Jestem głupia, nieodpowiedzialna i mam do siebie pretensje!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Jestem głupia, nieodpowiedzialna i mam do siebie pretensje!!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1

Temat: Jestem głupia, nieodpowiedzialna i mam do siebie pretensje!!!

Zacznę moze od tego że pozwoliłam sobie przejrzeć jakie problemy mają inni i właściwie wszysko przeszął czyli nieszczęsliwa miłość, wypadek samochodowy no i wiele innych przykrych spraw życiowych...
Może zacznę od początku...
Wychował mnie tylko mama bo taką podjeła decyzję. Przez latapodstawówki i liceum poznałam smak chleba z cukrem i wodą. Pamietam jak w ósmej klasie cały rok nie mieliśmy światłą bo mama nie miała pieniędzy na rachunek. W liceum poznałam świat do którego nie miałam dostępu bo byłam biedna. Jako dziewczyna ze wsi dopiero w liceum widziałm jak dziewczyny się ubierają modnie itd.
Czułam się inna ale odbijałam sobie to bardzo dobrymi wynikamiw nauce. Moim marzenie było studiować i wybić się w świat, ale mama moja powiedział że niestety nie będzie miała pieniędzy na studia. Miałam do niej pretęsje że nie zadbała o alimenty. Do dziś nie znam ojca...jest to jej wielka tajemnica której nie chce zdradzić. Po maturze musiałm zapomnieć o studiach i wyjechać w miasto za pracą. Udało się znaleźć zwykłą pracę a potem awans. Dla mnie 1000 zł to była wielka wypłata i byłam bardzo szczęsliwa. W tym czasie poznałam smak szynki i czekolady ale zarazem gorycz życia. Pozałam zazdrość,nienawiść,zdradę ale co tam lepsze to niż chleb ze smalcem...
W końcu poznałam tego jedynego obecnie mojego kochanego męża.
On również pochodzi z ptologicznej rodziny ale stwierdziliśy że miłość pokona wszysko.
Jego zarobki pozwoliły nam z czasem podjąć decyzję co do kredytu mieszkaniowego a z nim wszyskie inne pożyczki które pozwoliły nam na wyposażenie w podstawy.
Cóż więcej można chcieć od życia. Uwolniliśmy się z biedy a do szczęścia braowało nam dziecka. Długie strania nie dawały żadnego rezultatu, ale jak już przestaliśmy się starać rest pokazał dwie kreski:))))
Jejku kolejne wielkie szczęście. Synek urodził się jako wcześniak ale zdrowy.

Niestety też złapał sepsę dzięki Bogu przeżył pewnie dlatego że był w szpitalu. Wszysko cudowne-miłość, dziecko mieszkanie...no i bum!!!!
Informacja w mediach że na świecie pojawi się kryzys...z nia na dzień okazuje się że mąż zaczyna mniej zarabiać, z dnia na dzień okazuje się ze nie podołamy spłacie rat, z dnia na dzień okazuje się że..........

Obecnie nie mamy możliwości spłat rat i czekamy na komorników. Nie mozemy sobie z tym poradzić. Sprzedajemy co możemy. Mąż szuka lepszej pracy ale w dzisiejszych czasach???
Proszę wszyskich znajomych o pomoc w znalezieniu pracy, ale okazuje się że ICH NIE MA!
Poprosiłam obcych o pomoc dla synka w kwesti jedzenia bo my nie musimy jeść.
Spotkalismy się z dobrymi ludźmi ale też znów ze złymi, bo mamy internet to jak mogę prosić o pomoc.
Jest to jedyny sposób na kontakt zwłascza w sprawie pracy-szukanie,wysyłanie życiorysów.
Jestem strasznie zagubiona bo na dzień dzisiejszy nie wiem co mam zrobić aby moje dziecko nie poznało braku jedzenia...
Mam sam do siebie o to wszysko pretęsje-nikt nie kazał nam brać kredytów,pożyczek.
SAMA ZAŁOZYŁAM SOBIE TĄ PĘTLĘ NA SZYJE!!!

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez pauli890 (2009-10-25 22:26:42)

Odp: Jestem głupia, nieodpowiedzialna i mam do siebie pretensje!!!

Bardzo Ci współczuję. Problemy finansowe dręczą Cię od wielu lat i nie możesz się od nich uwolnić.. cóż smutna rzeczywistość... ale co do pieniędzy na jedzenie... czy nie po to są ośrodki pomocy społecznej? Zasiłki rodzinne itp? Przecież takie ośrodki mają pomagać biedniejszym rodzinom.. i nie ważne dla nich jest czy masz internet założony. Tam liczy się dochód na rodzinę a nie wydatki a w szczególności na co! Dowiedz się dokładniej u siebie w miejscowości..

3

dziękuję...ich nie obchodzą kredyty...mamy za wysokie dochody...z nich spłacamy część pętli...rany jestem taka głupia popełniłam błąd mamy...

4

Miałam to samo w zeszłym roku straciłam prace i popadliśmy w straszne długi ale nie poddałam się poszłam do pierwszej pracy jaką mi zaproponowano czyli ciucholand marne grosze ale zawsze spróbuj w ten sposób co do kredytu płaćcie choć połowę raty wtedy nie wyrzucą was z domu lub pójdźcie z bankiem na ugodę typu zawieszenie kredytu na rok. Możesz jeszcze dorabiać w soboty na promocjach powodzenia.

5

jeśli mąż stracił pracę, to wasze dochody uległy zmianie,
- powinnaś zgłosić się do MOPSu i przedstawić swoją sytuację finansową, tam pokierują cię co dalej zrobić
- druga sprawa, to w banku możesz złożyć wniosek o wydłużenie spłaty kredytu, jeśli kredyt jest ubezpieczony, to może nastąpić jego zawieszenie
- w każdej miejscowości jest pomoc unijna, w postaci jedzenia - złóż wniosek o przyznanie pomocy na wyżywienie

w drugim poście piszesz, że macie za wysokie dochody, są one nadal wysokie pomomo utraty pracy przez męża? otrzymujecie zasiłek na dziecko?

6

Niki ja nie pisałam że mąż stracił prscę tylko że strasznie obniżyli stwaki. Tak mały potrzebuje rahabilitacji i dlategogo mamy zasiłek. Kochani dziekuję porostu musiałm się gdzieś wyżalić. Poprostu wyżalić bo poprostu wyżalić:))))

7

przepraszam, czytałam a jednak to mi umknęło, bo było o szukaniu lepszej pracy, przepraszam za niedopatrzenie
policzcie dokladnie, jakie macie teraz dochody miesięczne i może uda się wam otrzymać jakąś pomoc z ośrodka pomocy społecznej itp. musicie spróbować różnych możliwości, z tym bankiem także
może u męża w firmie jest jakaś możliwość otrzymania pomocy
jeśli macie zasiłek, to macie większe szanse na otrzymanie pomocy z urzędu, MOPSu
jesli musisz się wyżalić, to pisz, będzie ci wtedy łatwiej wszystko przechodzić
jesli mogę spytać, to ile twój maluszek ma latek? mam nadzieję, że wszystko idzie w dobrą stronę z jego zdrowiem, czego ci z całego serca życzę, bo jest ono najważniejsze.
i nie pisz, że sama założyłaś sobie petle na szyje, bo to nie ty obniżyłas mężowi pensje, to nie twoja wina, że chciałaś normalnie żyć i nie powielać błędów mamy, nie ty przyczyniłaś się do kryzysu

8

W sumie to wszysko jest zawiłe. Maluszek nasz kochany ma 5 misięcy i jako wcześniaczek jest zdrowy. Ma napięcie mięśniowe ale jeżdzimy na rehabilitacje. Zasiłek miałam na myśli opiekuńczy bo to chyba też nazywa się jako zasiłek:)
Dziękuję właśnie potrzebuję zrozumienia. Bo już dostałam kokosy ze mam komputer i internet a wypisuję takie rzeczy że jest nam źle.
Mamy bo muszę mieć jakiś kontakt ze światem. Nasi wspaniali znajomi gdzie wy się pochowaliście!?

9

ich nie powinno obchodzić, czy masz komputer i internet, tylko jaką masz w tej chwili sytuację życiową
oczywiście normą jest, że państwo nie pomaga ludziom w trudnej sytuacji
ale nie możesz się poddawać, bo to nie pomoże
próbuj wszędzie, może gdzieś uda się otrzymać pomoc
może gdzieś znajdzie się praca chociaż na pół etatu

10

Ninia1 - piszesz tak: Nasi wspaniali znajomi,gdzie Wy się pochowaliście????
Prawda taka że odnajdą się jak wyjdziesz na prostą!!!   Life is brutal!!!!!

Tak jak pisze Niki : oczywiście normą jest,że państwo nie pomaga ludziom w trudnej sytuacji - święte i prawdziwe słowa.MOPS pomaga pijaczkom i rodzinom patologicznym a Ty do takich nie należysz!!

Ja półtora roku temu  w państwie prawa zostałam,bez środków do życia!!!
W kwietniu odebrano mi rentę,w maju się zarejestrowałam jako bezrobotna ,wszystko musiało się uprawomocnić,i tak ,za maj nie dostałam ani grosza a w czerwcu wpłynęło mi aż,uwaga 325 zł!!!....Gdyby nie domownicy - to co????Do MOPS-u nie zwracałam się nawet ,bo i po co !!!!!

W końcu jakoś się poukłada - życzę dużo zdrówka  dla dzieciaczka i Ciebie a mężowi dobrze płatnej pracy!Trzymaj się!

11

Nina to nie twoja wina, że macie problemy finansowe w dzisiejszych czasach to dotyczy większości z nas ty po prostu chciałaś normalnie życ. Piszesz,że twój synek ma napięcie mięśniowe to spróbuj uzyskac z MOPSu zasiłek zdrowotny na dziecko, wiem też,że możesz się starac o to aby ci MOPS płacił za rehabilitacje dla dziecka tylko musisz się dokładnie dowiedziec jak to wygląda w twojej placówce....
Zyczę powodzenia

12

Przede wszystkim nie jesteś dziewczyno głupia,a życie bywa okrutne,ja nie wiem do jakiej placówki możesz sie zgłosić o pomoc,ale proponuje uwierzyć w siebie,jak widać życie zafundowało Ci wiele złego ale trzeba umieć cieszyć się tym co jest teraz .Wiem łatwo mi powiedzieć bo nie jestem teraz na Twoim miejsc,ale znajdź w swoim życiu te dobre strony-Kochający mąż i wspaniałe dziecko,a tą potyczkę finansowa na pewno jakoś wytrzymasz-mam nadzieje że nie długo los się do Ciebie uśmiechnie-Przecież po każdej burzy wychodzi słońce;-)))

13

Dziękuję za te dobre słowa...jak na razie wszysko co udaje nam się zarobić idzie do banków...
Najgorsze że świta się zbliżają...jakoś to przetrwamy.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Jestem głupia, nieodpowiedzialna i mam do siebie pretensje!!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024