Strach przed pierwszym razem - jak wytłumaczyć to facetowi? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Strach przed pierwszym razem - jak wytłumaczyć to facetowi?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Strach przed pierwszym razem - jak wytłumaczyć to facetowi?

Witam!

Mam 23 lata i jestem jeszcze dziewicą. Przez pewne przyczyny nie mogłam jeszcze pożegnać się z dziewictwem, jednak miałam stosunek z facetem.

Problem jest taki, że od samego dzieciństwa moja mama mówiła, że trzeba zachować dziewictwo do ślubu itd. Jednak dobrze rozumiem, że w tym nie ma żadnego sensu, przecież seks jest bardzo ważny w stosunkach między facetem a kobietą. Jednak już 2 raz rozstaję się z chłopakiem przez to.

Kiedy tłumaczyłam to mojemu pierwszemu chłopakowi, po prostu zniknął, przestał pisać, dzwonić. A kiedy się pojawił z jakimś wytłumaczeniem, niby był zajęty, to już nie chciałam z nim kontynuować stosunki.

A z drugim chłopakiem było tak, że nie zrozumiał i powiedział, że nie będzie czekał, aż pozbawię się tego lęku. Prosiłam, żeby mi pomógł. Jednak kilka razy na siłę chciał mieć stosunek ze mną i niby "pomóc". Po czym w ogóle się zamknęłam w sobie.

Mam strach, że po stosunku po pierwsze będę miała problemy zdrowotne (złapię jakieś wirusy czy coś) lub zejdę w ciąże. Doskonale rozumiem, że są środki, żeby zapobiec temu wszystkiemu. Jednak nadal mam taki wcielony strach. Nie chodzi o strach przed bólem przed pierwszym razem, tylko o taki lęk psychologiczny.

Jak mogę pozbawić się tego lęku? Rozumiem, że potrzebuję też pomocy psychologa. To bardzo ważna sprawa dla mnie, dlatego bardzo proszę o pomoc.

Z góry dziękuję!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Strach przed pierwszym razem - jak wytłumaczyć to facetowi?

Mam strach, że po stosunku po pierwsze będę miała problemy zdrowotne (złapię jakieś wirusy czy coś) lub zejdę w ciąże. Doskonale rozumiem, że są środki, żeby zapobiec temu wszystkiemu. Jednak nadal mam taki wcielony strach. Nie chodzi o strach przed bólem przed pierwszym razem, tylko o taki lęk psychologiczny.

'problemy zdrowotne','wirusy' - jeśli będziesz dobrze dbała o higienę intymną jak i zabezpieczenia antykoncepcyjne to niczego nie złapiesz ..
Wszystko siedzi w Twojej głowie, więc sama musisz jakoś do siebie przemówić .. Byle ten pierwszy raz się przemóc a potem to już z górki ..
Najlepiej żeby ten pierwszy raz nie był jakiś stresujący- na siłę czy coś.. nie nie nie..nie o to chodzi ..
A facetowi po prostu musisz dogłębnie wytłumaczyć skoro nie rozumie.. powiedz żeby wcześniej zadbał chociażby o atmosferę, jakieś pieszczochy .. a nie od razu z grubej bańki.
Chyba że to po prostu 'nie ten facet' ..

Pozdrawiam

3

to cie mama ,,załatwiła,, nic dziwnego ze czujesz lęk przed seksem

Dziękuję za odpowiedzi!

Tłumaczyłam facetowi, wszystko dokładnie.... Ale reakcja była nie taka, jakiej się spodziewałam... Nawet zaczął wyśmiewać. No i nie wytrzymałam i rzuciłam go. Kilka razy próbowałam zrobić tak, żeby zrozumiał, ale powiedział, że nie będzie czekał, aż ja się zdecyduję. No a kiedy próbował coś na siłę zrobić, to bardziej mi to denerwowało i zamykała się bardziej. Nawet zaczęłam się go brzydzić.

A jeśli chodzi o mamę, to tak. Racja. Po prostu boję się, że wszystko się kończy po tym pierwszym razie (w sensie stosunki, nasz związek) albo że po prostu zacznie się ze mną spotykać tylko dla seksu.

Wiem, że to wszystko to, co mi narzucano od samego dzieciństwa, ale przez tyle czasu nie mogę się tego pozbawić... I jest mi bardzo trudno... Jakbym była między 2 kamieniami...

5

ja chodziłem z dziewczynami kilka miesięcy przed seksem. Jeśli facet naciska szybko, to może być też tak, że mu nie zależy.

6

Poszukaj chłopaka z którym seks będzie dla Ciebie naturalny i oczywisty...

Nie zmuszaj się, nie gwałć się dziewczyno smile

7 Ostatnio edytowany przez TakaOtoJa (2015-01-30 14:01:08)

MrSpock ma racje...
Nic na siłę i nic od razu .. bez przesady .. Mój facet który był moim pierwszym - sam powiedział że zrobimy to dopiero wtedy kiedy ja sama będę na to gotowa..
Więc się nie martw i zrób to co zostało napisane przez YourShadow.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Strach przed pierwszym razem - jak wytłumaczyć to facetowi?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024