Nie jest dobrze , mam mysli samobojcze.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Nie jest dobrze , mam mysli samobojcze..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 37 ]

Temat: Nie jest dobrze , mam mysli samobojcze..

Nie umiem powiedziec co ze mna jest nie tak mam 23 lata.. wszystko zaczelo sie odkad wyjechalem za granice , ten nowy klimat mnie ten zmienil nie wiem.Chodzilem tutaj do szkoly w ktorej bylem psychicznie gnebiony , mobbing byl na porzadku dziennym . Chcialbym o tym wszystkim zapomniec ale nie potrafie . To jakos siedzi we mnie w glowie , jestem wrazliwym czlowiekiem potrafie plakac z byle gupstwa , nie wiem co sie ze mna dzieje. Kiedy bylem w Polsce wszystko bylo zajebiscie ale musialem uciekac z powodu braku pieniedzy. Do tego wszystkiego dochodzi frustracja zwiazana z seksem, brakuje mi bliskosci tutaj w obcym kraju. Juz nie wiem jak sobie pomoc . Potrzebuje bardzo kontaktu z bliska osoba nie wiem jak sie do tego zabrac nawet. Nie wiem najprosciej chyba byloby isc na prostytutki bo mam juz dosyc tego wszystkiego.Mozna powiedziec ze mam zerowe doswiadczenie z kobietami.  Mam dosyc tej meczarni w moim zyciu przez ktora przechodze. Czy ktos mi umie tutaj pomoc czy pozostaje mi kontakt ze specjalista? Z gory dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam .

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie jest dobrze , mam mysli samobojcze..

W jakim kraju jestes? W UK?

3

Nie w Norwegii mieszkam .

4

Troche szkoda, bo w Anglii albo Szkocji gdybys byl to moglabym Ci lepiej doradzic co robic praktycznie, zeby sobie pomoc.
Na ile powaznie myslisz o samobojstwie?

5

Tak srednio , sam boje sie smierci i mam swiadomosc ze to jest nieodwracalne ale nie umiem tak dalej zyc.

6 Ostatnio edytowany przez Aishka (2014-10-23 02:45:37)

Autorze wiekszosc emigrantow samotnych ,czuje jak Ty ,sa czesto samotni  ,nie znajduja ludzi ktorych by chcieli,poznaja ludzi niewlasciwych ,falszywych ,zrazaja sie do ludzi,az w koncu zamykaja sami..
Nawet nie maja sie do kogo przytulic,porozmawiac szczerze nie wspomne juz o sexie.. Ty jako facet masz latwiej,mozesz sobie isc na platny sex wink a kobieta ? Jeszcze nie slyszalam o prostytutkach obslugujacych kobiety  wink

ALE pytanie czy ten "platny sex udawany" na chwile sprawi ,ze bedziesz szczesliwszy,czy to tylko uspienie ? jak alkohol,czy narkotyki ?

7 Ostatnio edytowany przez Mandaryna (2014-10-23 02:49:05)

Dobra to juz mniejsza z tym seksem , ale takie osamotnienie brak kontaktu z ludzmi mi dospiera i trudno mi to zniesc.

Raczej to drugie uspienie jak to nazwalas. To juz sam nie wiem co robic , pozostaje mi conajwyzej masturbacja , dopoki nie poznam kogos...

8

Musisz zaczac wychodzic do ludzi i cos robic. Chodzic na jakies zajecia, wolontariat cokolwiek wtedy znajdziesz znajomych szybko.

9 Ostatnio edytowany przez Aishka (2014-10-23 03:15:30)

Mandaryna napisał/a:

Dobra to juz mniejsza z tym seksem , ale takie osamotnienie brak kontaktu z ludzmi mi dospiera i trudno mi to zniesc.

Mi takie cos doskwiera juz od wieluu lat smile tez mialam mysli zle...  Ja jestem samotna od wielu lat nie mam tak naprawde z kim szczerze porozmawiac,zwierzyc sie nie mam nikogo komu moglabym zaufac ,jedyne co mi zostalo to forum...Nie jestes sam,wielu ludzi jest w podobnej sytuacji,moze zapisz sie na jakis sport,boks..itp,taniec  zajecie jakies ,pewnie poznasz nowych ludzi ,byc moze milosc swojego zycia,dobrych przyjaciol ,na ktorych bedziesz mogl liczyc,bedziesz sie przy nich dobrze czul,zycze Ci tego .

Czasami mam wrazenie ,ze tak samotnej smutnej osoby na tym swiecie nie ma jak Ja... Oczywiscie jak spotkam kogos ,to nie daje mu tego poznac po sobie..

10

Dzieki za rade Nina , postaram sie cos robic malymi kroczkami .

11

Dzieki za rady dziewczyny . Postaram sie wyjsc do ludzi i zapisac na jakies dodatkowe zajecia zeby poznac nowych ludzi. Mysle ze to bedzie kluczem do mojego sukcesu.

12

U mnie bylo tak, ze nie znalam ani jednej osoby. Zadnych znajomych, dopiero jak poszlam na zajecia jakies, jak zaczelam jakis bzdurny wolontariat to nagle sie zrobilo mase znajomych wkolo mnie.
Inaczej sobie nie wyobrazam skad bym ich wziela, szczerze mowiac. Bo na ulicy ludzi nie umiem poznawac, przez internet nie lubie big_smile

13

Dzieki Nina , poslucham sie twoich rad wink

14 Ostatnio edytowany przez Aishka (2014-10-23 03:10:05)

Ja probowalam swego czasu przez internet poznawac-mezczyzn,ale niestety kazdy tylko myslal o jednym,wiec zrezygnowalam,znudzilo mnie to bardzo zniechecilo..

Podobno najlepszych znajomych poznaje sie ,przy wspolnej pasji  smile

Autorze jeszcze jedna porada,jak juz poznasz to : nie narzkaj ,nie krytykuj ,postaraj sie dostrzegac zalety,wyszukiwac zalet ,a nie wad.

+ jakas pozytywna ksiazka na wieczory  wink

15

Ja tez jestem przeciwny poznawaniu przez internet z biegiem czasu. Przy wspolnej pasji napewno zapamietam smile

Postaram sie dostrzegac zalety , naprawde dzieki jeszcze raz za pomoc wink Dobrej nocy .

16

Ja poznałam masę fajnych osób przez internet, ale każdego tak... mimochodem. Jak się nastawiałam, że o, nie mam z kim iść na piwo, to sobie może zapoznam kogoś nowego, to zawsze klops był.

Jeszcze nie slyszalam o prostytutkach obslugujacych kobiety

No co Ty, ja znam, obu płci, do wyboru.
Inna sprawa, że o ile pamiętam, to prostytucja w Norwegii jest nielegalna. Prostytutek jest wprawdzie sporo, ale z przymusu często, bo nie mają jak inaczej funkcjonować.

Mandaryna, wolontariat to świetny pomysł jest. Albo jakieś kursy, może są jakieś darmowe u Was smile

17 Ostatnio edytowany przez Aishka (2014-10-23 03:37:14)

Vian napisał/a:

Ja poznałam masę fajnych osób przez internet, ale każdego tak... mimochodem. Jak się nastawiałam, że o, nie mam z kim iść na piwo, to sobie może zapoznam kogoś nowego, to zawsze klops był.

Jeszcze nie slyszalam o prostytutkach obslugujacych kobiety

No co Ty, ja znam, obu płci, do wyboru.

smile

Ciekawe ,bo jeszcze nie spotkalam prostytutki ktora obsluguje kobiety smile  Moze i nawet sa prostytutki ktore obsluguja wylacznie kobiety  bi,les ,kto wie  smile

Zawsze chcialam sprobowac chocby raz jak to jest z kobieta ,ale tez nie z byle jaka kobieta ,musi to byc kobieta dojrzala psychicznie ,wyrozumiala,kiedys sie oglosilam ,ale zglosily sie takie zbyt nachalne babki ,a czesciej chetne do trojkata ,bo im nudno w lozku  wink  badz lesbijki ..lesbijek to bym sie bala ,bo one podobno nie sa zbyt czule delikatne ,pare razy rozmawialam z les i ich fantazjach  i odpuscilam sobie  wink

smile  Osatatnio sie nawet oglaszalam w grupie  "ze poznam kogos kto by byl  chetny wyjsc na drinka,z dopiskiem  ,ze najchetniej jakby to byla kobieta ,ale nikt sie nie zglasza... nikt mnie nie chce  sad

18

Czesc

Przespalem sie dzisiaj w nocy i mam lepsze samopoczucie niz wczoraj . Sen lekarstwem na wszystko? smile Chcialbym  jeszcze zadac kilka pytan na temat poczucia wlasnej wartosci mysle ze moglo zostac zruszone w latach mlodosci kiedy bylem gnebiony przez rowiesnikow . W jaki sposob na tym pracowac? Jak osiagnac wysokie poczucie wartosci . Moglbym powiedziec ze nie jestem zadowolony z siebie w 100% , jak to osiagnac? .Nie do konca akceptuje siebie i mam z tym nie lada problem. Jakies dziwne leki , chcialbym na tym popracowac , zaakceptowac taka osoba jaka jestem , moze jakies ksiazki na ten temat polecacie? .

Narazie jednak wstrzymam sie z ta prostytucja mysle ze moge znalesc sobie ta druga osobe w inny sposob smile Chcialbym wyjsc do ludzi i zaczac poznawac nowe twarze z daleka od tych ludzi przez ktorych bylem mobbowany , zaczac wszystko od nowa. Brakuje mi takiej wiary w siebie , nie wiem jak nam tym pracowac , wszyscy mowia mi ze jestem atrakcyjnym facetem a ja nie moge w to uwierzyc . Mysle ze problem lezy w mojej glowie.

Jakie jest lekarstwo na samotnosc? Poprostu ruszyc sie z domu i kommunikowac sie z ludzmi w swoim otoczeniu? smile
Pomysle o tych kursach lub o jakich grupach gdzie moge poznac nowych ludzi np . w sporcie. Tylko jak unikac toksycznych ludzi? Spotkalem sie ludzmi ktorzy manipuluja innymi nie chce wpasc w ta polapke znowu.

Dzieki za pomoc . Pozdrawiam .

19

A może spróbuj zarobić trochę grosza, i wrócić do Polski? Tam w Norwegi zarobisz lepiej, to fakt. Wrócisz z dość ładną sumką pieniędzy. Wiadomo, w Polsce nie jest najlepiej, ale jesteś u siebie, między rodakami. Jest dobre staropolskie przysłowie, wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Ja Ci życzę wszystkiego jak najlepiej, i wracaj tutaj do nas.

20

Jestem Klaudia... Niewiem od czego zacząć . Jestem zwykłą dziewczyną jak każda , tylko , że nie mam wsparcia u chłopaka ciągle coś nie gra . On pracuje nie ma dla mnie czasu zupełnie smuto mi jest , bo czuje jak się oddalamy od siebie . Straciłam dziecko niedawno byłam w szpitalu a on zamiast mnie wspierać to mnie dołuje coraz bardziej i temu szukam pomocy , bo na rodzinę nie mam co liczyć z mamą też mam problemy , bo też traktuje mnie jak dziecko a ja mam 19lat !!! Czasem czuje się tak samotna i mam myśli straszne , że połknę tabletki niewiem rzucę się pod samochód może wtedy mnie docenią zaczną inaczej traktować ..... Ciągle zadaje se pytanie co by było jak bym przeszła na tamten świat czy lepiej bym się czuła już nie mam sił . Może tu ktoś mnie zrozumie pomoże a bynajmniej doradzi coś . ;(

21

Czesc Rider .

Wiesz w sumie w Polsce jest fajnie jak sie ma pieniadze wlasnie. Mieszkam tutaj w Norwegii juz o 10 lat i jak bylem w polsce u rodziny to fakt bylo fajnie ale ta bieda mnie dobijala . Kazdy ledwo ciagna koniec z koncem. Zgadzam sie ze w domu najlepiej ale gdzie jest moj dom po 10 latach? smile trudno mi na to pytanie odpowiedziec. Narazie wlasnie skupie sie na zarabianiu pieniedzy zeby w razie sytuacji miec mozliwosc jakosc zyc w Polsce , tylko co ja mialbym w tej polsce robic tongue Nie mam jakiegos planu dzialania , moze jakies studia ale na to tez trzeba miec pieniadze , rodzicow juz nie wypada obciazac w tym wieku. Chcialbym byc samodzielny. Jak jest z praca w Polsce na dzien dzisiejszy? Tutaj w norwegii mam prace od reki tylko trzeba chciec pracowac ale jednak czuje taka tesknote za Polska. Dzieki za mile slowa smile Pozdrawiam.

22

Sorki za podwojny post.

Czesc Klaudia

Mysle ze twoj chlopak nie jest jeszcze dojrzalym czlowiekiem. Jaki normalny facet zaniedbywal by rodzine dla pracy wiedzac ze rodzina jest najwazniejsza. Zaniedbanie przez mezczyzn kobiety to czesty problem niestety w moim otoczeniu. Kazdy mysli tylko o sobie zapominajac o drugich osobach, przykra prawda. Pamietaj ze samobojstwo jest to cos nieodwracalnego , jest wiele innych mozliwosci zapewne niz samo samobojstwo. Twoj chlopak nie dorosl jeszcze do zwiazkow niestety . Mysli ze jak bedzie cie olewal to wszystko sie ulozy. Kobiety szczegolnie potrzebuja wsparcia w takich sytuacjach. Co moge powiedziec , mysle ze ten chlopak jest niedojrzala osoba i to nie jest odpowiedni czlowiek do zwiazku z toba , chodz go nie znam z tego co piszesz tak mozna wywnioskowac. Pozdrawiam.

23

Cześć... Powiem tak sama czasem zachowuje się jak dziecko , ale ja przynajmniej staram się go zrozumieć i jakoś pomóc ... Wszytko wydaje mi się takie dziwne i wgl zawsze uważałam , że świat jest niesprawiedliwy . Mówiłam mu , że jest jak dziecko nawet wylałam wszystkie łzy patrząc mu w oczy a on mi ciągle mówił, nie płacz, bo nie masz czego . Słowa czasem jego mnie ranią . Dziecko było moim marzenie a na początku szczerze to nie chciał go kazał mi usunąć a ja byłam w szoku . Potem przez to wszytko straciłam je po prostu je straciłam !!! stres nerwy itd to przez to . Nawet kaleczyłam ręce , bo nie mogłam wytrzymać musiałam coś zrobić jestem wrażliwa i przeżywam bardzo takie sytuację . TO STRASZNE . już nie wiem co mam robić, ale nie chcę się z nim rozstać , bo go kocham i tak naprawdę boję się tego;(

24 Ostatnio edytowany przez Aishka (2014-10-23 21:56:04)

Mandaryna napisał/a:

Czesc

Pomysle o tych kursach lub o jakich grupach gdzie moge poznac nowych ludzi np . w sporcie. Tylko jak unikac toksycznych ludzi? Spotkalem sie ludzmi ktorzy manipuluja innymi nie chce wpasc w ta polapke znowu.

.

Ja poznalam wielu toksycznych i pewnie nie tylko Ja   wink ,manipulujacych aktorek/ aktorow , udawali milych niby,a jak mnie nie bylo obgadywali , a ja sie staralam pomagalam czesto Jak cos potrzebowali to sie odzywali zabiegali "jacy mili ah" a jak nie ,to mieli gdzies.. itp itd..

Uwazaj na manipulantow grajacych milych ,a tak naprawde gdy wyczuja Twoja niepewnosc w pewnej sprawie,to zaczna specjalnie udarzac w ten Twoj czuly punkt,zeby podbudowac sie Twoim kosztem  smile bo sami maja kompleksy ,mimo ze moga grac kozakow jaki to on super,mily kolega cool,nawet jak jestes w czyms lepszy to sprawia mu to przykrosc nie pokazujac tego po sobie  wink ale tak naprawde skrzetnie ukrywa swoje kompleksy  wink i widzi Twoja slabosc na jakims punkcie i ciagnie za sznureczki jak marinetke ,a Ty sie na to zgadzasz,sprawia Ci bol,a dla manipulanta to wielka radosc..Oni tak dzialaja ,chca tak naprawde ,zebys smial kompleksy czul sie gorszy od niego ..chodz wcale nie jestes  smile tak dzialaja i od takich typow ludzi to uciekaj .

Miej dystans,nie otwieraj sie za szybko,nie mow szybko o swoich prywatnych sprawach problemach ludziom,nie ufaj nie wierz co mowia nie daj sie nabrac na ich mile slowa,badz slowa ktore beda ciebie ciagly w dol , obserwuj czas zweryfikuje smile

25

Dzieki Aishka , zaczelem powoli wychodzic do ludzi i juz jest o niebo lepiej , jednak nie warto zamykac sie w 4 scianach.
Tak niestety trafilem na takich aktorow wlasnie , plci zenskiej nie ale za to meskiej tak . Udaje milego na poczatku a pozniej wykorzystuje twoj czuly punkt i cie ciagnie w dol , ja sie dalem razem teraz juz wiem co to za czlowiek i trzymam sie z daleka od takich ludzi. Takie osoby podbudowuja swoje ego kosztem innych osob , az nie wyobrazam sobie co moze czuc osoba bedaca z taka osoba w zwiazku wlasnie. Ten czlowiek jest narcystyczny strasznie i zapatrzony w siebie ktorego spotkalem , z jednej strony smieszny a z drugiej niebezpieczny , chodz z tego co gadalem z kumplami na polapke osob toksycznych lapia sie osoba z niska samoocena ktore potrzebuja wsparcia i najczesciej sie wygadac. Dlatego chcialbym pracowac nad swoim  wysokim poczuciem wartosci i pelna akceptacja siebie zeby unikac takich ludzi. Spotkalem na swojej krotkiej drodze zycia tez cwaniakow .. ktorzy nie sa dobrymi ludzmi niestety. Chodz rodzice zawsze mowi ze na kazdego  cwaniaka zawsze znajdzie sie wiekszy cwaniak .

Z tym ostatnim zdaniem masz racje , zeby miec dystans i nie otwierac sie za szybko,  mowic o swoich problemach ludziom , no chyba ze osobom zaufanym takim jak lekarz itp. Wiem ze potrafia manipulowac widzi sie to na codzien, teraz juz bede mial sie na bacznosci.

Jeszcze takie pytania :
wychodzi na to ze inni ludzie nie powinni mnie interesowac w ogole . Calym swiatem jest moja osoba, dobry ton myslenia no i moja rodzina oczywiscie.
No i druga sprawa co sadzicie o portalach spolecznosciowych jak facebook itp czy warto sie ujawniac na takich stronach czy lepiej miec dystans do tego typu stron?
Gadajac ze znajomymi wiekszosc starszych ludzi nie uzywa facebooka bo jest im to zbedne. Szczegolnie ci po 30 lat+ , nawet jeden sie zasmial o masz kolegow na facebooku z ironia. smile
Mysle ze ujawnianie wszystkiego o tym kim sie jest , co sie robi nie jest dobrym pomyslem , ale jak kto lubi bo ludzie to z czasem moga wykorzystac.
smile Dzieki za pomoc , Pozdrawiam

26

Mam męża i dzieci a mimo to też czuję się osamotniona...też coraz częściej myślę o samobójstwie...czuję się nie potrzebna nikomu...

27

Witam, Mandaryna, Justi, myślę, że podstawa, to wiara w siebie i własne umiejętności. Wiele osób ma takie problemy. Może wpływ ma też pogoda ( zwłaszcza u Ciebie, Mandaryna wink ).
Jak uwierzyć w siebie? Może samemu wyznaczać sobie jakieś cele. Potem jest satysfakcja, że się udało. I tak, małymi kroczkami wróci wiara w to, że jednak coś się potrafi i nie jest się tak beznadziejnym i nikomu niepotrzebnym.
Zwłaszcza, jeśli ma się rodzinę, dziecko. Niedawno sama dostałam poradę, za którą jestem naprawdę  wdzięczna. Żyjemy nie tylko dla siebie, ale i dla innych.
Justi, najlepszym dowodem, że warto żyć, jest uśmiech dziecka, całus i jego radość z tego, że jesteś.. smile bezwarunkowa miłość...
Pozdrawiam

28 Ostatnio edytowany przez Aishka (2014-10-25 00:56:42)

Mandaryna napisał/a:

Tak niestety trafilem na takich aktorow wlasnie , plci zenskiej nie ale za to meskiej tak . Udaje milego na poczatku a pozniej wykorzystuje twoj czuly punkt i cie ciagnie w dol , ja sie dalem razem teraz juz wiem co to za czlowiek i trzymam sie z daleka od takich ludzi. Takie osoby podbudowuja swoje ego kosztem innych osob , az nie wyobrazam sobie co moze czuc osoba bedaca z taka osoba w zwiazku wlasnie. Ten czlowiek jest narcystyczny strasznie i zapatrzony w siebie ktorego spotkalem , z jednej strony smieszny a z drugiej niebezpieczny ,

na polapke osob toksycznych lapia sie osoba z niska samoocena ktore potrzebuja wsparcia i najczesciej sie wygadac. Dlatego chcialbym pracowac nad swoim  wysokim poczuciem wartosci i pelna akceptacja siebie zeby unikac takich ludzi. Spotkalem na swojej krotkiej drodze zycia tez cwaniakow ..

Niestety ... dokladnie  tacy ludzie przyciagaja  do siebie wlasnie: cwaniakow ,manipulantow/manipulantki ,aktorki/aktorow-wykorzystywaczy  do swoich celow.. Przyciagaja do siebie ludzi ktorzy  tak naprawde sa zakomleksieni chodz czesto skrzetnie ukrywaja swoje kompleksy grajac cool wink chcac podbudowac sie czyims kosztem-czesto wyszukuja tylko niedoskonalosci w innych ludziach tym samym podbudowujac siebie -sprawia to ,ze czuja sie lepsi ,ale tylko czuja wcale tacy nie sa  wink

29

Ja również tak miałam! Życie na emigracji jest dość specyficzne i nie jest dla wszystkich. Tutaj łatwo o depresje. Ludzie w innym kraju mają inną mentalność, cięzko się przyzwyczaić. Oni mają inne poczucie humoru i żyją na troszke innych wartościach. Niby wszyscy żyjemy w Europie a jednak. W krajach rozwinietych dochodzą do tego imigranci z każdej strony świata - jest ich pełno, to, że ktoś nie zna się na czyms lub nie umie języka to norma. Tutejsi nie palą się do pomocy, no chyba, e jednak trafi się ktos życzliwy. Również rodacy na emigracji to ciężki orzech, o kogoś w swoim wieku i w swoim typie trudno.
Przeprowadziłam się na studia do Polski. Nie żałuję. Jestem szczęśliwa a dni kiedy myślałam o połknieciu tabletek odeszły w niepamięć. Za granicą fajnie jest popracować, ale życie tam to inna bajka. Nie dla każdego.
Ja pierwsze dwa lata spędziłam w domu. Wychodziłam na spacer z młodszym bratem. Sylwester w domu. Osiemnaste urodziny też w domu. Czasem sama szłam na spacer. W akcie desperacji kilka razy poszłam do baru napić się piwa. Potem miałam jakiś znajomych ale nie na stałe. W końcu skończyłam szkołę średnią i powiedziałam basta.
Piszę oczywiście ze swojej perspektywy.

30

Yhym to znaczy u mnie jest troche inny problem bo juz rzadziej czuje sie samotny jak zaczelem wychodzic do ludzi. Mi ogolnie kraj sie podoba i jest mi tutaj dobrze ale cos zmierzalo w zlym kierunku dlatego napisalem. U mnie budowanie samooceny wysokiego poczucia wartosci zaczelem od obejrzenia swoim zdjec z dziecinstwa , wtedy jaki bylem szczesliwy nie zwazajacy na problemy. Mysle ze to dobry start w polepszeniu mojego zycia , juz powoli zaczynam akceptowac siebie w pelni taki jaki jestem . Zycie za granica tez jest fajne , tylko trzeba byc tutaj najlepiej z cala rodzina. Ja problemow z jezykiem raczej nie mam takze wszystko zmierza w dobrym kierunku.

Dokladnie tak jak piszesz Aishka. Mysle ze moim problemem poprostu byl brak kontaktu z ludzmi , po tym jak zaczelem wychodzic wszystko sie odmienilo , juz zaczynam kochac siebie i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze . Dziekuje za pomoc i pozdrawiam smile

31

rita54 napisał/a:

Witam, Mandaryna, Justi, myślę, że podstawa, to wiara w siebie i własne umiejętności. Wiele osób ma takie problemy. Może wpływ ma też pogoda ( zwłaszcza u Ciebie, Mandaryna wink ).
Jak uwierzyć w siebie? Może samemu wyznaczać sobie jakieś cele. Potem jest satysfakcja, że się udało. I tak, małymi kroczkami wróci wiara w to, że jednak coś się potrafi i nie jest się tak beznadziejnym i nikomu niepotrzebnym.
Zwłaszcza, jeśli ma się rodzinę, dziecko. Niedawno sama dostałam poradę, za którą jestem naprawdę  wdzięczna. Żyjemy nie tylko dla siebie, ale i dla innych.
Justi, najlepszym dowodem, że warto żyć, jest uśmiech dziecka, całus i jego radość z tego, że jesteś.. smile bezwarunkowa miłość...
Pozdrawiam

ale co to za życie...zamknięta w czterech ścianach, bez znajomych, bez pracy...tylko dom, dom i dom...i tak od ponad 20 lat...dla mnie to już nie życie tylko wegetacja...

32

Mandaryna, super że sobie wszystko poukładałeś w głowie i zaczynasz działać i wierzyć smile. Tak trzymaj i oby myśli zniknęły bezpowrotnie..

Justi, nie myśl tak o życiu. Masz dzieci, bez Ciebie ICH  życie straci sens. To łańcuszek. Jeden niewłaściwy ruch i poleci wszystko, jak domino. A Ty jesteś najważniejszym elementem. Na pewno tak jest, tylko musisz to dostrzec i w to uwierzyć. A może o tym wiesz, tylko brakuje Ci w życiu radości. Czegoś, co masz (to egoistyczne, ale czasem potrzebne) dla SIEBIE. Zgubiłaś siebie, żyjąc dla innych? Zapomniałaś o sobie? I to na zbyt długo, jeśli dobrze zrozumiałam.. Może zapisz się na jakieś dodatkowe zajęcia, kursy, coś tylko dla Ciebie. Poczujesz, że żyjesz, wyrwiesz się z domu i poznasz nowych ludzi. No i masz nas.. smile Dasz radę, wierzę w to i Ty też uwierz! smile

33

rita54 napisał/a:

Mandaryna, super że sobie wszystko poukładałeś w głowie i zaczynasz działać i wierzyć smile. Tak trzymaj i oby myśli zniknęły bezpowrotnie..

Justi, nie myśl tak o życiu. Masz dzieci, bez Ciebie ICH  życie straci sens. To łańcuszek. Jeden niewłaściwy ruch i poleci wszystko, jak domino. A Ty jesteś najważniejszym elementem. Na pewno tak jest, tylko musisz to dostrzec i w to uwierzyć. A może o tym wiesz, tylko brakuje Ci w życiu radości. Czegoś, co masz (to egoistyczne, ale czasem potrzebne) dla SIEBIE. Zgubiłaś siebie, żyjąc dla innych? Zapomniałaś o sobie? I to na zbyt długo, jeśli dobrze zrozumiałam.. Może zapisz się na jakieś dodatkowe zajęcia, kursy, coś tylko dla Ciebie. Poczujesz, że żyjesz, wyrwiesz się z domu i poznasz nowych ludzi. No i masz nas.. smile Dasz radę, wierzę w to i Ty też uwierz! smile

masz rację, żyję dla innych...o sobie wgl nie myślę, zawsze staram się być pomocna innym..każdego wysłucham.. ale gdy tylko ja potrzebuję pogadać to nagle nie ma nikogo...
mieszkam na wsi więc trudno o jakieś zajęcia dodatkowe...

34

Autorze znajdz sobie hobby smile

35 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-10-31 14:39:42)

Ja przez długi czas nie mogłam sobie poradzić z samotnością, która mnie otaczała. Brałam narkotyki. Przeżyłam dwie próby samobójcze. Myślałam, że nic dobrego mnie już w życiu nie czeka. Jednak od pięciu lat chodzę na terapię do spam i trochę mi się poprawia. Powoli wraca radość życia, uczę się na nowo cieszyć drobiazgami. Nawet udało mi się odnowić kontakty ze starymi znajomymi. Wiem, że jeszcze długa droga przede mną, ale mam nadzieję, że już więcej się nie poddam, czego i tobie życzę.

36

Witaj.Umiemy Ci tutaj pomoc.Ale kontakt ze specjalista tez by sie przydal,nie musisz sie tego bac,to zupelnie normalne w dzisiejszych czasach.Mysle,ze najrozsadniej byloby znalezc jakas kolezanke lub bliskiego kolege.Kogos,komu mozna sie wygadac,kto nie jest egoistyczny.Nie szukaj bliskosci z drugim czlowiekiem na sile,mam na uwadze kontakt z prostytutka.Po co Ci plastykowy seks?Nic Ci to nie da,a jeszcze bardziej pognebi.Musisz sam sie w tym wszystkim odnalezc.Pogadaj sam ze soba,nikt nie zna Ciebie lepiej niz Ty sam.W koncu sam zaczniesz z tej trudnej sytuacji wychodzic-ale malymi krokami.Zycze Ci duzo szczescia i spokoju.Pzdr.

Posty [ 37 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Nie jest dobrze , mam mysli samobojcze..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024