Praca mgr nie obroniona od 1,5 roku- jak znaleźć motywacje? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Praca mgr nie obroniona od 1,5 roku- jak znaleźć motywacje?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

Temat: Praca mgr nie obroniona od 1,5 roku- jak znaleźć motywacje?

Witajcie smile

Mam problem. Od paru miesięcy nie pracuję, dodam, że sama się zwolniłam chcąc mieć więcej czasu na skończenie pracy magisterskiej. Minęło 5 miesięcy, a praca dalej nie skończona, nie mogę znaleźć żadnej pracy. Rodzice się czepiają, że tyle miesięcy, a ja dalej stoję w miejscu. Studia skończyłam ponad rok temu, została tylko, albo aż obrona.
Jak znaleźć w sobie siłę i motywację? Czasem mi przychodzą do głowy takie myśli, że to we mnie jest duży problem i dlatego nie mogę skończyć z pisaniem pracy. Nie mówiąc o tym, że chodzę na rozmowy kwalifikacyjne i nikt nie chce mnie zatrudnić sad

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2014-12-02 12:30:07)

Odp: Praca mgr nie obroniona od 1,5 roku- jak znaleźć motywacje?

No a czemu tej pracy magisterskiej nie kończysz?

No problem jest tylko i wyłącznie w Tobie. No niby w kim innym?

3

Cecha pożądaną dla pracodawców jest odpowiedzialność i rzetelność potencjalnego pracownika. Zwlekanie z napisaniem pracy magisterskiej nie świadczy o posiadaniu tych cech.

Zablokowałam się i nie mogę jej skończyć. A wszyscy wokół wywierają na mnie ogromną presję- rodzice, rodzeństwo, dziadkowie, przyjaciele i chłopak, żebym to w końcu skończyła. A im więcej ludzi chce, żebym to skończyła, tym ja bardziej nie mogę tego zrobić sad

5

No ale przecież WIESZ, DLACZEGO się zablokowałaś.
Boisz się zakończyć ten "beztroski okres młodości"? Boisz się szukać pracy w zawodzie? Nie ciekawi Cię to, o czym piszesz, nie lubisz swoich studiów? Boisz się samej obrony? Czy się po prostu rozleniwiłaś?
Musisz dotrzeć do tego, dlaczego nie chcesz tej pracy napisać. A potem coś z tym zrób. Wielokropek ma rację - psujesz swoje przyszłe CV tą luką między skończeniem zajęć a obroną magisterki.

6

Zablokowałaś się? To się odblokuj. I przestań winić innych za swoje postępowanie.

7

To się odblokuj. To tylko kwestia nastawienia psychicznego. Zmień myślenie, a problem się rozwiąże. Pomyśl, że robisz to dla siebie, a presja innych cię nie obchodzi. Znajdź plusy bycia mgr. Czy to będzie lepsza praca, czy większe poczucie własnej wartości, w gruncie rzeczy wszystko jedno. Skup się na pozytywach i bierz się za pisanie smile.

BabaOsiadła napisał/a:

No ale przecież WIESZ, DLACZEGO się zablokowałaś.
Boisz się zakończyć ten "beztroski okres młodości"? Boisz się szukać pracy w zawodzie? Nie ciekawi Cię to, o czym piszesz, nie lubisz swoich studiów? Boisz się samej obrony? Czy się po prostu rozleniwiłaś?
Musisz dotrzeć do tego, dlaczego nie chcesz tej pracy napisać. A potem coś z tym zrób. Wielokropek ma rację - psujesz swoje przyszłe CV tą luką między skończeniem zajęć a obroną magisterki.

Zablokowałam się, bo utknęłam w martwym punkcie mojej pracy; temat przestał mnie już interesować, wręcz wkurza mnie pisanie o tym. hmm Tak, wiem, że psuje CV, a raczej zepsułam swoje CV tą luką. I już wiele razy na rozmowach mi się pytali o te studia i czemu się obroniłam. Wstyd jak cholera hmm
Kurde, ciągle obiecuje sobie, że już to skończę, wyznaczam sobie terminy...i ich nie dotrzymuje. Miałam to skończyć do 25-tych urodzin, już mam 25 lat i dalej tego nie skończyłam. Następny termin wyznaczyłam sobie do Świąt Bożego Narodzenia. Oby to był ostateczny termin.

9

A gdybyś tak nie usprawiedliwiała się przed sobą samą, nie szukała wymówek, tylko usiadła i pracę, nawet ze wstrętem i bez chęci, napisała? Wkurzenie się zawiera potężną energię, którą możesz albo zmarnotrawić, albo wykorzystać.

to.skomplikowane napisał/a:

(...)I już wiele razy na rozmowach mi się pytali o te studia i czemu się obroniłam. Wstyd jak cholera hmm(...)

Gdybyś naprawdę była zawstydzoną tą sytuacją, nie tylko o tym mówiła/myślała/pisała, to pracę dawno już złożyłabyś i byłabyś po jej obronie.

10

Jak ktoś piszę magisterkę dwa lata to każdemu może temat zbrzydnąć. Taka jest prawda.

Dla mnie to zwykłe lenistwo. Nie chce Ci się i tyle. A niestety czas nie gra na korzyść. Bo i dłuższa przerwa tym mniej się chce. Skoro Ciebie nie motywuje zmarnowane 5 lat studiów czy luka w CV to chyba nie ma większego motywatora.

Dziwisz się, że wszyscy w koło naciskają? Postaw się na miejscu rodziców, który na pewno pomagali Ci finansowo w tym czasie.

Ty szukasz wymówki nie motywacji.

Oczywiście nie dziwię się moim rodzicom, że naciskają, bo zapłacili za te studia...Ale im więcej naciskają, tym jest gorzej. Jestem leniwa i tego nie ukrywam plus do tego dochodzi niechęć do pisania. Potrzebuje wielkiego kopa! Może wtedy coś z tym wszystkim zrobię.

12

Ostatni post jest ważny dla tych, którzy jeszcze dotąd mieli jakieś wątpliwości.
Słowo "może" dobitnie pokazuje Twą decyzję.

13

A jeśli pozytywne motywowanie się nie pomaga, to wyobraź sobie negatywne konsekwencje i porządnie się przestrasz.
Rodzice, wkurzeni Twoim lenistwem, wyrzucają Cię z domu. Nie masz gdzie mieszkać, nie masz pracy, nie masz wykształcenia. Kończysz w jakimś przytułku.
Chłopak Cię rzuca, bo wstyd mu za Ciebie przed znajomymi, a leniwa, zapuszczona baba przestaje go pociągać.
Chodzisz na rozmowy kwalifikacyjne i ciągle widzisz te zniesmaczone twarze: "coooo? tyle lat nie potrafiła napisać głupiej pracy, ale to musi być niezaradny tłumok i leń, nie przyjmujemy jej i na dodatek ostrzeżemy przed nią wszystkie inne firmy".

Lepiej? wink

14

Zmuś się. Nie wstyd Ci siedzieć na d...e w wieku 25lat i nic nie robić. Siądź na przymus skończysz w 2 tygodnie, narzuć sobie reżim jak w pracy 8 godzin piszesz pracę. Nie opierdzielasz się, nie siedzisz na fb. I szukaj pracy jakiejkolwiek, bo skiśniesz w domu na amen.

15

Nikt tego za Ciebie nie zrobi, więc po prostu przestań marudzić i to zrób. Nie zawsze robimy rzeczy, na które mamy ochotę, im szybciej to skończysz, tym szybciej przestaniesz mieć problem. Po prostu przestań jęczeć i weź się do roboty.

BabaOsiadła, wyobrażenie o sobie jako o bezdomnej, bez pracy i perspektyw bardzo mnie zasmucił. Lily89, chyba będę traktować magisterkę jak pracę i codziennie pracować nad nią przez 8 godzin, jak na etacie. Kończę z użalaniem się nad sobą i idę działać.
24.12 zamelduję tutaj, że praca leży już w dziekanacie smile obiecuje!

17

No to do dzieła! Nie rób dla rodziców i chłopaka, rób dla siebie.

18

No właśnie problem z pisaniem pracy licencjackiej, inżynierskiej itp. jest taki, że nie ma bata nad Tobą wink. Tutaj musisz mieć własną motywację do pracy. Liczę, że dotrzymasz słowa!

19

ja mam taki sam problem z doktoratem:( 4 rok się zaczął a ja bez tematu, bez pracy, bez pomyslu, bez motywacji sad(((nie jesteś sama!!! jest nas więcej big_smile

Wierzę w to, że to skończę big_smile
Fajnie, ze jest nas więcej mietowa24 smile nie jestem jedynym leserem na tym świecie smile

21

O ludzie, myślałam że sama jestem z takim problemem!! Też nie potrafię się obronić. Tyle że w mojej sytuacji jest tak iż pracę już napisałam rok temu ale mam problem z promotorką... Baba jest podła bo się mści na mnie, zupełnie nie wiem czemu. Chciałam zmienić promotora ale przeboje z tym są wielkie. Ehh nie wiem czy kiedyś mi się to uda. A jeżeli o pracę to tak jak ktoś pisał że po mgr będzie lepsza praca, może i tak jest ale tylko po znajomości inaczej nie ma takiej możliwości. Jestem w tym temacie od dawna i tytuł ten już nic nie znaczy w dzisiejszych realiach. Więc jest czy nie to nic, dzisiaj liczą się znajomości.

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Praca mgr nie obroniona od 1,5 roku- jak znaleźć motywacje?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024