Jak odzyskać przyjaciółkę i zaufanie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Jak odzyskać przyjaciółkę i zaufanie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Jak odzyskać przyjaciółkę i zaufanie?

Witam!
Mam 24 lata i Piszę,ponieważ mam ogromny problem z którym coraz gorzej sobię radzę a nie mam z kim o tym porozmawiać!
A mianowicie chodzi mi o moją najwspanialszą przyjaciółkę z którą znam się od 10 lat i ta przyjaźń jest dla mnie czymś najwspanialszym co mnie do tej pory w życiu spotkało. Od kąd pamiętam w domu nigdy nie miałam z rodzicami dobrych kontaktów a po rozwodzie to już całkiem wszyscy się odsuneliśmy od siebie i czułam się jakbym nikogo na świecie nie miała..do czasu aż pozanłam Kasię. Poznałam ją w najgorszym okresie mojego życia i dużo mi pomogła, jest ona bardzo mądrą kobietą i to ona mi pomogła w tym trudnym czasie podnieśc się , zrozumieć wiele rzeczy! To dzięki niej świat nabrał kolorów i chciało się żyć! Niestety po 10 latach znów miałam gorszy okres w życiu i popełniłam straszny błąd i głupstwo którego sobie nie mogę darować bo przez nie straciłam najbliższą mi osobę! Zawsze przez te lata byłam wporządku wobec Kasi i zawsze biegłam do niej z pomocą jeśli była taka potrzeba i ona robiła to samo dla mnie. Ale ostatnio nadwyrężyłam jej zaufania, nigdy wczesniej nie doprowiadziłam do takiej sytuacji żeby ją skrzywdzić ale stało się i nie wiem co robić bo Kasia nie chce ze mną rozmawiać. Jeszcze zanim całkiem kontakt się miedzy nami urwał spotkała się ze mną dwa razy. Rozmawiałyśmy o tym co się stało itd przeprosiłam, próbowałam wyjaśnić wszystko. Myślałam że jakos sie wszystko ułoży bo Kasiula powiedziała że nie skreśla mnie i że ludzie popełniają błędy i czasem trzeba dać człowiekowi szanse. Po tym spotkaniu wróciłam do domu pełna nadzieji że nie wszystko stracone! Umówiłyśmy sie na spotkanie za kilka dni ale napisała że nie może i umówłyśmy sie po raz kolejny ale niestety sytuacja sie powtórzyła dwukrotnie. I tak mijają 2 okropne miesiące od naszego ostatniego spotkania ;-( Piszę sms ale Kasia nie odp. Z każdym sms czuję się jakby sie jej narzucała ale ja nie chcę żeby to się tak wszystko skończyło! Czyżby te 10 lat dla niej nic nie znaczyły że tak szybko Ona dała za wygraną??? Cięzko mi bez niej i mam ciągle doła. Nie wiem jak mam do niej dotrzeć i co robić. Znowu zostałam sama. Wiem że jej nie jest łatwo bo tak mi powiedziała ale dlaczego nie chce mi dać drugiej szansy??? Ja już nie mam siły tak bardzo mi jej brakuje, jej i jej całej rodziny bo Ona i Jej Rodzinka były mi najbliższe i jest mi przykro że się tak wszystko potoczyło. Zrobiłabym wszystko żeby mi wybaczyła, ale co robić jeśli mnie ona do siebie nie dopuszcza i nie pozwala mi naprawić tego jedynego błędu jaki popełniłam przez te 10 lat.
Udaje przed wszystkimi że wszystko gra a tak naprawdę w środku mnie skręca i czuję jakby mi ktoś wyrwał serce.. :-( To boli tak bardzo ;-( Jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc byłaym wdzięczna.
Cholernie jest mi ciężko.... ;-(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak odzyskać przyjaciółkę i zaufanie?

Jedź do Niej. Smsami nic nie zdziałasz, zawsze można nie odpisać i ona właśnie tak robi. Telefonu może nie odebrać. Więc jedź do niej i postaraj się z nią pogadać w 4 oczy. Takich rzeczy nie załatwia się przez smsy, telefon czy gg.

3

Mieszkamy obok siebie, przejdę przez ulicę i jestem u Niej! Ale nie wiem czy mam iśc do Niej! Przecież jak ona powiedziała już wszystko zostało powiedziane i nie ma co do tematu wracać! Mówiła że nie przekreśla mnie i ze bede dla niej ważna ale jej zachowanie temu przeczy i dlatego nie wiem co dalej robić! A chcę zawalczyć o nasza przyjaźń i o Nią bo mi bardzo zależy! Już sama nie wiem co robić! Innym wybaczała a mi nie może?? Wiem że po mnie się tego wszystkiego nie spodziewała i dlatego jest jej cięzko wszystko to przetrawić! Bo po prawdzie to rzeczywiście była i jest dla mnie najważniejszą i najbliższa osobą i ja też byłam dla niej kimś takim i w sumie sie nie dziwię jej bo jeśli ktoś jest Ci tak bliski to jak zrozumieć czemu taka osoba krzywdzi?? Czemu to własnie najbliższych krzywdzimy najbardziej ???? Nie rozumiem tego i nie wiem co jeszcze można robić! mam walczyć??? Jeśli Ona chyba odpuściła? Czy te 10 lat nic nie znaczą??

4

Skoro piszesz, że chcesz walczyć, to walcz. Może ona właśnie na to czeka? Żebyś jej udowodniła, że naprawdę Ci zależy na odbudowaniu tego co było. A skoro powiedziała, że Cię nie przekreśla i że jest ok, to zapytałabym się jej prosto z mostu, co się dzieje i o co chodzi, bo mówiła, że jest dobrze, a jednak widzisz, że nie i chcesz to naprawić.

5

Pewnie że chcę walczyć!Nie wyobrażam sobie żeby jej nie było w moim życiu! Ale jak to zrobić jeśli mi Ona na to nie pozwala!? Boję się że mi powie że to koniec! Nie wiem co wtedy zrobię! Ona była i jest takim moim jasnym światełkiem w życiu dzięki któremu się uśmiechałam a teraz To światełko pomału gaśnie i nie wiem jak ten płomień utrzymać! Wspominam nasze wspólne chwile te dobre i te złe bo przecież nie zawsze było idealnie i płakać mi sie chce. Nie mogę patrzeć na wspólne zdjęcia bo ból jest nie do wytrzymania ;-(

6

Więc powiedz jej to wszystko, co nam tu napisałaś.
I wiesz co, lepiej coś zrobić i żałować, niż żałować, ze się czegoś nie zrobiło. Idź, pogadaj, staraj się...będziesz wiedziała, że zrobiłaś wszystko, co mogłaś w tej sytuacji zrobić.

7

A jeśli powie że to koniec???? To co ja wtedy zrobie?? Nie wyobrażam sobie życia bez niej! Tyle razem przeszłyśmy, dzięki niej się jakoś trzymałam, było po coś i dla kogoś się starać a teraz czuje jakbym nie miała nic! Boję się tej rozmowy, nie wiem jak zareaguje jak pójdę do niej bez zapowiedzi! zawsze podczas rozmowy  nigdy nie udało mi sie powiedzieć tego co chciałam i tego co czułam, jakaś blokada się włączała albo po prostu rozmowa zeszła na inny tor! zawsze mam tyle do powiedzenia a nigdy nie mówie tego co czuję bo coś zawsze staje na przeszkodzie! Tyle razy próbowałam się do Niej wybrać ale strach mnie paraliżuje! Wiem że im dłużej ta sytuacja bedzie sie ciągnęłą tym trudniej będzie pogadać ,już jest ciężko ale się boję usłyszeć że to już naprawde koniec??!! :-( czuję że to koniec........

8

Myślę, że jeśli nic nie zrobisz i zostawisz to tak, jak jest teraz i tak będzie koniec.

9

Chętnie zaryzykuję i spróbuję z Nią porozmawiać raz jeszcze... tylko jest jeden problem... kompletnie nie wiem jak się za to zabrać! Na samą myśl z nerwów ściska mi się żołądek. Nie wiem jak mam z Nia rozmawiać... przecież tyle czasu się nie widziałyśmy.... wiem że Kasia jest tą samą osobą jaką znałam przez te 10 lat ale te 2 miesiące nie widzenia się mnie stresują. Nie wiem jak będzie ze mną rozmawiać i jaka bedzie Jej reakcja jak mnie zobaczy jak przyjdę do Niej! mam tyle obaw i lęków, które mnie paraliżują. Jak si ępozbyć i przezwyciężyć to wszystko i zrobić ten krok ? Mam mętlik w głowie... :-(

10

Też niedawno miałam podobną sytuację. Znamy się około 8 lat, powiedziałam coś czego miałam nie mówić mojej drugiej przyjaciólce z którą znam się około 11 lat, ale tu nie nie miało nic do rzeczy z którą ile się znam. Cenię je obie, i na obu mi zależy. Popełniłam błąd, przyznałam się, wiem że ją to zabolało, spotkałyśmy się rozmawiałyśmy o tym i było niby ok, potem nie widywałyśmy się tak jak kiedyś, następnie na wakacje wyjechałam do pracy na 2 miesiące, nie utrzymywałyśmy kontaktu, dopiero po moim powrocie jakoś udało nam się spotkać, we trójkę, mniej więcej wszystko sobie wyjaśniłyśmy, wszystko powoli wraca do normy. Mam nadzieję że ten czas te 2 miesiące dały nam czas na zastanowienie przemyślenie tego co się stało, nie był to tylko mój błąd jej i 2 przyjaciółki również. Mam nadzieje że teraz będzie tylko lepiej.
Nie rezygnuj z przyjaźni , spróbuj , idz do niej... 'nic nie stracisz a możesz zyskać...'

11

nie czekaj..idz i to jak najszybciej...nie mysl o strachu..mysl o niej...musisz sie przełamac przeciez to osoba ktora dla ciebie tak wiele znaczy...idz i jak wrocicsz opowiedz nam o tym...zobaczysz bedzie dobrze....

12

Ja mam podobną sytuację.  Znam się z moją przyjaciółką pawie 10 lat, przesłyśmy razem dużo.  chłopaków, zdrady, szkoły... itd. poznałyśmy się  w gimnazjum , ale przez te 3 lata naprawde rozumiełyśmy się bez słów. Było super. Pozniej przyszla ponadgimnazjalna, ja liceum, ona technikum ale w innych szkołach. Dalej sie często spotykałyśmy , nasz kontakt był super. Ale ona cały czas skarżyła się że w klasie nie ma fajnych osób, że wszystkie dziewczyny są nie do życia, że obgaduja , dokuczają, nie mogła sobie znaleźć takiej jakiejś osoby w klasie, z którą lepiej by się czułą.  A wiadomo, że ważne jest nawet to, z kim siedzisz w ławce, prawda? No nic jakoś te 4 lata zleciało. jak ona konczyla technikum, ja bylam juz po poierwszym roku na studiach.Bozia tak chciała że mi i mojemu chłopakowi z którym byłam już 5 lat dała dzidziusia :-)   Całą ciążę miałam z moja przyjaciółką dobry kontakt. Poźniej jak urodził mi się synek, także, przyjeżdała do mnie, odwiedzała nas, ja  do niej tez jeździłam, gadalysmy przez neta, telefony smy, kontakt sie nam nie urywał.  ale mimo to ja byłam zaabsorbowana przez dziecko, juz nie wyszlysmy na dyskoteke, na piwo, nie poszłam z nia na zakupy, jak to było wcześniej.... Niestety mogę powiedzieć , że sie w koncu troche oddaliłyśy prze to że ja nigdy czasu nie miałam :-(  Ale tak było. Dziecko , dom, i jeszcze moja szkołą. W momencie jak Ona poszła na drugi rok studiów, a miała fajną grupę, zaczęło się oblewanie sesji, wychodne, piwka, okienka, jak to na studiach, no ale to wsystko robiła z dziewczynami z grupy. Nawet jak przychodziła do mnie późńiej to opowiadała że była tu i tam,jak ją zapytała co u Ciebie to opowiadałą mi poprostu co było, a ja mówiłam jej dużó rezeczy na temat mojego synka. Wiadomo, juz tematy byly inne. Cieszyłam sie razem z nią jak mi coś śmiesznego opowiadała, ale mimo to w głebi duszy byłam zła na siebie, że to ona mi to opowiada, że nie byłam tam razem z nią, że tego nie widziałąm itd.  Ale co miałam jej powiedzieć "nie opowiadaj mi tego bo jestem o ciebie zazdrosna!" ?  bez sensu.  Po wyjsciu jej robiłąm się zła. wyżywałam się na mężu że mnie koleżanki opuszczają,  denerwowałam sie o wszystko. Obwiniałam siebie a i męża tak samo, że nie zostanie z dzieckiem a ja nie wyjdę.  nie zawsze oczywiście tak było, bo nie raz też spotkałam sie z nią i było fajnie. Ona przeciez rozumiala ze mam dziecko i nie mam juz tyle czasu co wczesniej. ale juz zdążyła się  "zakolegować" z nową przyjaciółką, właśnie z tych studiów.   I tak po mału tamta zaczeła mi ją odbijać. jak sie spotkałam kiedyś z moją przyjaciółką to w pewnym momencie nie miałyśmy o czym gadać, innym razem przyjechała  i powiedziała że nie wie co ma mi opwadać bo nie wie, czy ja o tym wiem, czy nie........ i takie tam ....... ale ja juz pomyslalam sobie ze jej sie myli czy powiedziala o czyms mnie czy tej nowej.    DENERWUJE MNIE TO!.  kiedys w pn. umówiłyśy sie ze sie w pt spotkamy, że będzie w domu żebym prezyjechała. W piątek rano pisze jej smsa :to jak widzimy sie dzis? smile o której mam do ciebie wpaść"   Nie odpisała, dopiero tydzien poxniej napisala smsa, i to nie z wyłumaczeniem, dlaczego sie nie odezwała, tylko , że jej tato sprzedał samochód............... a co mnie to gówno obchodzi ,pomyslałam sobie.    NIe wiem, nie udzywa sie do mnie.    a jak przyjechała do mnie ostatnio to mówiła do mnie cały czas po imieniu tej nowej.  Moze to i smieszne ale czułam się jakby zdradzana. Miałam tylko ją, a ona mnie zostawiła, nawet nie usiłuje jakosc sie ze na skontaktować ,nie wiem co mam robic, nie chce zeby to sie tak skonczyło, ale tez nie chce sie jej narzucać, Pomóżcie dziewczyny sad !!!!!!!!!!!

13 Ostatnio edytowany przez lady-in-black (2009-10-30 22:13:58)

Poczekaj, kiedys jak zwolni tempo to sie odezwie.
Wiem jak to boli. Tez nie dawno stracilam "przyjaciolke".
Dlaczego w cudzyslowiu? Bo nie byla nia, chyba tylko udawala. Ja tego nie widzialam. Poznalam ja przez mojego meza, pracowal kiedys z jej mezem.
Bardzo sie zaprzyjaznilysmy. Mowilysmy sobie wszystko, pomagalysmy.  Przyslowiowe Szydlo wyszlo z worka, jak zlozylam papiery rozwodowe. Sama zaproponowala, ze mi pomoze i bedzie moim swiadkiem. Ucieszylam sie. Po paru dniach nawiazalam do tematu swiadka i zmienila zdanie... Powod : moj maz to tez jej kolega. Zbaranialam.
Ok powiedzialm ze troche mnie zawiodla, i ze potrzebuje czasu. Pozniej dowiedzialam sie, ze wszystkie "nasze" rozmowy zostaly przekazywane mojemu mezowi. Poprostu kopala pode mna dolki...
Nie mam kontaktu z nia. Maz tez nie chce. Duzo namieszala, probowala go buntowac przeciwko mnie...

Tylko dlaczego??  W jakim celu???
Do dzis niewiem o co chodzilo.
Mam tylko nadzieje, ze juz nigdy nie spotkam takiej falszywej, dwulicowej osoby jak ona. Zal mi tej "przyjazni"...

14 Ostatnio edytowany przez truskawkowe ciasteczko (2016-07-07 12:22:26)

mam podobny  problem pomoże mi ktoś go rozwiązać my z przyjaciółko przyjaźnimy się 7 lat i to wszystko stracona nie mogę bez niej przeżyć to tak jak bez ręki serce mi się kraje. Zaczeło się od tego jak nas rozdzielili w gimnazjum ja poszłam do b a ona do c na początku mieliśmy dobry kątak ale po świętach wielkanocnych zaczeło się wszystko psuć oficialnie od 5 maja jusz nie jesteśmy przyjaciółkami przeprosiłam ją ale za nic bo pooćja ja jąobgadywałam alae nigdy w życiu i ona uwieżyła przyjaciółce które się znają kilka miesięcy a mi nie teraz zaczeły sie wakacje i nie moge bez niej przeżyć co mama zrobić w tej sytuacji pomocy

15 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-07-07 12:30:57)

A po polsku?
Idź się, dziecko, najpierw języka poduczyć, masz wakacje, to akurat masz czas.

16

Trudno. Nie ma sensu robić nic na siłę. Jak ona nie chce to trzeba się z tym pogodzić. Być może twoja przyjaciółka już nie umie i nie będzie umiała być w dalszym ciągu twoją przyjaciółką i trzeba to uszanować i nie próbować zmuszać jej do czegoś czego nie chce. Być może musi minąć trochę czasu. Więc lepiej nastaw się na poszukanie nowych znajomości.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Jak odzyskać przyjaciółkę i zaufanie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024