Czy rozmowa o kierunku znajomości jest błędem? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy rozmowa o kierunku znajomości jest błędem?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Czy rozmowa o kierunku znajomości jest błędem?

Kolejny męski intruz potrzebuje kobiecej porady.

Czy to prawda, że rozmowa na temat kierunku w którym zmierza relacja zabija wasze zainteresowanie?

Mam za sobą 8 spotkań w prawie 2 miesiące. Niby taka ilość spotkań wskazuje na jakieś zainteresowanie drugiej strony ale wydaje mi się jednak, że zaangażowanie wygasło i zaczyna to przypominać wstęp do przerabianego przeze mnie już kiedyś przypadku bycia "planem B" i sponsorem zabaw. Z drugiej strony wiem, że jest "po przejściach" i może po prostu potrzebuje mnie lepiej poznać.
Zastanawiam się nad rozmową o tym co oczekujemy od naszej znajomości. Wydaje mi się, że w naszym wieku (30 coraz bliżej dla obu stron) taka rozmowa nie byłaby niczym nadzwyczajnym ale jest to rzecz powszechnie w męskim środowisku odradzana jako gwóźdź do trumny nawet najbardziej obiecującej znajomości.
Wcześniej nigdy nie musiałem takiej rozmowy przeprowadzać, bo sytuacje były klarowne albo w jedną albo w drugą stronę. Teraz króliczek ucieka coraz szybciej i w momencie kiedy już mam sobie dać spokój przystaje i prawie daje się złapać...
Co by nie mówić jest to skuteczne; mnie zależy coraz bardziej.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy rozmowa o kierunku znajomości jest błędem?

To zależy z jakiego rodzaju kobietą się spotykasz. Jeśli jest pragmatyczna to lepiej postawić sprawę jasno, jeśli jest płochliwa to może zwiać.

Ciężko jest jednoznacznie się ustosunkować, ale jedno jest pewne szkoda czasu na gdybania i zabawy w ciuciubabkę, jeśli coś czujesz to zachowaj sie jak facet i weź w sprawy w swoje ręce. Moim zdaniem jeśli masz dostać kosza to bez względu na to kiedy się określisz i tak go dostaniesz. To Ty musisz czuć, że jest to właściwy moment, że jesteś gotowy powiedzieć jej o swoich emocjach i masz nie odpartą chęć poznać jej emocje.

3

KGB napisał/a:

To zależy z jakiego rodzaju kobietą się spotykasz. Jeśli jest pragmatyczna to lepiej postawić sprawę jasno, jeśli jest płochliwa to może zwiać.

To ja z tych pragmatycznych smile
Cenię komunikację wprost i uwielbiam ludzi, którzy nie owijają w bawełnę i nie robią dziwnych podchodów.

4

To ja z tych pragmatycznych smile
Cenię komunikację wprost i uwielbiam ludzi, którzy nie owijają w bawełnę i nie robią dziwnych podchodów.

Ja też ja też! big_smile

A jeśli ktoś wtedy wije się jak piskorz i udziela jakiejś wymijającej odpowiedzi to też wiadomo na czym się stoi przecież.
No, chyba że człowiek zdążył do tego czasu doszczętnie oczadzieć wink

5 Ostatnio edytowany przez bakalia (2015-01-05 01:03:44)

Ja też uważam, że zdecydowanie lepiej "wyłożyć kawę na ławę". Tym bardziej, że nie jesteście nastolatkami, tylko dorosłymi ludźmi. Kobieta w tym wieku wie (a przynajmniej powinna), po co się dwoje ludzi spotyka.

Mnie facet powiedział wprost, że on chciałby poważnej relacji i teraz to ode mnie zależy, czy ja też. Tak, bardzo tym zaplusował u mnie.

Zakładając, że nie będziesz od razu planować daty ślubu, to czemu miałbyś ją przestraszyć? Zapytaj, nic nie stracisz. Będziesz wiedzieć, na czym stoisz. Jeśli nie jest zainteresowana, to przynajmniej nie stracisz więcej czasu. tongue

A moim zdaniem albo jest prawdziwe zainteresowanie albo go nie ma. Dotyczy to zarówno autora jak i omawianej kobiety. To samo w odniesieniu do "plany B" i nie inaczej.

7

pogadaj, bedziesz mieć jasność. jesli babeczka jest ogarnięta i jej na tobie zalezy to nie ucieknie po takiej rozmowie smile taka rozmowa odstrasza jedynie oportunistki.

8 Ostatnio edytowany przez Szarlotkanagorąco (2015-01-05 13:26:54)

Jeśli czujesz, że jesteś opcją B to z dużym prawdopodobieństwem tak właśnie jest,lub zapchajdziurą, jeśli ona liże rany po rozstaniu. Ale pomysł,żeby szczerze porozmawiać jest dobry, bo będziesz miał jasność. Jak dziewczyna zacznie się plątać w zeznaniach, to wiadomo o co chodzi. Dobiegając trzydziestki, szkoda się pozbyć adoratora, nawet jeśli zbytnio nie kręci, nie mając opcji alternatywnej, więc takie zachowanie kobiety nie jest niezwyczajne.
Natomiast Tobie oczywiście ta sytuacja ma prawo nie odpowiadać i wtedy nie ma co dalej inwestować w tą znajomość.

9

Moim zdaniem trzeba wyczekac wlaściwego momentu i zwyczajnie zapytać. Po co się wiecznie zastanawiać i dręczyć?
Ja cenie jasne sytuacje, szanuje siebie , swoje uczucia i uczucia innych..

10

sosenek napisał/a:

pogadaj, bedziesz mieć jasność..

więcej pytań będzie miał nie żadną jasność.

11

Nie rozumiem takich dylematow. Przeciez to sie czuje kiedy jest sie dla kogos waznym.

W innym wypadku jest to polowanie i nie ma sensu pytac, tylko trzeba dazyc do celu (= uwiesc). A to sie uda, albo nie - jak kazde polowanie.

12

a może kiedyś przy rozmowie, powiedz: "mam wrażenie, że nasza relacja nie idzie w odpowiednim kierunku i nie wiesz jak to dalej będzie wyglądać i czy przetrwa na dłuższą metę" i po tym się nie narzucaj, poczekaj na reakcję i nie chodzi o to co powie Twoja kobieta tylko co zrobi w najbliższym czasie.

na rozmowy o uczuciach jest za wcześnie.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy rozmowa o kierunku znajomości jest błędem?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024