Podsumownie świąt/roczny bilans strat i zysków/plany na przyszły rok - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Podsumownie świąt/roczny bilans strat i zysków/plany na przyszły rok

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

Temat: Podsumownie świąt/roczny bilans strat i zysków/plany na przyszły rok

Świąteczny nastrój, ale też podsumowanie roku....i może czas na zmiany. Dużo mi w te święta dało do myślenia. Przede wszystkim na temat pracy...a raczej zmiana. Dużą niespodzianka dla mnie jest to, że byłaby taka szansa.

Co do samych świąt, dostałam dużo kwiatów, jak chciałam, ogólnie milo minęły wszystkie spotkania. Spotkała mnie miła niespodzianka, bo osoba która myślałam, ze mnie nie zaakceptuje nigdy nazwała mnie ,,szwagierką'',

przed wigilią , dowiedziałam się że będę mieć dodatkowych niespodziewanych gości, poziom stresu mi podskoczył big_smilebig_smile,

temat spowiedzi i całej sytuacji był tragiczny i komiczny, a nagrzeszyłam na pewno big_smilebig_smile

w gościach dowiedziałam się że ślubu z reguły, można nie wziąć z trzech opcji (ale my jesteśmy wyjątkiem od reguły) big_smilebig_smile to mnie rozwaliło po prostu big_smilebig_smile

a do tego upadłam i boli mnie noga.

A Wy co robiliście w Święta? Przeżyliście jakoś big_smilebig_smile ?

są jakieś plany? postanowienia noworoczne? Bo u mnie to chyba głównym wątkiem w nowym roku będzie temat ,,pracy''.  A Wy szykujecie jakieś zmiany i postanowienia?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Podsumownie świąt/roczny bilans strat i zysków/plany na przyszły rok

Ludmiłko- nie wszystkim święta się podobają a propo bilansu  /  italiano  pop  francesco napoli - balla balla /

Zawsze jest na dodać czyli plus.  Zbyś.

3

Jedna prośba nie mów mi ,,ludmiłko'' nie lubię takich zdrobnień. Świąteczne dni dały mi do myślenia, naprawdę chyba moja praca nie daje mi zbyt dużo satysfakcji. Nie jest to tym co bym tak naprawdę chciała robić. Chyba takie święta i nowy rok są potrzebne do przemyśleń.

4

O podsumowaniu świąt jeszcze nie słyszałam:)))
Nie obchodzę ich,są dla mnie spotkaniem towarzyskim-nie zawsze przyjemnym.
Nie robię także żadnych podsumowań w związku ze zbliżającym się końcem roku-jedynie dla potrzeb fiskusa smile.
Co mam zmienić zmieniam już bez czekania na jakąś magiczną datę.Albo nie zmieniam wcale:).
Nie miewam żadnych postanowień.Koniec roku nie jest dla mnie jakąś magiczną datą.Ot,po prostu trzeba kupić nowy kalendarz:)

5 Ostatnio edytowany przez Ludmiłaa (2014-12-27 13:26:15)

Podsumowanie świąt? Ja robię. Muszę dokładnie przeanalizować co jak wypadło, co było dobrze, nad czym trzeba jeszcze popracować.
Ale naprawdę co do pracy, wydarzył się chyba świąteczny cud.

Ale póki co jeszcze dzisiaj idziemy na chrzciny, i też się trochę stresuje

Ogólnie miło to wszystko ale duże stresu mnie kosztują ostatnie dni, a to potłuczenie daje o sobie znać

jejku ale ja się stresuję teraz, przed tym dzisiejszą imprezą okolicznościową.....

6 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2014-12-27 14:17:57)

Ludmiłaa napisał/a:

Podsumowanie świąt? Ja robię. Muszę dokładnie przeanalizować co jak wypadło, co było dobrze, nad czym trzeba jeszcze popracować.
Ale naprawdę co do pracy, wydarzył się chyba świąteczny cud.

Ale póki co jeszcze dzisiaj idziemy na chrzciny, i też się trochę stresuje

Ogólnie miło to wszystko ale duże stresu mnie kosztują ostatnie dni, a to potłuczenie daje o sobie znać

jejku ale ja się stresuję teraz, przed tym dzisiejszą imprezą okolicznościową.....

To smutne,że analizujesz święta pod kątem jak Ty wypadłaś przed rodziną i jak rodzina przed Tobą.
Nie wiem jak to w religii katolickiej bywa ale mam męża katolika i widzę,że u niego także hołduje się temu by "się pokazać". A potem komentować kto się pokazał lepiej a kto gorzej.

Ja obchodzę chanukę- w tym czasie także organizuje się spotkania rodzinne ale u mnie zawsze były one niewymuszone,nieoficjalne czyli często bez zapowiedzi.
W tym roku Chanuka wypadła w pierwszy dzień świąt katolickich.Trwać będzie do 2 stycznia,więc takich spotkań przede mną jeszcze trochę,zwłaszcza,że kuzynostwo taty przyjechało z Izraela.

7

Tu nie chodzi o jakieś obmawianie, analizuję, bo widzisz ja nie mam jeszcze stałego męża żyjemy bez ślubu, a nie jesteśmy już małolatami. Niektórym się to nie podoba, na przykład duchownemu który jest z jego rodziny. Poza tym ja jestem osobą która się stresuje, przed rożnymi imprezami, przecież przez co się wywróciłam? właśnie przez stres. Dlatego ja emocjonalnie podchodzę, poza tym na wigilię przyszły osoby których kompletnie nie znałam, do tego w ostatniej chwili

8

Ludmiłaa napisał/a:

... ja nie mam jeszcze stałego męża żyjemy bez ślubu, a nie jesteśmy już małolatami. Niektórym się to nie podoba, na przykład duchownemu który jest z jego rodziny.i

JESZCZE?
Przecież już miałaś jednego, więc czasu nie cofniesz aby duchownego zadowolić.
Niemniej - jeżeli CZUJESZ się pewniej analizując... to analizuj.
Tyle, że to generalnie kłóci się z owym spontanicznym i ekspresyjnym przeżywaniem, którym się chlubisz smile
Większość ludzi zamiast dzielić włos na czworo, po prostu JEST, albo NIE JEST zadowolonych z przeżytych świąt big_smile

9

Ludmiłaa napisał/a:

Tu nie chodzi o jakieś obmawianie, analizuję, bo widzisz ja nie mam jeszcze stałego męża żyjemy bez ślubu, a nie jesteśmy już małolatami. Niektórym się to nie podoba, na przykład duchownemu który jest z jego rodziny. Poza tym ja jestem osobą która się stresuje, przed rożnymi imprezami, przecież przez co się wywróciłam? właśnie przez stres. Dlatego ja emocjonalnie podchodzę, poza tym na wigilię przyszły osoby których kompletnie nie znałam, do tego w ostatniej chwili

Zawsze znajdzie się ktoś komu podobać się nie będziesz.Jesteś dorosła- musisz mieć tego świadomość.
Chcesz zadowolić wszystkich? Wyjdziesz na pozerkę. A takich nikt nie lubi.

10

Uffff chrzciny się udały a ja się tak stresowałam

11

Ja moge swieta podsumowac. Kregoslup wysiadl calkowicie, co w obcym kraju nie jest wesole. Swieta wygladaly tak  dwie godzinki lozko, dwie godzinki fotel, dwie godzinki spacer z psem. W nocy tylko lozko i fotel. Lezec dlugo nie moge, bo nogi dretwieja, cholernie boli. Stopy juz mam jak protezy. Trase ktora pokonywalam w godzin robie w dwie.
Kazda tura fotela to szklanka wina, dobrze rozluznia miesnie. Wiec sie nawet porzadnie upic nie upilam.
Plus ew, zakupy, czyszczenie pieca, palenie w piecu i przynoszenie brykietow z szopy.

12 Ostatnio edytowany przez pitagoras (2014-12-28 00:43:27)

Podsumowanie:
Prezenty kupione- ok 200 zł
Wartość otrzymanych +/- 250 zł
Zysk netto : 50 zł

13

Ja taki bilans sobie w glowie zawsze robie. Generalnie jestem zadowolona, bo:
1. Na jednym i na drugim kierunku mialam srednia wyzsza niz chcialam (zalozenie 4,5 wyszlo 4,6 i 4,7) i troche na konferencje jezdzilam, organizowalam i publikowalam
2. Bilans praktyk i stazy wychodzi bardzo na plus (to nie tylko efekt tego roku)
3. Zrobilam wieeelki remont i codziennie zachwycam sie wlasnym mieszkaniem
4. Znalazlam faceta najwidoczniej na stale smile
5. Swieta sie w sumie sie udaly, calkiem milo bylo
6. Nie udaly sie specjalnie wakacje przez moje problemy ze zdrowiem

I plany na nastepny rok to oczywiscie obronic status quo na uczelni, obronic licencjat z ekonomii, napisac szybciej magisterke na prawie (juz mam temat smile ) i wreszcie zrobic wakacje z prawdziwego zdarzenia. Moze zmienic auto, ale to raczej plany ojca niz moje big_smile

W sumie jest ok tylko frustruje mnie ze nie mam planow na sylwestra, facet nie pozwala mi nic ogarniac i nie chce powiedziec o co chodzi hmm

14 Ostatnio edytowany przez Ludmiłaa (2014-12-28 12:59:23)

Moje postanowienie to chyba mniej się stresować, (nie wiem czy wykonalne)

Chrzciny się udały, teraz wyjeżdżam na sylwestra, mam nadzieję że też będzie równie wspinalnie.
Swoja droga od świat mam imprezę po imprezie nic nie odpoczywam, już jestem trochę zmęczona big_smilebig_smile
Ale sylwestra nie odpuszczę!!!!

15

Ja tam niczego nie podsumowuję - dla mnie święta są po prostu od świętowania. Czekam na noworoczny kalendarz, do którego sama pozowałam, na Sylwestra planów nie mam, co najwyżej luźne opcje. Mnie to ostatnio w sumie nawet trochę wkurza, że w dni świąteczne nie mam treningów i muszę się fizycznie wykańczać sama. Ja w sumie żyję teraz styczniowymi egzaminami na wyższe stopnie.

16

Postanowienia noworoczne pół żartem, pół serio big_smile

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10906336_804007556312735_7762518462599266737_n.jpg?oh=84ddbe0b4e9b893d10543f4ad4ddf7d3&oe=553AB6F8

17 Ostatnio edytowany przez Marcjano (2014-12-30 15:25:41)

Jakbym swoje czytał. Ale.. stwierdziłem (znowu), że już mental pussy nie będę i w końcu zrealizuję to co chcę. I dusza piwosza mi w tym nie przeszkodzi.

18

Nie robie podsumowań świat - pierwszy raz slysze o czymś takim.

Czasem robię na Nowy Rok ale ostatnio przestalam, żeby sie bardziej nie dołować.

19

moje noworoczne postanowienie od kilku lat
NADAL ŻYĆ - wystarczy wink

20

Ja powziąłem jednak zamiar poważnych zmian. Skonsultowałem to z żoną, zapytałem co jej nie odpowiada. Wydrukowałem i powiesiłem na tablicy przy komputerze. Część jest terminowa część nie. Zobaczymy, ale jestem dobrej myśli.

21

Kilka lat temu, jako postanowienie wówczas noworoczne, wymyśliłam - nie stresować się tym, co nie zrobiłam, nie udało się, nie chciało mi się, albo...

i jak do tej pory z każdym rokiem, co raz bardziej je wypełniam big_smile

Zeszłoroczne - więcej podróżować, i tak robiłam - podróże dalekie, albo całkiem bliskie, ale generalnie nie wiele weekendów spędzałam w domu.

Na ten rok - dodałam, być bardziej towarzyska, miła i takie tam, może nawet zacznę mówić na "ty" z kilkoma osobami, z którymi pracuję już od lat lol

Do tych, co muszą robić sobie postanowienia noworoczne - zawrzyjcie układ z sobą samym na coś przyjemnego - potem będzie pod wrażeniem, jacy wspaniali jesteście i jak zrealizowaliście postanowienia noworoczne!

Życzę Wam dużo radości i by rok 2015 był ciekawy!

22

Ja mam postanowienie i obiecalam to sobie, swojemu facetowi i swoim przyjaciolkom - nie analizowac kazdej pierdoly smile

23

kammiś napisał/a:

Ja mam postanowienie i obiecalam to sobie, swojemu facetowi i swoim przyjaciolkom - nie analizowac kazdej pierdoly smile

No rozbawiłaś mnie teraz cudownie big_smile
TO DLATEGO założyłaś ten nowy wątek... i dodałaś: "ja nie o tym..." (co można zrozumieć: nie wyrywaj się przed orkiestrę wink )

24 Ostatnio edytowany przez kammiś (2015-01-02 17:08:14)

Anhedonia napisał/a:
kammiś napisał/a:

No rozbawiłaś mnie teraz cudownie big_smile
TO DLATEGO założyłaś ten nowy wątek... i dodałaś: "ja nie o tym..." (co można zrozumieć: nie wyrywaj się przed orkiestrę wink )

Nie, nie dlatego.
Dlatego ze po prostu temat wydaje mi sie ciekawy
Tak samo jak chodzi mi po glowie watek na temat tego ze niektorzy mysla ze sie im po prostu cos z gory nalezy - np.od panstwa (to tak odnosnie artykulu o ktorym kiedys dyskutowalismy ze dzieci z ubogich rodzin dostaja na stolowce gorsze jedzenie niz dzieciaki ktorych rodzice sami za to placa). Tak mi po prostu na mysl przyszlo wink lubie wyszukiwac ciekawe tematy, zwlaszcza jesli sameh ciezko mi ocenic czy jestem za czy przeciw.
Ja akurat jestem z tych co w grupie lepszych znajomych malo sie zastanawiaja jaka jest granica w okazywaniu uczyuc, ale to nieistotne wink
A watek zalozony, bo mnie na przyklad para namietnie sie calujaca na uczelni lekko irytuje wink
I jestem ciekawa jakie przemyslenia maja inni

25

Nareszcie zmienię tę pracę której ta naprawdę nie lubię!

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Podsumownie świąt/roczny bilans strat i zysków/plany na przyszły rok

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024