Chciałabym zeby dziecko mojego faceta znikneło... :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chciałabym zeby dziecko mojego faceta znikneło... :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 24 ]

Temat: Chciałabym zeby dziecko mojego faceta znikneło... :(

Mam faceta który ma dziecko... jest rozpieszczone, wredne, ma wpajane przez babcie wartosci materialne, ma 6 lat a chodzi lepiej ubrana jak ja w sensie ma markowe ciuchy. Generalnie gwaizda chodzaca a w glowie pustka. Bardzo bym chciala miec wlasne dziecko, odstawilam juz nawet tabletki i nic, boli mnie to ze nawet jak zajde w ciaze to moj facet nie bedzie tak tego przezywal jak ja poniewaz juz przez to przeszedl. Pierwsze kopniecie, wybieranie imienia, porod, urzadzanie pokoj itp. Jestem zalamana!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chciałabym zeby dziecko mojego faceta znikneło... :(

próbowałaś powiedzieć to co wyżej napisałaś swojemu facetowi? jeśli tak, to jaka była jego reakcja?

3

Widzi ze jej nie lubie. Na poczatku jak sie poznalismy nie bylo takiego problemu ale jak zamieszkalismy razem i siedziala z nami czesto to mnie dobijaly jej zachowania. Nie jest pocieszony tym wszystkim, wciaz powtarza zebym ja zaakceptowala ale ja nie potrafie!! Wiem ze nasz zwiazek sypie sie przez to miedzy innymi ze nie trawie tej dziewczyny. Jak do nas przychodzi to udaje mila ale w srodku sie we mnie gotuje jak ja widze

4

Skoro nie znosisz jego dziecka to odejdź.
Po kiego czorta chcesz się całe życie męczyć?
Twój egoizm i podejście do całej sprawy jest paskudne.
Albo akceptujesz córkę partnera albo do widzenia.
Że też On jeszcze Cię nie przegonił...

5

Uświadomiłaś sobie swój problem- już jest dobrze.

Jesteś dorosłą osobą więc chyba powinnaś zrozumieć, że w tej sytuacji, kiedy twój facet ma dziecko- to to dziecko jest jego do końca życia i on raczej nie urwie z nim kontaktu, bo akurat tobie się ono nie podoba?

Poza tym- jakiej rady oczekujesz od nas? Że podpowiemy ci jak pomóc twojemu facetowi, żeby to dziecko mu wyparowało z głowy? Niestety, jak się pakujesz w związek z rozwodnikiem/ dzieciatym facetem- takie są tego uroki.

6

Możesz tego dziecka nie lubić ale musisz zaakceptować i fakt, ze będzie ono ważniejsze od Ciebie. Kazdy odpowiedzialny rodzić jeżeli dojdzie do konfiktu wybierze dziecko, a nie miłość. Więc jeżeli Ci na nim zależy to zrób wszystko, żeby doadać se z tym jego maluchem.

Zrozum ,że on dla ciebie nie zostawi dziecka, a ty jesteś głupio zazdrosna o nie hmm

7

karcia500 napisał/a:

Mam faceta który ma dziecko... jest rozpieszczone, wredne, ma wpajane przez babcie wartosci materialne, ma 6 lat a chodzi lepiej ubrana jak ja w sensie ma markowe ciuchy. Generalnie gwaizda chodzaca a w glowie pustka. Bardzo bym chciala miec wlasne dziecko, odstawilam juz nawet tabletki i nic, boli mnie to ze nawet jak zajde w ciaze to moj facet nie bedzie tak tego przezywal jak ja poniewaz juz przez to przeszedl. Pierwsze kopniecie, wybieranie imienia, porod, urzadzanie pokoj itp. Jestem zalamana!!

W końcu zajdziesz w ciązę. Pewnie już nie długo... a za 7 lat Twoja następczyni napisze na ty forum
"Mam faceta który ma dziecko... jest rozpieszczone, wredne, ma wpajane przez babcie wartosci materialne, ma 6 lat a chodzi lepiej ubrana jak ja w sensie ma markowe ciuchy. Generalnie gwaizda chodzaca a w glowie pustka. Bardzo bym chciala miec wlasne dziecko, odstawilam juz nawet tabletki i nic, boli mnie to ze nawet jak zajde w ciaze to moj facet nie bedzie tak tego przezywal jak ja poniewaz juz przez to przeszedl. Pierwsze kopniecie, wybieranie imienia, porod, urzadzanie pokoj itp. Jestem zalamana!!"
Tyle ,że to będzie Twoje dziecko- i Ty będziesz zupełnie innego zdania o stosunku jego ojca do 6 latka...
Chcesz by partner razem z Tobą przeżywał pierwszy raz?- znajdź sobie bezdzietnego.  Będąc z facetem,który ma dzieci- musisz to zaakceptować. Dziecko nie jest winne, że tata Ciebie ma smile

8

Skoro nie pasuje Ci dzieciak, to po jakiego grzyba ładujesz się w związek z dzieciatym?????

9

hmmm...
Katarzyna W. poznała kogoś nowego?

10

Wiedziałaś w co się pakujesz.
Takie uroki bycia z "dzieciatym".
I albo to akceptujesz albo nie.

11

Nie wiemy ile masz lat, ale zachowujesz się bardzo niedojrzale. Nie byłaś w ogóle przygotowana na to, że on ma dziecko. No, ale skoro pakowałaś się w ten związek to oczywiste było, że musisz zaakceptować tą dziewczynkę. Czy zazdrościsz jej tego, że ma markowe ciuchy? Po prostu Twój partner, babcia, czy też matka dziecka jest w stanie zapewnić dziecku życie na wyższym poziomie i Ty nie powinnaś w żaden sposób w to ingerować. Przemyśl to wszystko na spokojnie, zastanów się czy jesteś w stanie to zaakceptować. Dziewczynka jest jeszcze mała, więc masz i tak uproszczone zadanie, żeby ją przekonać do siebie. Ty już negatywnie się do tej sytuacji nastawiłaś, więc przemyśl to, czy chcesz żyć w takim związku.

12

A może spróbuj z innej strony.
Masz prawo nie lubić tej małej. Wierzę Ci, że jest nie fajnie ale skoro Twój kontakt jest jaki jest to popracuj nad Nim.
Nie wiem jaka jest sytuacja z biologiczną matką ale może zachowanie tej małej jest próbą pokazania " Ja tu jestem!" A babcia rozpieszcza bo one tak mają. W końcu po to są babcie.
Spróbuj w niej zobaczyć nie wroga ale ofiarę nieudanego związku. Jest mała nie wszystko kuma.
Ja nie będę Cię oceniać bo jesteśmy ludźmi.
Weź spróbuj dowiedzieć się czegoś o niej ale nie od partnera czy babci tylko od niej samej. Zainteresuj się jej hobby. Może pod tym zachowaniem kryje się mała zagubiona dziewczynka. Czasem irracjonalne zachowanie bierze się właśnie stąd. Mała równie dobrze może się czuć zagrożona i zazdrosna. Zwłaszcza kiedy planujecie następne dziecko. Albo jeśli mała ma kontakt z biologiczną matką, może coś motać w głowie tej małej. W końcu jest podatna na manipulacje. I może Wy dwie potrzebujecie czasu na to żeby się poznać lepiej. W końcu takie małe dziecko też ma swoje emocje i nie jednokrotnie bardziej zawiłe niż u dorosłego bo wielu rzeczy nie rozumie.
Wyjdź z nią na spacer, na lody czy do kina. Weź ją na rolki jak się ociepli albo na sanki. Uwierz mi, że wiele może się zmienić. I daj małej do zrozumienia że nie chcesz zabrać jej ojca na zawsze, czy będziesz starała się zastąpić jej mame albo zakazywać widywania się.
Więc na spokojnie, posiedź poobserwuj ją. Poczytaj trochę artykułów o dzieciach z rozbity domów albo o dzieciach które straciły matkę.
Dla niej jesteś obca, bo wkroczyłaś w życie jej. Więc przestań być obca i stań się członkiem rodziny coś na kształt przyjaciółki.

13

Zarób na swoje ciuchy, jesteś dorosła. Nie ty na nie wydajesz to nikomu nie wyliczaj...  Dziecko ma pusto w głowie? 6latka? serio? Raczej ty masz pusto... Tak pusto ,że aż echo słychać...

14

A powiedz mi dlaczego Jego córka ma być miła/dobra dla Obcej kobiety? Nie pomyślałaś nigdy w ten sposób?

15

Własnie miałam napisać to co Lily ... Twoja logika ludzie cieszą się tylko z pierworodnych dzieci potem to już taka obcykana produkcja czy co?
Każde dziecko jest cudem, nieważne które w kolei , każde powoduje inne emocje. To było by wasze dziecko więc tez wyjątkowe.

Serio jesteś zazdrosna o 6latkę? Zawsze ona będzie jako jego dziecko wyżej niż jakakolwiek kobieta. Bo to krew z jego krwi.
Zastanów sie dobrze czy chcesz być w związku z dzieciatym, bo jak urodzisz swoje to znów będziesz zazdrosna że twoje niema tego co tamto miało. 
Zaczniesz truć swojemu o te relacje i zniszczysz człowieka i siebie i jeszcze to dziecko...

16

Nektarynka53 napisał/a:

A powiedz mi dlaczego Jego córka ma być miła/dobra dla Obcej kobiety? Nie pomyślałaś nigdy w ten sposób?

Mogłaby być miła, gdyby partnerka tatusia była milsza... Dzieci doskonale wyczuwają niechęć i fałsz.
Mam 2 pasierbów i nie chciałabym, żeby ich nie było...

17

O kurcze, historia mrożąca krew w żyłach. Jeszcze panna z tych co celowo odstawia antykoncepcję. Zmrożona.

18

Nie rozumiem czemu wlazlas w ta relacje, przeciez wogole nie nadajesz sie do zwiazku z dzieciatym facetem.
Mnie ta mala by pewnie tez wkurzala, dlatego nie biore sobie faceta z malym dzieciakiem.

19

Dziecko nie zniknie.

Im szybciej pogodzisz sie z tym tym lepiej dla Ciebie i dla Waszej relacji.

20

Desert_rose napisał/a:

A może spróbuj z innej strony.
Masz prawo nie lubić tej małej. Wierzę Ci, że jest nie fajnie ale skoro Twój kontakt jest jaki jest to popracuj nad Nim.
Nie wiem jaka jest sytuacja z biologiczną matką ale może zachowanie tej małej jest próbą pokazania " Ja tu jestem!" A babcia rozpieszcza bo one tak mają. W końcu po to są babcie.
Spróbuj w niej zobaczyć nie wroga ale ofiarę nieudanego związku. Jest mała nie wszystko kuma.
Ja nie będę Cię oceniać bo jesteśmy ludźmi.
Weź spróbuj dowiedzieć się czegoś o niej ale nie od partnera czy babci tylko od niej samej. Zainteresuj się jej hobby. Może pod tym zachowaniem kryje się mała zagubiona dziewczynka. Czasem irracjonalne zachowanie bierze się właśnie stąd. Mała równie dobrze może się czuć zagrożona i zazdrosna. Zwłaszcza kiedy planujecie następne dziecko. Albo jeśli mała ma kontakt z biologiczną matką, może coś motać w głowie tej małej. W końcu jest podatna na manipulacje. I może Wy dwie potrzebujecie czasu na to żeby się poznać lepiej. W końcu takie małe dziecko też ma swoje emocje i nie jednokrotnie bardziej zawiłe niż u dorosłego bo wielu rzeczy nie rozumie.
Wyjdź z nią na spacer, na lody czy do kina. Weź ją na rolki jak się ociepli albo na sanki. Uwierz mi, że wiele może się zmienić. I daj małej do zrozumienia że nie chcesz zabrać jej ojca na zawsze, czy będziesz starała się zastąpić jej mame albo zakazywać widywania się.
Więc na spokojnie, posiedź poobserwuj ją. Poczytaj trochę artykułów o dzieciach z rozbity domów albo o dzieciach które straciły matkę.
Dla niej jesteś obca, bo wkroczyłaś w życie jej. Więc przestań być obca i stań się członkiem rodziny coś na kształt przyjaciółki.

Dobrze powiedziane. Ja też z mężczyzną w 'pakiecie' dostałam dziecko. Choć nie miałam takich uczuć, że jest jakaś rozkapryszona czy ma popsute w głowie. Dziecko jak dziecko, ma woje "fazy". Trzeba nim się zająć, rozmawiać itd. Przede wszystkim przyjazna atmosfera i budowanie relacji w jakichś sytuacjach. Ja przyjęłam 'strategię' e ie chcę być ruga mama, ale koleżanką, może przyjaciółką- starszą siostrą. Zobaczymy jak to się sprawdzi ale na razie jest ok. chyba nawet mnie polubiła. Ale też były wspólne np łyżwy, jakieś odrabianie lekcji czy gotowanie razem itd. żadnego przekupywania czy słownego manipulowania. To jenak jest też chyba kwestia podejścia do partnera... ja swego kocham i chcę by było dobrze, też jego dziecku.

21

Z przerazeniem czytam jak piszesz o tym dziecku-"wredne"-jak dziecko moze takie byc?Potworny egoizm przez Ciebie przemawia.I za nic w swiecie nie chcialabym byc Twoim dzieckiem.Pzdr.

22

Dziecko może być wredne i cwane. Dlaczego nie?
Tutaj chodzi o to, że autorka uważa je za najgorsze zło, które bez powodu praktycznie jej wadzi.

23

szkoda mi tego dziecka taka macocha jak w bajkach..

Posty [ 24 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chciałabym zeby dziecko mojego faceta znikneło... :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024