Czy jemu przestaje na mnie zależeć czy poprostu ktoś ma na niego wpływ - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy jemu przestaje na mnie zależeć czy poprostu ktoś ma na niego wpływ

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Czy jemu przestaje na mnie zależeć czy poprostu ktoś ma na niego wpływ

Poznałam jakiś czas temu faceta. Fajnie nam się rozmawiało, rozmawia. Jesteśmy razem od trzech miesięcy. Do nie dawna było super. Do naszego pierwszego małego wyjazdu przed dniem kobiet.
W drugi dzień naszego wypadu mój rozmawiał ze swoim ojcem, który powiedział mu, że ma przyjechać wtedy kiedy wracamy. Ok bo ma do niego sprawę. ok, rozumiem. Rozmawiał też ze swoim bratem. Nikt mu nie powiedział od razu co chce od niego. W ostatni dzień (w sobotę) zaprosił mnie na obiad taki prezent na dzień kobiet bo jutro (w niedziele) brat go o coś poprosił i musi do niego jechać bez żadnej odmowy. Nie powiem myślałam, że dzień kobiet spędzi ze mną, zrobiło mi się przykro. Później przyznał mi się, że brat poprosił go żeby przypilnował mu dziecko bo zaprosił swoją żonę do restauracji na obiad do Polanicy na dzień kobiet nie pytając go czy może ten dzień chce spędzić ze mną. Powiedział, że chciał mnie wziąć, ale brat coś tam powiedział i nie przyjechał. Nie powiedział mi prawdy od razu tylko dopiero po fakcie. Ok rozumiem, że rodzina też jest ważna, nie chce go od rodziny i przyjaciół odciągać itp. Ale nie byłoby mi cholernie przykro i nie poczułabym się okłamana jak by powiedział by mi o tym od razu a nie kręcił i kłamał. Jak by powiedział prosto z mostu słuchaj tamto siamto i nie miałabym nic przeciwko. W piątek był u mnie i spytałam czy przyjedzie do mnie i zostanie na noc i ode mnie pojechałby do pracy. To dopiero powiedział mi, że brat poprosił go żeby podwiózł go do ich kuzyna bo zaprosił brata i jego żonę na parapetówkę a on ma robić za kierowcę. Sorry, to kuzyn zaprosił jego brata i żonę a on ma tylko robić za kierowcę? Tłumaczył się, że chciał mnie wziąć, ale nie miał jak bo musiał odwieść brata, jego żonę, żony przyjaciółkę, i jej męża.
Nie chce go odrywać od rodziny, przyjaciół. Ale odnoszę wrażenie, że niby mu zależy na mnie, że mnie kocha a odnoszę wrażenie, że tak nie jest bo tak robi. Trochę się w tym pogubiłam. Może przesadzam, ale nie wiem co o tym myśleć co robić, trochę się zawiodłam i czuję, że się od niego trochę odsunęłam przez to.
Nie wiem, może zachowuje się jak dziecko może nie. Ale nie wiem co dalej robić a nie chce tego stracić. On mówi, że też nie. Trochę się pogubiłam bo raz mówi tak a zaraz inaczej. I jak ma tak być w późniejszej przyszłości to nie chce tego związku. Nie wiem co mam zrobić, jak dalej postępować, co o tym myślicie? Pomóżcie Mi!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy jemu przestaje na mnie zależeć czy poprostu ktoś ma na niego wpływ

Pattie, jest jedno podstawowe pytanie, które mi się nasuwa na myśl. Mianowicie, czy jego rodzina wie, że on ma kogoś?
Jeśli nie wie, to normalne że proszą go o przysługi, wtedy do rodziny nie ma co mieć pretensji. Jedynie do niego.
Jeśli rodzina wie i mimo wszystko nikt nie pyta o zdanie twojego chłopaka, to właściwie też jego wina, bo pozwala sobie na to.

Tak czy siak, partner powinien uwzględniać w swoich planach swoją drugą połówkę. Pewnie, że rodzina jest ważna ale nie można rzucać zawsze i wszystkiego, gdy tylko brat poprosi. Przecież nawet to dziecko popilnować mogliście razem.
Póki co wasz staż związku jest krótki, jednak jeśli to nagminnie będzie się powtarzać, to musisz z nim pogadać, bo nie wróży to dobrze na przyszłość.

3

Poczekaj, nie bądź w gorącej wodzie kąpana, spotykacie się dopiero od 3 m-cy. Rozumiem, że mogłaś się poczuć odsunięta na bok, mniej ważna,  ale myślę, że Twój chłopak też miał niemały problem, jak zachować się w tej sytuacji.
Być może dlatego nie powiedział Ci od razu o oczekiwaniach swojej rodziny, starał się tak to wszystko zorganizować, aby wilk był syty i owca cała.
Fakt, że w ogóle Ci o tym powiedział, świadczy, że też nie czuł się z tym dobrze. Nie skreślaj go, poczekaj na rozwój wydarzeń.
Gdy Wasza znajomość nabierze rozpędu, gdy jego rodzina (czy zostałaś już przedstawiona?)zrozumie, że jesteś dla niego kimś ważnym, być może nie będzie go tak wykorzystywać. Wtedy też będziesz mogła zaobserwować, na ile on się im daje, czy jest skłonny rezygnować z czasu spędzonego z Tobą na rzecz różnych usług dla rodziny, czy może nie odciął pępowiny?
W tej chwili trochę za wcześnie na takie dylematy.

4

Tak, jego rodzina wie, że ma kogoś. Też tak myślę, że powinien wziąć mnie pod wagę i też myślę, że dziecko mogliśmy popilnować razem.
Może i starał się to tak zorganizować żeby wszystko jakoś to wyszło, ale po co kłamał? Mógł od razu powiedzieć słuchaj jest taka i taka sprawa. Tak miałam okazje poznać jego rodzinę (i na odwrót).

5

u mnie tak było przez całe pięć lat...miałam wrażenie, że on był "chłopcem na posyłki" swoich rodziców i swojego brata, zatem porozmawiaj z nim, powiedz co Ci nie pasuje i obserwuj. Jeśli się nie zmieni to uciekaj gdzie pieprz rośnie!

6

spotykacie sie bardzo krotko, wiec nie wymagaj od niego, ze ma zmienic swoje zycie w 3 miesiace a nawet z dnia na dzien, bo od tego dnia spotyka sie z toba. ty po 3 miesiacach chcesz zwiazku na wylacznosc ale to troche za wczesnie.
po 3 miesiaca spotykania sie, chcesz zeby u ciebie nocowal, zebys mogla z nim pilnowac jego bratanka/bratanicy, mysle, ze te rzeczy sa zarezerwowane dla bardziej zaawanasowanych.
wyluzuj troche, tez miej swoje zycie, bo z autopsji wiem, ze takie zachowanie sie nie sprawdza...

7

Rozmawiałam z nim, mówiłam mu co czuje, co myślę. Wiem, że to jest trochę za wcześnie żeby tak mieć go na wyłączność tylko dlaczego nie mówi mi do końca tego jak było albo jak będzie na prawde?
Po prostu jeżeli pilnował bratanka moglibyśmy razem spędzić też chodź trochę czasu ze sobą. I nie rozumiem dlaczego nie powiedział mi prawdy.

8

a to , ze klamie to juz inna sprawa

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy jemu przestaje na mnie zależeć czy poprostu ktoś ma na niego wpływ

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024