Drogie dziewczyny pomóżcie mi bo nie wiem co robic, moj chlopak sie dziwnie zachowuje, ciagle dostaje wiadomosci jakies na telefon bo slychac jakies 'pikanie' ,czesto ma wyciszone dzwieki, spi kolo telefonu, z psem jak wychodzi i go nie ma po 45min, boje sie ze z jakas pisze dziewczyna. Juz raz znalazlam u niego wiadomosci od jednej dziewczyny jak mu wysylala buziaczki, na fb ma calkowicie inne miejscowosci niz mieszka a ze mną w pare się połaczyc nie chce, jesli chodzi o 'te' sprawy nie bylo juz nic 1,5 miesiąca. Jestem zalamana, ostatnio mam doła,doradźcie coś bo zwariuje. Myslalam by mu telefon sprawdzić ale to nie w moim stylu.
To zrób to dowiesz się czy ma coś za uszami .Bo sam Ci nigdy się nie przyzna .
Facet zachowuje się co najmniej dziwnie. Ja bym wyłożyła kawę na ławę. Szczera rozmowa, krótka piłka. Wypij litr melisy, nie szlochaj, nie przepraszaj, że żyjesz i po prostu powiedz, że jego zachowanie wydaje Ci się dziwne. Dlaczego nie przyznaje się do związku z Tobą? Dlaczego wciąż ma wyciszony telefon i pisze z inną dziewczyną, kim ona jest? Spokojnie, rzeczowo i wymagaj odpowiedzi. Nie daj obrócić kota ogonem, osoby ściemniające i zdradzające wprost to uwielbiają <wszczynają kłótnie w stylu "ty mi nie ufasz, chcesz kontrolować", itd>. Na takie coś jest prosta odpowiedź, gdyby zachowywał się normalnie, to nie miałabyś zastrzeżeń i wątpliwości. Coś tu zdecydowanie nie jest OK. Wyjaśnij to!
Po prostu zapytaj, czy jest w stanie teraz i w tym momencie (bez klikania resetowania, wygaszania, i ogolnego dezynfekowania telefonu) pokazac Ci swoj telefon. Dopuszczaj tylko odpowiedzi TAK lub NIE. Bez zadnego ALE. na mase pytan sobie wtedy odpowiesz.
Lancacter, prosta i bardzo mądra rada. ![]()
Droga autorko, prawda może być bolesna, więc nie jest to raczej kwestia "nie w Twoim stylu", lecz, jak sądzę, obawa przed poznaniem tej prawdy.