Cześć!
Od około tygodnia mam problem z drętwieniem lewej ręki i nogi. Jutro wybieram się do lekarza rodzinnego. Drętwienie nie jest silne, jednak mnie to drażni i zaczynam się stresować. Jeśli coś robię to tego nie odczuwam, natomiast jak położę się do spania to czuję taki dyskomfort ręki i nie zawsze nogi. Od miesiąca zaczęłam chodzić na siłownię. Może to ma jakiś wpływ? Lecz ja wykonuję ćwiczenia na brzuch i nogi, a nie na ręce, więc nie wiem, czy to może być powód. Czy ktoś z forumowiczów miał może podobne uczucie drętwienia? ![]()
Mogą to być neurologiczne objawy. A oprócz uczucia drętwienia nie zauważyłaś innych objawów? Jak konkretnie przebiega to drętwienie? odkąd dokąd? i do których palców?
U mnie takie objawy dały diagnozę zwyrodnienia kręgosłupa. Tylko, że mi do tego wszystkiego doskwierał kręgosłup. Wybrałabym się na Twoim miejscu do ortopedy bądź neurologa w celu skierowania na specjalistyczne badani
Hej myślę, że już masz diagnozę.
Przyczyn drętwienia może być wiele. Ja na przykład odczuwałam coś jakby trzeszczenie obcieranie w stawie kolanowym , okazało się, że to początki zwyrodnienia.
Zwyrodnienia stawowe to nie tylko choroba osób w podeszłym wieku, dotyka ona coraz młodsze osoby, w tym takie jak ja czyli czynnie uprawiające sport.
W zwalczaniu bólu pomógł mi Synolis jest to preparat w formie zastrzyku. Działa on także przeciwzapalnie, odtwarza właściwości płynu stawowego.