napisać czy nie? oto jest pytanie! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » napisać czy nie? oto jest pytanie!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez zaciekawiona (2015-01-23 02:28:35)

Temat: napisać czy nie? oto jest pytanie!

Mam 18 lat nigdy nie miałam chłopaka, ale nie zaliczam sie do jakiś najgorszych brzydul i nudziar. Na sylwestrze poznałam chłopaka bardzo sympatycznego rok starszy ode mnie chodzi do technikum kulturalny i widać że ma coś w głowie. Wydaje mi się, że się polubiliśmy dużo rozmawialiśmy i ogólnie 3/4 sylwestra spędziliśmy w swoim towarzystwie, za dużo wypił i źle sie poczuł, więc postanowiłam się nim zaopiekować, siedzieliśmy na tarasie i rozmawiałam z nim mówił wtedy, typowo pijackie teksty, że najbardziej mnie polubił z tych wszystkich ludzi i mnie przytulił i siedzieliśmy tak objęci i rozmawialiśmy. Ale przed tym rozmawiał chwile z jakąś dziewczyną i nie wiem o co chodziło ale pokazywał na mnie i coś o mnie mówił i jak podeszłam i się spytałam o co chodzi to machnął ręką że nic, więc nie wiem czy mówił coś dobrego czy wręcz przeciwnie. Jak wiecie jest juz koniec stycznia no i od tamtej pory nie gadaliśmy, ale myśle o nim zauroczył mnie. Opowiadał mi, że 3 lutego ma jakiś finał konkursu ogólnopolskiego, jak sądzicie napisać może do niego jak mu poszło po tym 3 lutym czy skoro on się nie odezwał to znaczy, że nie wpadłam mu w oko i nie ma ochoty rozwijać tej znajomości?

Ps. Jego kolega zarywał do mnie całą noc wtedy w sylwestra, ale jasno dałam mu do zrozumienia, że nie jestem nim zainteresowana i całą noc robił mi wyrzuty, że go zdradzam z tym chłopakiem i do niego coś tam również gadał, więc może się zniechęcił nie wiem na ogól jestem nieśmiała i niepewna siebie, ale serio on nie może mi wyjść z głowy znam dużo chłopaków, a on wydawał się inny od reszty chciałabym go poznać lepiej, ale jestem tradycjonalistka i nie wiem czy dziewczyna powinna robić pierwszy krok, bo jak już mówiłam może skoro sam sie nie odezwał to nie jest zainteresowany.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2015-01-23 02:55:29)

Odp: napisać czy nie? oto jest pytanie!

Zaciekawiona,

Pewnie wolałabyś, gdyby odpowiedź na Twe pytanie dawali Twoi rówieśnicy. Ja zaś jestem już dojrzałą osobą.
Chciałabym Ci napisać tylko jedną rzecz...

Skoro nie miałaś jeszcze takiego "prawdziwego chłopaka" to może nie zdajesz sobie sprawy do czego jest zdolny taki ktoś, komu się spodobasz i który poczuje do Ciebie "miętę". Będzie tyłem za Tobą chodzić, włazić po rynnie z gitarą, aby Ci zagrać jakąś kocią melodię, maszerować 5 kilometrów do sklepu na jakimś "wysrajewie" tylko po po to, aby przynieść Ci czekoladę z orzechami. Nawet nauczy się zaplatać Ci warkocz. I jeszcze to będzie robił z takim entuzjazmem, że szok i prosił o jeszcze...

Zaniechaj,póki co, sztuki epistolarnej. Daj chłopu szansę się wykazać... ;-) Take it easy! ;-)

3

Oj zgadzam sie z Pania zdeycdowanie i bardzo chciałabym być w Pani wieku, bo wtedy czasy były inne i chłopy faktycznie sie wykazywały a w tej chwili 3/4 jak nie więcej w moim wieku lub zbliżonym juz inaczej sie zachowuje czasy niestety sie zmienily. Dlatego wlasnie zastanawiam sie czy nie napisac po prostu luźno spytać jak ten konkurs może rozmowa bedzie sie kleic i natsoenym razem on napisze albo zaproponuje spotkanie, a jak nie to nie napisze więcej pierwsza.

4

aurora borealis napisał/a:

Zaciekawiona,

Pewnie wolałabyś, gdyby odpowiedź na Twe pytanie dawali Twoi rówieśnicy. Ja zaś jestem już dojrzałą osobą.
Chciałabym Ci napisać tylko jedną rzecz...

Skoro nie miałaś jeszcze takiego "prawdziwego chłopaka" to może nie zdajesz sobie sprawy do czego jest zdolny taki ktoś, komu się spodobasz i który poczuje do Ciebie "miętę". Będzie tyłem za Tobą chodzić, włazić po rynnie z gitarą, aby Ci zagrać jakąś kocią melodię, maszerować 5 kilometrów do sklepu na jakimś "wysrajewie" tylko po po to, aby przynieść Ci czekoladę z orzechami. Nawet nauczy się zaplatać Ci warkocz. I jeszcze to będzie robił z takim entuzjazmem, że szok i prosił o jeszcze...

Zaniechaj,póki co, sztuki epistolarnej. Daj chłopu szansę się wykazać... ;-) Take it easy! ;-)

Auroro, ferie się zaczęły... big_smile

5

Masz rację, nie naciskaj za bardzo i nie daj poznać że zależy Ci na nim, spytaj się o ten konkurs jak mu poszło zobaczymy jak sprawy potoczą się dalej. A może ten chłopak nagadał mu jakiś bzdur o Tobie w sylwestra stąd brak jest jego zainteresowania Twoją osobą, może delikatnie spróbuj się dowiedzieć.

6

zaciekawiona napisał/a:

.. Opowiadał mi, że 3 lutego ma jakiś finał konkursu ogólnopolskiego, jak sądzicie napisać może do niego jak mu poszło po tym 3 lutym czy skoro on się nie odezwał to znaczy, że nie wpadłam mu w oko i nie ma ochoty rozwijać tej znajomości?.. jestem tradycjonalistka i nie wiem czy dziewczyna powinna robić pierwszy krok, bo jak już mówiłam może skoro sam sie nie odezwał to nie jest zainteresowany.

Jeśli to nie troll to ja się wtrącę:
Jedyne co można "zahaczyć" to sprawa konkursu. Rzucasz wędkę i czekasz czy złapie haczyk. Musisz pamiętać o jednym, w żadnej chwili nie możesz być nachalna, powinnaś napisać jednym zdaniem, pytaniem. Jeśli pociągnie temat, nienachalnie kontynuować, ale tak by nie pokazywać, że Ci bardzo zależy. On musi pomyśleć, że poczułaś sympatię i tyle, fajnie Ci się rozmawiało. Musi poczuć, że to on ma inicjatywę, ze od niego zależy wszystko
Dlatego wyłącznie puść "wici" i niech on przejmie inicjatywę. Jeśli tego nie zrobi, daj sobie spokój, nie pisz więcej nic, nie warto, jeśli natomiast prawdą było to co mówił to odpisze baaardzo szybko.
Proponuję:
"cześć i jak poszedł konkurs - dziewczyna z sylwestra". Nie wysyłasz 3 lutego ale z 2-3 dni później

Pamiętaj, ty go przecież naprawdę nie znasz.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » napisać czy nie? oto jest pytanie!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024