Spotykanie się w dwiema "koleżankami" jednocześnie. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Spotykanie się w dwiema "koleżankami" jednocześnie.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Spotykanie się w dwiema "koleżankami" jednocześnie.

witam,
w grupie znajomych poznaję dwie dziewczyny A i B, one znają się ale nie utrzymują ze sobą kontaktów, nie są to kumpele tylko znajome.
Parę razy idę z A sam na kawę, piwo, spacer, kino.
później po paru spotkaniach w grupie zaczyna podobać mi się również B, więc też kawa, piwko, spacer.
Nie wiem czy dla nich są to tylko koleżeńskie spotkania czy co sobie myślą.
Od kiedy spotykam się z B nie spotykam się z A - pozostał tylko sms/email.
Fajnie byłoby gdyby z którąś coś wyszło ale nic na siłę, jeżeli od B dowiedziałbym się że jestem tylko kolegą to nie fair byłoby spotykać się znowu z A?
I wtedy pozostaje ewentualnie poszukać C?
Wiek wszystkich 26.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Spotykanie się w dwiema "koleżankami" jednocześnie.

hmm.. jeżeli dziewczyna A coś do Ciebie czuje, to postaw się na jej miejscu... mi byłoby troszkę przykro, że zostałam wybrana tylko dlatego bo z koleżanką B nic nie wyszło...

3

natka55 napisał/a:

hmm.. jeżeli dziewczyna A coś do Ciebie czuje, to postaw się na jej miejscu... mi byłoby troszkę przykro, że zostałam wybrana tylko dlatego bo z koleżanką B nic nie wyszło...

zakładając że z B nic by nie wyszło i zaczynam spotykać się z całkowicie nową C, to ona przecież może pomyśleć to samo co A?

4

PiotrasWro napisał/a:
natka55 napisał/a:

zakładając że z B nic by nie wyszło i zaczynam spotykać się z całkowicie nową C, to ona przecież może pomyśleć to samo co A?

no nie do konca, bo C nie znałes wczesniej,
dziewczyna A moze czuc się jak ochłapek, jak ktos zastępczy...
ale tez wszystko zalezy od tego jaka była między Wami relacja, jezeli czysto koleżenska, bez zadnych podtekstów to moze fakt bycia drugą jej nie przeszkadzać wink

5

natka55 napisał/a:
PiotrasWro napisał/a:
natka55 napisał/a:

no nie do konca, bo C nie znałes wczesniej,
dziewczyna A moze czuc się jak ochłapek, jak ktos zastępczy...
ale tez wszystko zalezy od tego jaka była między Wami relacja, jezeli czysto koleżenska, bez zadnych podtekstów to moze fakt bycia drugą jej nie przeszkadzać wink

czyli wniosek jest jeden, w danym momencie spotykać się tylko z A i B, bo gdyby była jeszcze C to wtedy traci się ich więcej.

6

czyli wniosek jest jeden, w danym momencie spotykać się tylko z A i B, bo gdyby była jeszcze C to wtedy traci się ich więcej.

hahaha najlepiej spotykaj się z A, B i C jednocześnie, stracisz najmniej i żadna nie bedzie stratna, zastępcza, druga czy trzecia, wszystkie będą na równi big_smile
a już w ogole będzie super jak znajdziesz cały alfabet, to będzie najkorzystniejszy wybór dla Ciebie wink

Pozdrawiam!

7

Roz\umiem, iż jesteś taki przystojny, wspaniały i cudowny, że wszystkie A,B,C a nawet Zet marzą o związku tylko z Tobą!

Z tego, co widzę, to masz straszne parcie na związek. Na Twoim miejscu dałabym sobie spokój zarówno z tą A, jak i B. Gdyby któraś z nich Cię faktycznie zainteresowała, to nie rozmyślał byś nad wszystkimi możliwymi kombinacjami. Czyli generalnie stawiam na opcję "C", ale to nie znaczy, że masz od dzisiaj latać i jej szukać. Pali się? Ogarnij się- wdech i wydech. Jak się ma pojawić, to kiedyś się pojawi. Aha, i bierz poprawkę na to, że każdego dnia, czy to w autobusie czy na ulicy spotkasz pewnie przynajmniej kilka kobiet, które Ci się spodobają. Czy w takiej sytuacji, będziesz od razu je rozważać jako kolejne "opcje", czyli D,E,F... ? Uważaj, bo Ci się w pewnym momencie alfabet skończy.

Co do dwóch pań. Moim zdaniem bardzo nie fair by było, gdybyś się nagle znowu zaczął spotkać z  A, po koszu od B. Najwyraźniej A Cię nie zachwyciła, więc już ją sobie odpuść. Z resztą, skąd ta pewność, że jeszcze chciałaby coś z Tobą stworzyć? smile Gdyby facet mnie olał i potem nagle "objawił się" z powrotem, to moja pierwsza myśl byłaby taka, że pewnie dostał kosza od innej i sobie przypomniał o mnie. I uwierz, że nie pozwoliłabym na traktowanie mnie jako koło zapasowe. Ponadto, nawet jeśli A i B nie utrzymują ze sobą zbytnio kontaktu, to i tak kiedyś jedna o drugiej się dowie pocztą pantoflową, od wspólnych znajomych. Albo jakbyś nagle miał być w związku z B, to co masz zamiar cały czas się przed A ukrywać? Poza tym, po tym co napisałeś, to jakoś do B też nie jesteś zbytnio przekonany...

8

Powinieneś nie wybierać żadnej skoro nie umiesz się zdecydować  na któraś z nich . I zgadzam się z komentarzami wyżej

9

bakalia napisał/a:

jakoś do B też nie jesteś zbytnio przekonany...

a co ja o niej napisałem nie tak?

kinga.94 napisał/a:

Powinieneś nie wybierać żadnej skoro nie umiesz się zdecydować  na któraś z nich . I zgadzam się z komentarzami wyżej

nie było pytania którą wybrać.

10

Być może A spotyka się już z jakimś A i B, a Ty byłeś ten C?
Nie przejmuj się więc "tego kwiatu jest..." i wszystkie Twoje A, B, C itd o tym wiedzą.

11

PiotrasWro napisał/a:
bakalia napisał/a:

jakoś do B też nie jesteś zbytnio przekonany...

a co ja o niej napisałem nie tak?

Gdybyś faktycznie chciał "coś więcej" stworzyć z B, gdyby faktycznie tak Ci przypadła do gustu... bo byś kuł żelazo, póki gorące, a nie zastanawiał się, co by było, gdyby babcia miała wąsy.Nie rozważał opcji C, D, Z, nie kombinował.

12

Powiem, że dziwi mnie oburzenie pań o spotykanie się z kilkoma dziewczynami na raz. Ja na miejscu Autora spotykałbym się nadal z A i B, dopóki któraś z pań nie wykaże oznak wyraźnie związkowych; a potem wybrałbym tę, której się bardziej podobam. Na tę chwilę zarówno A jak i B są dla Autora zupełnie OBCYMI ludźmi, więc nie widzę nic nieetycznego w umawianiu się z obiema, ponieważ dopiero się poznają. Po co najpierw spotykać się z B, a jak nie wyjdzie, wrócić do A? Lepiej nie rozciągać znajomości w czasie, tracąc go przy tym. Polecam równoległe rozwijanie relacji z obiema dziewczynami.

13

Spotykaj się z A i B a potem będziesz wiedział z którą wolisz spędzać czas.

14

Spotkanie się z koleżankami nie jest niczym dziwnym choćby i 100 równolegle, jeśli starcza Ci pieniędzy, czasu i nerwów to kontynuuj jeszcze z panna C w końcu kobiety NIEKTÓRE kontynuują z większą ilością facetów na raz. smile

15

Gdybyś wyraźnie nie napisał że masz 26 lat to bym pomyślał że masz góra 16.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Spotykanie się w dwiema "koleżankami" jednocześnie.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024