nawrót nerwicy lękowej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » nawrót nerwicy lękowej

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: nawrót nerwicy lękowej

Witam!kiedyś już tu pisałam ale nie wiem czy ktoś mnie pamięta.a więc tak jak w temacie  mam nawrót nerwicy.Sama właściwie nie wiem czego oczekuję pisząc tu,może jakiejś rady osób które też to przechodzą albo po prostu pocieszenia.miałam praktycznie przez dwa lata spokój,nie brałam już leków i było w miarę ok.parę tygodni temu zaczęło znowu się coś ze mną dziać,z początku próbowałam sama jakoś sobie z tym poradzić aż do momentu kiedy dopadł mnie mega atak paniki  a co za tym idzie okropny lęk.zgłosiłam się do psychiatry,przepisał mi fluoksetyne która bralam kiedyś,okazało się o dziwo ze nie działa.teraz biorę czwarty dzień citabax i dzisiaj mam lekkie zalamanie.Sama już nie wiem co mam robić.chwilami mam takie lęki ze szok.brał ktoś z was ten lek?cchodzę na terapię ale to dużo mi nie pomaga bo to tylko raz na miesiąc.czasami mam ochotę się upic żeby chociaż przez chwilę było ok.szukam sobie zajęcia i staram się nie nakrecac ale to nie jest takie proste.kurczę,co mam robić bo w końcu zwariuje

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: nawrót nerwicy lękowej

Nikt nie ma dla mnie żadnej rady?

3

Bierzesz cital 4 dni to za mało by zadziałał. Ten lek startuje po 4-8 tygodni. Takie uroki naszych przypadłości i leków grupy SSRI/

4

Te wszystkie lekarstwa mogą okazać się nieskuteczne. Lepsze byłoby odważne zmierzenie się z problemami, aż poczujesz że dajesz sobie z nimi radę i wtedy lęki same przejdą.

5

W moim przypadku zanim leki zaczely dzialac pomagal mega wysilek fizyczny i hydroksyzyna i tran i sok z buraków :-) i magnez ... I jakieś hobby choc na początku trudno sie czymś zająć... Wieczorami o tej samej godzinie czytalam moja ulubiona książkę...

6

ja polecam psychoterapię smile spacery na wyciszenie, stosuję też łagodne leki przeciwlękowe, jak na razie - jakoś idzie smile

7

MrSpock napisał/a:

Te wszystkie lekarstwa mogą okazać się nieskuteczne. Lepsze byłoby odważne zmierzenie się z problemami, aż poczujesz że dajesz sobie z nimi radę i wtedy lęki same przejdą.

Podpisuję się rękami i nogami:)
Choć wiadomo,że na początku jest ciężko. Tak jak pisała sluu, 4 dni to za mało,alby lek zaczął działać. Choć nie możesz wykluczać opcji,że i tak nie zadziała i będziesz musiała go zmienić.
Skoro już kiedyś dałaś sobie radę z lękami, to pamiętaj,że jest to coś co pokonałaś i możesz pokonać ponownie.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » nawrót nerwicy lękowej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024