Nie wiem co robić, proszę o pomoc! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Nie wiem co robić, proszę o pomoc!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

1 Ostatnio edytowany przez Magdalena 156@ (2014-11-18 23:55:58)

Temat: Nie wiem co robić, proszę o pomoc!

Witam mam 18 lat, mój chłopak jest o 4 lata starszy ode mnie. Jesteśmy ze sobą krótko, ale juz niestety zdążyłam nie byc mu wierna. Stało sie to w ostatni piątek z moim byłym chłopakiem, bylam pijana co nic nie tłumaczy mojego zachowania.. Może to dziwnie wyglądać, ze tak młoda dziewczyna ma taki problem no ale niestety mam. Przyznałam mu się w poniedziałek strasznie gryzło mnie sumienie i nadal gryzie, kocham Go całym sercem i dalej nie mogę pojąć tego, ze byłam w stanie przespać sie z innym. Nie mogłam mu spojrzeć w oczy wiec musiałam wyjawić mu cała prawdę, dziwie sie ze zareagował tak a nie inaczej, zapytał o każdy szczegół, kilka razy tylko krzyczał nawet mnie nie wyzywał od najgorszych. Dał mi czas na zastanowienie i przemyślenie czego chce w życiu. Jest mi bardzo cieżko z ta myślą ze tak Go zawiodłam, nie mogę uwierzyć w to, ze tak postąpiłam, dzis spotkałam sie z dziewczyna tego chłopaka  by potwierdzić jej ze ja zdradzil, powiedziała mi ze on po tym wszystkim przespał sie z Nią w ten sam dzień. Mam okropne wyrzuty sumienia, zrobiłam sobie krzywdę, ten chłopak nie chce sie przyznać, jak wychodziłam z restauracji( bo tam sie z Nią umówiłam ) wszedł on miał strach w oczach spytał mnie co jej powiedzialam, nic nie byłam w stanie wykrztusić z siebie odpowiedziałam tylko żeby z Nią porozmawiał, dzis spotkałam sie tez z ,,moim" chłopakiem rozmowa była nie ciekawa ale na koniec spotkania mnie przytulił i kazał byc w kontakcie.
Nie czuje sie dobrze, możecie uwazaszc mnie za kogo uważacie ale ja naprawdę pobłądziłam chce to naprawić lecz nie wiem jak. Nie wiem jak mam rozumieć mojego chłopaka, w sumie jesteśmy razem ale narazie postanowił sie nie spotykać, dam mu czas tak jak mnie o to prosił . Ale powiedzcie mi mam mieć  nadzieje, ze do mnie wroci? Czy mężczyźni są w stanie wybaczyć takie coś? Proszę o odpowiedz.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie wiem co robić, proszę o pomoc!

Przespałaś się ze swoim BYŁYM? Masakra. Ja bym taką dziewczynę z miejsca zostawił i za nic w świecie do niej nie wrócił.
On w sumie nie lepszy, od razu poleciał na pocieszenie do innej. Jakiś patologiczny związek macie, już się praktycznie pozdradzaliście a sama napisałaś, że jesteście ze sobą krótko. To co będzie za parę lat?
Wg mnie powinniście sobie dać spokój bo z tego nic nie będzie.

3

To nie mój chłopak poleciał do innej tylko mój były i ten związek nie jest patologiczny

4

Poinformowałaś o zdradzie swojego chłopaka, wbijając mu nóż w serce, a tym samym przerzuciłaś odpowiedzialność za związek  i za decyzję o jego dalszym trwaniu na niego. Skrzywdziłaś nie siebie, ale dwie inne osoby - swojego faceta i dziewczynę typa, z którym się przespałaś.
Masz dopiero 18 lat, powinnaś być młodą, niewinną dziewczyną, a jesteś... Szkoda słów, bo ciężko określić osobę, która zdradza po alkoholu. Zresztą fakt, że się upiłaś nie jest żadnym usprawiedliwieniem.
Zdrada to jedno z największych świństw, jakie można zrobić drugiej osobie i nie ważne, czy byliście ze sobą długo czy krótko. Mam pytanie, czy po tym wszystkim potrafisz zaufać sobie samej? Bo wiesz, za jakiś czas spotkasz mężczyznę, którego pokochasz, z którym będziesz chciała być już na zawsze, a potem pokłócicie się i co, i nawalisz się i wylądujesz z kimś w łóżku?
Nic dziwnego, że twój facet chce pobyć sam, że poprosił cię o czas. Postaw się na jego miejscu. Wybaczyłabyś, gdyby mężczyzna powiedział ci, że cię zdradził, bo za dużo wypił? I to zdradził z byłą? Chcesz wiedzieć, jak on się czuje? Na forum jest mnóstwo wątków osób zdradzonych. To jest olbrzymia trauma. Naucz się odpowiedzialności i dojrzej.

5

Magdalena 156@ napisał/a:

Witam mam 18 lat, mój chłopak jest o 4 lata starszy ode mnie. Jesteśmy ze sobą krótko, ale juz niestety zdążyłam nie byc mu wierna. Stało sie to w ostatni piątek z moim byłym chłopakiem, bylam pijana i po kłótni ze swoim... (...).

Teraz już tylko możesz czekać tylko na decyzję "swojego" aktualnego(?) chłopaka. Wchodzisz w dorosłość od razu z jej ciemnej strony. Jego prawidłową decyzją powinno być pozostawienie Ciebie samej. Inaczej, jak kogoś nie stracisz, to nie docenisz. A jak nie zrozumiesz, że zdrada kogoś sie traci, to wejdzie Ci to w nawyk. No i alkohol najwyraźniej nie jest dla Ciebie, skoro takie głupoty robisz po nim...

6 Ostatnio edytowany przez Witcher (2014-11-18 22:56:20)

Nie zmienia to faktu, że związki jeszcze nie są dla Ciebie.
Mam nadzieje, ze ten chłopak co go zdradziłas nie wróci do Ciebie. Szkoda chłopa. Nie ma gwarancji, że jak się kolejny raz upijesz to nie polecisz do innego.

7 Ostatnio edytowany przez Magdalena 156@ (2014-11-18 23:18:19)

...

8

Dziewczyno, to jest forum i każdy ma prawo się wypowiedzieć, nawet jeśli jest to ocena, a nie pomoc. Zresztą ja tu rzucania obelgami nie widzę. Czasem ta ocena pomaga otworzyć oczy i dojrzeć więcej, czegoś się o sobie samej nauczyć. Trochę pokory, zrobiłaś źle i oczekujesz, że na forum ludzie cię przytulą, pogłaszczą i pocieszą?

9

Odpowiadam na pytanie. Ja jako facet bym czegoś takiego nie wybaczył. Krótki związek a tu już zdrada z byłym po pijaku. Uznałbym, że szkoda czasu na taka dziewczynę. A co zrobi Twój chłopak? Cóż, wie to tylko on wink

10

No ok z tym sie zgodzę, ale po tym wszystkim wiem ze nigdy czegoś takiego nie zrobię, może jest za późno ale mam nadzieje ze jednak bedzie dobrze

11

Wyciagnij wnioski, zakoduj sobie pewne rzeczy w glowie i faktycznie więcej tak nie rób. Mam nadzieje ze to Ci się uda wink

12

Ja w swój pierwszy poważny zwiazek weszłam rownież ze zdradą- byłam młoda ( miałam 16 lat) i głupia. Był to trwający kilka dni romans a do swojego chłopska, ktorego wtedy zdradziłam jeszcze nic nie czułam. Były to początki związku. Ta zdrada nie miała dla mnie większego znaczenia.  Przyznałam sie cześciowo do zdrady, teraz juz nie pamietam dokładnie co mną kierowało. On postanowi jednak ze mną zostać. Bardzo był juz wtedy zakochany. Bardzo go to zabolało. I wypominał mi to przez wiele wiele lat. Wypomniał mi to rownież po kilkunastu latach razem, 6 po ślubie, po narodzinach dwójki naszych dzieci, kiedy wydał sie jego kilkumiesięczny romans.
Teraz, po przeczytaniu Twojego wątku zaczęłam sie zastanawiać czy tamtą zdradą nie zatrułam na zawsze naszej relacji i czy nie przyczyniła sie ona do tego co zrobił pozniej moj mąż. Czy z tą moją zdradą, skazą na naszym związku byliśmy w ogole w stanie zbudować prawdziwą, szczerą relacje. Bo ta niby niewielka zdrada towarzyszyła i towarzyszy nam w jakimś stopniu chyba do dzis.

13

Witam, chciałbym Wam napisać, jak potoczyła sie cała sytuacja smile
Praktycznie nikt nie dawał mi szansy na to, że mój chłopak mi wybaczy, ale jednak moje rozmowy z Nim, wszystkie Jego przemyślenia doprowadziły do tego, że jesteśmy znowu razem, szczerze mówiąc wydaje mi sie że jest lepiej niż przed zdradą, na szczęście jest on dojrzały i nie wypomina mi tego co zrobiłam, wiem moze mało czasu minęło od tego co sie wydarzyło, ale moje starania chyba nie poszły na marne;) pozdrawiam serdecznie tych, którzy wierzyli że mi wybaczy smile

14

Witam, chciałbym Wam napisać, jak potoczyła sie cała sytuacja smile
Praktycznie nikt nie dawał mi szansy na to, że mój chłopak mi wybaczy, ale jednak moje rozmowy z Nim, wszystkie Jego przemyślenia doprowadziły do tego, że jesteśmy znowu razem, szczerze mówiąc wydaje mi sie że jest lepiej niż przed zdradą, na szczęście jest on dojrzały i nie wypomina mi tego co zrobiłam, wiem moze mało czasu minęło od tego co sie wydarzyło, ale moje starania chyba nie poszły na marne;) pozdrawiam serdecznie tych, którzy wierzyli że mi wybaczy smile

starr napisał/a:

Teraz już tylko możesz czekać tylko na decyzję "swojego" aktualnego(?) chłopaka. Wchodzisz w dorosłość od razu z jej ciemnej strony. Jego prawidłową decyzją powinno być pozostawienie Ciebie samej. Inaczej, jak kogoś nie stracisz, to nie docenisz. A jak nie zrozumiesz, że zdrada kogoś sie traci, to wejdzie Ci to w nawyk. No i alkohol najwyraźniej nie jest dla Ciebie, skoro takie głupoty robisz po nim...

Skoro wybaczył, nie robi jazd emocjonalnych, to pozostaje tylko życzyć Wam szczęścia i żebyście już go nigdy nie zgubili i mądrych decyzji na przyszłość:-)

15

Dziękuję, juz nigdy nie popełnię takiego błędu, mam nadzieje że to szczęście będzie trwało jak najdłużej, to że on mi wybaczy jest dla Niego napewno trudne, ale nie pokazuje mi tego, wiem że trudno będzie o zaufanie ale narazie nie oczekuje go od Niego, narazie jestem wdzięczna, że mój kochany jest obok mnie smile

16

Mój by nie wybaczył, ale ja bym nie wybaczyła tak samo

17

Zależy czy kocha, wydaje mi się, że miłość przetrwa wszystko nawet te najgorsze chwile...

18

asiakkk napisał/a:

To zależy od osoby i charakteru i uczucia jakim się darzy drugą osobę smile

19

Nie posluguj sie slowami, o ktorych znaczeniu nie masz pojecia. Przychylam sie do zdania Witchera, na miejscu Teojego chlopaka brzydzilbym sie Cie kopnac w d...

20

No ok z tym sie zgodzę, ale po tym wszystkim wiem ze nigdy czegoś takiego nie zrobię, może jest za późno ale mam nadzieje ze jednak bedzie dobrze

Bla... Bla... Bla....

21 Ostatnio edytowany przez Excop (2014-12-10 10:57:33)

asiakkk napisał/a:

To zależy od osoby i charakteru i uczucia jakim się darzy drugą osobę smile

Tu przyznam Ci rację. Wybaczyłem mojej żonie zdradę tuż po ślubie. Nigdy jej tego nie wypomniałem.
I nigdy tego nie żałowałem.
Jak z Wami będzie, trudno powiedzieć, ale może się uda?

Pozdrawiam.

22

Jacenty89 napisał/a:

Nie posluguj sie slowami, o ktorych znaczeniu nie masz pojecia. Przychylam sie do zdania Witchera, na miejscu Teojego chlopaka brzydzilbym sie Cie kopnac w d...

Skąd mozesz wiedzieć, czy znam czy nie. To sprawa mojego chłopaka, wie co zrobił

23

Tu przyznam Ci rację. Wybaczyłem mojej żonie zdradę tuż po ślubie. Nigdy jej tego nie wypomniałem.
I nigdy tego nie żałowałem.
[...]

Dziekuje, za tą odpowiedz, one dają mi siłe:D

24

Do czego ?
Przecież wybaczył Ci. Macie sielankę i pełnię szczęścia jak pisalas. Na to chyba nie trzeba jakiejś specjalnej siły :-) ?

25

IsaBella77 napisał/a:

Do czego ?
Przecież wybaczył Ci. Macie sielankę i pełnię szczęścia jak pisalas. Na to chyba nie trzeba jakiejś specjalnej siły :-) ?

Trzeba, bo często mam wahania czy mi wybaczył, boje sie ze mu sie odwidzi, narazie jest dobrze ale nie wiadomo co zycie przyniesie smile jestem dobrej myśli, jemu napewno trudno zaufać i te wypowiedzi dają mi sile w takim sensie, ze czuje sie silna by dalej sie starać, bo to ze mi wybaczył nie oznacza, ze mam odpuścić i żyć tak jakby nic sie nie stało smile

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Nie wiem co robić, proszę o pomoc!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024