ?  jak jestes z tych bardziej nie cierpliwych big_smile

18

Hej smile Byłam na usg i wszystko ok. Serducho bije mocno, wszystkie pomiary w normie. Maluszek ma 64 mm smile Mój mały człowieczek smile Jutro wizyta u lekarza. Muszę o zwolnienie do pracy zapytać

19

caro3109: oo jaka mila wiadomosc smile a jakie malenstwo jest juz duze smile

20

Witajcie nowe mamuski smile
Ja od nie wiem kiedy mam normalny poranek dzisiaj, bez mdlości itp. Ale w końcu dziś zaczął się 12 tydzień smile

21

Hej. Może od poniedziałku i ja do Was dołącze?
Jestem ostrożna i poczekam ns potwierdzenie u gina :-)
Pozdrawiam :-)

22

skarb15 :* dziękuję za wsparcie smile
JEST DRUGA KRESECZKA tak bardzo się cieszę smile Nigdy nie sądziłam że w wieku 32 lat zostanę mamusią po raz trzeci ... Jezu jak ja się cieszę smile
madanka teraz już masz z górki 12 tydz brzuszek pewnie rośnie i widać już co nieco ??
Teraz jestem w pracy odezwę się z domku wieczorem smile
Miłego dzionka smile

23

Minia23 no to trzymam kciuki za poniedzialek smile

Tosik nie mam brzucha jak na razie moze dlatego ze zawsze miałam ładny tłuszczyk na brzuchu smile

24 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-04-21 08:29:59)

minia23: no to trzymam kciukui zeby bylo wszystko dobrze , bo na pewno bedzie big_smile

tosik: od tego tu jestesmy :* A nie mowilam ? smile bedzie teraz tylko z gorki smile

madanka: a jak sie czujesz bo my na takim samym etapie big_smile nie moge sobie z mdlosciami poradzic najbardziej a wymioty jak narazie nie mecza mnie od 3 dni .

25

skarb15 dziś mam pierwszy normalny poranek , zjadłam co chciałam umyłam zęby bez problemów . Zobaczymy co będzie poźniej. A na kiedy Ty masz termin ? U mnie się przesunął ostatnio z 13.11 na 10.11 .

26

madanka: no to bardzo zazdroszcze bo ja praktycznie nic nie jem jak przegryze to jest dobrze smile
Ja termin wdlg OM : 8 listopad wedlug usg byl na 14 listopada a wdlg ostatniego usg bylo na 13 listopada. I tak kochana sie sama zastanawiam jak to liczyc smile?

27

Mandarynka ja mam mdłości prawie cały czas od jakiś 3 tygodni a teraz mam zaczęty 13 tc. Rano jest najgorzej bo wymiotuje i czasem w ciągu dnia. A z synkiem przyklejonym do nogi i mną nad kibelkiem to musi wyglądać komicznie....

28

Jak ja Cie rozumiem rano jest najgorzej pozniej na wieczor troche lepiej ale troche i jak klade sie spac to dalej to samo.

29

Hejka ...wróciłam z pracy i się położyłam troche mnie brzuch boli ale to nie jest mocny ból tylko taki dziwny nieprzyjemny  i mdli mnie :/dziewczyny mam pytanie czy to mozliwe ze jestem w 4 tygodniu ciąży ?? Licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki tj. 20.03. Tak mi wychodzi ... dziwne troche bo dni płodne mialam od 01.do 06 kwietnia wiec 7 dni na zapłodnienie kurcze dziwnie to wychodzi hmm .... jak macie czas to mi napiszcie ja to wychodzi smile :*

30

Wiesz a ja na wieczór gorzej sie czuje hmm moze po pracy jestem tez zmeczona ...

skarb15 napisał/a:

Jak ja Cie rozumiem rano jest najgorzej pozniej na wieczor troche lepiej ale troche i jak klade sie spac to dalej to samo.

31

Madanka ja też jestem taka brzusiasta wiec w pracy nic nie bede mowila jak najdłużej bo mam beznadziejną sytuację ale sie nie stresuje ... musze o dzidzi myśleć .... przeglądam strony z fotelikami ciuszkami wiem że to za wcześnie ale nie moge sie powstrzymać a po moich dzieciach to już nic nie mam... patrze na OLX używane a Wy kobietki macie takiego bzika ??

32 Ostatnio edytowany przez madanka (2015-04-21 17:43:10)

Tosik tygodnie ciązy liczy się od daty ostatniej miesiączki, ale ja wg tej reguly mam jakby połowę 11 tygodnia wg wielkości płodu z USG dziś zaczynam 12 .
Pewnie, że mam bzika oglądam co się da dla dziecka smile

33

Ja z zakupamj mysle poczekac smile

34

No ja tez poczekam przynajmniej do końca II trymestru smile ale jaka ja jestem szczęśliwa oglądając ubranka siedziska i tak dalej smile Kurczę zastanawiam sie czy iść do ginekologa ... boli mnie brzuch tak jakoś dziwnie jak na okres może faktycznie to rozciągająca się macica ... a  czy Wy miałyście w tygodniu takie dolegliwości ??

35 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-04-21 18:13:54)

Tosik :Co do mdlosci u mnie zaczely sie od 7 tygodnia takie porzadne + wymioty.
Jak mialam bole w 4 tc to bylam w szpitalu ale mnie tak bolalo ze wytrzymac nie moglam .
Wiec moim zdaniem jak masz takie ciagniecia, klocia po bokach to rozciagajaca sie macica wink

36

Nie stresuj sie tak bo mozesz maluszkowi zaszkodzic :* Bedzie na pewno dobrze .
A ktorego masz 1 wizyte jak juz pisalas to przepraszam ale cos mi sie przypomina ze za 4 tyg tak wink? To wtedy bd 8 i na pewno wtedy zobaczysz malenstwo i bijace serduszko smile

37

Tak mam 14 maja i to by wychodziło 8 tydzień ... kurcze dziewczyny nie pamiętam jak było z moimi dzieciakami może tez tak przechodziłam ... Nie bede panikowała tylko dużo odpoczywała i oszczędzała się .... Już nie mogę się doczekać jak zobaczę bijące serduszko smile a mam pytanie bo to takie teraz modne Czy Wy kochane zamierzacie nosić dzieciaczki w chustach ??

38

tosik: To czekaj  na wizyte i nie zamartwiaj sie  smile Na pewno po wizycie bedziesz spokojniejsza jak zobaczysz lub uslyszysz bijace serduszko , ale z nowu przyjda nowe nie pokoje i tak w kolko .
Co do akcesoriow dla malenstwa narazie sie nad tym nie zastanawialam wink

39

Dziekuje :* uciekam coś przekąsić smile odezwę się wieczorkiem smile

40

No mamuśki.  Wygląda na to, że i ja do Was dołączę.  Jestem na razie po teście ciążowym i czekam na wizytę u lekarza smile

41

WItaj LeeBee smile a orientacyjne na kiedy masz termin?

Skarb15 może jako założycielka wątku zaczniesz robić listę przyszłych mamuś?

42

tosik: dobrze , smacznego :*

LeeBee: witam cieplutko i gratuluje po cichutku , trzymam kciuki :* A Ty kiedy bedziesz miala wizyte ?;)

43

madanka: dobrze smile
a mamusie ktore nie podaly terminu porodu niech podadza wink

44

nie wiem czy juz podawałam aktualnie to jest 10 listopada smile

45

No z moich obliczeń to okolice 20 grudnia. smile A do lekarza trafię najprawdopodobniej dopiero 12 maja bo lekarz od 1 do 10 na urlopie

46 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-04-21 19:51:49)

madanka: tak pisalas smile A jak myslisz te liste moze najlepiej umiescic na 1 stronie ? smile

LeeBee: To juz nie dlugo smile Moze opowiesz coś o sobie ? big_smile

47

LeeBee o rany smile I Ty dołączasz do grona smile Śledzę wątek na którym również się udzielasz smile
Z tego co czytam to nie planowałaś dzidzia tak szybko wink  Będzie dobrze! Poradzisz sobie z dwójką i będziesz świetną mamą i dla starszego i dla maluszka :*

48

Nasza lista :*

Mamusie listopadowe 2015 :
1. Caro3109 - 2 listopad,
2. Madanka - 10 listopad,
3. Skarb15 - 8/14 listopad,

Mamusie grudniowe 2015:
4. LeeBee - 20 grudzień,
5. Tosik - 27 grudzień,
6. Minia23 - ?

49

Myślałam ze da sie dodac na pierwsza strone , ale nic zapomniałam, że post mozna edytować tylko do 24 godzin . No nic moj błąd big_smile

Jeżeli macie jakis inny pomysł na liste piszcie , jeżeli beda jakies zmiany bede odrazu zmieniać wink

50

Super co raz więcej nas smile i lista jest... widzę że ja ostatnia jak na razie smile jejku żebym tylko pomiędzy świętami a sylwkiem się wyrobiła :-P ...

51

Skarb u mnie wygląda na to, że w okolicach 17 grudnia będę miała termin. Ale sprecyzuję wszystko w poniedziałek wink

52

tosik: cos w okolicach terminu sie wyrobisz ale kiedy to czas pokarze smile

minia23: to dopisze Twoja date teraz , a jak w poniedzialek termin sie zmieni to poprawie big_smile

53

3. Skarb15 - 8/14 listopad,

Mamusie grudniowe 2015:
4. Minia23 - 17 grudzień,
5. LeeBee - 20 grudzień,
6. Tosik - 27 grudzień,

54

No minia jestem jestem smile Ja też znam Cie z innego wątku, który śledzę już od dłuższego czasu no i ogromnie się cieszę że i Tobie się udało.  Trzymam kciuki, żeby teraz wszystko skończyło się dobrze.

A ja Wam dziewczyny napisze o sobie więcej w czwartek/piątek,  bo jestem na wyjeździe a z telefonu dużo pisać nie lubię,  bo nie raz autokorekta mnie do szału doprowadza.

Tosik a może dzidziusiowi bardzo się spieszyć nie będzie i poczeka do nowego roku. Będzie rok do przodu. No chyba że ty chcesz urodzić jeszcze w tym roku smile

Ja to na początku byłam przez chwilę załamana że mój malutki synek będzie musiał się mamą dzielić,  a potem ze dziecko z grudnia jest rok w plecy. No ale to chyba była taka chwilowa panika. Teraz zaczynam się cieszyć.

55

LeeBee wiesz wolałabym urodzić w styczniu nawet bardzo i tak po cichu myślę ze będzie to 2-3 styczeń smile ale zobaczymy smile
Mója mała fasolka :*

56

LeeBee a ile ma Twój maluch już że tak sie martwiłaś? Mój ma 15 miesięcy i jest nieco wymagający i bardzo zaborczy jeśli o mnie chodzi więc stresik jak to ogarnę jest.
U lekarza byłam. Wszystkie wyniki w normie. Od 7 maja na zwolnienie idę. Będzie już skończony 3 miesiąc. Ależ ten czas leci.

Również mam świra na punkcie rzeczy dla maluszka. Cikawość mnie zrzera co będzie. Chłopiec czy dziewczynka smile

57

Caro niby nie taki już malutki bo przeszło 13 miesięcy ma. No ale wiesz jak to jest. smile

58

LeeBee: Na pewno dasz jakoś rade , pierwszy szok juz miną smile

caro3109: co do płci także mnie ciekawość zżera , jak pójdę na genetyczne to może się dowiem co bedzie mniej wiecej smile

Co tam mamusie slychac ? Jak się czujecie ? smile

59

Cześć mamusie. Jestem w 11 tygodniu ciąży termin mam 12 listopada.
A jak się czuje różnie raz dobrze raz złe.

60

Witam nową mamusie bardzo cieplutko :*

61

3. LaBonnet - 12 listopad,
4. Skarb15 - 8/14 listopad,

Mamusie grudniowe 2015:
5. Minia23 - 17 grudzień,
6. LeeBee - 20 grudzień,
7. Tosik - 27 grudzień,

62

Witam smile Wczoraj miałam gorszy dzień jakoś źle się czułam... dzisiaj jest chyba lepiej zobaczymy jak wieczór przyjdzie... Zanim zaszłam w ciąże myślałam jak to będzie że będę aktywną kobietką w ciąży a tu co ?? ledwo wstanę a już bym się położyła nie chce mi się gadać z nikim w domu tylko bym odpoczywała smile a Wy kobietki jak się czujecie ??

63

Czym bliżej usg genetycznego tym się bardziej denerwuje czy wszystko w porządku. a jak jest u was?
Ja niestety już od 4 tygodni na L4 jestem a tak mi się nudzi a gdzie tu do końca ciąży.

64

tosik: ojoj smile do 2 trymestru moze ale moze przejdzie , ale przyjda nowe dolegliwosci .:)

LaBonnet: a kiedy masz usg genetyczne ?
Jak u nas .. hmm ja od 4 tc leze .. Ale mam nadzieje ze jak pojde na wizyte w pon to moze jednak sie cos zmieni i bede mogla juz wstac z lozka . Tak po cichutku na to licze smile

65

skarb15 mam 30 kwietnie a to będzie początek 12 tygodnia i się zastanawiam czy nie za szybko bo czytałam że genetyczne powinno się robić między 12 a 13 tygodniem ciąży. Ja nie muszę leżeć ale i tak mam się oszczędzać.

Posty [ 1 do 65 z 2,942 ]

Strony 1 2 3 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024