Czy mogę ubiegać się o odszkodowanie ze szpitala - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Czy mogę ubiegać się o odszkodowanie ze szpitala

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Czy mogę ubiegać się o odszkodowanie ze szpitala

Witam serdecznie , opiszę wam moją historię , nie wiem gdzie się zgłosić z tym i czy jest szansa na odszkodowanie .

Dnia 27.09 zaczęło mnie skręcać z bólu po lewej stronie (jajnik) zrobiłam test ciążowy był pozytywny ,ból nie ustępował więc w poniedziałek(29.09) wieczorem pojechałam na pogotowie bo było krwawienie zbadali mnie usg stwierdzili że ciąża pozamaciczna ,podawali dożylnie antybiotyki robili badania beta HCG która spadała , lekarz powiedział że jak spada to obejdzie się bez zabiegu , nie zwracał uwagi na to że dalej odczuwam ból , mowil ze oczyszcze sie z okresem , cale rece w siniakach mialam bo mnie kuli , mój partner przynosił mi tabletki przeciwbolowe do szpitala bo nic nie podawali , w czwartek 02.10 wieczorem byl obchód lekarz pytal czy dobrze sie czuje mowilam ze dalej boli brzuch na co stwierdzil ze tak ma byc wkurzylam sie wyszlam na wlasne żądanie wpisalam ze wychodze wbrew lekarzowi poniewaz jest nie kompetentny , czulam ze jest cos nie tak , w poniedzialek 06.10 znowu zaczal sie ten bol mialam goraczke drgawki nie wiedzialam co sie dzieje nawet ketanol nie pomagal , lezalam w domu przez tydzien czekalam az moj ginekolog wroci z urlopu poszlam do niego dnia 10.10 zobaczyl mnie i wypis ze szpitala na ktorym napisali ze ciaza pozamaciczna diagnoza nie dokonczona , nie bral mnie na samolot tylko usg dopochwowe , a tam szok i jego slowa PRZECIEZ MA PANI GUZA 8CM odrazu skieroanie na szpital w tym samym dniu pojechalam do innego miasta do szpitala tam odrazu trafilam na stol operacyjny musieli usunac jajnik bo byl guz , jajowod bo tam ciaza nadal sie rozwijala procz tego jajowod zaczal pekac co za tym poszlo krwotok do brzucha . Teraz jest już ok wrocilam do domu ale nie moge sie pozbierac psychicznie po stracie narządów przez lekarzy badali mnie usg dopochwowo 4dni 3 lekarzy i nic nie widzieli przeciez guz nie urosl by w ciagu 2tygodni , ponadto przy jednym usg sama zwrocilam uwage na widoczna kropke przy usg lekarz "machnal reka" . Czy mogę to w jakiś sposób załatwić ? Chcę odszkodowanie bo podejrzewam że będę musiała odwiedzic psychologa o ciąże starałam się dosyć długo a oni mnie narazili na utratę życia i dużo stresów , dodam że w tym szpitalu w sierpniu miała miejsce tragedia, kobieta urodziła dziecko po czym zmarło bo zrobili jakiś błąd . Czy ktoś mi pomoże w tej sprawie do kogo się zwrócić co zrobić ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy mogę ubiegać się o odszkodowanie ze szpitala

za wiele ci nie pomogę, ale zobaczyłam że wątek bez odpowiedzi jest dłuższy czas, wiec może ktoś inny zauważy
a nie ma w twoim miejscu zamieszkania darmowych porad prawnych? albo spytaj swojego ginekologa, tylko ze lekarze przeważnie bronią się wzajemnie...
a jak się teraz czujesz?

3 Ostatnio edytowany przez szarykotek (2014-11-02 14:40:52)

Myślę, że w grę wchodzi odszkodowanie oraz zadośćuczynienie za doznaną krzywdę. Przydałoby się odwiedzić adwokata/ radcę prawnego, bo na odległość ciężko ustalić dokładnie - ale zapewne będzie potrzebne sporządzenie pozwu.

Napisałam też do Ciebie maila w tej sprawie, być może coś jeszcze podpowiem. smile

4

nic nie zdziałasz.

5

Takie sprawy są zawsze trudne. Skontaktuj się ze stowarzyszeniem "Primum Non Nocere", mają stronę, a na niej jest forum. Napisz tam, będą być może bardziej pomocni.

6

Dziewczyny nie wszystko jest czarno-białe i nie zawsze lekarz jest winny:/ Mój mąż jest kardiologiem i też miał przypadek ze pacjent oskarżył go o złe działanie. Ale często jest tak, że trwają badania, lekarze wykluczają różne diagnozy i szukają tej dobrej, a w tym czasie stan zdrowia pacjenta może się pogorszyć ? co nie znaczy że lekarz popełnił jakiś błąd! Mój mąż właśnie ma taką sytuację, teraz trwa sprawa, kupę nerwów nas to kosztuje. Dobrze że jest ubezpieczony w TU inter polska i jest kasa na prowadzenie sprawy, bo tak to byśmy musieli jeszcze oszczędności ruszyć żeby wynająć adwokata sad

7

Zgłoś roszczenie z OC szpitala, mają obowiązek podać ci nazwę ubezpieczyciela i numer polisy /na 99% jest to PZU/. Należy jednak wcześniej uzyskać opinie medyczną na temat popełnionych błędów przez lekarzy danego szpitala. Ogólnie ciężka to droga ale szansa jest. Najprościej poszukać kancelarii odszkodowawczej, tylko takiej, która nie żąda kasy "na dzień dobry"
Pozdrawiam

8

Witam dziękuję za odpowiedzi,  udalo mi sie zajsc w ciążę 7tydzień wink
wcześniej dzwonilam do odszkodowan nakierowali mnie abym wziela dokumantacje medyczna wiec zlozylam wniosek i kurde dalam im te papiery ale powiedzieli ze sprawa jest dosyc powazna i oni nie pomogą juz zadnej podpowiedzi nie uzyskalam,  w opiece społecznej jest jedyny darmowy radca prawny poszlam i uslyszalam ze skoro nie jestem ich podopieczna to musze isc sobie do platnego hmm
niewiem ile moge zwlekac zeby sie nie przedawnilo poniewaz mam ciaze na podtrzymaniu a wiadomo stres i nerwy nie ssa wskazane

9

Kasia2305 napisał/a:

Witam dziękuję za odpowiedzi,  udalo mi sie zajsc w ciążę 7tydzień wink
...
niewiem ile moge zwlekac zeby sie nie przedawnilo poniewaz mam ciaze na podtrzymaniu a wiadomo stres i nerwy nie ssa wskazane

Czegoś tu nie rozumiem.
Jaką SZKODĘ PONIOSŁAŚ? - w sensie Z JAKIEGO powodu chcesz żądać odszkodowania?

10

kasia moim zdaniem, przez swój wypis na własne życzenie przekreśliłaś jakiekolwiek szanse na odszkodowanie (nie wnikam czy by się należało czy nie) i kompletnie nic nie zdziałasz. Nawet w karcie masz "diagnoza niedokończona'.

Moim zdaniem szkoda nerwów, czasu i pieniędzy. Ludzie latami walczą choć mają dużo większe dowody i nie umieją wygrać.

11

Chodzi o to ze jest udokumentowane u mojego ginekologa iz po lezeniu w szpitalu 4dni ciaza rozwijala sie a nie tak jak mowili ze obumarla oni czekali na moj zgon najwyraźniej a po tygodniu jak trafilam do innego szpitala lekarz byl w szoku ze nie zajeli sie tym odrazu bo ciaza pozamaciczna ZAWSZE zagraza zyciu sam mowil ze nie wie na co oni czekali,  chce walczyc o zadośćuczynienie nawet do intrwencji napisze,  kolezanka w ciazy blizniaczej tydzien temu pisala miala skierowanie do szpitala bo zly wynik z krwi a termin na marzec i ten szpital nie przyjal jej efekt taki ze jedna dziewczynka sie udusila druga ma wade,  kobiety ktore tam trafily sa zle na tych lekarzy,  jaki lekarz moze powiedzie. Do  kobiety po porodzie ze nie potrafi rodzic i nastepnym razem niech przyjdzie po tabeltke bo dla niego pare godzin z nia bylo katorga,  pozatym ten szpital popełnił blad przy odbieraniu porodu w lipcu i dziecko ktore skaleczyli nie przezylo

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Czy mogę ubiegać się o odszkodowanie ze szpitala

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024