Dostałam od sąsiadki syrop imbirowy,podobno dobry na przeziębienie bo mocno rozgrzewa.
Wyczytałam na necie,że ma też mnóstwo innych dobroczynnych właściwości.
Można go pić z herbatą,z wodą,nawet dodać do piwa ![]()
Znacie go,pijecie?Mi smakuje bardzo.Polecam ![]()
Mam taki 
można też zrobić samemu ze świeżego imbiru ![]()
myślę, że syrop imbirowy ze zdjęcia nie jest symbolem zdrowia i pewnie obok imbiru nawet nie stał... najlepszy jest imbir+cytryna+miód - zalewamy gorącą wodą - pysznie i zdrowo no i zdecydowanie działa, od dwóch lat nie choruję a wcześniej każda zima kończyła się u mnie chorobą i antybiotykami
![]()
Jezeli miód zalewasz gorącą wodą to tak samo mogłabyć użyć zwykłego cukru
Woda powyżej 40°C niszczy wszystkie biologicznie czynne skladniki w miodzie.
A syrop imbirowy jest równie dobry jak kazdy inny syrop ziołowy
Herbapol od dziesiątek lat produkuje różne preparaty ziołowe.
Ja akurat do Herbapolu mam zaufanie ![]()
Dodaję do herbaty syrop imbirowy z Herbapolu.
Można również wsypać do herbaty zmielony imbir, bo jednak syrop jest bardzo słodki.
Można też kawałek imbiru zagryzać w ustach, szczególnie wskazane w okresie zimowym.
Bardzo lubię herbatę z imbirem, zwłaszcza zimą, choć w moim przypadku gdy piję jej za dużo, zaczyna mnie boleć gardło (takie drapanie, pieczenie). Tak że trzeba się kontrolować ![]()
myślę, że syrop imbirowy ze zdjęcia nie jest symbolem zdrowia i pewnie obok imbiru nawet nie stał... najlepszy jest imbir+cytryna+miód - zalewamy gorącą wodą - pysznie i zdrowo no i zdecydowanie działa, od dwóch lat nie choruję a wcześniej każda zima kończyła się u mnie chorobą i antybiotykami
![]()
Też na przeziębienie robi taki rozgrzewający koktajl z połówki cytryny, kawałka prawdziwego imbiru i 2 łyżeczek miodu. Ale to prawda, że miodu nie można wrzątkiem zalewać, bo traci zupełnie swoje właściwości.
jak cos to tylko prawdziwy imbir a nie jakies sztuczne soki
Herbapol od lat robi dobre naturalne soki,nie sztuczności jak na Paola.
naturalny sok to taki, ktory zrobie sobie sama. wlasnie ze świeżo startego imbiru a nie taki w baniaku.. o czym mowa w ogole
Ja używałam syropu imbirowego do piwa, bardziej dla smaku niż dla zdrowia
jeśli już zależało mi na tej drugiej stronie, to kupowałam korzeń imbiru i dodawałam plasterek do herbatki.