Nieszczęśliwa miłość - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Nieszczęśliwa miłość

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Nieszczęśliwa miłość

Hej, Jestem Marysia mam 19 lat.
Może na początek napiszę, że od dwóch lat jestem z swoim chłopakiem Kamilem, na początku (pierwszy rok) było wszystko wspaniale jak z bajki wzięte, później nagle wszystko zaczęła się psuć ciągłe kłótnie, pretensje do siebie nawzajem bardzo rzadko zdarza się że wytrzymamy tygodnia bez poważnych kłótni. Od jakiegoś czasu mnie to strasznie zaczęło męczyć próbowałam z nim dwa razy zerwać, ponieważ stwierdziłam że nawzajem się katujemy swoim zachowaniem. Zawsze wychodziło tak że wracałam do niego po krótkim czasie, nie mogłam patrzeć jak cierpi, bałam się o niego że coś zrobi głupiego ( spowoduje wypadek itp.) i coś mu się stanie, nie wybaczyłabym sobie tego. Pomimo wszystkiego ja nadal mam myśli żeby odejść. Boję się że będę tego żałować ponieważ nie jestem do tego przekonana, tym bardziej że rodzina tak bardzo go uwielbia i pewnie nie popierali by tego gdybym go zostawiła. Na prawdę myślę że go nie kocham, czuję to, że to nie to samo, że to co było kiedyś gdzieś znikło to zauroczenie. Nie potrafimy znaleźć wspólnych tematów pomimo tego wszystkiego nadal jestem przy nim.
Kolejny powód to dawna miłość z szkolnych lat. Od jakiegoś czasu na nowo mam kontakt z kolegą którym przed dwóch lat miałam jeszcze bardzo dobry kontakt niestety gdy zaczęłam być z obecnym chłopakiem on odpuścił. Teraz ze sobą piszemy smsy, żadnego flirtu nic z tych rzeczy ponieważ ja nie jestem z tych które by zdradziły, on też nie wtrąca się w związek. Aczkolwiek nie wiem co robić bo wiem że ta znajomość jest dość nierozwinięta, czuje że on się boi i nie chce zbyt dużo działać ze względu na Kamila. Podoba mi się on, przez to odnowienie kontaktu przypomniałam sobie jak fajnie było kiedyś, jak dobrze się dogadywaliśmy. On powiedział że żałuję że nie jest jak kiedyś i że wszystko można naprawić.
Tylko co ja mam zrobić? zostawić chłopaka? jakby nie patrzeć dla nie pewnej znajomości czy być przy nim i zapomnieć o miłości z szkolnych lat? doradźcie, pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nieszczęśliwa miłość

Masz dopiero 19 lat i już wdałaś się w jakąś toksyczną relację. Tkwisz na siłę w związku, w którym nie chcesz być. Robisz to wbrew sobie i dla jakiejś dziwnej zasady, jednocześnie marnując czas. Poważne kłótnie to się w wielu starych małżeństwach w ogóle nie zdarzają a tu taka młodziutka dziewczynka jak ty o jakichś jazdach pisze. Jak nie chcesz być z tym chłopakiem, to po prostu od niego odejdź. Masz prawo być wolna i szczęśliwa i nie przejmuj się tym, że on sobie coś zrobi. Każdy jest odpowiedzialny za siebie, za swoje życie i wybory i nie można tej odpowiedzialności zrzucić na kogoś innego. Dlatego nie przejmuj się nim i tym, co może ewentualnie zrobi, a może nie, tylko żyj własnym życiem. Zostaw go, ale nie dla jakiegoś innego faceta. Przecież masz tyle innych powodów, by się rozstać. Nie musisz po zerwaniu od razu rzucać się w nowy związek. Daj sobie i koledze czas na rozwinięcie tego flirtu w coś pełniejszego.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Nieszczęśliwa miłość

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024