Grzybica pochwy a ból podczas stosunku. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Grzybica pochwy a ból podczas stosunku.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Grzybica pochwy a ból podczas stosunku.

Bardzo często cierpię na nawracające grzybicę pochwy. Zazwyczaj leczę ją różnymi lekami np. Clotrimazolum, tantum rosa, lactovaginal czy I Iladian. Podczas stosunku czuje rozrywajacy ból przy wkładaniu członka. Mam pytanie czy zwykłym clotrimazolum w maści wylecze ten ból w środku? Czy koniecznie muszę zakupić jakieś globulki? Tym razem jest to bardzo łagodna w objawach grzybica i wolałabym uniknąć kolejnego wydatku.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Grzybica pochwy a ból podczas stosunku.

Spróbuj odstawić te wszystkie leki. Bo skoro nie pomagają, to po co je stosować? Zresztą jeśli nawracają, to w ten sposób zaleczasz tylko na chwilę objawy, ale problem nadal istnieje. Zrób badania w kierunku candidy, możliwe, że masz zagrzybiony organizm i ta candida siedzi gdzieś głęboko w tobie. Warto też zmienić dietę, wyeliminować cukry proste, bo one stanowią pożywkę dal grzybów. Clotrimazolem w maści nie zwalczysz wewnętrznego zakażenia. Potrzebne jest coś, co działa w środku, jak właśnie globulka. Moja znajoma wyleczyła problem nawracających grzybic właśnie poprzez zmianę diety, włączenie probiotyków i irygacje odwarami z ziół, np. z kory dębu. Z tego co wiem, to ta kora jest bardzo skuteczna. No i bieliznę warto prać razem z ręcznikami w 90 stopniach.

3

Zapytaj w aptece o Oregasept H97. To jest taki naturalny olejek z oregano, preparat w 100% naturalny i zwalcza wszystkie grzyby i bakterie. Tani nie jest, najbardziej opłaca się największa butelka ale naprawdę skuteczny. Jeśli byś się zdecydowała na zakup to rozcieńcza się 10-12 kropelek w ciepłej wodzie lub herbacie i pijesz raz dziennie do śniadania. Taka kuracja jak w Twoim przypadku myślę że przez tydzień a potem albo zmniejsz do 5-6 kropli dziennie albo odstaw. Przesadzić też nie można bo wyjałowisz sobie organizm. Dlatego po tym tygodniu możesz pic jeszcze max do miesiąca czasu po te 5-6. I jak odstawisz to przeczekaj czy problemy powrócą. Jeśli tak to wznów kurację. W mojej rodzinie miałam osobę która leczyła sie na grzybicę przewodu pokarmowego i nic nie pomagało a ten olejek okazał się skuteczny. Sama też go stosowałam jak miałam chore zatoki i też bardzo mi pomógł. Wydatek nie mały ale się naprawdę opłaca. A bieliznę polecam Ci prac w zwykłym szarym mydle ręcznie a potem po wypraniu zalać na chwilę wrzątkiem i wymoczyć.

4

Podczas grzybicy nie uprawia się seksu, chyba że w gumce albo jak chcesz zarazić partnera.

Podstawą w leczeniu nawrotów grzybic nie są żadne suplementy, a zmiana diety i kategoryczne wywalenie z jadłospisu wszystkich cukrów prostych, bez tego żadne medykamenty nie pomogą.

5

Przede wszystkim. aby kuacja była skuteczna, Twój partner również MUSI poddać się leczeniu. Najprawdopodobniej nie wystąpią u niego żadne objawy ale jest on nosicielem grzybni i jak tylko się wyleczysz zarazi Cię na nowo! W aptece dostaniesz clotrimazol w kremie. Powinien wystarczyć, jeśli leczysz się u lekarza, poproś o preparat również dla Partnera.

Profilaktyka jest najważniejsza, dlatego warto zwrócić uwagę na podstawy: podmywamy się w kierunku od odbytu zawsze płynem do higieny intymnej a nie mydłem. Bardzo dobry płyn to np lactacyd ale taniutka ziaja med (seria apteczna) też jest godny polecenia.

W każdym przypadku leczenie powinno się wspomóc odpowiednią dieta i suplementacją. Pij 2 litry wody dziennie. Wypłuczesz dzięki temu bakterie. Zakwaszanie środowiska pochwy i uzupełnienie bakterii probiotycznych to bardzo ważny element leczenia (zarówno w przypadku zakażeń bakteryjnych jak i grzybiczych). Żurawina, bardzo bogata w witaminę C świetnie zakwasza drogi rodne. Możesz jeść samą, w dużych ilościach albo w tabletce, tylko zwróć uwagę na to, aby tabletkowana żurawina była standaryzowana na obecność PAC (proantocyjanidyny). Im ich więcej - tym lepiej!
Ciekawy, o bardzo bogatym składzie jest Plusssz Uro comfort+. Duża dawka żurawiny ale też pokrzywa i inne zioła wzmacniające układ moczowy a co najważniejsze dobroczynne bakterie, więc masz wszystko w jednej tabletce. Ciekawa pozycja, stosunkowo nowa.
Taką kurację można stosować profilaktycznie co kilka miesięcy, jeżeli masz problemy.

Co do samego leczenia grzybicy, dobrze byłoby przeprowadzić kompleksową kurację (siebie i partnera). W tym celu niezbędna będzie  jednak wizyta u lekarza. Co do kosztów, jeżeli zaniedbasz sprawę na początku, z czasem wydatki będą tylko wzrastać.
Niestety, w przypadku grzybic pochwy nie ma zbyt wielu tańszych odpowiedników preparatów zapisywanych przez lekarza.

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Grzybica pochwy a ból podczas stosunku.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024