Własnie się zastanawiam, jak na początku znajomości facet (przypuścmy, ze jest zauroczony) okazuje swoje uczucia,chodzi mi o wyrażanie przez słowa?? bo własnie mam mylne wrażenie gesty mówią jedno i zachowanie, a słowa w sumie nie mówią nic konkretnego, ja jako dziewczyna mam ochotę ciągle gadać o uczuciach a on albo urywa rozmowę na ten temat albo wogóle na to nie reaguje... może macie jakies spostrzeżenia
please ![]()
2 2014-11-10 16:39:12 Ostatnio edytowany przez zaklopotana123451 (2014-11-10 16:40:08)
Hej, albo nie potrafi rozmawiać o uczuciach, albo nie czuje takiej potrzeby po prostu. Każdy facet inaczej się zachowuje w tych sprawach
Ale jeśli się boi takich rozmów to powinien jakoś przełamać swój strach, bo nie da się być w związku i nie rozmawiać o uczuciach. Tzn da się, ale to nie nazywa się wtedy związkiem dwojga dorosłych ludzi ![]()
Hej, albo nie potrafi rozmawiać o uczuciach, albo nie czuje takiej potrzeby po prostu. Każdy facet inaczej się zachowuje w tych sprawach
Ale jeśli się boi takich rozmów to powinien jakoś przełamać swój strach, bo nie da się być w związku i nie rozmawiać o uczuciach. Tzn da się, ale to nie nazywa się wtedy związkiem dwojga dorosłych ludzi
no tak ale my w sumie nie jestesmy jeszcze razem to sa nasze pierwsze spotkania, po jego zachowaniu naprawdę wyczuwam uczucie ale jak rozmawiamy, to on ciągnie ode mnie informacje a sam od siebie nic... a to on zabiegał bardziej na zbliżenie się do mnie
Do Ciebie w sensie Twojego ciała
?
No to spytaj się go po prostu czego on od Ciebie oczekuje, bo wiesz na czym stoisz. Poważna rozmowa niech to będzie. A jeśli będzie się wykręcać to daj sobie z takim spokój dobrze radzę ![]()
Musisz pamiętać,że faceci to całkiem odmienny gatunek
i większości ciężko tak od razu wyznawać miłość i paplać o uczuciach...trzeba po prostu czasu i utwierdzenia w tych uczuciach...nie wiem czy uwierzyłabym facetowi,który na piątej randce wyznał by mi miłość...gesty mówią często więcej niż słowa a powiedzieć naprawdę można wszystko i nie zawsze to musi być prawda...
To początek znajomości
Poczekaj troszkę
, może się otworzy. Daj czas chłopakowi ; ). Powodzenia.
Po Mężczyźnie to doskonale widać. Niepotrzebne wtedy są słowa, nie potrzebujesz zapewnień, widać to po tym jak się zachowuje wobec Ciebie, jak się interesuje Tobą i Twoim światem.
Jak już Ladybird napisała - gesty mówią więcej niż słowa
i to szczera prawda.
Nie ciągaj go na siłę za język, nie wywieraj nacisku na wyznawanie, to są naprawdę tylko słowa, zwróć uwagę na gesty, a gdy będzie gotowy, będzie umiał to ubrać w słowa ![]()
Niektórzy nawet po długim czasie nie są na to gotowi ![]()
Jeżeli tylko na początku ma facet z tym problem, to nie ma powodu wielkich do obaw.
Ale jeśli takie coś utrzymuje się przez dłuższy czas, same gesty, a brak poważnej rozmowy, to wtedy autorka tylko się będzie męczyć w takiej sytuacji. Ale oby później było lepiej ![]()
Faceci są bardzo łatwo skonstruowani ![]()
Nie możemy wymagać od nich za dużo ![]()
Ale możesz z nim po prostu porozmawiać , i zapytać o to jak sobie wyobraża was za miesiąc, dwa i czy dla niego to coś poważnego czy po prostu to umilenie czasu
nie ma co zastanawiać sie nad ich gestami czy mimika, każdy zachowuje sie inaczej
a rozmowa jest nabardziej odpowiednia. Większość facetów chce najpierw dobrze poznać swoja wybranke, ba także sobie wszystko przemyśleć . Nir przejmuj sie , jeśli to będzie miało sie rozwinąć to się rozwinie
Daj mu czas !:)
Jak okazuje to znaczy ze jest dobrze przyjdzie czas na mowienie, zreszta wazniejsze sa czyny bo jak ktos mowi a nie odzwierciedla sie to w realnych czynach to gorzej by bylo.