Wiosna-lato 2015 - jakie kolory? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Wiosna-lato 2015 - jakie kolory?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Wiosna-lato 2015 - jakie kolory?

Podobno w tym sezonie modne będą:
-niebieski,żółty,turkusowy,limonkowy i pudrowe róże.

Mi pasują 3 pierwsze a Wy co o tym sądzicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wiosna-lato 2015 - jakie kolory?

Ja w tym roku stawiam na kolory: mięta, pomarańcz i turkus. Już zakupiłam dwie extra bluzki w tych kolorach, zapowiada się kolorowe wiosna i lato. smile)

3

Markadia napisał/a:

A mi się podobają wszystkie kolory które wymieniłaś smile  Turkusowe spodenki już miesiąc temu sobie kupiłam smile

4

W limonkowym i pudrowych różach wyglądam poprostu blado,natomiast mojej starszej córci jest w nich ładnie.
Ma inny typ urody niż ja smile
Do kolorów na które stawiam dorzucę jeszcze jasne beże i biel smile

5

Markadia napisał/a:

W limonkowym i pudrowych różach wyglądam poprostu blado,natomiast mojej starszej córci jest w nich ładnie.
Ma inny typ urody niż ja smile
Do kolorów na które stawiam dorzucę jeszcze jasne beże i biel smile

Biały to uwielbiam smile

6

Markadia napisał/a:

Niebieskiego nie lubię, różu nie jestem w stanie na siebie założyć (w żadnym odcieniu), za to kolor limonki i turkus to jest to, na co chętnie się skuszę smile. Bardzo też lubię biel, miętę, pomarańcz. Kocham klasyczną, ponadczasową czerń i mocną czerwień, ale o nich niestety nic nie wspomniano cool.

7

Markadia napisał/a:

Niebieski kolor bardzo lubię i generalnie mi raczej pasuje, turkusowy tak samo. Limonkowy i pudrowe róże u mnie raczej odpadają, tzn jako dodatek pewnie mogą być, ale nie za dużo, bo jak sobie popatrzyłam, to ja mam typ urody chłodna zima i mam bardzo jasną cerę, średni brąz włosy, moja cera wpada w różowe tony, po prostu lekko kontrastowy typ urody Zima właśnie. No i nie pasują wtedy ciepłe kolory i sama faktycznie widzę, że mi nie pasują. Czasem i taki założę, ale lepiej pasują mi kolory chłodne, w sumie właśnie i w takich lepiej się czuję pewnie dlatego. Przy ciepłych kolorach gorzej wyglądam, a przy pudrowym różu jakbym się tak ubrała, to bym wyglądała pewnie mdło, cera jasna różowawa, no pasują mi jednak mocniejsze akcenty, nie pasowałoby mi to. Aczkolwiek podoba mi się ten kolor. Wspomniane czernie i czerwienie przez Olinkę raczej też mi pasują, ale ich noszę mniej, bo średnio lubię. Tzn czerwienie czasem, ale np źle się czuję jak mam dużo stroju w czerwieni, pewnie nie lubię się wyróżniać mocno, chociaż fakt pasuje mi to nawet. No, ale tak samo niebieski, fiolety mi raczej pasują do mojego chłodnego typu urody Zimy.

8

truskaweczka19 napisał/a:

(...) bo jak sobie popatrzyłam, to ja mam typ urody chłodna zima i mam bardzo jasną cerę, średni brąz włosy, moja cera wpada w różowe tony, po prostu lekko kontrastowy typ urody Zima właśnie.

Truskaweczko, typ urody określony jako zima charakteryzuje się jasną cerą, ale bardzo ciemnymi włosami, dlatego przy kolorze średni brąz raczej nie możesz być panią zimą. Jednak sprawdź to sobie, proszę, bo mogę się mylić wink.

9

Pudrowy roz to jest to!
Dla mnie pudrowe kolory, szarosci, czern, biel, zloto, srebro.

Mysle, ze do mojej twarzy i mojego makijazu nie pasuja mocne kolory. Chyba, ze czerwona sukienka galowa big_smile

Ja jestem zima, mam urode Sniezki doslownie. Bardzo ciemne wlosy, bardzo jasna cera, rozowe policzki i usta, ciemne brwi i ciemne rzesy tylko oczy mam jasne.

10 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-04-23 07:11:55)

Olinka napisał/a:
truskaweczka19 napisał/a:

(...) bo jak sobie popatrzyłam, to ja mam typ urody chłodna zima i mam bardzo jasną cerę, średni brąz włosy, moja cera wpada w różowe tony, po prostu lekko kontrastowy typ urody Zima właśnie.

Truskaweczko, typ urody określony jako zima charakteryzuje się jasną cerą, ale bardzo ciemnymi włosami, dlatego przy kolorze średni brąz raczej nie możesz być panią zimą. Jednak sprawdź to sobie, proszę, bo mogę się mylić wink.

Tak, to ten podstawowy typ, ale są też inne podtypy jak znalazłam, ta Zima z oliwkową cerą też jest (kiedyś o tym nie wiedziałam, ale jest) i typ chłodnej Zimy i tam wszystko mi pasuje idealnie i raczej nią jestem. Chłodna Zima jest trochę mniej kontrastowa, nie musi mieć czarnych włosów.

"Chłodna ZIMA - charakterystyka urody:

Włosy chłodnej zimy nie zawsze są tak ciemne, jak w przypadku innych zim. Nie ma jednak mowy o złotych lub rudych przebłyskach.
    Chłodna zima ma zazwyczaj oczy piwne, szaro-niebieskie lub brązowe.
    Skóra ma zazwyczaj chłodne, oliwkowe zabarwienie. Chłodne zimy z łatwością opalają się na brązowo.
    Na skórze chłodnej zimy pojawiają się pieprzyki, które mają brązowo-czarne zabarwienie"

To ze strony polki.pl, ale też na innych stronach widziałam. Tylko nie zgadzałoby się z tym, że z łatwością się opalam, ale tutaj chyba coś nie tak napisali, bo z taką jasną cerą, to wiadomo, że nie zawsze łatwo się opala, a Zima zwykle ma właśnie cerę jasną, prócz tego innego podtypu z oliwkową cerą itp. No i inne typy raczej mi nie pasują. No i źle tutaj napisali też o oliwkowym zabarwieniu, ale na innej stronie to było lepiej napisane, że jasna cera z różowawym odcieniem - dokładnie taki mam ja i podobno mało Polek ma taki, bo że większość Polek jak ma jasną cerę to żółtymi tonami. Ja nie, raczej tu się robi na różowo, więc jak podkład ma żółte tony, a często ma, to u mnie się odznaczy nawet jak ogólnie jest jasne. No generalnie tak to wszystko mi do tej chłodnej zimy pasuje. Na zdjęciach to nie widać u mnie tak w ogóle tej jasnej cery, ale jest naprawdę jasna, często przy osobach o jasnej cerze i tak mam jedną z najjaśniejszych. Może nie mam piegów przy tym, ale jasna, dlatego nie raz kto mnie nie znał myślał, że jestem chora. Tak mam po babci i tacie.

Tu mam więcej o chłodnej zimie:

"Jest najdelikatniejsza z typów urody zimy. Cera jest jasna lub lekko beżowa, zdecydowanie chłodna i trudno znaleźć ciepłe elementy, można doszukać się różowych tonów. Włosy mogą być nie tylko czarne, ale również brązowe nawet z blond pasemkami, lecz zawsze w chłodnej tonacji. Oczy mogą być w każdym kolorze od niebieskich po ciemne brązy."

No i ogólnie jest o innych typach i podtypach, dosyć dobrze chyba opisane, takie mam wrażenie. Z innych jedynie może z samego opisu, by mi pasowało przygaszone lato, ale chyba tak naprawdę też nie, a tak to chyba inne nie. No, ale raczej chłodna zima, tak uważam i myślę, że takim typem jestem.

Ze strony: ecobelle.pl

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Wiosna-lato 2015 - jakie kolory?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024