Kiedy juz można " iść do łóżka"? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kiedy juz można " iść do łóżka"?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

Temat: Kiedy juz można " iść do łóżka"?

Podczytuje wiele  watków i zauważyłam co i raz wracający problem ,że dziewczyna (kobieta) ZA SZYBKO poszła z chłopakiem do łóżka. Na drugim spotaniu, po tygodniu znajpmości itp.
Czy istnieje jakaś norma kiedy juz jest "przyzwoicie"? Tak wiem, wiem, przyzwoicie jest po ślubie ale choć mniej grzesznie???
Zawsze uważałam,że to zalezy od chemii, chęci obojga i sytuacji ale moze się mylę? A może uzależniacie to od wieku "randkujacych" Może 20 latka na 5 randce a 40 latka na pierwszej?  A może odwrotnie?
Jak to jest wg Was?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Majki (2014-11-01 14:40:19)

Odp: Kiedy juz można " iść do łóżka"?

Bez urazy, ale jeśli w nicku jest Twój rocznik podany to, aż ciężko uwierzyć, że kobieta w tym wieku (nie wypominając tongue) może mieć takie dylematy.

Nie ma reguły, każdy ma inne przekonanaia co do tego. To czy pójdziesz na pierwszej czy dwunastej randce nie ma znaczenia jeśli macie wobec siebie większa plany niż tylko przygode. Wiek randkujących też nie ma znaczenia.

Po ślubie to jest dla tych bardzo wierzących co chcą po bożemu tongue

3

To wszystko zalezy od przekonan i uczuc obu stron. Nie ma uniwersalnej odpowiedzi.

4

Nie mam dylematów smile tylko ciekawi mnie tak czesto poracajacy problem komentujacych, którzy "wyłapali" w poście że np na drugiej randce ktoś tam z kims tam i gromy na biedaka puszczają... z ciekawości pytam...

5 Ostatnio edytowany przez Majki (2014-11-01 15:33:43)

To raczej dziewczyny/kobiety rozkminiają to bo nie chcą być uznana za łatwe, nie chcą być wykorzystane itd. itp. tongue

Ale fakt, że jak chłopak coś szybko podejmie temat to wiele dziewczyn myśli, że tylko jedno chce tongue

6

Każdy ma swój rozum, swoje preferencje i nimi się powinien kierować. Ja nic nie mam przeciw temu żeby uprawiać seks na pierwszej randce, żeby uprawiać przygodny seks itd. Jeżeli czuję, że tego właśnie chcę, robię to. Jeżeli chcę z jakiejś przyczyny poczekać, to czekam tyle, ile mam ochotę. Mam gdzieś co ktoś o tym myśli. Moje dobro i przyjemność przed wszystkim.

7 Ostatnio edytowany przez stenia_white (2014-11-01 17:18:42)

To zależy od tego jaki jest Twój cel. Jeśli Twoim celem jest seks, to możesz iść kiedy chcesz big_smile Jeśli natomiast Twoim celem jest związek, to dopiero wtedy, gdy będziesz pewna tego, że mężczyzna spędza z Tobą czas nie dla seksu, ale dla Ciebie, dlatego że lubi z Tobą przebywać, dlatego, że lubi Twoją osobowość, interesuje go co masz do powiedzenia, wykazuje troskę, zainteresowanie Tobą, a nie Twoim ciałem itd. itp. To chyba oczywista sprawa.

Najczęściej jeśli facet szybko się zmywa, jeśli nie ma seksu, a podejmował próbę seksu z Tobą, to jest znak, że chodziło wyłącznie o seks big_smile

Nie wiem jakie masz cele, mnie tam seks dla seksu w ogóle nie interesuje. Dla mnie to  żadna przyjemność i brzydzi mnie coś takiego. Ale każdy lubi co innego big_smile

8

stenia_white napisał/a:

To zależy od tego jaki jest Twój cel. Jeśli Twoim celem jest seks, to możesz iść kiedy chcesz big_smile Jeśli natomiast Twoim celem jest związek, to dopiero wtedy, gdy będziesz pewna tego, że mężczyzna spędza z Tobą czas nie dla seksu, ale dla Ciebie, dlatego że lubi z Tobą przebywać, dlatego, że lubi Twoją osobowość, interesuje go co masz do powiedzenia, wykazuje troskę, zainteresowanie Tobą, a nie Twoim ciałem itd. itp. To chyba oczywista sprawa.

Najczęściej jeśli facet szybko się zmywa, jeśli nie ma seksu, a podejmował próbę seksu z Tobą, to jest znak, że chodziło wyłącznie o seks big_smile

Nie wiem jakie masz cele, mnie tam seks dla seksu w ogóle nie interesuje. Dla mnie to  żadna przyjemność i brzydzi mnie coś takiego. Ale każdy lubi co innego big_smile

Na to też nie ma reguły. Mnie nieraz z czegoś, co miało być przygodnym seksem wychodziły niezłe związki, też nie ma co generalizować. Faceci są różni. Niektórzy po prostu też mają luźne podejście do tych spraw. Moim zdaniem niezależnie od sytuacji nie ma się co nastawiać, że to będzie związek, albo po prostu seks, bo tak naprawdę może być różnie. Ja przynajmniej rzadko kiedy zakładam, że coś się skończy lub nie skończy na jednym razie.

9

kochanka 1973 napisał/a:

Podczytuje wiele  watków i zauważyłam co i raz wracający problem ,że dziewczyna (kobieta) ZA SZYBKO poszła z chłopakiem do łóżka. Na drugim spotaniu, po tygodniu znajpmości itp.
Czy istnieje jakaś norma kiedy juz jest "przyzwoicie"? Tak wiem, wiem, przyzwoicie jest po ślubie ale choć mniej grzesznie???
Zawsze uważałam,że to zalezy od chemii, chęci obojga i sytuacji ale moze się mylę? A może uzależniacie to od wieku "randkujacych" Może 20 latka na 5 randce a 40 latka na pierwszej?  A może odwrotnie?
Jak to jest wg Was?

Proszę Panią. Ja osobiście (mam 21 lat) nie chciałbym iść z kobietą zbyt prędko do łóżka ponieważ chciałbym najpierw poznać daną osobę i dopiero wtedy zadecydować czy jest to osoba warta "grzechu" smile (nie należę do popularnego typu "byle zaliczyć").

NATOMIAST uważam zarazem, że nie ma uniwersalnej odpowiedzi na postawione w temacie pytanie, ponieważ jest kwestia indywidualna każdego z osobna. Jeżeli Pani nie czuje, że jest na coś gotowa, to mimo nacisków mężczyzny proszę nie robić nic wbrew sobie. Jeśli natomiast nie widzi Pani nic złego w szybkim pójściu do łóżka, partner również nie ma nic przeciwko to nie pozostaje nic innego jak tylko cieszyć się seksem, niezależnie czy to drugie, czy dziesiąte spotkanie.

10

Kazdy potzebuje tego wczesniej czy pzniej zalezy od szybkosci z jak wchodzi si ew realcj ez druga osobe i czy jest duza chemia czy zaczan sie od przyjazni trtzeab to czuc zreszta nei planuej si etego musi bys sytuacje tez ku temu. Ja osobiscie moeg tylko powiedizec ze nie pojde nawet po kilku tygodniach znajomosci z dziewczyna do lozka poniewaz zeby pojsc musz ekogos w jakism stopniu poznac i poczuc cos do tej osoby a po kilku spotkaniach 3 czy 5 czy togodniu jak rozne wersje slycac to jets nadaal dl amnei obca osoba kotrej nie znam i jescrze nic do nieje nie czuej, chyab ze byla by od poczatku wielka chemia i porzadanie ale nie wierz w to albo j ataki jestem ze nie mam tak big_smile. Ogolnie mowiac nie ma terminu sztywno okreslonego kiedy sie uprawia sex.

11

Nie ma instrukcji obsługi do relacji między dwojgiem ludzi. Najważniejsze to żeby OBOJE dobrze się czuli z tym co robią (to jest: byli kierowani tą samą motywacją) i OBOJE byli na tyle dojrzali, że nie będą tego rozpatrywać w kategoriach 'za szybko-za wolno'. Reszta to proch i pył. wink

12

Już sam fakt, że ktoś stawia takie pytanie bardzo źle wróży.
Jawnie przeziera z tego chęć/zamiar czynienia z sexu karty przetargowej w.... no nie wiem nawet w czym.
Pójście do łóżka powinno wyniknąć samo z siebie a nie być ukartowaną zagrywką, która ma coś udowodnić/ukazać/ułatwić itp.
Jak dla mnie to syndrom niepokalanego poczęcia i nękające wiele kobiet poczucie winy z samego faktu czucia pociągu seksualnego.

13

Generalnie gdyby kobieta dobierała się do mnie na pierwszych randkach to bym się już z nią nie umówił. Nie lubiłem kobiet, które traktują swoje ciało jak park rozrywki. Seks powinien być wtedy kiedy uczucia rozkwitną i jesteśmy pewni uczuć zarówno swoich jak i wybranki/wybranka. Takie jest moje zdanie.

14

pitagoras napisał/a:

Już sam fakt, że ktoś stawia takie pytanie bardzo źle wróży.
Jawnie przeziera z tego chęć/zamiar czynienia z sexu karty przetargowej w.... no nie wiem nawet w czym.
Pójście do łóżka powinno wyniknąć samo z siebie a nie być ukartowaną zagrywką, która ma coś udowodnić/ukazać/ułatwić itp.
Jak dla mnie to syndrom niepokalanego poczęcia i nękające wiele kobiet poczucie winy z samego faktu czucia pociągu seksualnego.

Prawda! Ludzie sami się wpisują w schematy, zamiast po prostu cieszyć się chwilą. Seks należy uprawiać kiedy się na to jest psychicznie gotowym - dla jednych to jest pierwsza randka, dla innych po paru miesiącach. Żadne podejście nie jest gorsze, ani lepsze. To indywidualna sprawa.

15

Sex na pierwszej randce/spotkaniu nie wyklucza związku - nawet dobrego. Sex po pół roku nie daje gwarancji na udany związek. Wiele zależy od osób zainteresowanych i ich podejścia i interpretacji tematu. Ile ludzi tyle możliwych sytuacji. Wybór musi być dokonany z wyczuciem i intuicją smile

Nikt nie napisze takiego "poradnika" jak szybko pość do łóżka. Jak by nawet ktoś zaryzykował, to wątpię aby sprawdził się - byłaby od taka pusta lektura dla znudzonych, która szybko okazała się makulaturą. tongue Skoro już powstał taki temat, to może do niego od razu dorzucić kiedy możemy pocałować pierwszy raz, złapać za rękę i inne absurdalne rzeczy:P big_smile

16

Hah . dzięki. Z waszych postów nasuwa mi sie jedna konkluzja. To kobiety zazwyczaj rzucają gromy na inne kobiety "że za wcześnie". Mężczyźni podchodzą do tematu nieco luźniej. No i rzeczywiście nasze  morale rozluźnia się także z wiekiem...
przypominam też że to wątek pogladowy był... jak pisałam wczesniej nie miewam dylematów tego typu . Osobiście uważam,że do "uprawiania seksu" potrzebna jest odrobina chemii i tego "czegoś" ale do "kochania się" potrzeba już czegoś więcej co pojawia sie po dłuższej znajomości i wiąże się z zafascynowaniem. Ale jesli chemii brak to nawet jesli ktoś jest świetną osobą to  prawdziwego związku z tego nie będzie...Co gorzej jeśli w związkach chemia ginie czesto walą sie nałeb na szyję.

17

Kiedy obie strony mają na to ochotę... Po co tworzyć sztuczne granice.

18

nie ma regul, ale im pozniej tym wieksze szanse na dlugoterminowosc znajomosci

19

raven_at napisał/a:

Szczerze mówiąc większego banału nie słyszałam jak żyję. U mnie najdłuższy i najbardziej udany związek zaczął się w zasadzie od seksu, a w jednym z mniej udanych i dość krótkich z seksem trochę czekaliśmy. To zależy tylko i wyłącznie od tego jakie są osoby, które się spotkały.

20

raven_at napisał/a:

Czyli de facto: nie ma reguł, ale jest taka reguła.

21 Ostatnio edytowany przez tbr (2014-11-03 21:40:55)

Wg mnie nie ma reguł wcale. Ostatnio poszłam do łóżka po czteromiesięcznej znajomości, miesiącu spotykania się i telefonów i trzech dniach związku tongue I to on się do mnie dobierał, a ja mu pozwoliłam, z tego względu że chciałam tego tak jak i on - jesteśmy razem do dzisiaj wink

22

Nie ma reguły- miałam fajny związek po przespaniu się na pierwszej randce i gehennę małżeńską po wstrzymywaniu się przez pół roku. Wszystko zależy od ludzi.

23 Ostatnio edytowany przez maya7 (2014-11-04 02:47:54)

raven_at napisał/a:

Większej bzdury nie słyszałam...chyba, że będziesz czekał do śmierci...toż to związek aż po grób hmm

24

"Oczywista oczywistość", że nie ma żadnej reguły. Trzeba zaufać swojej intuicji, zdać się na rozsądek i poczuć to "coś", co sprawia, że chcemy właśnie teraz i w tym momencie... cool

25

trochę śmieszne pytanie
wtedy kiedy czujemy, że jesteśmy gotowi

U mnie było to po miesiącu, musiałam się upewnić, że jestem pewna, ze ten ktoś jest tym kimś kogo naprawdę kocham, a nie , że jestem tylko zauroczona. I tak się upewniał czy jestem pewna, że chcę, czy jestem gotowa, wtedy jeszcze bardziej poczułam, że to jest ten moment.

26

Co to znaczy mniej grzesznie? Przed ślubem zawsze jest grzesznie, nie ma mniej lub bardziej.
Pomijając kwestię kościoła to przecież nie istnieje coś takiego, że na trzecim spotkaniu to nieprzyzwoicie, a na czwartym to już ok, albo po trzech miesiącach znajomości to już przyzwoicie.
Myślę, że wcale złym kryterium nie byłoby to: można iść do łóżka kiedy jesteśmy wstanie ponieść wszystkie ewentualne tego konsekwencje jak ciąża czy choroby. W ten sposób można by uniknąć wielu dramatów.

27

raven_at napisał/a:

Eee tam, nie do końca. Z moim obecnym facetem, którego znam już kilka ładnych lat, poszliśmy do łóżka a kilka dni później zostaliśmy parą. I ten stan utrzymuje się po dziś dzień, a minęło 10 miesięcy. No i zaczyna się robić coraz poważniej, bo są przębąkiwania z jego strony o wspólnym mieszkaniu, ew. ślubie i może o juniorze za kilka lat. Także nie ma reguły.

28

Wszystko zależy od dwojga ludzi.

Ja z moim obecnym facetem a jestesmy razem 5 lat, przespaliśmy sie ze sobą po miesiącu bycia razem.
A nasze spotkania byly bardzo częste od 3 do 5 razy w tyg i nie na godzinę tylko na dłużej.

Wiec jak dla mnie to nie byl żaden problem. Chcialam ja, chcial on. Bylismy juz razem. Mniej wiecej wiedzialam jaki jest.
Zwyczajnie chcialam to zrobić i juz smile

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kiedy juz można " iść do łóżka"?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024