jak rozpoznać pominęta tabletkę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » jak rozpoznać pominęta tabletkę

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez netkobieta4444 (2015-01-06 23:22:24)

Temat: jak rozpoznać pominęta tabletkę

witam, wydaje mi sie(tak to głupie, ale hipotetycznie chciałąbym wiedziec) ze zapomniałam tabletki w 3 tygodniu jednak nie uzupełniłam jej i kontynuowalam opakowanie.  miesiaczke dostalam w terminie, trwala tyle co zawsze i była normalna (tzn nie była skąpa) pigulki rozpoczelam po 7 dniowej przerwie, czy teraz jestem w pelni bezpieczna? dodam ze dzien zaczęcia pierwszej pigulki z blistra to 5 dzien krwawienia.
martwie sie o to czy pigułki mnie zabezpieczyły poniewaz przy  drugiej tabletce z nowego blistra wspolzylam jednak naprawde krótko (około minuty, poniewaz przypomnialam sobie o tej pominietej tabletce) oraz bez wytrysku.
jakies szanse ze tabletki mogą nie działac tak od razu?
krwawienie było w terminie co chyba oznacza przyjecie tabletki, inaczej byłoby spoznione, prawda?
prosze o szybką odpowiedz, pozdrawiam

w internecie znalazlam cos takiego:
Opuszczenie jednej pigułki w ramach opakowania lub rozpoczęcie nowego opakowania o jeden dzień później nie stanowi problemu, ponieważ ochrona przed ciążą trwa (zjawisko to nosi nazwę okresu ochronnego). czy to prawda?
panikuje bez sensu, bo wytrysku nie bylo, ledwo co stosunek, jednak jesli tabletki nie dzialaly..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak rozpoznać pominęta tabletkę

prosze o jakąś odpowiedz sad przez to co czytam w internecie wariuje

3

Minimalne szansę na ciążę. Ale oczywiście są. Poczekaj i zrób test dla świętego spokoju.

4

emilab87 napisał/a:

Minimalne,Ale oczywiście są.

Sa?
Po pominieciu tabletki dochodzi do owulacji tak szybko? Niby jest ten okres ochronny. Do tego niby stosunku doszło po krwawieniu w 2 dzien brania tabletki.
Dzisiaj ide sie zapisac do ginekologa ale ta pani niechetnie mi to wytlumaczy. Tabletli biore pol roku a malo o nich wiem, jedynie to co w ulotce a tam nie ma wszystkich odpowiedzi na moje pytania hmm

5 Ostatnio edytowany przez Iceni (2015-01-07 11:56:04)

Zapomnienie tabletki w 3. tygodniu prawie zupelnie nie ma znaczenia.

Jezeli wystapil okres i bierzesz kolejne opakowanie normalnie, bez pomylki, to jestes w pelni bezpieczna.

6

Dziękuję za odpowiedzi. Ja czytałam ze w 3 tyg i w 1 ma najwieksze znaczenie wiec się wystraszylam..

7

Hej. Dzis, 12 ni od stosunku mialam bol tak jakby pekal mi pecherzyk. Az musialam sie polozyc na chwile. Cos jak przy owulaji, tylko ze ona nie występuje niby..ale skoro nie bylo wytrysku, nawet nie bylo blisko wiec oczywiscie swiruje?' nie wiem czy jest sens wykonac test.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » jak rozpoznać pominęta tabletkę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024