Co będzie modne w sezonie wiosna lato 2015? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Co będzie modne w sezonie wiosna lato 2015?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 32 ]

Temat: Co będzie modne w sezonie wiosna lato 2015?

Witam;-) Och, jak mi tęskno do wiosennych ciepłych chwil;-) One juz niebawem;-)
Pozbierajmy tu kilka rzeczy, które bedą modne w sezonie;-)
Ja zacznę ;-) Wiem na pewno, że będzie modny blady pudrowy róż. I błękitny ;-)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co będzie modne w sezonie wiosna lato 2015?

Mają być modne frędzle ;-)

3

Modny ma byc marynistyczny styl

4

będą królowac pastele jak zwykle smile

5

Czytałam, że modne mają być style hippie i etno, czyli mocno zdobione tkaniny, luźne kroje oraz tradycyjne wzory, które nawiązują do czasów dzieci kwiatów.
Obok tego królować ma styl nazwany "Western", czyli wszystko, co kojarzy się z Dzikim Zachodem - skóry, zamsze, frędzle, kowbojskie buty.
Trzecia tendencja, to styl safari pomieszany z modą lat 70. Modne więc będą sukienki o kroju szmizjerki, marynarki z kieszeniami, kolor khaki, piaskowe brązy, słomkowe kapelusze.

6

A ja słyszałam, że szarości będą w modzie smile

7 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-03-31 23:43:42)

Patrząc na trendy wiosna/lato 2015 Jessici to modne będą i szarości, i marsala, kremy ale i soczyste odcienie owoców [niedozwolony link]

8

Ja czekam aż będzie w sklepach rozpoczęty sezon i będę kupować to co mi się podoba:)

9

123EwkaMarchewka321 napisał/a:

Patrząc na trendy wiosna/lato 2015 Jessici to modne będą i szarości, i marsala, kremy ale i soczyste odcienie owoców[/color]

Też dość niedawno patrzyłam co tam u nich będzie słychać na wiosnę smile i zaciekawiłam się kolekcja Whisper "delikatne fiolety, soczyste róże, miękkie beże i opalizująca biel" te kolory idealnie trafiają w moje gusta.

10

W Pytaniu na śniadanie albo inny program mówili o spodniach cygaretki osobiście nie bardzo mi się podobają .

11

Wczoraj przeczytałam, że w tym sezonie bardzo modny ma być kolor limonki i ostre żółcie.

Flores, jeśli tak jest, to będzie to już kolejny sezon przychylny cygaretkom. Niemniej ja też nie jestem ich fanką, jak dotąd nie skusiłam się i raczej nie skuszę.

12

Widziałam limonkowe buty adidasa z kolekcji pharell whilliams - booooskie :-) Niestety byłam w sizerr i nie było, ale żółte były.

13

Olinka, również słyszałam o limonce i ostrych żółciach, pomarańczach, różach i powiem szczerze że chyba mi sie podoba, mimo że nie zawsze mam odwagę  na taki intensywny kolor w swojej garderobie. Podobno tradycyjnie kwiaty są na topie, ale te są na takich ciuchach a la lata 80. Ewentualnie dla osób ukrywających krągłości paski smile

14

A ja słyszałam, że spodnie - dzwony wchodzą do łask smile

15

vigawia napisał/a:

A właśnie, zapomniałam o dzwonach wink. Zresztą wystarczy spojrzeć na pokazy mody - tam pojawiają się coraz częściej.

16 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-04-25 02:24:39)

flores18261 napisał/a:

W Pytaniu na śniadanie albo inny program mówili o spodniach cygaretki osobiście nie bardzo mi się podobają .

O, mnie się podobają. Miałam właśnie takie czarne cygaretki na weselu. Myślę, że mimo dużej nadwagi - 82 kg przy 170 (a to już raczej mieści się w dużej nadwadze, no i spory brzuch mam, tu mi idzie) pasowały mi, miałam wrażenie, że trochę wyszczuplają. Dobrze się w nich czułam, a to najważniejsze.

17

Uwaga, w tym sezonie będą modne siwe włosy!

18

Przepraszam, może trochę zbaczam z tematu, ale też porusza kwestię mody. W sklepach w Polsce jeżeli coś wejdzie w modę, to wszędzie jest to samo. Ja niestety nie lubię pastelowych kolorów, kwiatków, stylu marynistycznego. Zresztą nie pasują do mnie. Lubię styl etno, aczkolwiek rzadko coś interesującego z tego "etno" można znaleźć, najczęściej w Promodzie. Tak więc moje chodzenie po sklepach wygląda tak: "wchodzę, rozejrzę się, wychodzę".
Ale podam taki przykład: kiedyś chciałam sobie kupić po prostu sweter zapinany na zamek. Chodziłam i chodziłam i szukałam i szukałam... Nic. W końcu do jednej z ekspedientek skomentowałam: podstawowa rzecz, sweter zapinany na zamek, nie ma, wszędzie z guzikami (których nie lubię), to ekspedientka skomentowała "no bo na zamek są teraz niemodne, więc się nigdzie nie dostanie".
A jak modne były te tandetne sowy? W każdym sklepie bluzki z sowami, naszyjniki z sowami... Zauważyłam, że dużo jest też bluzek z nadrukami np. z jakimś miastem: Paryż, Nowy Jork...
Dla mnie porażka w tych sklepach. Nigdy nie idę z modą, bo mi się po prostu nie podoba.

19 Ostatnio edytowany przez cslady (2015-04-25 13:58:47)

kasha151288, niestety tak jest. Dlatego rzadko chodzę po sklepach szukając czegoś konkretnego, bo mam świadomość, że na 90% tego nie znajdę. A co do tematu, to ja każdego sezonu najbardziej nie mogę się doczekać ubrań w kolorze koralowym i morskim. Koralowy zawsze pojawia się wiosną, a morski latem. Nie wiem czy te kolory są modne czy nie, ale skoro co roku nie ma z nimi problemu, to pewnie są jakimś standardem. Ale fakt jest niestety taki, że jakkolwiek uwielbiam te kolory, to mam z nich w szafie po 2-3 rzeczy. Właśnie dlatego, że chociaż np. teraz koralowe ubrania zalewają sklepy, to wszystko jest na jedno kopyto i ciężko mi znaleźć coś fajnego.

20

vigawia napisał/a:

Osobiście mi już się te spodenki nie podobają ,

21

cslady napisał/a:

kasha151288, niestety tak jest. Dlatego rzadko chodzę po sklepach szukając czegoś konkretnego, bo mam świadomość, że na 90% tego nie znajdę. A co do tematu, to ja każdego sezonu najbardziej nie mogę się doczekać ubrań w kolorze koralowym i morskim. Koralowy zawsze pojawia się wiosną, a morski latem. Nie wiem czy te kolory są modne czy nie, ale skoro co roku nie ma z nimi problemu, to pewnie są jakimś standardem. Ale fakt jest niestety taki, że jakkolwiek uwielbiam te kolory, to mam z nich w szafie po 2-3 rzeczy. Właśnie dlatego, że chociaż np. teraz koralowe ubrania zalewają sklepy, to wszystko jest na jedno kopyto i ciężko mi znaleźć coś fajnego.

Cieszę się, że ktoś się ze mną zgadza, bo zazwyczaj słyszę, że wybrzydzam. Moim zdaniem jest za mała różnorodność, to po pierwsze, a po drugie: rzeczy tylko na osoby rozmiar S. Wszędzie są rozkloszowane sukienki, albo modne były sukienki z baskinką: jak ktoś ma szerokie biodra, to może zapomnieć. Tak samo pastelowe kolory nie na każdego pasują. I nawet jeżeli mamy ubrania w stylu etno, to kolorystyka i tak podobna do reszty.

Ja zawsze lubiłam sklepy indyjskie, ale u mnie w mieście splajtowały. Dlaczego? Bo takie rzeczy są niemodne, nikt tego nie nosi. A przecież tam były sukienki, bluzki, rzeczy na co dzień, a nie sari i choli... Nie ma różnorodności.

22

Wychodzi, że każda z nas słyszała co innego smile

23 Ostatnio edytowany przez flores18261 (2015-04-28 18:26:13)

jeszcze  dochodzi kolor szary , czytałam na pewnym forum , że szarość w modzie w tym sezonie.

24

dziewczyny a co na stopach  będzie modne ?.. z moich obserwacji wynika że baleriny królują niezmiennie i wciąż.. chociaż i trafi sie rodzynek czyt. elegancki markowy wysoki obcas smile a i nie raz jest tak że jest elegancki a nie koniecznie markowy smile.. umarłbym gdybym komplementu takiej Pani nie powiedział - właścicielce owych butów smile nawet wczoraj miałem taka sytuację w markecie smile a Pani ok. 35 lat ładnie sie zaczerwieniła smile

25

Jeżeli chodzi o stopy, modne będą na pewno jak zawsze lakiery. Własnie widziałam nowa kolekcje Rimmel by Rita Ora i "przygaszone" kolory , pastele jak najbardziej w cenie.

26

Conversyyyy!!!

27

modne będzie jak zawsze zrównoważenie stylu i dopasowanie go do własnej osobowości. nie mówię o zbędnym dopasowywaniu wszystkiego co nosisz do siebie, ale niech to tworzy całość. Mody będzie minimalizm. Jezeli chodzi o makijaż - jak zawsze delikatny, świeży makijaż. Kolory na paznokcie , w szczególności delikatne i subtelne,lekkie kolory. Przed zakupem czegokolwiek polecam przejść się do sklepów, spojrzeć jakie są tredy , H&M - kolory ziemi, rossman ostatnio prezentuje nową kolekcję lakierów do paznockci ( manhattan , rimmel) . Jeżeli chodzi o buty nie polecam sieciówek. Lepiej kupić np, jedne uniwersalne baleriny niż 500 niepasujących do niczego  par.

28 Ostatnio edytowany przez Nieludzka (2015-04-30 17:32:07)

Ehhh czyli znów nie znajdę nic dla siebie... Zwłaszcza na wiosnę mam z tym problem bo same kolorowe rzeczy. W tym roku właśnie mają być modne limonki, zielenie, róże i ogólnie dość wyraziste kolory. Też mam problem że wchodze do sklepu rozglądam się i wychodzę bo nic dla siebie znaleźć nie mogę. A w pastelowych kolorach i pudrowym różu chodzić nie mogę bo przy moim niskim wzroście niedowadze i kręconych włosach wyglądam jak dziecko albo "słodka lalka". Ten sezon zapowiada się wyjątkowo problematyczny dla wielbicielek ciemnych ciuchów

29

Nieludzka mam podobnie, nie lubię siebie w kolorach, tylko czasami jakieś sukienki czy bluzki, ale to mam tylko kilka sztuk, bo ciężko jest coś znaleźć w czerni na lato:)

30

Słyszałam, że mają znowu być modne dzwony ale ja na pewno nie będę ich nosić, bo nigdy ich nie lubilam. Ucieszyłam się jak któraś napisała że ma być w modzie wszystko z dzikim zachodem bo taki styl lubię wink

31

Dziki Zachód chyba jeszcze nie jest tak widoczny, ale już kilka sieciówek wypuściło kolekcję w stylu boho.

32

Ohh choruję na boho. Marzy mi się taka fajna kamizelka i stylowe dodatki np. torebka w tym stylu. Jak się wybiorę niedługo na zakupy to musze poszukać w sieciówkach.  Na pewno będą też nadal modne ostre kolory: żółty, pomarańcz itp.

Posty [ 32 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Co będzie modne w sezonie wiosna lato 2015?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024