Profilaktyka zdrowotna czyli jak nie zachorować - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Profilaktyka zdrowotna czyli jak nie zachorować

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Profilaktyka zdrowotna czyli jak nie zachorować

Chodzimy do fryzjera, na manicure... żeby dobrze wyglądać; chodzimy do kina, teatru, restauracji... żeby się dobrze czuć. I poświęcamy na te czynności dużo czasu. A moje pytanie brzmi jak często się badamy?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Profilaktyka zdrowotna czyli jak nie zachorować

Scisle stosuje sie do samokontroli, proste badanie, niewiele czasu a gdyby cokolwiek zlego sie dzialo to szybko moge zareagowac

3

Także uważam, że samokontrola to podstawa! A jak się podejrzewa coś niedobrego to od razu iść do lekarza, a nie odkładać na potem i się martwić!

4

Jak najbardziej zgadzam się z poglądem systematycznego badania i takiego prewencyjnego nawet jak lekko coś boli.
Wydaje mi się, że ogólnie w naszym społeczeństwie jest taki pogląd na lekarza jak z zeszłej epoki. Uzasadniony w pewnych przypadkach (kolejki, terminy, bycie petentem). Takie rzeczy odrzucają ludzi od lekarza i przestają dbać o zdrowie, dobrze że powstają już inicjatywy promujące wszelkiego rodzaju profilaktykę. Jeszcze czas przekonać tą drugą płeć do profilaktyki

5

Ja się nie badam. Uważam, że u człowieka, który się urodził zdrowy choroby w dużej mierze powstaja w głowie. Ja nie mam czasu chorować, nie stać mnie na chorowanie i nie mogę sobie na chorobę pozwolić - więc nie choruję.

6 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-12-03 13:54:54)

Jeżeli ktoś jest zdrowy i czuje się dobrze to w sumie ja nie widzę sensu biegać po lekarzach, zwłaszcza że szpitale i przychodnie to skupiska zarazków hmm

Ja badam się często, bo nie mam wyjścia ze względu na to co mi jest, jak byłam zdrowa to w ogóle nie robiłam badań bo i po co. Co najwyżej w pewnym wieku warto wykonać profilaktyczne badania, ale jak się jest młodym i zdrowym to nie widzę sensu.

Iceni chciałabym żeby to tak działało ;P

7

Niestety, na nfz nie można liczyć, bo wolą pchać pieniądze w leczenie, a jakby więcej było na profilaktykę to by tylu chorych nie było:/

Iceni - pogląd ciekawy i jakby każdemu to tak "łatwo" przychodziło to byłoby super, niestety polska mentalność wypiera tego typu stwierdzenia, a szkoda:(

W mojej rodzinie bywały przypadki nowotworów, więc stwierdziłam, że najwyższa pora zacząć się badać.

8

Niktosia - dokładnie na NFZ nie ma co liczyć.

Ale są też przychodnie prywatne, które oferują fajne pakiety za darmo bądź z dużymi zniżkami. Na przykład znana mi w Poznaniu przychodnia Remedium za darmo daje dostęp do dużej liczby lekarzy. Tylko trzeba wypełnić deklarację wyboru lekarza/pielęgniarki/położnej i z tego co mi koleżanka opowiadała to oni właśnie na tych deklaracjach zarabiją i dzięki temu mogą jakieś usługi oferować taniej.

Icani - ciekawe podejście. Siła umysłu!

9

Ja też leczę się prywatnie, ale w Warszawie:) Trudno byłoby dojechać do Poznania:P Obecnie podchodzę poważnie do wykonania badań genetycznych, co nieco poczytałam. Czy wykonywał ktoś może tego typu badanie?

10

Myslalam nad wykonaniem tego typu badan, szczegolnie po wydarzeniu z zycia Angeliny Jolie, ale jaks temat uciekl. Ale chetnie poczytam co i jak:)

11

Widzę, że nie jest to zbyt popularne. Znalazłam jakąś ofertę w monogen life, ale jak to wygląda? Czy nawtjeżeli okaże się, że nie mam nic wadliwego to dostanę jakiś pakiet ochronny? Jak wygląda wynik czegoś takiego?

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Profilaktyka zdrowotna czyli jak nie zachorować

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024