Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Interesująca dyskusja to nasza specjalność ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

#1 2007-07-25 18:59:34

Margaretka27
Niewinne początki

Wpadam w rozpacz

Za każdym razem kiedy ktoś mnie krytykuje wpadam w rozpacz, nie potrafię się pogodzić z najmniejszą negatywną oceną  ze strony innych osób. Dlaczego tak się dzieje i czy można to zmienić ?

#2 2007-07-29 12:26:15

Tinka
Niewinne początki

Re: Wpadam w rozpacz

Więcej wiary w siebie Margaretko !!! To podstawa ... Kiedyś też tak miałam, ale wyleczyłam się z tego uświadamiając sobie dobitnie, że nie muszę być we wszystkim doskonała. Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi, spójrz krytycznie nie na siebie tylko na tych co krytykują. Czy na prawdę są tacy doskonali ?

#3 2007-07-31 23:36:47

Margo30
Niewinne początki

Nie ma co się przejmować cudzą krytyką. Najważniejsze to to ile sama jesteś dla siebie warta!

#4 2007-09-30 19:18:54

Kalipso
Niewinne początki

Witaj Margaretko wink Jesteś bardzo wrażliwą osobą. Pamiętaj, że nikt nie jest idealny, każdy ma swoje większe-mniejsze wady.. Nie ma powodu, by popadać w rozpacz. Najpierw zaakceptuj samą siebie. Każdy jest wyjątkowy na swój sposób. Porozmawiaj z przyjaciółmi. Codziennie powtarzaj sobie swoje dobre cechy.. Widzisz.. nie jesteś taka zła smile Olewaj uwagi, przecież osoba je prawiąca też nie jest idealna. Nabierz dystansu do tego typu sytuacji. Nie martw się.. nosek do góry !

#5 2008-04-02 22:31:42

Eliza
Wkręcam się coraz bardziej

Witaj!

Wiesz jak kiedyś także tak reagowałam,broniłam się,negowałam...aż w końcu zatrzymałam się na chwilkę i zaczęłam się nad tym zastanawiać zadając sobie pytania,czy to prawda,czy się z tym zgadzam?stanęłam obok siebie i zaczęłam siebie obserwować...
Są takie osoby w moim życiu które mnie wciąż krytykują,tylko że ja się z tą krytyką nie zgadzam,owszem przeanalizuje to i owo...nie odrzucam od razu tego...myślę że to zależy co o sobie myślimy i na ile siebie znamy...

Myślę że krytyka jest budująca-jak dla mnie!

Pozdrawiam

#6 2008-04-07 11:22:44

berry
Na razie czysta sympatia

Margaretko  musisz wierzyć bardziej w siebie. Widzieć w sobie siłę i same zalety! Sztuką człowieka jest również to ze potrafi przyjąc na swoje barki krytykę ale ta krytyka powinna byc krytyką konstruktywną, która da nam jakies wskazówki a nie posadzi na laurach.
a też kiedys miałam taki okres że jak tylko usłyszłam od kogoś mniej pochlebne słowa to najchętniej schowałabym sie pod ziemię i wyszła jak nikogo nie będzie. W tym czasie zaczęłam sie interesować książkami psychologizującymi, motywującymi. One naprawdę są mądre i mogą pomóc nam w przezwyciężeniu wielu trudności.
a ten cytat, pochodzi właśnie z jednej takiej ksiażki, pt. Niebo na ziemi. K. Milewskiego. To książka dla ludzi którzy chcą pracować nad swoimi marzeniami, którzy chcą osiągnąć w życiu sukces i którzy doceniają to co się wokół nich codziennie dzieje smile

"Pracuj nad sobą, nad swoimi lękami, nad niedoskonałością, słabością, fobiami, pracuj nad wizerunkiem i postawą życiową"

Margaretko, Głowa do góry!

Czasem jasna myśl podsuwa ciemne pomysły.
...jestem gotowa >> gotowa na lato...

Stopka forum