Zależy mu czy nie zależy? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zależy mu czy nie zależy?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Zależy mu czy nie zależy?

Zapytałam, go niedawno, czy mu na mnie zależy. ZASTANOWIŁ się i stwierdził, że "chyba tak". Spotykamy się od 4 miesięcy. Przez pierwsze 2 mies. było jak w bajce. Otwierał mi drzwi od samochodu, podawał rękę, a potem wysiadałam (coś jak scena z Titanica, gdy Rose wysiada z karocy). Zabierał mnie w różne miejsca, kupował kwiaty, niemal non stop prawił komplementy i WCIĄŻ POWTARZAŁ, ŻE SIĘ ODE MNIE UZALEŻNIŁ.
A ostatnio stwierdził, że jest zimno, bo już jesień, więc muszę mu wybaczyć, ale nie będzie mi więcej otwierał drzwi od samochodu, bo zmarznie. Kwiatki nadal dostaję. W miejscu publicznym nie okazuje mi uczuć, najwyżej złapie mnie za rękę i tyle. Marudzi, gdy poproszę o masaż, a kiedyś sam mi go proponował.
Kiedy spotkaliśmy się na uczelni, mieliśmy przerwę w zajęciach, był bardzo senny, zmęczony, małomówny. Wtem pojawili się jego znajomi ze studiów i on nagle odżył. Zaczął rozmawiać, żartować, śmiać się. Zagrał z nimi w karty, a ja siedziałam i się nudziłam. Fakt, zapytał, czy nie będę miała nic przeciwko.

Chyba się za bardzo przed nim odkryłam i byłam dla niego za dobra. Widziałam, że ma niską samoocenę i próbowałam to zmienić. Przejęłam inicjatywę w sprawach intymnych, bo znudziło mnie czekanie, aż on się odwazy zrobić cokolwiek, to ja częściej proponuję spotkania i on wymaga ode mnie, bym wymyślała nam rozrywki podczas tych spotkań. Skończyło się traktowanie mnie jak księżniczkę. Teraz to ja mu daję częściej prezenty niż on mi. NOTORYCZNIE SIĘ SPÓŹNIA, a jego stałą wymówką są korki. Raz wgl zapomniał, że umówiliśmy się na 13tą i kiedy zadzwoniłam zakomunikował mi, że przyjedzie na 15tą. W rezultacie był przed 16tą. On zawsze spóźnia się minimum 30 minut.

Metoda olania go, nie skutkuje. Gdy ja go olewam, on zaczyna olewać mnie bardziej. Co mogę zrobić?
Dodam, że odwołałam dzisiaj nasze sobotnie spotkanie, on zaproponował piątek, a gdy stwierdziłam, że jestem zajęta, posmutniał i pocieszył się dniem jutrzejszym. Ale jutro też mnie nie zobaczy, bo mam kolokwium i muszę się uczyć.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zależy mu czy nie zależy?

Po pierwsze- wyluzuj. To że nie traktuje cię jak księżniczkę non stop jest całkowicie normalne, fakt, że dostajesz od niego kwiaty cały czas i tak bardzo dobrze o nim świadczy. Jak jesteście ze sobą dłużej zawsze wkrada się rutyna i trzeba się z tym pogodzić. Jasne możesz spróbować ożywić jakoś związek, ale faceci już po prostu tacy są, że nie czują że muszą non stop się starać i udowadniać jak bardzo im na tobie zależy. Ważne żebyście cały czas mieli o czym rozmawiać, cieszyli się w swoim towarzystwie i byli ogólnie zadowoleni ze swojego związku. Postaraj się mu jakoś zainsynuować że chciałabyś porobić coś innego, wypróbować nową pozycję cokolwiek. Ale na pewno się nie obrażaj, bo on najprawdopodoniej albo nie zauważy, albo zdenerwuje się na ciebie, że nic nie komunikujesz wprost. A ty się bedziesz wkurzać jego reakcją.

3

Natalko, chyba nie sądziłaś, że będzie Cię traktował jak księżniczkę całe życie? wink
Po prostu ten początkowo-związkowy "miesiąc miodowy" minął, nie ma już takich motylków w brzuchu, troszkę się zaczyna wkradać rutyna, pewnie też zaczynacie dostrzegać swoje wzajemne wady. Normalka.
Teraz się dopiero zacznie prawdziwy związek. Ja bym polecił po prostu szczera rozmowę, a nie bawienie się w jakieś dziecinne metody olewania go czy jeszcze coś tam innego.

4

Kurde, ja nie wiem, mnie facet jakoś od ponad roku traktuje jak księżniczkę i nic się w tej kwestii nie zmienia.

Najbardziej rozbroił mnie ten tekst: "A ostatnio stwierdził, że jest zimno, bo już jesień, więc muszę mu wybaczyć, ale nie będzie mi więcej otwierał drzwi od samochodu, bo zmarznie." big_smile big_smile No padłam XD

Moja droga smile On się zwyczajnie Tobą znudził. Zdobył co miał zdobyć i dalej ma resztę w nosie smile

Jak Ty go olewasz, to on Cię bardziej? I co? Łamie Cię tym i dzwonisz i się umawiasz? Czyli Twoją metodę on opanował do perfekcji smile

Co możesz zrobić? Wykreślić go z kalendarza na najbliższe 3 tygodnie. Nie dzwoń, nie pisz nie umawiaj się. Nie odbieraj telefonów od razu, nie odpisuj na smsy z biegu. Zajmij się TYLKO i wyłącznie sobą i SWOIMI znajomymi. Popraw sobie humor, najedz się czekolady i idź do kina.

Wierz mi, jak mu zależy to Cię znajdzie. I czas dla Ciebie też znajdzie smile

5

Moim zdaniem to Ty powinnaś go wozić, kupować kwiaty i otwierać mu drzwi w samochodzie. W końcu mamy równouprawnienie.

6

Tomasinho napisał/a:

Moim zdaniem to Ty powinnaś go wozić, kupować kwiaty i otwierać mu drzwi w samochodzie. W końcu mamy równouprawnienie.

hahahah aż się uśmiałam

7

Niestety,chyba mu sie po prostu znudzilas.za slodkie to bylo na poczatku,nie uwazasz?Nie rob mu prezentow!Ja tak robilam(zreszta,poswiecalam sie dla mego ksiecia jak idiotka-nie nalezy tego robic!).Sprobuj jakis czas nie kontaktowac sie z nim-sprawdz jego reakcje.Jezeli nadal Cie bedzie olewal-musisz odejsc i zapomniec o nim.pzdr.

8

jesli on Cie olewa jak Ty go olewasz to po co ciagnąc takie cos... moim zdaniem totalnie bez sensu...

9

a co do traktowania jak księzniczkę big_smile ja jestem z moim facetem 2 i pół roku i On dalej traktuje mnie jak ksiezniczke, otwiera drzwi, prawi komplemety mowi jaka jestem cudowna chociaż sadze ze przesadza, ze jestem idealna, ze kocha mnie nad zycie, nigdy nie był wobec mnie chamski.. stara sie baaardzo... wiec mozna wywnioskować z tego co napisałam że trzeba trafić na odpowiedniego faceta:)

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zależy mu czy nie zależy?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024