Książka na poprawę humoru! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Książka na poprawę humoru!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Książka na poprawę humoru!

Witam!
Proszę o pomoc. Moja przyjaciółka ma problemy. Od listopada 2014 r. walczy z chorobą i nie ma siły. Staramy się rozmawiać tak często jak tylko się da. Przez wzgląd na odległość (mieszkamy w różnych miastach), pracę i inne obowiązki, nie możemy się często spotykać. Dziś po raz kolejny płakała przez telefon, a ja mogłam tylko pocieszać ją słowami. Prosiłam, żeby zapisała się do psychologa,że rozmowa z nim może pomoże, ulży w cierpieniu, ale ona jest sceptyczna. Mówiłam, żeby się czymś zajęła i nie myślała o problemach, ale to łatwo powiedzieć, trudniej zrobić sad

Pomyślałam więc, że kupię jej jakąś książkę, która oderwie ją choć na chwilę, zmieni myślenie. Czy ktoś z Was może polecić mi książkę, poradnik, które zawierają głębokie przemyślenia, wskazówki, a może po prostu książkę o pięknej przygodzie życia.

Może ktoś z Was przeczytał książkę, która wzruszyła, którą szczerze poleca?

Naprawdę mi zależy na tym.

Z góry dziękuję.

P.S. Wątek ten również założyłam również w Debiutach literackich, ponieważ naprawdę mi zależy. Nie wiem, czy to niezgodne z Naszym forum.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Książka na poprawę humoru!

Na poprawę samopoczucia :
"Bóg nigdy nie mruga" - Regina Brett (gorąco polecam, bardzo budujące)
"Jesteś cudem" -Regina Brett,
"Jedz, módl się, kochaj" - Elizabeth Gilbert,
Nowelki Erica Emmanuela Schmitta w tym przepiękna "Oskar i pani Róża" (choć jest to trochę smutne, ale piękne).

3

"Rozmowy z Bogiem" Walsch smile
ksiżaka po której przeczytaniu odczuwa się niezmierzone szczęscie:)

4

Qrsywa - też polecam smile świetna książka!!!

5

Pierwsza przyszła mi na myśl książka Jan Goldstein "Wszystko co ważne". Czytałam w tamtym roku jeszcze i to wspaniała pozycja. Jest też wzruszająca, zwłaszcza pod koniec, więc sporo popłakałam, ale całościowo jest bardzo pozytywna, mi bardzo poprawiła humor, daa więcej wiary w siebie, gdy ją czytałam smile Na pewno będę do niej wracać. Jest w niej dziewczyna, która chciała popełnić samobójstwo, a jej babcia uczy ją na nowo cieszyć się życiem. Mimo tematu próby samobójczej to właśnie bardzo pozytywna książka, pouczająca, piękna. Dałam jej ocenę 9/10, lekka w miarę, a przy tym taka piękna, wspaniała w gatunku książek poprawiających nastrój i pokazujących jak cieszyć się życiem, stąd moja wysoka ocena. Wspaniała po prostu. Myślę, że i Twojej przyjaciółce może dodać wiary w siebie, poprawić nastrój, warto przeczytać smile Z innych książek co mają poprawić nastrój, to też czasem poprawiały, ale żadna jak pamiętam nie poprawiła go tak jak ta.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Książka na poprawę humoru!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024