Mam 24 lata. Zawsze miałam małe, ale jędrne i krągle piersi. Niestety 2 miesiące temu cos strzeliło mi do głowy, i przez ten czas palilam bardzo dużo (na szczęście już przestałam). Mimo to wkrecilam sobie, ze piersi jakby mi opadły (i niestety ktoś mi to potwierdził). Minimalnie, ale jednak, i zaczelam mieć kompleksy
Po pierwsze, czy to moze być spowodowane właśnie tytoniem, a po drugie czy mogę to cofnąć?
Nie jest to spowodowane paleniem, a raczej utratą wagi zwiazaną z nadmiernym paleniem.
Tak się składa, że u kobiet, które nie urodziły dziecka piersi składają się w większości z tkanki tłuszczowej, to taki swoisty magazyn kalorii u kobiety i przy jakimkolwiek spadku wagi reagują jako pierwsze.
Czyli jeżeli chcesz odzyskać ładny kształt piersi to zacznij się zdrowo odżywiać
Sugerujesz, ze te zmiany sa odwracalne? Widzisz, kiedys martwiłam się, ze jestem płaska, ale potem stwierdziłam, ze mam całkiem spoko piersi. Nie trwało to długo...
4 2014-10-06 12:35:10 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-10-06 12:37:35)
Tak, może być "taka twoja uroda" że piersi reagują na jakikolwiek spadek wagi - chudniesz - chudną przede wszystkim piersi, tyjesz - piersi skaczą w górę jako pierwsze.
Przede wszystkim zainwestuj w dobry stanik, obcisły pod biustem, ma byc tak obcisły jak to tylko możliwe przy zachowaniu komfortu - jeżeli np pod biustem masz 78 kupuj staniki w rozmiarze 70, jeżeli masz mniej pod biustem niz 75 cm kupuj w rozmiarze 65 itd.
To obwód stanika utrzymuje ciężar piersi, nie ramiączka i to obcisly obwód powoduje, że piersi nie klapią.
W dobrze dobranym staniku powinnaś bez problemu przespac calą noc - rano powinien byc na miejscu, a ty nie powinnas czuc zadnego dyskomfortu z tego powodu, że spałaś w staniku. Co więcej, jeżeli widzisz, że twoje piersi mają tendencję do nie trzymania kształtu to POWINNAŚ sypiać od czasu do czasu w staniku. (Bez fiszbinów, najlepiej kupic specjalny do spania - obcisły, dopasowany, ale nie ciasny - żaden tam elastyczny top; tylko stanik bezfiszbinowy tylu full cup z prawdziwego zdarzenia)
Żaden masaż ani krem nie trzyma tak kształtu piersi jak spanie w staniku ![]()
No właśnie dobrze dobrane staniki noszę już od kilku lat, wiec to nie jest kwestia tego, co dodatkowo mnie martwi. Nie chcę zacząć mieć kompleksów akurat z tego powodu .
;<
Możesz spróbować ćwiczeń na poprawę jędrności piersi.
Już zaczęłam
kupiłam tez jakieś smarowidlo. A tabletki moze?
Już zaczęłam
kupiłam tez jakieś smarowidlo. A tabletki moze?
a jaki kosmetyk kupilas? ja jakis krem z sexi look, hialorunowa wolumeria
Zadbaj o siebie - o jedzenie, aktywność fizyczną, pielęgnację. Jeśli chodzi o pielęgnację warto zainwestować w lepszy krem, np. frashe, a nie tabletki z hormonami, które tylko zaburzą Ci gospodarkę hormonalną.
A ja polecam zrobienie operacji plastycznej piersi. To naprawde najlepszy spośób na pozbycie się jakichkolwiek kompleksów. Na Słowacji mają dobrą Klinikę, w której sama robiłam piersi po ciązy, koszt ok. 10 tys więc tansze niz w pl. Zostawiam namiar w stopce
Palenie osłabia kolagen w naszej skórze, wiec nie dziw się, że co nieco ci opadło ![]()
12 2019-01-07 09:39:28 Ostatnio edytowany przez domi407 (2019-01-07 09:39:37)
Palenie osłabia kolagen w naszej skórze, wiec nie dziw się, że co nieco ci opadło
To na pewno, ale nie wydaje mi się, żeby przez 2 miesiące i w młodym wieku już się zrobiły takie widoczne efekty
Co nie zmienia faktu, że nie warto palić. A na ujędrnienie możesz spróbować ćwiczeń na klatkę piersiową np. pompki już powinny coś pomóc.