Seks jest tylko z jego inicjatywy. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Seks jest tylko z jego inicjatywy.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Seks jest tylko z jego inicjatywy.

Może zacznę od początku. Poznałam swojego partnera 7 miesięcy temu. Jest moim pierwszym partnerem seksualnym. Nasz seks był obecny od początku naszej znajomości. Nie było ani żadnej presji czy nalegań z jego strony aby to współżycie tak szybko rozpocząć. Byłam na nie gotowa. Ale tu niestety pojawia się mój problem z którym pomału nie daje sobie rady. Widzę ,że jego to też zaczyna denerwować i smucić ,że nie wychodzę z żadną inicjatywą tylko zawsze on. Co mnie ani trochę nie dziwi. Bo kto chciałby partnerkę ,która nie ma ani trochę chęci do igraszek. Nasze początki były tragiczne. Byłam dziewicą. Nie obyło się bez bólu i krwi. Ale szczerze to myślałam ,że po jakimś czasie to się zmieni. Nie będzie bólu będzie przyjemnie i cudownie. Ale niestety wcale tak nie jest. Od 7 miesięcy czuje tylko ból. Mój partner jest dużych rozmiarów. I np. po seksie jestem tak poobcierana albo już nawet w czasie seksu. Ani nawilżenie dodatkowe ani np. wcześniejsza minetka nic nie pomagają. Przy okazji jeszcze ból pęcherza ,który towarzyszy mi od początku. Leczę się. Ale jak wyleczę, problemy pojawiają się od nowa. I np. w czasie seksu musimy przerywać po kilka razy bo ja muszę iść się wysikać.
Czuje się winna ,że nie jestem taka chętna jakbym chciała być. Z lodzikiem nie mam problemów ani z minetką. Ale jak przychodzi do współżycia. To czasami aż się bałam kiedy do niego dojdzie. Bo czekam tylko na to kiedy mnie zaboli. Ostatnio partner mi powiedział ,że "Jeśli mamy to robić tylko dlatego ,że on tego chce. To on tak nie chce." I za każdym razem się mnie pyta czy coś czuje. A ja za każdym razem mówię ,że nie. Czuje się jakaś gorsza. Bo ja na prawdę w czasie współżycia nic nie czuje. Nie wiem jak to jest. Czy np. czuć jak facet kończy w środku. Ja nie czuje. W ogóle czasami nie wiem czy jest w środku czy nie. Mam tak słabe czucie. Może macie jakieś rady? Z góry dziękuje.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Seks jest tylko z jego inicjatywy.

A byłaś u ginekologa? Może ból to kwestia budowy Twoich narządów... Na co się leczysz? Zapalenie pęcherza, nerki? Może to, że nic nie czujesz jest spowodowane tą całą obawą przed bólem, zablokowałaś się psychicznie i nie potrafisz czerpać przyjemności. Co do rozmiarów członka to jeżeli jest dla Ciebie za długi to wiadomo możesz poprosić żeby Twój facet nie wchodził do końca, ale z szerokością  to raczej nic nie zrobisz sad Nie wiem co mogłabym Ci jeszcze powiedzieć, bo akurat sama mam problem z seksem i też nie wiem jak go rozwiązać.

3

Nie do końca spójna jest Twoja wypowiedź. Raz piszesz że czujesz ból a potem że nic nie czujesz więc jak jest?

Jeśli ból - pierwsza rzecz to ginekolog i sprawdzenie czy wszystko jest ok pod kątem flory bakteryjnej i budowy. W jakich pozycjach współżyjesz? Mi czasami przy pozycji na pieska lub innej pozycji od tyłu jest drażniony pęcherz i chce mi się siku. Spróbować w bardzo różnych pozycjach i zobaczyć jak jest najlepiej

Jeśli nadal odczuwasz ból to masz na 99% pewności że jest to problem który znajduje się psychice i nastawieniu - jest to związane z pdejściem do spraw seksu, intymności.

4

Obawiam się, że mam identyczny problem co Ty. Dostałam zakażenia pochwy i pęcherza. Leczyłam się, ale oczywiście 2 stosunki i problem powracał. Bolało, czasami miewałam aż dreszcze od tego bólu.
Proponuję nie przestawać prób wyleczenia tego dziadostwa, jednocześnie zrób szlaban na seks przez przynajmniej miesiąc, żeby się wszystko ładnie zagoiło i leczenie też przyniosło jakiekolwiek efekty. Mój ginekolog mi tak poradził. Minimum miesiąc.

Źródłem zakażenia może być też chłopak. Skontroluj go podstępnie czy z jego członka nic si,ę dziwnego nie wydziela i przede wszystkim pilnuj, by do Ciebie nie doskakiwał, gdy nie wziął kąpieli. Ja dostałam infekcji, bo mój facet często nie był pierwszej świeżości, gdy się do mnie dobierał. Naprawdę- czysty członek, świeżo po umyciu bardzo wiele zmienia. Niby nie powinnam o takich rzeczach wspominać, bo to oczywiste, ale niestety nie wszyscy faceci wiedzą, że myć miejsca intymne miło by było myć przynajmniej raz dziennie.

Następny krok to wizyta u psychologa lub seksuologa. Zablokowałaś się wewnętrznie i seks kojarzy Ci się z bólem, więc nic dziwnego, że Ci się nie podoba. Poza tym zastanów się, czy nie czujesz presji, bo wydaje mi się, że Twój seks podchodzi pod gwałt- Ty nie masz ochoty, a chłopak naciska. I chlopaka też poucz, że ma być bardziej delikatny. I najważniejsze: TWOJE DOBRO JEST RÓWNIE WAŻNE, JAK DOBRO PARTNERA. NIE CHCESZ, TO DO NICZEGO SIĘ NIE ZMUSZAJ. W seksie ostatnie słowo ma zawsze ten, który odmawia. A jeśli nawet już zgodzisz się na stosunek, ale w trakcie się rozmyślisz, to powiedz o tym jasno, przerwij zbliżenie, a chłopak jeśli zacznie sie czepiać, to należy go kopnąć w tyłek, bo jest nic niewartym śmieciem.

5

natalka109
No właśnie ja też już tak miałam kilka razy,że wyleczyłam i wracało od nowa. Zażywam teraz antybiotyk. Po 3 dniach jak skończę brać tabletki mam zrobić mocz plus do tego jakieś badanie na bakterie. Zobaczę co mi wyjdzie. Chyba swojego faceta też do lekarza wyśle. Chociaż nigdy nie zauważyłam żeby coś się wylewało nieprzyjemnego z penisa czy też brzydko pachniał. Ani z pęcherzem też nie ma problemów. Ale badanie moczu może zrobić. Może to on mnie tak zaraża non stop. Muszę go wysłać.
I jeśli radzisz że lepiej zawsze aby się umył. To będę tego pilnować i nie pozwolę inaczej w siebie wejść. Mam nadzieje,że to coś pomoże.

Eva11
Czuje tylko to,że potem jestem otarta i jak mnie piecze. Ale np. słabo odczuć mi to, że porusza się we mnie i czy w ogóle we mnie jest. Nie czuje żadnej przyjemności. Coraz bardziej czuje, że ze mną coś jest nie tak. Bo pytając koleżanki one nie mają takich problemów.
Tak chodzę regularnie do ginekologa. Byłam ostatnio jakieś 2 tyg temu. I pani doktor mówi, że wszystko jest ok:(.  Nie wiem czy nie poproszę swojego rodzinnego o skierowanie do urologa. Może on coś by mi prędzej doradził. W końcu się tym zajmuje. Chociaż może warto iść do innego ginekologa i jeszcze zaczerpnąć jego opinii? Chodziłam na fundusz. I kusi mnie żeby iść prywatnie i zrobić jeszcze tam dokładne badania. Chociaż wiem,że to trochę kosztuje. Ale mój chłopak nawet mnie wysyłał żebym poszła i po prostu sprawdziła jeszcze u kogoś innego.

I nie nie ma żadnej presji z jego strony czy zmuszania mnie do uprawiania seksu. Normalny facet, który ma swoje potrzeby i ma na mnie ochotę. Ja też jestem chętna ale niestety tylko do minetki. Bo ona sprawia mi przyjemność. A z seksem mam właśnie problem. Gdyby nie ten ból.

6

Mam podobny problem, wiecznie nawracające grzybicę pochwy i zapalenie pęcherza. Po każdym seksie obtarcia, które powodują nawrót infekcji. Co chwilę angina, co wiąże się z antybiotykiem i niszczeniem flory bakteryjnej. Jedynym plusem jest to, że jak już ten seks uprawiam to czuje z tego przyjemność, jednak nie długo, bo robię   się obtarta. Wiem co czujesz, bardzo Ci współczuję. Zrób wymaz z pochwy, który wykaże czy nie masz infekcji i niech Twój partner zrobi to samo. U facetów najczęściej przebiega to bezobjawowo. Przemyśl wizytę u seksuologa, bo może Twój problem ma podłoże psychiczne.

7

Jak boli to wiadomo, ze to nie jest przyjemne.Musisz sie wyleczyć jesli faktycznie coś CI dolega, najlepiej do dobrego gina marsz.Po drugie poczytaj co mozna robic samemu, mozna łykac kwas mlekowy, uzywac specjalnych żeli z apteki.mialam w ciazy podobnie,bolało pieklo,tragedia ale wszystko da sie zrobic jak sie zna przyczyne.

8

Oboje do lekarza. Miesiąc abstynencji. Wzorowa czystość - szczególnie on. Ty wiesz, on niekoniecznie.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Seks jest tylko z jego inicjatywy.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024