Jak zrozumiec takie zachowanie faceta? Co robić? :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak zrozumiec takie zachowanie faceta? Co robić? :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 51 ]

1

Temat: Jak zrozumiec takie zachowanie faceta? Co robić? :(

Błagam wytłumaczcie o co może chodzić... co mam zrobić...

Poznałam faceta (młodszy ode mnie o 3 lata)... poznaliśmy się na dyskotece... chociaż w sumie nie wiem czy to poznaniem można nazwać... gdzieś tam się kręcił obok mnie... chciał ze mną zatańczyć ale się nie zgodziłam bo nie mam z zwyczaju tańczyć z facetami których nie znam na dyskotece... jakoś na początku nie zwróciłam na niego uwagi... po paru dniach całkiem przypadkowo znalazłam go na facebooku... zaprosiłam do znajomych... napisał do mnie... rozmawialiśmy, następnie umówiliśmy się na przysłowiową kawę...

...szczerze po tym spotkaniu miałam motyle w brzuchu... pomyślałam, kurde coś poczułam... pozytywnego... była chemia... tak mi się wydawało z jego strony też... dał mi nawet buziaka...

Pisaliśmy ze sobą smsy... był flirt itd... mieliśmy się spotkać znowu na normalnym gruncie, ale oboje nie daliśmy rady... umówiliśmy się w tej samej dyskotece... od początku mu mówiłam, ze nie chce się narzucać gdyby coś było nie tak ma mówić...

gdy się spotkaliśmy na dyskotece, przedstawił mnie swoim znajomym, świetnie bawiliśmy się razem.. przytulał, całował, był przy mnie... zachowywał się jak bym była naprawdę dla niego ważna ... - poczułam , że się zakochuje...

przy czym na następny dzień mieliśmy się znowu zobaczyć, nie odezwał się ani słowem... w końcu ja napisałam... napisał niby że zmęczony itd... zrozumiałam... po czym gdy zapytałam czy chce się jeszcze spotkać nie odpisał (fakt, faktem że często moje smsy do niego nie dochodziły - tak tez pomyślałam) jednak napisałam do niego na facebooku czemu tak... żeby wyjaśnił... po czym on odpisał że on nie rozumie o co mi chodzi, na pytanie co u niego odpisał, że do dupy... że jest zajęty teraz pracą odezwie jak skończy... mija drugi dzień - cisza...

Jak mam to rozumieć?... nie chce się narzucać... ale zależy mi na nim... nie wiem, co robić czy się jakoś starać czy go olać... ciężko...

Proszę doradźcie coś sad...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak zrozumiec takie zachowanie faceta? Co robić? :(

Jest zajęty pracą i napisze jak skończy.

3

Witam:)

Po ile Wy macie lat?

Może faktycznie nienajlepszy moment ma w życiu, a jako, że się nie znacie dobrze, to nie chce Cię obarczać swoimi problemami.
Daj mu czas.

P.S. Zawsze mnie to zadziwia, czemu obcy ludzie się zapraszają na fejsie?

4

Kurcze no tutaj akurat było tak że zobaczyłam go na zdjęciu z jakiejś imprezy na tym portalu całkiem przypadkowo... pomyślałam że to jakis znak wręcz (wiem ze to głupie) dlatego zagadałam na facebooku no bo nie miałam innej możliwości formy kontaktu... w każdym razie wracając do problemu byłam przekonana ze odpisze tego samego dnia... zazwyczaj tak było... od dwóch dni cisza... sad

5

Szczerze mówiąc, poczekałabym jeszcze jakiś czas, nie ma co działać pochopnie. Skoro dobrze się czuliście w swoim towarzystwie i Ci na nim zależy, to daj mu chwilę, by złapał oddech, poukładał sobie wszystko i wtedy zobaczy się, czy rzeczywiście był tak bardzo zajęty, czy też kryje się za tym coś jeszcze. Oczywiście pod żadnym pozorem nie próbowałabym się z nim po raz kolejny kontaktować. Zrobiłaś póki co wszystko co mogłaś, teraz jego kolej, by się odezwać smile

6 Ostatnio edytowany przez flores18261 (2015-04-10 19:53:30)

Krejzolka82 napisał/a:

Witam:)

Po ile Wy macie lat?

Może faktycznie nienajlepszy moment ma w życiu, a jako, że się nie znacie dobrze, to nie chce Cię obarczać swoimi problemami.
Daj mu czas.

Mnie też to dziwi dlaczego obcy ludzie się zapraszają do znajomych . Albo po kilku dniach a nawet ba na pierwszym spotkaniu powie Ci koleś kocham Cię lub lubię no tak zwyczajnie nie da się na wszystko przychodzi czas...    eu4ya                   Wiesz może rozstał się nie dawno z dziewczyną i potrzebuje czasu albo faktycznie ma dużo pracy ten koleś . Ja jakoś na dyskoteki nie chodzę i nie zawierałabym znajomości z tego miejsca jakoś mam dziwne uprzedzenie do zawierania znajomości szukanie faceta na imprezie . Wiem to nie mądre bo ktoś jak czytał o mnie to kościół też nie ale Ja tego nie planowałam.

7

Też bym się już pierwsza nie odezwała. Nie nakręcaj się. Odezwie się to super, a jak nie trudno. Do zakochania chyba jeszcze daleko- widzieliście się dwa razy....

8

ja miałam podobną sytuację, typu zapoznania chłopaka na dyskotece, a potem też znalazlam go na fb i zaczeliśmy pissać, spotkaliśmy się ze dwa razy, potem on tłumaczył mi, że nie ma czasu nie ma czasu, ale cały czas ze mną pisał znajomość trwała 3 miesiące, mówił, ze mu zalezy, ze jestem ważna, po czym niedawno napisał, że on nie bedzei miał czasu , że widzę, że sie męcze, brakiem spotkań i lepiej to zakonczyć, bo on sam nie wie czego chcę. Także myślę, że on po porstu Cię spławia tym swoim brakiem czasu, że spotkał się bo spotkał i o.. koniec. Teraz możesz poczekać jak się odezwie to dobrze jak nie to, widocznie mu nie zależy na tej znajomości jak Tobie, w sumie ja już z doświadczenia wychodzę, że jeżeli zalezy komuś to czy będzie się waliło, paliło to znajdzie czas dla drugiej osoby.

9

manday21 z końcową Twoją wypowiedzią się zgadzam w 100% a nawet w 101% Bo to prawda smile

10

flores18261 napisał/a:

manday21 z końcową Twoją wypowiedzią się zgadzam w 100% a nawet w 101% Bo to prawda smile

Zrozumiałam to niedawno, ale w końcu przejrzałam na oczy:)

11

Odezwał się w piątek, przepraszał bardzo bardzo, tłumaczył się tragicznym tygodniem w pracy... gadaliśmy przez internet przez 3h, było całkiem okej... po czym nagle zniknął (myślałam że zasnął) i znowu od tamtego czasu cisza... kurde ja tego nie rozumiem, czemu gość wprost nie napisze, że nie jest zainteresowany, że nie chce, nie wiem cokolwiek, żeby było jasne co i jak... wtedy dałabym sobie spokój... a tu przeprasza niewiadomo jak i znowu cisza a ja znowu czekam, czekam i czekam hmm ja do niego pisać nie będę, obiecałam to sobie... ale tak szczerze wolałabym chyba całkiem z nim zerwać kontakt bo jest mi z tym ciężko, łapie jakiegoś doła, ciągle wspominam... z drugiej strony znowu myślę, że może ta znajomość potrzebuje czasu... że widzieliśmy się tylko dwa razy... no ale czy w takiej sytuacji to ma sens... ehhh... kurcze wcześniej się go pytałam, czy na pewno chce się dalej spotykać, rozmawiać... to mi napisał, że co to znowu wymyślam, że oczywiście ze chce, gdyby tak nie było to by mi o tym powiedział...a teraz takie zachowanie... no zwariować można... hmm

12

Coz......milego bujania na hustawce emocjonalnej zycze...:-)
On sie odzywa " w wolnej chwili", ty sie zastanawiasz o co chodzi, przezywasz, emocjonujesz...
Emocje na pewno sa po twojej stronie( z jego strony nie wiadomo), ty czekasz na rozwoj sytuacji....warto?

13 Ostatnio edytowany przez flores18261 (2015-04-12 20:08:48)

eu4ya a może brak mu odwagi są tacy co zwodzą nie odzywają się a jak się odezwa to chcą byś jeszcze na nich czekała.... Puść go w niepamięć bo widać Ty się wkręcisz w coś nie potrzebnie a i mówisz widzieliście się 2 razy w zyciu to tak jak jesteś w mieście na ulicy widując 2 razy tego samego człowieka na ulicy ...

14

flores18261 no właśnie się tak zastanawiam czy po prostu mnie nie zwodzi... tylko po co miałby to robić... raczej jest śmiałym facetem, wydaje mi się, że raczej by mi powiedział... choć być może mi się tylko wydaje... już raz facet mnie w taki sposób skrzywdził, długo nie mogłam się pozbierać, kurcze jak sobie pomyślę, że znowu mam to samo przeżywać... nie, proszę nie... a już zaczynam... on sie zachowywał tak ,że ja byłam pewna, że wszystko jest na dobrej drodze, nie blokowałam w sobie emocji, tak się cieszyłam... a tu znowu ehhh hmm nie mam szczęścia do mężczyzn ... ;/

15

on się Toba bawi, gadacie ktos go zawoła i nawet Ci cześć nie powie, tylko pojdzie, potem znajdzie czas i znowu się odezwie. Mi też mówił, że chce miec kontakt ze mną, obiecywał gruszki na wierzbie, a nie mogł dać mi po prostu czasu. Gra na Twoich emocjach, myśli, że bedziesz cały czas dla niego dostępna. A jeżeli potrafisz to skończ to teraz, nie martw się jak będzie chciał to odnajdze drogę do Ciebe i na uszach stanie jak będzie mu zalezeć smile

16 Ostatnio edytowany przez eu4ya (2015-04-12 21:05:49)

manday21 doradzisz w jaki sposób to zrobić? co powiedzieć/napisać? ... sad czy może lepiej pozostawić to bez echa... i po prostu jeśli napisze to ja go oleje?...

17

Ja w swoim przypadku pisałam jakies wypociny w sumie nei potrzebne, bo on i tak nic z tego sobie nei zrobil, byłam to byłam, nie to nie... Zostaw bez echa, jeżeli napisze coś możesz odpisać tak zwyczajnie, bez emocji, nie pytaj co u niego, Ty też możesz napisać ze nie masz akutalnie czasu i zobaczysz co on wtedy zrobi czy będzię dążył jakos do kontaktu z Toba

18

też tak właśnie myślę nic nie pisać... nie ma sensu... muszę się jakoś przestawić na tryb 'olewający' choć łatwo nie będzie... tylko po co takie mydlenie oczu... - tego nigdy nie zrozumiem...

19

ja też nie zrozumiem, gdy zapytałam po co to wszystko było tego chłopaka, z którym ja pisałam, odpowiedział, bo mi zalezało, ale też nie wiedizł sam czego chcę, myslę, że to jakiś sposób trzymania kogoś jako koło zapasowe...
ale czesto też, niektórzy nie rozumieją słowa "zależy"

20

Też kiedyś miałam taką sytuację w sumie to już dawno z pięć lat temu. Teraz ten chłopak już niestety nie żyje. Widzieliśmy się na imprezie mieliśmy wspólną koleżankę, strasznie prosił ją poźniej o nr tel.  wypisywał do mnie jak to mu się nie podobam spotkaliśmy się potem dwa razy wszystko było super, potem jeszcze pisaliśmy. Mieliśmy się znów spotkać i nagle przestał się odzywać. Byłam bardzo zawiedziona bo chłopak mi się podobał, długo jeszcze o nim po tej sytuacji myślałam. Jednak nie ma co się narzucać nie to nie. Później po dwóch miesiącach wstawił zdjęcie na portalu społecznościowym ze swoją dziewczyną. Wydaje mi się że po prostu ją zapoznał w tym samym czasie co mnie i widocznie wybrał ją. Może u ciebie też jest tak samo ma jeszcze kogoś na oku. Nie chodzi tu o atrakcyjność bo jest bardzo ładną dziewczyną powodzenia zawsze miałam duże jednak po takiej akcji człowiek źle się czuje taki odrzucony.

21

u mnie też podejrzewam, że ktoś był, jakas druga i wybrał ja ze wzgledu na to ze chyba mieszkała bliżej, nie mam pewności ale tak podejrzewam, trudno tak musiało być ...

22

eu4ya napisał/a:

Błagam wytłumaczcie o co może chodzić... co mam zrobić...

Poznałam faceta (młodszy ode mnie o 3 lata)... poznaliśmy się na dyskotece... chociaż w sumie nie wiem czy to poznaniem można nazwać... gdzieś tam się kręcił obok mnie... chciał ze mną zatańczyć ale się nie zgodziłam bo nie mam z zwyczaju tańczyć z facetami których nie znam na dyskotece... jakoś na początku nie zwróciłam na niego uwagi... po paru dniach całkiem przypadkowo znalazłam go na facebooku... zaprosiłam do znajomych... napisał do mnie... rozmawialiśmy, następnie umówiliśmy się na przysłowiową kawę...

...szczerze po tym spotkaniu miałam motyle w brzuchu... pomyślałam, kurde coś poczułam... pozytywnego... była chemia... tak mi się wydawało z jego strony też... dał mi nawet buziaka...

Pisaliśmy ze sobą smsy... był flirt itd... mieliśmy się spotkać znowu na normalnym gruncie, ale oboje nie daliśmy rady... umówiliśmy się w tej samej dyskotece... od początku mu mówiłam, ze nie chce się narzucać gdyby coś było nie tak ma mówić...

gdy się spotkaliśmy na dyskotece, przedstawił mnie swoim znajomym, świetnie bawiliśmy się razem.. przytulał, całował, był przy mnie... zachowywał się jak bym była naprawdę dla niego ważna ... - poczułam , że się zakochuje...

przy czym na następny dzień mieliśmy się znowu zobaczyć, nie odezwał się ani słowem... w końcu ja napisałam... napisał niby że zmęczony itd... zrozumiałam... po czym gdy zapytałam czy chce się jeszcze spotkać nie odpisał (fakt, faktem że często moje smsy do niego nie dochodziły - tak tez pomyślałam) jednak napisałam do niego na facebooku czemu tak... żeby wyjaśnił... po czym on odpisał że on nie rozumie o co mi chodzi, na pytanie co u niego odpisał, że do dupy... że jest zajęty teraz pracą odezwie jak skończy... mija drugi dzień - cisza...

Jak mam to rozumieć?... nie chce się narzucać... ale zależy mi na nim... nie wiem, co robić czy się jakoś starać czy go olać... ciężko...

Proszę doradźcie coś sad...

Moze jego znajomi mu cos o Tobie powiedzieli? Masz cos na sumieniu? Albo moze ktos chcial zrobic Ci nazlosc.
Jak dla mnie sytuacja jest prosta - jak facet chce sie spotkac i mu zalezy to nawet rodziny sie wyrzeknie ;-)

23 Ostatnio edytowany przez eu4ya (2015-04-13 22:09:46)

Po pierwsze nie mam nic na sumieniu... po drugie nie mamy wspólnych znajomych, on jest z innego miasta...
Karmel24 - ja tak samo nie uważam się za jakąś piękność, ale adoratorów mam sporo... jednakże zazwyczaj mam tak, że właśnie jak mi się ktoś spodoba to wynika taka a nie inna sytuacja, że trafiam na nieodpowiedniego faceta... wtedy moja samoocena spada do zera... a to poczucie odrzucenia normalnie zabija sad Nie wiem może stwierdził że jestem dla niego za 'stara', choć wydaje mi się że to byłby kolejny argument przemawiający za jego niedojrzałością... ja mam 24 lata on w listopadzie skończy 21... on kończy właśnie zawodówkę, ja magistra... z ta odległością jeśli chodzi o miejsce zamieszkania też coś może być, jak wspomniała manday21 bo dzieli nas ok 40-50km... nie wiem co jest... ale daje sobie spokój, może mogłabym spytać co jest, dlaczego tak... ale co to da... nie to nie sad jednakże ciągle patrze czy nie napisał... sad

...tak się jeszcze zastanawiam co w przypadku, gdy go jeszcze kiedyś spotkam na jakiejś imprezie, udawać, że go nie znam?...

24

mój mieszkał 60 km ode mnie, na początku mówił, że odległośc nie gra roli, jednak ani razu nie przyjechał chociaż obiecywał, i ma tyle samo lat co "Twój" ja myślę, że oni chcą się bawić, mieć "coś" na miejscu, może też patrzy, że jeżeli jestes starsza będziesz trakotować to wszytsko poważnie, a on może chcę tylko zabawy...
Dziewczyno, nie trać, pewności siebie, przez kogoś kto nie widzi jaka jesteś, przez to co piszesz, domyślam się, ze jestes bardzo uczuciwowa i szybko się angażujesz ( tak samo jak i ja) ale też wiem, że to musi przytrfić się ktoś, kto to doceni, kto doceni to, że jak się zakochamy to będziemy za nimi szaleć smile
a na pocieszenie, pamiętaj, jeżeli ktoś potrakował Ciebei, źle to przecież karma powraca i jemu też to się przytrafi.

25 Ostatnio edytowany przez eu4ya (2015-04-13 23:56:37)

ehhh manday21 dokładnie... ogólnie nie łatwo się zakochuje... (miałam 1 faceta, byliśmy razem 5 lat... ale się rozpadało)... nie wiem czy jestem wybredna czy nie, wydaje mi się że nie... jednak jak już się zdarzy taki facet, który mi 'pasuje'... wiem to od razu, po pierwszej rozmowie potrafię stwierdzić czy (z mojej strony) mogłoby coś z tego być.. tu tak było... cholernie mi się spodobał... mogę powiedzieć, że zaczęłam się zakochiwać, była chemia... widzę to tym bardziej teraz, ledwo co go znałam a jakoś kurde nie umiem sobie z tym poradzić, cały czas o nim myślę, czekam na tą głupią wiadomość choć chyba lepiej żeby jej nie było... nie potrafię na to zlewać od tak... myślę co zrobiłam źle.. a z tym angażowaniem trafiłaś w sedno... choć nie wiem czy może być coś gorszego właśnie w takich sytuacjach smile bardzo szybko się angażuje i zazwyczaj przez to cierpię... taka katorga... bo jak już się angażuje to całą sobą... ehhh... a co do ich wieku, myślę to samo... oni się jeszcze chyba rzeczywiście bawią, szkoda tylko że czyimiś uczuciami.... sad ...ale najbardziej boli mnie to, że w pewnym sensie mu się oddałam - pozwoliłam na te pocałunki, przytulanie... tylko wtedy ja byłam pewna, że on mnie traktuje poważnie, już nas widziałam jako pare, tym bardziej że przedstawił mnie swoim najlepszym znajomym... pomyślałam dlaczego mam sie hamować skoro tego chce... no to teraz mam sad

26

smile dokładnie mam tak samo, że po pirwszym spotkaniu wiem, co dana osoba dla mnei znaczy i często spotkałam się z określeniem, że szukam na siłę kogoś, ale to nie jest, bo przecież nie tyczy się to wszytskich facetów...
Wiem, że jest cieżko, ja ze swoim nei mam kontatku jakiś miesiąc, chociaż czasem jeszcze przechodzi mi przez głowę, ale pojawił się ktoś inny i trochę mi zajmuję moje mysli smile Też możesz sie tak czuć ze po 5- letnim związku, spotykasz kogoś i nagle czujesz coś i mysłisz wow to jest to, a on okazuje się kimś mało odpowiedzlanym, po kurde jak nic nie czujesz to nie cauj ! to powinno się i mówić, kobiety (oczywiście nie wszytstkie, sprecyzuje, że np. ja) jeżeli całuje, jeżeli przytulam to ten ktoś staje się ważny, a facte może pomyśleć może robi to z każdym.. mysle myślenie.. u mnie też, tak było, że pokazl mnei sowim zanjomym w porst na spotkaniu powiedizal mi ze chce sporobować, że jeżeli mi nei przeszkadza odległośc to, sprobjemy, no i tak wyszlo, ze potem on tłumaczy się ze nie chce mnei skrzywidzić, ale chyba to już za poźno, ja po tym wszytskim spotkalam się znim i powiedizałm mu wszytsko, co myśle, a jedno wiem napewo on i tak się jeszcze odezwie ! big_smile
Nie przejmuj się jakiśm facetem, to przecież on traci nie Ty, przez to, że wiem jak się szybko angazujesz to wiem jak traktujesz swojego partnera, wiem, że powinien załować, jeżeli szuka czegoś głębokiego, trwałego smile

27

Napisał dzisiaj do mnie... że już wszystko ogarnął... i zapytał mnie jak tam było na studiach... odpisywać czy co robić... napisał rano nic odpisałam... nie wiem co robić sad

28

eu4ya napisał/a:

Napisał dzisiaj do mnie... że już wszystko ogarnął... i zapytał mnie jak tam było na studiach... odpisywać czy co robić... napisał rano nic odpisałam... nie wiem co robić sad

Miałam podobną sytuacje i też z młodszym (o dwa lata) facetem. Radzę Ci dać sobie spokój - u mnie było tak, że on znalazł sobie w międzyczasie inną dziewczynę i teraz z nią (chyba) jest. 

Niestety też się zauroczyłam i bardzo to przeżyłam, bo też jestem bardzo uczuciową osobą (jak Ty). Nie warto, zignoruj go. Znajdź kogoś, kto traktuje Cię poważnie - on tego nie robi moim zdaniem.

29

Krejzolka82 napisał/a:

A czemu maja tego nie robic wink ?

30

ja bym nie odpisywała, zobaczyła czy będzie pomimo to chciał jakoś utrzymać kontakt, dowiedzieć się czy po prostu odpuści, tak łatwo ..

31

Kurde dziewczyny tak sobie myślę... że gdybym postąpiła tak jak on... to chyba byłoby mi głupio znowu po paru dniach pisać do tej osoby jak gdyby nigdy nic... (pomijam fakt, że nie postąpiłabym tak jak on, względem kogoś) - próbuje to jakoś ogarnąć zrozumieć, bo to, że on nie traktuje mnie poważnie to widzę... ale skoro go nie interesuje to po co znowu napisał... hmm miałam nadzieje, że już zamilknie całkiem... a tak teraz gryzę się, czy jeszcze odpisać czy nie... choć pewnie jeśli bym odpisała to bez żadnych emocji...

32

napisał, bo może się mu przypomniałaś, bo mu się nudzi, bo chcę jeszcze potrzymać Ciebie żebyś była 'w razie czego", bo on chcę rozdawać karty i gdy napisze "łaskawie" to myśli, że odpiszesz mu jak gdyby nigdy nic, a za chwilę znowu zniknie

33 Ostatnio edytowany przez eu4ya (2015-04-14 18:55:36)

ehhh manday21 zdaje sobie z tego sprawę, że masz racje... w sumie to już się nawet nie łudzę... najchętniej to bym mu powiedziała coś od siebie... ale szkoda się chyba produkować..

ahhh jak ja bym chciała to mieć tak po prostu w duupiee

34

wiem jak jest, co chcesz mu napisać, ale zobacz widzieliście się tak na luzie, było buzi i takie tam, ale niestety w tych czasach dla więkości facetów to nic nie znaczy i teraz jak mu wylecisz z czyms to raczej będzie takie despreackie, nie mówie, że tak jest, bo nie jest, ale on moze tak pomysleć jako młody facet, raczej moze chłopczyk

35

no właśnie dla nich to nic nie znaczy... dla mnie znaczyło bardzo dużo hmm gdybym wiedziała, że on tak do tego podejdzie nie pozwoliłabym na to W ŻYCIU ehhhh hmm mniej bym pewnie cierpiała... nie, nie będę mu prawiła morałów bo wyjdę właśnie jak wspomniałaś na jakąś desperatkę... być może mu odpisze wieczorem, niech tez poczeka... ale BEZ ŻADNYCH EMOCJI... zobaczę jak do tego podejdzie... ale to będzie mój ostatni raz jeśli ta sytuacja się znowu powtórzy... - napisał, że wszystko ogarnął (te swoje jakieś te niby problemy), więc na to się już nie wymówi... a co do określenia 'chłopczyka' zgadzam się w 101%....

36

no w ostatneczności możesz cos tam napisać potem, zobaczysz co Ci odpisze, teraz na drugi raz bedziesz wiedziała, ze z tym trzeba ostroznie zresztą ja tez taka lekcje wyniosłam, przewaznie przy zapoznaniu jakiego faceta dajme mu czystą kartę i nie porownuje faceta do faceta, bo każdy jest inny, ale czasem takie nauki przydająs się.
będzie dobrze, niedługo znowu kogoś poznasz i ułoży się i przestaniesz myśleć o nim

37

dokładnie... teraz będę znacznie ostrożniejsza... hmm Manday21 dziękuję, że tu ze mną byłaś! smile zawsze człowiekowi lepiej jak się wygada....

38

hah, po to tu jestem smile zawsze jak miałam problem tu napisałm, ludzie napisali co myślą (zazwyczaj mieli rację ), ja zazwyczaj robiłam po swojemu, ale w ostatnim moim wątku pisali i się słucham smile
Jak coś jeszcze, to dawaj znać smile

39

mati.ita napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:

A czemu maja tego nie robic wink ?

A czemu to robią?

40

ehhh pisze bo mam taką chandrę... (tak dalej...)

Jest sobota, siedzę sama w domu... brakuje mi 'kogoś' z kim mogłabym spędzić ten czas... ciągle myślę o nim... nie umiem sobie przetłumaczyć, że to nie ma sensu... zawsze wyznawałam zasadę, że jeśli facet nie wykazuje zainteresowania, to należy się wycofać ale ciężko mi to zrobić... jakoś rzadko mi się zdarza, że ktoś naprawdę mnie zainteresuje... tu tak było... z podwójną siła...
a on napisze od czasu do czasu, pogadamy na tym się kończy... wysyła "internetowe" buziaki, pisze 'do jutra' po czym milczy... wiem, że ma mnie w dupiiie po całości... mógłby nie pisać wcale... a ja głupia ciągle czekam... męczę się okropnie... nie ma sensu walczyć prawda? choć nawet nie wiem jak by ta walka miała wyglądać... to facet powinien zabiegać o kobietę... ehhh sad

źle mi ! bardzo źle ! sad

41

Jak się odezwał ostatnim razem to trzeba było odpisać odrazu i postawić sprawę "na ostrzu noża". Tz. powiedzieć, że czujesz się deko "zagubiona" w obecnej sytuacji ponieważ raz na jakiś czas odezwie się a później znika jak kamfora bez śladu i tyle. Trzeba było napisać, żeby przemyślał to i odezwał się np. w dniu jutrzejszym - wieczorem a jak by chciał rozmawiać teraz to bym odpowiedział, że akurat nie mam zbytnio czasu, dzisiaj oraz jutrzejszy cały dzień jestem bardzo zajęta xD.
Przykręciłaś byś trochę kolesiowi śrubę big_smile, Może by się deko po tym "naprostował" hehehe i wróciłby może odmieniony jak by mu zależało smile

A tak to teraz można pisać, że ma się chandrę - jednak trzeba pamiętać, że olewactwo nie jest dobrą metodą.

42

On-WuWuA-83 - posłuchałam Cię... i postawiłam sprawę na ostrzu noża... zapytałam się go wprost czy chce się jeszcze spotkać, czy da się wyciągnąć na piwo cokolwiek czy nie chce, poprosiłam o szczerą odpowiedź... powiedziałam, że jeśli nie chce to ja się narzucać nie będę bo wiadomo że to nie ma sensu, i że ma mówić śmiało jak jest...

Odpisał, że z chęcią da się wyciągnąć, że sam mi miał to zaproponować, ale że teraz bardzo dużo pracuje, ale że musi znaleźć w końcu jakąś chwile dla mnie...

Co o tym myśleć, co odpowiedzieć... ?

43

Bardzo dobrze zrobiłaś, że tak postawiłaś sprawę. Co o tym myśleć? Wierzyć, że na prawdę ma dużo pracy i problemy z zorganizowaniem sobie wolnego czasu dla Ciebie, no i czekać, aż w końcu go sobie dla Ciebie zarezerwuje(ale też nie wieczność, pokaż, że też masz swoje wymagania i nie będziesz na niego czekać nie wiadomo ile).
Pokaż mocne strony swojej osobowości i bierz to na co masz ochotę.

44

fryderyk12 napisał/a:

Bardzo dobrze zrobiłaś, że tak postawiłaś sprawę. Co o tym myśleć? Wierzyć, że na prawdę ma dużo pracy i problemy z zorganizowaniem sobie wolnego czasu dla Ciebie, no i czekać, aż w końcu go sobie dla Ciebie zarezerwuje(ale też nie wieczność, pokaż, że też masz swoje wymagania i nie będziesz na niego czekać nie wiadomo ile).
Pokaż mocne strony swojej osobowości i bierz to na co masz ochotę.

Dziękuję fryderyk12 za odpowiedź... smile tak się tylko zastanawiam jak mu dać do zrozumienia że chciałabym żeby to było w najbliższym czasie a nie, niewiadomo kiedy... nie chce nic wymuszać ale zależy mi na tym spotkaniu... jestem cierpliwa ale do czasu... nie wiem jak to ująć delikatnie w tej wiadomości... myślę że gdyby nie chciał to po takiej mojej wiadomości by mi to napisał...

45 Ostatnio edytowany przez fryderyk12 (2015-04-20 12:03:52)

Zgorszy Cię zapytanie wprost kiedy, kiedy jego sytuacja się znormalizuje?

Jeśli tak, to po prostu zacznij wypytywać o jego pracę, o jego obowiązki, co się stało, że musi poświęcać ostatnio więcej czasu jej poświęcać. Dasz mu tym do zrozumienia, interesuje Cię jego życie i jeśli dysponuje odrobiną rozumu i empatii to szybko załapie, że chodzi o spotkanie.

46 Ostatnio edytowany przez eu4ya (2015-04-20 18:50:38)

Pytanie czy on mnie dalej jednak nie zwodzi... tylko po co, skoro zadałam konkretne pytanie... ehhh

47

dla mnei to takie torchę bez sensu, bo to on nadal i tak decyduje kiedy się spotykać, jak on będzie mial czas, a przeciez gdyby zalezalo mu na spotkaniu to powiedizal piątek 20 okej ? no takie jest moje zdanie smile

48

manday21! wink Dlatego odpisałam mu tylko "Nic na siłe... wink"... nie wiem czy dobrze czy źle... ale nic innego mi do głowy nie przychodziło na tą jego odpowiedź... a napisałby kurde, że nie chce i byłoby po sprawie (takiej odpowiedzi w sumie oczekiwałam, byłoby łatwiej odpuścić) ... ahh kurde weź ich zrozum...

49

Witam wszystkich smile
Mam pewien problem nie wiem co mam zrobic i co myslec o tym wszystkim.
Mam nadzieje ze ktos mi cos doradzi bylabym bardzo wdziewczna:)
Wiec tak zaczne od tego ze mam 22 lata moj chlopak 30 lat jestesmy ze soba ponad rok od kad sie poznalismy jezdzil juz na tirach od samego pocztku mi mowil ze nie jest to latwe zycie byc z kims prawie ze na odleglosc.W jego firmie tak jest ze wyjezdza na 3 tyg i jest w domu na tydzien czasami 2 tyg.
Na pocztku wszystko bylo super (jest moim idealem faceta takiego jakiego zawsze pragnelam, ja ponoc tez jestem jego idealem) byl takie slodki romantyczny dawal mi poczucie bezpieczenstwa wspieral mnie a od kilku miesiecy stal sie taki zimny do mnie wogule mnie nie przytula nie mowi nic milego nawet wtedy kiedy tego potrzebuje nie mam pojecia czy on sie tak zmienil czy moze jest to tylko i wylacznie moja wina bo jestem cicha spokojna malo mowna,smutna nie umiem wyrazac pozytywnych uczuc czesto az za spokojna chcialabym sie zmienic ale jak na ta chwile nie jestem w stanie;/ mysle ze to moze byc wszystko spowodowane tym ze taka jestem i dlatego jak mnie poznal lepiej mogl zmienic swoje zachowanie.Czasami gdy cos mu opowiadam i mowie dluzsza chwile jest nie zadowolony (czy jak cos mowie co mu nie odpowiada)to mowi do mnie zebym cicho byla jakis czas to znosilam ostatnio pow mu o tym ze nie jest to mile i ze przez takie jego teksty zamykam sie i nic sie nie odzywam.Powiedzial mi tylko tyle ze on tak tylko zartuje po jakims czasie powiedzial mi ze dzieci i zwierzeta glosu nie maja w tym tez ja...
Kolejna kwiesta o ktorej juz wspomnialam schudlam jakies 6 kg moze wiecej ale nie bylam gruba mialam tylko troche brzucha nic nie zauwazyl chociaz wszyscy wkolo mi mowia ze strasznie schudlam a on nic...zanim schudlam to smial sie caly czas ze mnie ze jestem gruba...
gby jestesmy w gronie znajomych zadko kiedy zwraca na mnie uwage...

stalam sie tez strasznie zazdrosna o niego(daje mi tez duzo powodow ku temu) i gdy jest w pl nie pozawalam mu nigdzie wychodzic ja praktycznie caly czas siedze w domu zadko jest ze gdzies wyjde a jak wyjde to on wsciekly jest ze ja mogew a on nie i sie nie odzywa dwa dni.KIedys jak mu pow ze moze wyjsc to nie chcial tylko cos sobie ubzdural ze moze ktos do mnie napisal ze sie chce z nim spotkac i dlatego chce niby jemu dac luz a tak wcale nie bylo;/
dwa zjazdy temu podczas rozmowy z moja mama powiedzial ze nie ma czasu tesknic pewna przyslowiowa lampka mi sie zaswiecila wczoraj z nim pisalam na temat tesknienia to odpowiedzial mi ze troche teskni ale jak jest w pracy to nie ma tak czasu na to....
Ale jak jest to czasami mam takie wrazenie czuje sie kochana i czuje to ze mnie kocha i jestem wtedy szczesliwa ale to tylko tak czasami...
Eh jestem tym wszystkim zdezorientowana nie wiem co mam myslec o tym czy jest ze mna tak bo sie trafilam (ze juz moze byc w takim wieku ze juz latwo ni bedzie kogos innego znalezc)dlatego ze mna jest czy ze naprawde mnie kocha i chce ze mna byc..
Na poczatku pow mi ze wie ze to ja jestem mu pisana i ze chce ze mna zalozyc rodzine nastepnie bylo kilka takich rozmow miedzy znajomymi np to pow ze nie chce zadnego slubu itd..ze mu to nie jest potrzebne.. Jego przyjaciel(z pracy) ostyatnio mi pow ze rozmawiali na temat slubu i ze gbyby nie pewne problemy to juz by wziol slub ze mna ale ze ma problemy to nie stac go narazie na slub.
Eh wiele mogl bym opowiadac o tym wszystkim co sie dzieje...
Prosze o rade i z gory dziekuje.
Pozdrawiam

50

A jeszcze jedno dodam w poprzednich zwiazkach mial tak ze to on zawsze byl bardziej za ta druga osobe pragnol tego zeby to ktos byl bardziej za nim i tez tak ma bo ja jestem taka ze wlasnie ja zawsze bardziej bylam za ta druga osoba ale tez chcialabym chociaz troche to poczuc ze jest ktos za mna (mialam ciezkie dziecinstwo) i pragne poczuc ze tez ktos mnie kocha czuc sie potrzeba i ze ktos jest bardzo za mna ale coz chyba taki moj los juz ze nigdy tego nie doznam sad....
Moe ja to wszystko zle odbieram za duzo bym chciala...
Ogolnie to sie dobrze rozumiemy i jest nam ze soba w miare dobrze

51

eu4ya napisał/a:

Odpisał, że z chęcią da się wyciągnąć, że sam mi miał to zaproponować, ale że teraz bardzo dużo pracuje, ale że musi znaleźć w końcu jakąś chwile dla mnie...

Co o tym myśleć, co odpowiedzieć... ?

Widać że chłopak nie jest raczej poważnie zainteresowany. Tłumaczenie, że praca mu zabiera bardzo dużo czasu i z tego powodu nie jest w stanie wygospodarować 1-2h na kilka dni aby się spotkać - pogadać, może gdzieś wyskoczyć wspólnie jest bardzo słabe. Kosmonautą przecież nie jest wink.
Może to ten dystans dzielący was jest jakimś problemem. 50-60km jak się nie ma samochodu może sprawiać trudności a raczej wpłynąć na chęci aby spotkać się z tobą po tej swojej rzekomej pracy lub tak ogolnie.
Tak czy siak nie zawracałbym sobie więcej głowy tym gościem.

Posty [ 51 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak zrozumiec takie zachowanie faceta? Co robić? :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024