Psuję wszystkie związki........ - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Psuję wszystkie związki........

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1

Temat: Psuję wszystkie związki........

Witajcie, problem jak w temacie.
Sama siebie nie rozumiem. Spotykam fajnego faceta, jest  mi dobrze i po kilku miesiacach zaczynam wszystko psuć swoim zachowaniem.... Mam żale, pretensje, zrywam, wściekam się, a pokrótkim czasie żałuję. Tak jest od zawsze, od 20 lat.  Nawet jak mi bardzo zależy, to znajdę problem....
Zaczynam myśleć, że zostanę sama, bo żaden facet tego nie wytrzyma.
Dodam, że jestem uczciwa, w związku chyba jestem spoko, tylko od czasu do czasu mam taki zryw i on wszystko psuje...
Co robić?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez kufera93 (2015-04-14 15:15:38)

Odp: Psuję wszystkie związki........

Według mnie powinnaś udać się do psychologa. Podświadomie się tak zachowujesz, stosujesz coś w rodzaju mechanizmu obronnego, sprawdzającego uczucie i stopień zaangażowania partnera.
Patrzę przez pryzmat swoich doświadczeń, więc nie wiem, czy w Twoim przypadku to się zgadza.

3

Musisz zrobić sobie porządny rachunek sumienia. Możliwe, że wyrobiłaś w swojej psychice wzór faceta idealnego, który jednak nie istnieje w rzeczywistości. Każdy ma w sobie coś dobrego i negatywnego. Problem w tym, że te drugie cechy uwidaczniają się dopiero po czasie, gdy opada zauroczenie, zwiększa odpowiedzialność, uzależnienie od człowieka. Musisz stawić temu czoła, bo nie ukrywajmy... czas leci, uroda przemija, a szanse na znalezienie dobrego partnera spadają wykładniczo. Może i jesteś teraz atrakcyjna i możesz sobie przebierać, ale wraz z wiekiem bardziej dla facetów liczy się charakter, a nie uroda.

W Twoim przypadku może to stanowić barierę nie do pokonania. Wizyta u psychologa to dobre rozwiązanie. Nie bójmy się takich specjalistów. Nie wsadza nas do psychiatryka za normalne dylematy i problemy życiowe...

4

Może jesteś DDA? Nie masz zdrowych wzorców miłości w rodzinie?

5

myslę ze powinnaś bardziej być na luzie wtedy gdy zaczynasz się  czepiać\żalić , lepiej ugryż się w język ! okręć kota ogonem podaj drinka i przeczekaj to co Cię wpienia smile

6

już myślę o psychologu od jakiegoś czasu, rzecz w tym, że w moim mieście nie ma dobrego. Podejrzewam, że jestem DDA i DDD, ale nie wiem, co mogłabym z tym zrobić... przeczytałam masę książek - nic nie dały, próbowałam pracy nad sobą, pozornie jest ok, dopuki nie pojawi się zaangażowanie z mojej strony. Potrafię zrobić piekło  o wszystko.... Żaden facet tego nie wytrzymuje, a było już kilku naprawdę fajnych.

7

jeśli wiesz w czym rzecz to czemu się nie zmienisz ? po co fachowcy lub rady  jak sama wiesz w czym rzecz ?

8 Ostatnio edytowany przez Excop (2015-04-14 20:06:22)

facelia napisał/a:

jeśli wiesz w czym rzecz to czemu się nie zmienisz ? po co fachowcy lub rady  jak sama wiesz w czym rzecz ?

Wiedzieć, co się przyczepiło, to jedno. Wiedzieć jednak, w jaki sposób się tego pozbyć, to druga sprawa.
I tu rola odpowiednich specjalistów.

9

Specjaliści są specjalistami w naciąganiu klientów na pieniądze. Statystycznie ludzie, którzy sami szukają rozwiązania, prędzej je znajdują, niźli ci, którzy chodzą do "specjalistów".]

10

Zeby iść do specjalisty nie musisz wykładać pieniędzy na stół. Zawsze można iść na NFZ.
Ja też wiem z czym mam problem, a nie potrafię mimo usilnych starań z tym walczyć. Dlatego jak najbardziej polecam udać się do psychologa...

11

Ech, rzecz w tym, że mnie stać na psychologa, ale tu po prostu takich nie ma. małe miasto.
BTW. Wiedzieć w czym problem a rozwiazać go od środka to dwie różne sprawy, niestety sad

12

Pinker napisał/a:

Specjaliści są specjalistami w naciąganiu klientów na pieniądze. Statystycznie ludzie, którzy sami szukają rozwiązania, prędzej je znajdują, niźli ci, którzy chodzą do "specjalistów".]

A możesz dac namiary na te statystyczne badania?

13

na wszystko masz odp. może nudzi Ci się i po prostu gadasz ? każdy rzepkę skrobie.....

14

Myślę że na początku związku zachowujesz się prawidłowo i normalnie tak powinno zostać. To że nie zostaje jest spowodowane tym że masz uraz do mężczyzn, który jest zepchnięty głęboko do podświadomości. Gdy mija jakiś czas w związku, ten uraz zaczyna dominować i bez zdawania sobie świadomie sprawy z tego co robisz, twoje myśli zostają opanowane przez uczucie niechęci. Nie masz nad tym kontroli. Skutkiem tego jest rozpad związku. Leczenie takich lęków jest trudne. Możesz spróbować hipnozy.

15

pannapanna napisał/a:

Witajcie, problem jak w temacie.
Sama siebie nie rozumiem. Spotykam fajnego faceta, jest  mi dobrze i po kilku miesiacach zaczynam wszystko psuć swoim zachowaniem.... Mam żale, pretensje, zrywam, wściekam się, a pokrótkim czasie żałuję. Tak jest od zawsze, od 20 lat.  Nawet jak mi bardzo zależy, to znajdę problem....
Zaczynam myśleć, że zostanę sama, bo żaden facet tego nie wytrzyma.
Dodam, że jestem uczciwa, w związku chyba jestem spoko, tylko od czasu do czasu mam taki zryw i on wszystko psuje...
Co robić?

kiepscisz zwiazki od 20 lat i smiesz pisac mi ze ja bedac w jednym jestem zalosna dziewczyno ogarnij sie i swoje frustracje wyladowywuj na nstp.swoim facecie!

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Psuję wszystkie związki........

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024