Miłość, Samotność i Odległość, Tęsknota - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Miłość, Samotność i Odległość, Tęsknota

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 35 ]

Temat: Miłość, Samotność i Odległość, Tęsknota

sad On jest moją Miłością, ale czy ja Jego?

2 lata z mezczyzną, niby razem, niby osobno.
Zaczynaliśmy wolno, powoli, i tak zakochaliśmy się razem, przeżyliśmy wiele...
Trochę w Niemczech, trochę w Polsce, ciągle szukanie siebie i często odległości.

A teraz o co chodzi. On jest maszynistą pociągu, w tej chwili jest tak ze musi wyjezdzac na 2 tyg, wraca do domu na 2 dni i jedzie na kolejne 2 tyg.
Kiedys miał prace 8 godzin 3 zmianowa ale ja stracil. Dluzsze wyjazdy tez były ale rzadziej.

Jego rodzina, która miał rozsypala się przez jego wyazdy, zona nie wytrzymala czekania w domu i zdradzila go z innym, wyjechala i go zostawila.

W naszym związku zaczelo się sypać. On dzwoni coziennie tele albo na skypie. Po kolejnej rozlace i kolejnych 2 tyg niewiedzenia się nie wytrzymałam i go zwyzywałam, ze  ie chce piedziedzy tylko mezczyzne w domu oraz rodzine. Kogos z kim mogę przyjść po pracy i choć na godzine codziennie napic się herbaty i zlapac za reke.

Powiedzialam ze albo znajdzie prace na zmiany w jednym miejscu i będzie siedział w domu albo nie ma już możliwości naszego związku.

Od tego czasu, czyi 3 dni nie zadzwonil.

Co zrobiłam
?

Nie mogę już czekac, i siedzieć samotnie tygodniami w domu.... czekałam 2 lata.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Miłość, Samotność i Odległość, Tęsknota

Zrobilas mu ogromna krzywde, bo on liczyl ze tym razem bedzie inaczej, a znowu jest tak samo.

ja krzywdę?

myslalam ze on robi mi krzywdę. czekam na niego już 2 tygodnie. w ciągu 2 lat było ze czekałam 3 miesiące!!!

jaka krzywdę?

napisałam mu, ze kocham go i jest moim sercem, wszystkim, i żeby znalazł prace na pociągu ale po 8 godzin i był w domu.

zle cos zrobiłam?

4

Wiedziałaś od początku jaką ma pracę?

5 Ostatnio edytowany przez MiłośćiSamotność (2014-10-19 10:29:58)

Na początku miał prace 3 zmianowa po 8 godzin. Nie wiedziałam ze będzie tyle wyjezdzal.
Kilka razy zdarzyly się wyjazdy ale nie tak długie.
Pytalam o to, oklamal mnie- powiedział ze pracuje po 8 godzin na zmiany i wyjazd zdarza się na szkolenie tylko raz albo 2 w roku.
Potem zakochałam się i coraz bardziej w to brnęliśmy....i tak 2 lata.
Nagle jego szef zaczal go wyslac częściej, siedziałam w domu tygodniami i czekałam....
az w końcu już stracil kompletnie te zmianowa prace i musi jezdzic po calych Niemczech, aktualnie jest 500 km od domu, już 2 tydzień.
cale wakacje, tzn 3 miesiące był na wyjeździe, tez 500 km od domu. Nie zdradzialam go, czekałam, az się moze zmieni to....
co robic?
Nie chce już siedzieć sama w domu tygodniami i miesiacami sad

6

On nie chce zmienić pracy czy nie ma takiej możliwości?

7

MiłośćiSamotność napisał/a:

ja krzywdę?

myslalam ze on robi mi krzywdę. czekam na niego już 2 tygodnie. w ciągu 2 lat było ze czekałam 3 miesiące!!!

jaka krzywdę?

napisałam mu, ze kocham go i jest moim sercem, wszystkim, i żeby znalazł prace na pociągu ale po 8 godzin i był w domu.

zle cos zrobiłam?

źle zrobiłaś.

ja czekałam w ciągu 1,5 roku - ponad rok. i tutaj ja źle zrobiłam.

bink? wyjaśnij mi.

kocham go przecież, inaczej bym nie czekala.
ale już dluzej nie mogę....chce by przy mnie był na codzien. nie 1 albo 2 w miesiącu.

jego była nie czekala....znalazła innego.
czy On nic nie zrozumial?

9 Ostatnio edytowany przez MiłośćiSamotność (2014-10-19 13:24:29)

Przeprowadzilam się do Berlina, mam tu większe możliwości.
Chcialam go namowic by przyjechal tu, tu jezdzil s bahnem albo u bahnem, tranwajem czymkolwiek, ale on mowi,ze to nie sa...prawdziwe pociągi.

On kocha swoja prace.

Ale przez nia stracil rodzine .

Napisalam mu ze milosc i rodzina oraz bycie razem jest dla mnie najwazniejsze, a nie praca.

Nie odzywa się od 3 dni.

Czy wszystko zniszczyłam? sad

Jak się widzieliśmy ostatnio to plakal, mowil np., ze tak dużo jeździ autem i ze jakby miał wypadek, nigdy nie miał kogo wpisac w rubryce-kogo zawiadomić w razie wypadku ...
a teraz ma - mnie.

sad

sad

sad

Czy Wy to ogarniacie? Ja już nie sad

wszysto się psuje przez prace głupie pieniądze sad

10

Mysle ze on chce byc z Toba i Cie kochac, ale dla niego praca bardzo duzo znaczy. Przykre, ze dopiero teraz reagujesz.

11 Ostatnio edytowany przez MiłośćiSamotność (2014-10-19 18:13:40)

Okłamał mnie na początku, gdy zapytałam o wyjazdy. Mowil, ze wyjezdza 1 albo 2 razy do roku na szkolenia.
Czy się nie da jakos rozwiazac tej sytuacji? sad

12

Ale dlaczego ma być tylko tak, jak TY chcesz? Tak bardzo za nim tęsknisz? Było raz wziąć tydzień czy dwa urlopu i jechać z nim. Przecież nie prowadzi pociągu 24/7 - miałabyś go dla siebie.

Moim zdaniem największym problemem jest to, że chcesz by wszystko było tak, jak sobie wymarzyłaś i skoro chcesz z nim być, to on powinien rzucić pracę dla ciebie.

A co TY byś dla niego poswięciła?

13

A dziwisz mu sie? Bal sie ze Cie straci tak jak zone. Jedyne co mozecie zrobic to porozmawiac, wytlumacz ze bardzo teksnisz i jest Ci ciezko, poszukajcie kompromisu, nie atakuj jego pracy, bo jest dla niego wazna.

14 Ostatnio edytowany przez MiłośćiSamotność (2014-10-19 18:31:46)

Szukalabym kompromisu. Nie wyobrażam sobie kochac kogos i być z nim 2 razy na miesiąc. Zmienilabym prace (może inna firma, mowilam mu przecież o s bahnie? sad) , nie chce nikomu odbierać pracy która kocha, ale jak można widzieć ukochanego faceta 1 lub 2 razy na miesiąc na 1 dzień?

15

Ale kto ci każe być z nim 2 razy na mieziąc? Jest weekend - dlaczego do niego nie pojechałaś?

16 Ostatnio edytowany przez MiłośćiSamotność (2014-10-19 18:34:53)

Bo jest w pracy! w hotelu chyba z 500 km ode mnie albo wiecej!!!

ma 1 dzień wolny!!!
tak od 2 tygodni.

ja w Berlinie , a on w monchengladbach.

jedna sprawa, nie mam sily ciagle jezdzic, (a jezdzilam) druga - to kosztuje. 1 dzień, to za mało żeby pojechać w te i z powrotem

17

No właśnie. Siedzi w hotelu. Gdybys odrobinę ruszyła mózgownicą uprawialibyście teraz dziki seks w tym hotelu. Albo w jakims innym.

Czy KIEDYKOLWIEK wpasłas na pomysl zeby do niego pojechac? Zeby sprawic mu niespodziankę? Czy tylko on powinien sie starac?

oczywiście ze bylam u niego! ostatnio 2 razy, jak były 2 dni wolne i był bliżej.

ale nie dam rady jechać do monchengladbach z berlina na 1 dzien.

19 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-10-19 18:44:36)

Czyli jak się da, to możecie się spotykać częściej?
Inaczej mówiąc starasz się z tego zrobić większą tragedię niż na to wygląda?...

Rozumiem, że cierpisz kiedy jestes sama (nawet nie wiesz jak dobrze to rozumiem) ale nie możesz oczekiwać, że facet dla ciebie rzuci cos, co kocha robić, bez waznego powodu.

A  tęsknota nie jest az tak wielkim powodem - wiele kobiet zyje w takiej sytuacji i da się do tego przyzwyczaic.

Innymi słowy - wolisz byc z nim raz na dwa tygodnie, czy cały czas... sama?

20 Ostatnio edytowany przez MiłośćiSamotność (2014-10-19 18:47:29)

Nie da się częściej.
Ja pracuje zazwyczaj od poniedz do soboty. Mam wolna niedziele, sobote rzadziej.
A on jeździ po calych Niemczech, od 2 tyg nie był w domu!, Wolny 1 dzien.
Nie da rady spotkać się nawet 2 razy w miesiącu.

Podroze kosztują. Zyjemy na 2 mieszkania. Ja musze placic czynsz, on tez. Nie zarabiam kokosow.
Bywalo ze nie mialan na jedzenie bo zapłaceniu czynszu i komunikacji w Berlinie a co dopiero na p[odroze po Niemczech. Bilety kosztują.

Dla mnie bycie z ukochanym mezczyzna zawsze było najważniejsze, praca na 2 miejscu. Zrobilabym wszystko żeby być z ukochanym na codzien i mieć rodzine.
Cierpie z powodu samotnościod lat, zwłaszcza tu za granica......

21

Szukalabym kompromisu. Nie wyobrażam sobie kochac kogos i być z nim 2 razy na miesiąc. Zmienilabym prace (może inna firma, mowilam mu przecież o s bahnie? sad) , nie chce nikomu odbierać pracy która kocha, ale jak można widzieć ukochanego faceta 1 lub 2 razy na miesiąc na 1 dzień?

Jesteś pewna, że szukałabyś kompromisu ? Po sposobie i treści Twoich wypowiedzi mam poważne wątpliwości co do tego. Osobiście nie wyobrażam sobie stawiać tego rodzaju ultimatum parterowi, którego bym kochała...  Zwyczajnie źle się bym czuła, ze świadomością, że osoba która kocham musiała zrezygnowała dla mnie z własnych zawodowych ambicji, czy też potrzeb...

22 Ostatnio edytowany przez MiłośćiSamotność (2014-10-19 18:49:30)

Tak Volver. Ja cierpie, siedze w 4 scianach. Nie chce takiego zycia.
Nie sadze ze kobiety chcą takiego zycia? Która z was?

23

Nie da się częściej.
Ja pracuje zazwyczaj od poniedz do soboty. Mam wolna niedziele, sobote rzadziej.
A on jeździ po calych Niemczech, od 2 tyg nie był w domu!, Wolny 1 dzien.
Nie da rady spotkać się nawet 2 razy w miesiącu.

Podroze kosztują. Zyjemy na 2 mieszkania. Ja musze placic czynsz, on tez. Nie zarabiam kokosow.
Bywalo ze nie mialan na jedzenie bo zapłaceniu czynszu i komunikacji w Berlinie a co dopiero na p[odroze po Niemczech. Bilety kosztują.

Dla mnie bycie z ukochanym mezczyzna zawsze było najważniejsze, praca na 2 miejscu. Zrobilabym wszystko żeby być z ukochanym na codzien i mieć rodzine.
Cierpie z powodu samotnościod lat, zwłaszcza tu za granica......

To zamiast wymagac od niego sama zmien prace by zarabiac wiecej i miec czas by jezdzic do niego.

Dlaczego to ON ma sie dostosowac do ciebie, a nie ty do niego?

Czy jakaś kobieta chciałaby tak żyć? Miałam kiedyś faceta marynarza. Bywało, że widywalismy sie zadziej niz raz na miesiac...

24 Ostatnio edytowany przez Volver (2014-10-19 18:54:20)

Tak Volver. Ja cierpie, siedze w 4 scianach. Nie chce takiego zycia.
Nie sadze ze kobiety chcą takiego zycia? Która z was?

Rozumiem Twoją tęsknotę. Poważnie.
Wiem natomiast jedno... jeżeli on zrezygnuje z tej pracy pod wypływem Twojego szantażu emocjonalnego, a nie własnej nieprzymuszonej woli, to za jakiś czas odbije się to Tobie czkawką...

25

A to, że siedzisz w 4 scianach to nie jest wina twojego faceta tylko twoja wlasna. Przestan byc wiezniem 4 scian to i samotnosc przestanie byc takim problemem.

26

Ja to rozumiem, że cierpisz bez niego, ale nie możesz go szantażować! Nie na tym polega kompromis. Ja się nie dziwię, że facet się do Ciebie nie odzywa, bo po prostu źle do tego problemu podeszłaś. Po pierwsze to powinnaś z nim o tym porozmawiać w cztery oczy, a po drugie nie w ten sposób!
A czy on zamierza do końca życia w ten sposób pracować?

Ale ja nie kaze mu rezygnować, z pracy. Tylko przyjechać do Berlina i szukac tu zmianowego systemu pracy jako maszynista. Znam maszynistów którzy pracują w takim systemie. Sa tez s bahny.....

Czy zle? sad

Kocham sex, przytualnie bycie razem.
Chce korzystać z zycia.
Bylam w lesie dziś, widziałam pary, za reke trzymają się, rodziny spazeruja a ja latam sama od 2 lat i czekam
Marze żeby chodzic z facetem za reke. czy to zle.

29

Ale ja nie kaze mu rezygnować, z pracy. Tylko przyjechać do Berlina i szukac tu zmianowego systemu pracy jako maszynista. Znam maszynistów którzy pracują w takim systemie. Sa tez s bahny...

Ale Ty nie możesz mu nic kazać... możesz ewentualnie tylko prosić o rozważenie takiej możliwości...

Nic nie kaze. Decyzje należy do niego....
Natomiast moje cierpienie maja wszyscy w d...

najwidoczniej mnie nie kocha az tak bardzo jak ja jego. gdyby kochal bylby ze mna.

Nikomu nic nie kaze. jest mi już obojętne, i tak jestem sama. po co mi to?

32

Natomiast moje cierpienie maja wszyscy w d...

Nie gniewaj się ale w moim odczuciu masz skłonność do dramatyzowania...
Zresztą może być też tak,że partner nie kocha Cie wystarczająco mocno i nie ma chęci na zmiany. Musisz się z tym pogodzić i próbować ułożyć sobie życie bez niego.

33

Zadam znów to samo pytanie: czy on zamierza całe życie tam pracować?

34 Ostatnio edytowany przez MiłośćiSamotność (2014-10-19 19:29:12)

Ja go kocham, z calych sil i tesknie. nie widze sensu zycia bez niego.
nie dramatyzuje, tak czuje.

Ale macie racje, on mnie nie kocha......

Nie wiem czy zamierza cale zycie pracować w tej firmie.
Ale na pewno chce jezdzic pociągiem...

On ciagle placze  i narzeka ze nie ma rodziny,kobiety,  ze jest sam, ze jest w 4 scianach....

Uwaza tez ze to jego była zona rozwalila rodzine i ich związek. On nie jest niczemu winien.
Pytam dlaczego odeszla. On - bo nigdy nie było mnie w domu.

Posty [ 35 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Miłość, Samotność i Odległość, Tęsknota

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024