żona chce mnie zostawić - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » żona chce mnie zostawić

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

1 Ostatnio edytowany przez yvette (2009-10-15 10:10:43)

Temat: żona chce mnie zostawić

Pomocy mysle o samobójstwie, zona chce mnie zostawic.
Co mam robic jestesmy ze sobą okolo 10 lat od 3 po slubie a od 2 lat mamy wspanialego synka, wiele lat temu zostawila mnie aby sie wyszalec, później gdy sie z tego wyleczylem zaczela mnie blagac abym wrócił po jakims czasie zakochalem sie na nowo,po paru latach wzielismy slub nastepnie dziecko, problemem bylo to ze bylo malo seksu bolalo ją ja nie naciskalem byly pieszczoty z czasem coraz zadziej, jestem marynarzem mam ciezka prace zona pomogla mi ja wybrac jej ojciec plywa wiec byla na to gotowa. Od jakiegos czasu bylo coraz gorzej czeste kłótnie, zona dostala prace w policji zaczela sie zmieniac, nie mogliśmy ze sobą normalnie porozmawiac zamykala sie w sobie plakala,awantura , moje przeprosiny, ale zeby jej nie skrzywdzic jakbym sie od niej odsuwal balem sie jej dotknąc przestalem zapominalem mówić jej cieplych slów, zaczela sie zmieniac, przed ostatnim moim rejsem powiedziala zebym poszedl z nią do poradni ja niestety nie potraktowalem tego z powagą powiedzialem ze mozemy ze sobą porozmawiac a teraz od 3 tyg kiedy wróciłem po paru dniach usiadla ze mna i zaczela rozmawiac,  zmienila sie na super kobiete wreszcie nowe ciuchy podmalowane oczko itp, powiedziala mi ze teraz moze wreszcie normalnie rozmawiac bo nic do mnie nie czuje a mój dotyk ją parzy i ze byla ze mna tylko dla mikolaja naszego synka, walcze o nią caly czas ale niestety bez efektow, podczas rejsu nic mi nie mówiła a ja obiecalem sobie ze po powrocie sie zmienie, niestety cos zle zrobilem na poczatku przyjazdu ,przekląłem i to niby zawazylo na wszystkim, co mam robic bylem u psychologa ale to mi w ogóle nie pomaga doradzila mi abym prosil zone aby przyszla ze mna a mój skarb sie tylko usmiechna i powiedzial ze juz za późno bo do mnie nic nie czuje i ona chciala isc wczesniej, ja nie potrafie bez nich zyc, zapewne ma romans bo dziwnie sie zachowuje wraca później z pracy prosi abym na sobote wyjeżdżał z synem do moich rodzicow, odbiera sms o dziwnych porach strasznie pilnuje telefonu zauwazylem tylko jakis komplement ,jezel dowiem sie co to za facet a chyba wiem to czy mam z nim porozmawiac boje sie swojej reakcji on ma rodzine, boze doradzcie cos próbuje z madzia rozmawiac co dzien ona mówi tylko zebym jej nie dreczyl ze moge pozostac u nie do mego wyjazdy do pracy. Wiem ze dalem plame marze aby to naprawic co robic nie przezyje rozstania nie moge nic jesc tylko kawa i juz 2 paczki papierosów gdzies z boku a od tygodnia kombinuje w jaki sposób z sobą mam umrzec. Blagam niech ktos mi pomoze mariusz, W niedziele ma znów mi cos powiedziec, chyba mówi tak abym dal jej pare dni spokoju, a na pewno powie rozwód a wtedy bęc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: żona chce mnie zostawić

bardzo Ci współczuje... nie wiem co moge Ci doradzić..na pewno zebys nie zrobił sobie nic głupiego! przydałaby sie spokojna rozmowa... o tym ze postarasz sie zmienic... zeby dała Ci troche czasu i sama zobaczy ze potrafisz ....dla dobra synka i przede wszystkim dla was... ale jesli ona naprawde nic juz do Ciebie nie czuje to jest fatalnie i nic na to nie poradzisz... możesz jedynie wzbudzić jeszcze więcej niechęci do siebie....swoja drogą dla mnie to dziwne ze zona wysyła męza na morze?! przeciez to straszne taka rozłąka... Twoja ciągła nieobecność w jej zyciu i syna... a moze właśnie tego chciała? zebys wysyłał kaskę i usuną sie? nie wiem naprawdę co Ci powiedziec....bardzo Ci współczuje trzymaj sie i zaglądaj do nas postaramy sie jakoś pomóc: *

3

Zawód marynarza jest bardzo trudny- zwłaszcza dla osób mających rodzinę.Rozumiem jak ciężko jest ze względu na rozłąkę.Ponieważ Twoja żona pochodzi z rodziny z takimi własnie tradycjami -myślę,że taki styl życia jest dla Niej normalką.Troszkę jesteś też winien temu co się stało- a mianowicie rozluźnienia więzi między Wami.Teraz stało się nieszczęście- ale zastanów się - zanim zrobisz sobie coś złego.Masz synka- i choćby dla Niego- warto i trzeba żyć.Niezależnie co będzie z Wami - jako małżeństwem- nie Wy pierwsi i nie ostatni.Otrząśnij się - jeśli chcesz -próbuj ratować Wasz związek- jeśli już jest za późno............ uwierz mi - to nie koniec świata  ........... a przynajmniej nie koniec dla Ciebie.

4

Na pewno jesteś w trudnej sytuacji i masz prawo czuć ten ogromny strach - Co robić? Jak dać sobie radę?
Weź głęboki wdech i wydech. Nie wolno Ci zapominać, że niezależnie od tego, czy będziecie dalej małżeństwem, macie SYNA, który potrzebuje Cię na tym świecie! I jestem przekonana, że nie chciałbyś skrzywdzić swojego dziecka ogromną tragedią, jaką jest utrata rodzica.

Nie przestawaj chodzić do psychologa, niekiedy w bardzo ciężkich kryzysach życiowych trzeba chwilkę poczekać, aż emocje opadną i terapia zacznie dawać pierwsze efekty. Bądź cierpliwy, wiem, że czas to jest to, czego czujesz, że Ci brakuje, ale nie rezygnuj z tych spotkań. Psycholog być może bez wizyt Twojej żony nie uzdrowi Waszego związku, ale na pewno będzie w stanie pomóc Tobie stanąć na nogi i podjąć najlepszą decyzję w swojej sprawie. Powiedz szczerze, że masz myśli samobójcze, nie kryj się z tym, a z pewnością poczujesz się lepiej. A przecież w gruncie rzeczy samobójstwo ma być ucieczką od bólu, prawda? Pozwól komuś, by ukoił Twój ból. W taki sposób, który nie zrani Twojego synka.
Trzymaj się ciepło.

5

napewno Ci ciężko przez to wszystko przejśc, ale wydaje mi się,że nie jesteś bez winy ponieważ kiedy twoja żona zaproponowała ci abyście się udali do psychologa zbagatelizowałeś to a ona chciała ci przez to powiedziec,że w waszym małżeństwie dzieje się coś niedobrego i to ona pierwsza wyszła z inicjatywą uratowania tego małżeństwa a ty odwróciłeś się do niej plecami.... Może spróbuj porozmawiac z tym facetem, z którym się spotyka twoja żona. I na miłośc boską nie rób nic głupiego ponieważ masz syna, który cię ptrzebuje a popełniając samobójstwo wyrządzisz mu wielką krzywdę ponieważ dziecko zostanie bez ojca...

6

ja bym mogła pomażyć o takim mężu , który by mnie kochał tak jak Ty kochasz swoją żone i dbał o nią. Ona tego zapewne nie doceni teraz ale może kiedyś kiedy jej sie nie uda może to zrozumie, ale niestety będzie już za późno. Zasługujesz na lepszą żonę , może warto pomyśleć o sobie i znaleźć tą najprawdziwszą miłość.

7

Bardzo wam dziekuje za słowa otuchy, wiem ze to moja wina to wszystko do mnie dotarlo, ale niestety po czasie, chodze do psychologa wyladowalem u psychiatry,jest mi lepiej albo tak sobie wmawiam, napewno psycholog duzo mi uswiadomil i tez pomaga stanac na nogi, otworzyc się , teraz walcze tez o siebie dla mojego mikolajka, juz wiem co to milosc jakim trzeba byc czlowiekiem... Ciągle walcze, i coraz bardziej uswiadamiam sobie ze to koniec, ale próbuję, znowu prosila mnie o czas zebym nic w tej sprawie nie mówil teraz przez 5 dni bo ma w poniedzialek cos waznego i musi sie przygotowac, powiedziala tez ze to wszystko przemysli jeszcze raz, a ja sądze ze czeka na powró taty zeby on to zaakceptowal, czuje ze mnie z tym oszukuje, jestem z tesciem w dobrych kontaktach, i wiem ze jemu tez sciemnia,ze zemną rozmawia itd. , daje mi tez swiadomie lub nie różne znaki końca, w listopadzie jade w morze muwila tylko abym jechal w drugiej polowie miesioca bo na początku ma jakis egzamin, musze jechac bo trzeba jekos stanąc na nogi a tu niema za cco zyc, zastanawiam sie tylko czy zablokowac konta w banku, czy nic nie robic do tego czasu az to jeszcze raz przemysli do mojego powrotu, przeciez jak sama muwi na pstryk mnie nie pokocha a o pomocy osób z zewnątrz niema mowy. Mam ogromny zal do siebie ze niewidzialem co sie dzieje ze moje cudowne dziecko zostanie sierotką rozbitą na dwa swiaty przez nierozwagę swoich rodziców.

8

Nie mysl o samobojstwie. Masz dla kogo zyc. Sprobuj sie uspokoic, spojrzec na wszystko bez emocji, jesli to mozliwe i zastanawiaj sie nad opcjami.

9

To byl nierozsądny pomysł mam miska moje cudowne dziecko mam dla kogo zyc, teraz niestety niewiem co dalej , ciągla nadzieja mnie wykańcza odkąd chodze do psychologa zmieniam sie chce tego dla niej i siebie samego, mówie jej mile słowa mimowolnie tak jak czuje, ale niestety moja madzia karze mi przestać, bo twierdzi ze to nienarmalne ze to ją odpycha, i juz mi uswiadamia jak to bedziemy sie rozstawac, jak mam sie widiwać z moim synkiem, a ja niemogę o niej zapomnieć, proszę o jakąkolwiek rade

10

Jak to bedzie z Wami,czas pokaze.Bo byc moze,zona da Waszemu zwiazkowi szanse?Ale jezeli faktycznie wypalilo sie w Niej uczucie do Ciebie,to nie da sie nic uratowac.  Proboj szczerych rozmow z zona,nawet gdyby sie zloscila,ze nie chce rozmawiac,i tak daz do rozmow.jezeli nawet stwierdzi ,ze miedzy Wami koniec,pamietaj ze masz syna.ktorego jak sam piszesz kochasz.

11

Miszkacie nadal razem? Jesli tak, to dla mnie kobieta nie wie sama co robic i czeka na twoj jakis krk (nie wiem jaki), aby podjac decyzje. Narazie brzmi to dla mnie jak grozenie ci, ze odejdzie, a mimo wszystko nadal z toba jest.

12

Niestety myśle ze czeka na powrót swego taty, ze mu to obiecala ze nic teraz nie zrobi, wiem ze go tez oszukuje powiedzialamu ze byla zemną na terapi i ze juz sie z tym pogodzilem, ale jest odwrotnie a ja niepotrafie sie odnalezc niepotrafie sie ztym pogodzic, myśle ze3 zie zmieniam pracuje nad tym, wreszczie się otworzylem, ale madzia mówi ze jak zwracam sie do niej misiu, słoneczko to ją to bardziej odpycha, ma tez pretensje ze rozmawiam z jej mamą, ze jej mama wie co sie dzieje, dowiedziala sie od tescia i teraz ja tez o wszystkim co sie dzieje powiedzialem, mieszkamy razem w domku dwa mieszkania wspólna klatka, prosz pomocy co mam jeszcze zrobic zeby dala nam szansę, zeby uwierzyla, jak mam sie postepowac, co z dzieckiem, bardzo ich kocham

13

Drogi forumowiczu! Współczuję Ci  ale z racji swego małżeńskiego stażu wiem jak to jest.
Życie ma się tylko jedno i dlatego  nie warto się poświęcać! ja po 5 latach małżeństwa myślałam tak jak Ty. Miłość się wypaliła-poprostu.Samobójstwa nie popełniłam tylko ze względu na dzieci.Przetrwałam w tym małżeństwie 25 lat dopóki dzieci nie wyfrunęły z gniazda. Mąż był dobry jak nie pił.Ale jak pił to nie miał umiaru i film mu się kończył.Potem nic nie pamiętał albo udawał/do dziś nie wiem/. Dzisiaj ja chcę odejść a dzieci mówią że jak odejdę to mąż może sobie coś zrobić. I tak żle i tak niedobrze. Ale życie mam tylko jedno i wiem,że dalej na siłę nia da się żyć. Dzisiaj załuję że nie zrobiłam tego dużo wcześniej! Nie warto się poświęcać. 
Ale Tobie życzę żeby się udało ,chociaż nie wierzę w związki na odległość  gdy bycie razem codziennie też czasami bywa porażką. Ludzie muszą poprostu dobrać się jak 2 połówki jabłka i wtedy jest OK.

14

chłopie, dostałeś od życia niezwykłą szansę przeżycia młodości na nowo. jesteś marynarzem, na pewno cumowałeś w niejednym porcie, szukaj nowej osoby która da Ci szczęście, w tym aspekcie należy być egoistą. Pamiętaj jedynie o swoim synku. nie pozwól aby podzielił stereotyp. to nie Twoja wina że się nie ułożyło. jeżeli starałeś się a mimo to nie dostałeś nic w zamian to zamiast prosić zacznij żądać i odejdź do kobiety która będzie traktowała Cię jak skarb i będzie robiła wszystko aby Cię nie stracić

15

Masz syna, masz dla kogo żyć... Musisz o nim myśleć, możesz próbować walczyć o żonę, ale nikogo nie zmusisz do miłości... Pamiętaj o tym...

16

Dzięki poprubuje jeszcze ale powoli odpuszczam zaczynam muslec o sobie, jestescie kobietami powiedzcie- ostatnio w rozmowie powiedziala ze nie na 95 procet, ucieszylem sie, wieczorem zaglądalem do chistori neta a tam moja zona wchodzila przed rozmową ze mną na czat samosia.pl zainteresowalem sie w jakie  tematy; wiec pierwszy dotuczył orgazmów seksu czytalem wszystkie dyskusje, bo moja zona niedopuszczala mnie do siebie od trzech lat, niewiem czy tam pisala, a drugi temat to -zdrada powiedziec czy nie, co jako kobiety o tym myślicie bo ja sądze  ze skoro szukala takich tematów to mnie zdradziła, oczywiscie wszystko jej powiem niewiem jak to sie skończy myśle ze sie gdzieś wyprowadze wiem ze mnie potrzebuje teraz tylko dlatego abym był z synkiem zeby mogła zając siesobą, ale ja juz mam dość tej klatki muszę wyjść z kimś porozmawiać wiem ze opuszcze teraz mikolajka, ze będzie tym grala ale ja juz tak dłuzej niemogę, proszę o odpowiedz

17

SAM ZNALAZŁEŚ ODPOWIEDZ CZY ZONA CIĘ ZDRADZA , WIEM ZE TO TRUDNE .PROSZĘ CIĘ WEŚ SIĘ W GARSĆ.I NIEODBIERAJ SOBIE ZYCIA TYLKO DLATEGO ZE ZONA CIĘ NIEKOCHA .ZYJ DLA SIEBIE I DLA SWOJEGO SYNA A ZONE OLEJ NIEJEST WARTA CIEBIE I TWOJCH UCZUĆ NAPEWNO ZNAJDZIESZ KOGOŚ ZKIM BĘDZIESZ SZCZĘSLIWY

18

jeśli Twoja żona postępuje w ten sposób, to znaczy, że nie jest warta twoich uczuć. na świecie jest wiele pięknych rzeczy i dobrych ludzi, dla których warto żyć - z twoim synem na czele. samobójstwo nie jest żadnym wyjściem!

19 Ostatnio edytowany przez Bożena (2009-10-25 22:01:26)

własnie sie pakuje. mam gdzieś  jej obowiązki w pracy, teraz nowy problem jak stanąc na nogi, wrócic do swiata, bo ten co mialem zburzyla byla zazdrosna o wszysto i wszystkich a teraz mi mówi ze wreszcie uwierzyla w siebie.

20

cześć Maniek... dobra decyzja... Teraz poczytałam co piszesz.. Skoro masz pracę... Możesz się utrzymać to jasne wyprowadź się... w Polsce jest taki stereotyp, że jak już się weźmie ślub to głupio brać rozwód im dłużej to się przeciąga tym gorzeej.. Środowsko w którym żyję (to miasto, osiedle) jest tu wielu ludzi gdzie mąż pije i bije, ludzie się wyzywają i otwarcie mówią, że popełnili błąd wychodząc za mąż lub żeniąc się- ale nic z tym nie robią! i tu jest problem... Ja się napatrzyłam na takich ludzi.. Kat ofiara- raz on jest katem raz ona... po co ludzie łączą się w takie związki? masz jakieś soje zdjęcie? skąd jesteś?

21

Witam ponownie dziekuje za wsparcie, obecnie jestem na statku w rumuni, musialem, brak funduszy, a mnie depreja nie opuszcza, przed wyjazdem udalo mi sie wynajac prawnika, musialem cos robic, nie odberala telefonów, nie moglem pozegnac synka, ani wejsc do ich domu poniewaz nie bylem tam zameldowany, wzywalem policje, przyjechali zreszta jej znajomi z komendy, ale udalo zalatwic godzinke z mikolajkiem, niedawno dostalem pozew rozwodowy, wkturym opisuje niestworzone zeczy, i oczywiscie w moim mniemaniu ogranicza mi kontakt z synem, wyznaczając konkretne daty, na to jej nie pozwole, dowiedzialem sie ze ma zamiar mnie zniszczyc, za to ze rozmawialem z jej przyjacielem i poinformowalem jego zone o całej sytuacji, tyle ze ona nie rozumie ze w ten sposob niszczy nasze dziecko, pui co prawnik ma wstrzymac sprawe, ja zostalem z niczym, przed rejsem udalem sie do rodzicow do nowogardu i narazie w tym miescie pozostane, wynajmę mieszkanie jekos trzeba zyc, tak sobie wmawiam, a co dalej to sie ..., propo zdjec nie mam nic wszysto zostało nie zdązylem zabrac...
maniekm74@wp.pl jezeli ktos moze mi cos doradzic, bo w czasie pracy to z siecią jest kiepsko.

22 Ostatnio edytowany przez AnnaKatarzyna (2009-12-28 19:39:46)

Dobrze, że się nie załamałeś... Walczysz o syna... Musisz być silny. To normalne, że Twoja żona próbuje Cię oczernić.
Musisz się postarać, bo na tym najbardziej cierpi na tym Twój Syn.

23 Ostatnio edytowany przez Aeer (2011-10-01 23:16:26)

O chłopie, Ty to masz jeszcze szczęście... Szczerze kochasz kobietę, która narobiła syfu, ale opowiem Ci pewną historię...

Moja żona urodziła dziecko, daliśmy jej na imię Madzia. Po pół roku zaczęła się dziwnie zachowywać... Fochy, ignorowanie mnie, robienie ze mnie złego... okazało się, że poznała jakiegoś Artura (kryminalistę, który niedawno wyszedł i kupił ją za to, że jego żona nie pozwala widywać się z synem) za co wyrok nie wiedział nikt, no ale przeszło, przeminęło, wybaczyłem...
Minęły 2 lata narodziła się druga super córa - Zuza... po pół roku okazało się, że moja "żona" poszukuje kolegi, którego odwiedzała w wieku 17 lat w więzieniu... odnalazła go. Pojechała do niego 2 razy, a jak jej powiedziałem, że pojedzie jeszcze raz to rozwód to pojechała z dziećmi "żeby przymierzyć czy się nadaje". Chciałem rozwodu, więc założyła niebieską kartę na Policji, ponoć ją "maltretowałem" (nie było obdukcji i innych rzeczy, bo tak naprawdę nic jej się nie działo), posądziła mnie również o alimenty, skończyło się na tym, że wycofała oba zarzuty, ale i tak przyszedł dzielnicowy do moich sąsiadów (którzy powiedzieli, że nie wiedzą o co chodzi i mieli lekki szok) pytać się czy z moją rodziną wszystko ok. W skrócie - moja żona nie pracowała od czasu pierwszej ciąży czyli jakoś 5 lat. Wróciła do roboty, posłaliśmy córy do przedszkola i oto nowa akcja... Poznała ponoć przyjaciół, nawiązała kontakt z jakimś policjantem i powiedziała mi, że mnie nie kocha i żałuje, że nie rozstała się ze mną przy Arturze (tym pierwszym). Mamy dwie wspaniałe córki. Żona twierdzi, że ją maltretuję, a nie ma na to ani jednego dowodu... nigdy nie miała, bo tak nie było. Eh... jak na razie żyję z nią, ale ona już nie nosi obrączki i znika po nocy zostawiając mnie z dziećmi (serio, nie barwię!). Wszystko jest sprowadzone do jednego, ale ciągle jestem szantażowany, że więcej nie zobaczę dzieci, mimo wszystko chcę płacić alimenty, ale ona w sumie nie wie czego chce....

I to jest dopiero lipa. I taka rada - chcesz się rozwodzić?
OK.
ALE NIGDY NIE POGRYWAJ DZIECIAKAMI, NIGDY!!!

24

Maniek nie sztuką jest umrzec ,sztuką jest żyć!Wybierasz najgorsza opcje z możliwych i najlatwiejszą.Nie powiem nic nowego jesli przypomne ze nie ty pierwszy i nie ostatni jestes w takiej sytuacji.Współczuję ci serdecznie,ale nie tędy droga przyjacielu.A co z dzieckiem?Chcesz je osierocic?Nie chciesz zobaczyc jaki będzie jak dorośnie?Jakim będzie czlowiekiem?przeciez nadal możesz mieć swoj udzial w ksztaltowaniu jego osobowości...a może nie wszystko jeszcze stracone?
Pozdrawiam serdecznie

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » żona chce mnie zostawić

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024