Czemu on szuka kontaktu z nia? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czemu on szuka kontaktu z nia?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: Czemu on szuka kontaktu z nia?

Rozstali się 3,5 roku temu. Wielka miłość, zaręczyny .Zerwanie pół roku przed ślubem . Ona zostawiła jego,
Potem ona wyszła za mąż, jest obecnie w małżeństwie ( chyba od 1,5 roku...).
On ciągle do niej pisze na fb... Składa życzenia, rozmawiają. Wypytuje się jak jej sie układa w małżeństwie. Tak jakby tylko czekał aż ona powie: nie układa się.
Jesteśmy w związku od 3 lat. On jest dla mnie dobry, czuły. Zapewnia , że mnie kocha.
Tylko po co pisze do niej.....

Zobacz podobne tematy :
Odp: Czemu on szuka kontaktu z nia?

Bo jeszcze nie pogodził sie z obrotem spraw. Postawiłabym sprawe jasno... jeśli nie zamknie tego rozdziału nie będziecie mogli byc razem

3

Już raz się z nim pokłóciłam o to. Czemu z nią rozmawia. On się wypierał, nie chciał ze mną o tym wcale rozmawiać. Po prostu do ściany. Odeszłam od niego. Mielismy dwa miesiące przerwy. Potem wróciliśmy do siebie.
Jednak on ciągle z nią pisze.

4

Były zaręczyny miał być ślub czyli wielka deklaracja ogólnie poważna sprawa - ciężko się po czymś takim pozbierać.
Zostawienie na kilka miesięcy przed ślubem - dość mocne. Z reguły po czymś takim nie chce się znać tej drugiej osoby.

Taka też prosta matematyka. Jesteście razem 3 lata, on rozstał się 3,5 roku temu. Zakładam, że zanim zaczęliście być razem to spotykaliście się z powiedzmy 2 miesiące. Wychodzi na to, że on nie miał za dużo czasu żeby pozbierać się po rozstaniu i poukładać sobie jakoś w głowie te emocje i uczucia.

Jeżeli nie boi się zaryzykować Waszego związku dla kontaktu z nią to cóż.. trochę źle to wygląda.
Ja rozumiem życzenia na święta czy urodziny i zdawkowa rozmowa od czasu do czasu, ale regularny kontakt z EX słabo.
On chyba nadal na coś liczy.

Porozmawiałabym z nim, ale bez awantur krzyków i emocji. Po prostu chłodna rozmowa, że nie rozumiesz w jakim celu on inicjuje ten kontakt z nią i żeby szczerze Ci powiedział jeśli nadal coś do niej ma i nie marnował więcej Twojego czasu.

5

Ale ja próbowałam z nim rozmawiać. Wielokrotnie. Tylko on w takim momencie totalnie się wyłącza. Nie chce ze mną wcale o tym gadać.
Tak jakby do niego słowa nie trafiały. Od razu schodzi na inny temat.
Albo po prostu wychodzi.
Wiem, ze dość przeżył to rozstanie ale tak naprawdę to było z jego winy. On na koniec związku zaczął sobie ją trochę olewać. Dowiedziałam się tego od znajomej. Ona od niego odeszła. On wtedy kilka miesięcy zaciekle o nią walczył ale ona była nieugięta. NIe chciała go. Wtedy pojawiłam się ja ( zaczęliśmy być parą już od drugiego spotkania). Twierdził,że o niej zapomniał.
Jestem o wiele młodsza od tej dziewczyny. Ona ma 28 lat, on ma 27. Ja mam 20 lat.
Z tego co wiem to ona wcale nie była dla niego taka dobra. Nie chciała z nim nawet zamieszkać. Kłóciła się z nim często. Potem odeszła ponieważ widocznie nie odpowiadał jej wielkim aspiracjom i wymaganiom. I najgorsze jest to,że ona wcale do niego nie pisze. Zauwazyłam ,że wszystkie rozmowy, wszystkie zapytania są zaczynane przez niego.
Czuję się niedowartościowana ponieważ ja jestem dla niego lepsza. Milsza, nie mam takich pretensji, wymagań jak ona.
Z tego co wiem to miałyśmy zupełnie inne charaktery. Ja mam bardzo wielu znajomych, koleżanek, kolegów. Lubię się bawić, imprezować. Mój chłopak również. Oboje lubimy czasami sobie gdzieś wyskoczyć na imprezę, bawić się ze znajomymi. Prowadzimy bujne życie towarzyskie. Tak więc mentalnie jesteśmy do siebie bardzo bliscy.
Ona z kolei taka nie była. Nie imprezowała. Nie miała tylu znajomych. Bardzo często mieli przez to spięcia. Ciągle wierciła mu dziurę w brzuchu aby się kształcił. Była chłodna, wyniosła. Teraz prowadzi własną firmę. Jest bogata ale czy to naprawdę dobra kobieta dla związku? Nie wiem.

6

Przykro mi, ale matematyka jest nieublagalna, jesteś jego plasterkiem na zbolala duszę. On czuje się winny tamtemu rozstaniu i nadal ma jakąś nadzieję. Jeśli nie obawia się postawić na szali waszego związku dla kontaktów z nią świadczy to, że jesteś numerem 2 w jego sercu.

Andretka napisał/a:

Ale ja próbowałam z nim rozmawiać. Wielokrotnie. Tylko on w takim momencie totalnie się wyłącza. Nie chce ze mną wcale o tym gadać.
Tak jakby do niego słowa nie trafiały. Od razu schodzi na inny temat.
Albo po prostu wychodzi.
Wiem, ze dość przeżył to rozstanie ale tak naprawdę to było z jego winy. On na koniec związku zaczął sobie ją trochę olewać. Dowiedziałam się tego od znajomej. Ona od niego odeszła. On wtedy kilka miesięcy zaciekle o nią walczył ale ona była nieugięta. NIe chciała go. Wtedy pojawiłam się ja ( zaczęliśmy być parą już od drugiego spotkania). Twierdził,że o niej zapomniał.
Jestem o wiele młodsza od tej dziewczyny. Ona ma 28 lat, on ma 27. Ja mam 20 lat.
Z tego co wiem to ona wcale nie była dla niego taka dobra. Nie chciała z nim nawet zamieszkać. Kłóciła się z nim często. Potem odeszła ponieważ widocznie nie odpowiadał jej wielkim aspiracjom i wymaganiom. I najgorsze jest to,że ona wcale do niego nie pisze. Zauwazyłam ,że wszystkie rozmowy, wszystkie zapytania są zaczynane przez niego.
Czuję się niedowartościowana ponieważ ja jestem dla niego lepsza. Milsza, nie mam takich pretensji, wymagań jak ona.
Z tego co wiem to miałyśmy zupełnie inne charaktery. Ja mam bardzo wielu znajomych, koleżanek, kolegów. Lubię się bawić, imprezować. Mój chłopak również. Oboje lubimy czasami sobie gdzieś wyskoczyć na imprezę, bawić się ze znajomymi. Prowadzimy bujne życie towarzyskie. Tak więc mentalnie jesteśmy do siebie bardzo bliscy.
Ona z kolei taka nie była. Nie imprezowała. Nie miała tylu znajomych. Bardzo często mieli przez to spięcia. Ciągle wierciła mu dziurę w brzuchu aby się kształcił. Była chłodna, wyniosła. Teraz prowadzi własną firmę. Jest bogata ale czy to naprawdę dobra kobieta dla związku? Nie wiem.

Pewnie nie ale on zyje wyobrazeniami. To ze uwazasz sie za "lepsza" nie oznacza ze on tak to widzi. Sprawe nalezy postawic jasno. Ultimatum? A potem byc konsekwentnym. Na razie sytuacja wyglada tak ze tolerujesz jego zachowania, ktorych tolerowac nie musisz. To moze sie przeciez przelozyc na inne zachowania w stosunku do innej osoby. Tylko ze to jest jakas "walka" a Ty walczyc nie chcesz. Aha, opisujesz ze odeszlac z tego powodu. Jesli postawilas warunek powrotu? a On go nie spelnil to nie tylko jestes w punkcie wyjscia ale gorzej, swiadomie ten warunek zostal zignorowany. Jesli natomiast wrocilas ot tak bo Ci "przeszlo", zatesknilas to sama pokazalas ze on moze dyktowac warunki. Poniewaz dzialalas, reagowalas a to On nie reaguje, to ja tutaj jakiegos rozwiazanie nie widze. Nie ma relfeksji (u niego), nie ma madrosci to sytuacja bez wyjscia. Musisz sama rozwazyc i sama podjac decyzje.

8

pisze bo coś do niej czuje - nadal. Takie jest moje zdanie.

9

Tylko problem,że on nie wie ,że to widziałam. Raz nie wylogował sie z fb na moim komputerze.... No po prostu nie byłam w stanie opanować się aby nie spojrzeć.
Wtedy odeszłam bo widziałam,ze on jej napisał: nigdy nie wybaczę sobie,że pozwoliłem CI odejść. On potem prosił mnie abym wróciła, mówił, że to mnie kocha a to było bo miał chwilę słabości po rozstaniu z nią. Teraz jest dla mnie bardzo dobry, dba o nasz związek .
Druga sprawa to nie chce wcale wspominać o oświadczynach. Mówi,że chce być ze mną do końca życia a nawet nie chce w przyszłości tego zaplanować. Mówi,że nie jest gotowy.
Z tego co wiem to jej oświadczył się po pół roku związku....

10

Andretka napisał/a:

Tylko problem,że on nie wie ,że to widziałam. Raz nie wylogował sie z fb na moim komputerze.... No po prostu nie byłam w stanie opanować się aby nie spojrzeć.
Wtedy odeszłam bo widziałam,ze on jej napisał: nigdy nie wybaczę sobie,że pozwoliłem CI odejść. On potem prosił mnie abym wróciła, mówił, że to mnie kocha a to było bo miał chwilę słabości po rozstaniu z nią. Teraz jest dla mnie bardzo dobry, dba o nasz związek .
Druga sprawa to nie chce wcale wspominać o oświadczynach. Mówi,że chce być ze mną do końca życia a nawet nie chce w przyszłości tego zaplanować. Mówi,że nie jest gotowy.
Z tego co wiem to jej oświadczył się po pół roku związku....

Marnujesz czas. Od trzech lat jesteś oszukiwana i chyba zdajesz sobie z tego sprawę.

11

Tylko czego on od niej chce w takim razie? Bo ona raczej od męża nie odejdzie.

12

Jest z Tobą ,bo wie,że Ona od męża nie odejdzie. Ale ślub byłby jakąś deklaracją. A On nie chce deklaracji,bo nie po to trzyma rękę na pulsie ( - pisze z Nią i cały czas się interesuje) żeby wiązać się z Tobą na stałe. On chce mieć możliwość bycia z tamtą, bo wciąż ma złudną nadzieję ,że się uda . A z Tobą jest, bo nie chce być sam. Jesteś kołem zapasowym. Przykro mi .

13

Andretka napisał/a:

Z tego wynika, że w pewnym sensie Twoje szczęście zależy od niej. Gdyby ona tylko palcem kiwnęła, już by Was nie było.
I on mimo wszystko na to liczy, a nuż nie uda im się w małżeństwie, on ją przyjmie z otwartymi ramionami, nie oglądając się nawet na Ciebie. Dlatego nie chce sformalizować Waszego związku.
To przykre; on czeka na nią, a Ty na niego. Masz go tymczasem, ale jego serce i myśli są przy tamtej.

14

A teraz Andretka zrobi mu piekielna awanture o kontakty z była, a on ze złami w oczach powie, ze nic od bylej nie chce itp. Andretka kategorycznie zabroni mu kontaktu z byla i bedzie mu w ten sposob kazala by kochal tylko ja, bo jak nie to koniec. i tak w kolko.

15

Oj powiem Wam,ze sama juz jestem w kropce. Wszystko jest ładnie i pięknie. Zaplanowaliśmy sobie razem wakacje ( mamy już na lipiec wynajęte dwa tygodnie nad morzem).
Od października 2014 studiuję w mieście, w którym oboje mieszkamy. Miałam na dniach się do niego wprowadzać ( on ma własne mieszkanie). Powiedział,że fajnie jakbyśmy razem zamieszkali. Już się szykowałam a w sobotę zobaczyłam jego wiadomości.
Już nie wiem co robić.

16

Moze powinnas sie wprowdzic, wowczas uzależni sie od Ciebie i nie będzie mogl bez Ciebie zyc. To tez taki rodzaj miłości. Rozmowy ani sprzeczki z nim tu nic nie dadzą.

17

Andretka napisał/a:

Oj powiem Wam,ze sama juz jestem w kropce. Wszystko jest ładnie i pięknie. Zaplanowaliśmy sobie razem wakacje ( mamy już na lipiec wynajęte dwa tygodnie nad morzem).
Od października 2014 studiuję w mieście, w którym oboje mieszkamy. Miałam na dniach się do niego wprowadzać ( on ma własne mieszkanie). Powiedział,że fajnie jakbyśmy razem zamieszkali. Już się szykowałam a w sobotę zobaczyłam jego wiadomości.
Już nie wiem co robić.

Facet jest z tobą a nie z nią przecież, nawet zamieszkać chce we własnym mieszkaniu z tobą. A ty męczysz o jakieś rozmowy z byłą jego, która jest mężatką obecnie. Jaki w tym sens oprócz twej zazdrości?
Zamiast się cieszyć, że masz faceta po którym znajomość, związek nie spływa jak woda w toalecie, to wnerwiasz się, bo on ma swoje życie, swoje rozmowy. Zawsze będziesz tak ograniczać faceta, zawsze ma być w klatce, której wielkość wyznaczysz? Jaki sens mieć partnera, co słucha, co robi, co tylko chcesz, no prócz własnej satysfakcji?

Tkwiłam w podobnej relacji, którą opisałam tutaj: http://www.netkobiety.pl/t80001.html

19

znow ja jestem, ta która jest wciaz kochana przez byłego pomimo, ze jest z inna i dla niej mnie zostawił i jestem takze ta ktora kochala faceta, który kocha była.

20

Remi ma rację...  ale jednak czujną  mona być z tym żeby nie przesadzić.
daj mu wolną rękę... widać potrzebuje czasu aby zapomnieć o niej ....
czy też aby uczucie wygasło w nim do niej , sympatia zapewne będzie......

Jeśli będziesz naciskać w tą stronę on jakby na złość będzie to robił a tak
zapewne zacznie się wszystko zmieniać i zobaczy jaką ma kobietę kochającą
koło siebie... rozumiem że jest to niepokojące,ale nie dajmy się zwariować   tongue

21 Ostatnio edytowany przez znikam (2015-03-18 08:17:15)

Andretka napisał/a:

chce mieć z nią romans, bo inaczej z nią być nie może, tak myślę....

22

Haha
Tak...on pisze do niej, bo chce nadal romansu smile a ona jest szczęśliwa....

23

Koles kopnie cie w tyłek gdy tylko ona kiwnie palcem
Ten kontakt z nia dalby mi dużo do myslenia. Co do waszych wspólnych juz zaplanowanych wakacji to uwierz mi ze dzien przed dostaje od niej telefon ze ona chce by wrócił i on zostawia ciebie i te wakacje. Teraz dla wlasnego szczescia ludzie sluby odwoluja by dopiac swego. Takze na to nie patrz. Zastanów sie czy dalej w to brnac bo możesz kiedys sie zdziwic.

24

Andretka napisał/a:

Ona zostawiła jego,
Potem ona wyszła za mąż,

Zerwij mu te "RURZOWE" okulary i powiedz , ze jak by go chciala,jak by byl dla niej cenny, to by go po zareczynach nie zostawila i nie wyszla za innego.
I dodaj, ze jak na razie to ty go jeszcze chcesz ale w takiej sytuacji nie wiesz jak dlugo wytrzymasz
to jego chec i zamiar rozbijania czyjegos malzenstwa.
A co na to jej maz ? Moze umowilabys sie z nim na rozmowe przy kawce ?
Znam podobna sytuacje. Ciekawie bylo.

25

W ten sposób on żyje jej życiem. I na pewno nie robi tego z żalu czy nienawiści po rozstaniu z nią. Tak się robi tylko wtedy kiedy nie potrafi się o kimś zapomnieć.

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czemu on szuka kontaktu z nia?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024