Co siedzi w głowie faceta? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co siedzi w głowie faceta?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

Temat: Co siedzi w głowie faceta?

Witam.
Historia wygląda tak, ze rozstałam się z chłopakiem jakiś czas temu. On od czasu rozstania nie odzywał się do mnie wcale. Jednak niedawno do mnie napisał, ze możemy zostać przyjaciółmi. Zapytałam się go na czym ta przyjaźń ma polegać? On odpowiedział mi: żebym nie wyobrażała sobie, ze kiedyś do siebie wrócimy i ze mam sobie nie wyobrażać Bóg wie czego. Powiedziałam, że muszę pomyśleć.
Minął tydzień zapytałam o szczegóły tej przyjaźni, a on jakby zaczął mnie unikać. Jak ma wyglądać ta przyjaźń? "Normalnie".. aha ;/
Poprosiłam o wytłumaczenia słowa "normalnie". To powiedział, że nie chce mu się już rozmawiać... Zapytałam: kiedy mi napiszesz? A on: "nie wiem czy jutro czy pojutrze..".
Chciałabym Was zapytać dlaczego on się tak zachował? Pierw zaproponował mi przyjaźń, a później nie wie jak ta przyjaźń ma wyglądać...
Skoro po takim czasie odezwał się to miał czas na przemyślenia. Gdy go pytałam to było: "pogadamy jutro, zaraz wracam(choć minęły 2 godziny), nie naciskaj.." itd.
Może jest tutaj ktoś kto zna lepiej facetów i ich zachowania?
Pomóżcie wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co siedzi w głowie faceta?
pola_aaa napisał/a:

Tylko sprawdzał czy smycz emocjonalna jeszcze działa.
Jak widać działa... :-)

3

A co masz na myśli?

4

Mi głównie chodzi o to dlaczego on się wykręca od odpowiedzi na pytanie: jak ta przyjaźń ma wyglądać?

5 Ostatnio edytowany przez starr (2014-09-21 02:06:53)

pola_aaa napisał/a:

Mi głównie chodzi o to dlaczego on się wykręca od odpowiedzi na pytanie: jak ta przyjaźń ma wyglądać?

Wiesz, jakby ona nie miała wyglądać, to tylko będzie miał jedno na celu, trzymanie Ciebie w odwodzie, jako opcja. Nie odpowiada, bo nie chce żebyś miała plan awaryjny na ewentualne wyślizganie się z friendzone.

PS Przeczytałem Twój drugi wątek. To ten chłopak?

6

Wg. mnie twój były to totalny ignorant i bawi go to, że wkręcasz się w jego pułapki.. Zaczynasz dopytywać o szczegóły, on wie, że ci zależy. Powinnaś całkowicie go olać, bo nic z tej " przyjaźni " dobrego nie wyniknie. Po prostu twój ex chce podbudować swoje EGO, twoim kosztem. NIE DAJ SIĘ I ZIGNORUJ GO !

7

starr napisał/a:
pola_aaa napisał/a:

Wiesz, jakby ona nie miała wyglądać, to tylko będzie miał jedno na celu, trzymanie Ciebie w odwodzie, jako opcja. Nie odpowiada, bo nie chce żebyś miała plan awaryjny na ewentualne wyślizganie się z friendzone.

PS Przeczytałem Twój drugi wątek. To ten chłopak?

Tak to ten właśnie chłopak.

8

Nie wiem czy tak jest, ale podejrzewam, że może chce sobie ciebie zostawić w tzw. rezerwie, w razie gdyby nie znalazł sobie nowej albo nie układało mu się z nową dziewczyną. Zawsze będzie mógł napisać "nigdy nie przestałem cię kochać, może spróbujemy jeszcze raz od nowa"... smile

Nie wiem. Ja nie mam żadnych dziewczyn w rezerwie, ale możliwe że on chce mieć kogoś takiego smile

9

Mnie zastanawia zmiana jego podejścia. Pierw były same zakazy, a teraz już tego nie ma... Teraz sam nie wie czego chce.

10

Przestan byc naiwna i lgnąć do znajomosci ktore Cie ranią i nie rokują. Jak chcesz mieć takiego co sprawdza, zabawia się uczuciami... to masz. Tylko nie płacz pozniej.

11

Widzę jak on mnie traktuje, bawi się mną. Nie patrzy na moje uczucia, mówiłam mu to...
Ale mi na nim zależy i chciałabym utrzymywać kontakt, ale jeśli mam być opcją to podziękuję...

12

pola_aaa napisał/a:

Widzę jak on mnie traktuje, bawi się mną. Nie patrzy na moje uczucia, mówiłam mu to...
Ale mi na nim zależy i chciałabym utrzymywać kontakt, ale jeśli mam być opcją to podziękuję...

Lepiej nie wchodź dwa razy do tej samej wody bo możesz się utopić. On się tobą bawi taka jest bolesna prawda, jeśli chcesz cierpieć to z nim zostań jako niby przyjaciolka, ale moim zdaniem powinnaś zerwac wszalki kontakt bo ta znajomość nigdy nie będzie tak wyglądać jak ty chcesz.

13

pola_aaa napisał/a:

Ale Ty nie rozumiesz, ze blokujesz sobie droge do szczęścia? Musisz o nim zapomniec, bo Ci zależy, a jemu nie. Teraz on moze robic z Tobą co chce. Szanuj się i tyle. Chyba nie chcesz w nocy rozkminiać jaką ścierą jesteś?

14

pola_aaa napisał/a:

Witam.
Historia wygląda tak, ze rozstałam się z chłopakiem jakiś czas temu. On od czasu rozstania nie odzywał się do mnie wcale. Jednak niedawno do mnie napisał, ze możemy zostać przyjaciółmi. Zapytałam się go na czym ta przyjaźń ma polegać? On odpowiedział mi: żebym nie wyobrażała sobie, ze kiedyś do siebie wrócimy i ze mam sobie nie wyobrażać Bóg wie czego. Powiedziałam, że muszę pomyśleć.
Minął tydzień zapytałam o szczegóły tej przyjaźni, a on jakby zaczął mnie unikać. Jak ma wyglądać ta przyjaźń? "Normalnie".. aha ;/
Poprosiłam o wytłumaczenia słowa "normalnie". To powiedział, że nie chce mu się już rozmawiać... Zapytałam: kiedy mi napiszesz? A on: "nie wiem czy jutro czy pojutrze..".
Chciałabym Was zapytać dlaczego on się tak zachował? Pierw zaproponował mi przyjaźń, a później nie wie jak ta przyjaźń ma wyglądać...
Skoro po takim czasie odezwał się to miał czas na przemyślenia. Gdy go pytałam to było: "pogadamy jutro, zaraz wracam(choć minęły 2 godziny), nie naciskaj.." itd.
Pomóżcie wink

Z mojego męskiego oka to chce niby zostać twoim przyjacielem mocna zaznaczając że nie będzie miedzy wami już związku.  Myślę że po tej rozmowie sam nie umie określić normalnie uważam że widzi to na zasadzie koleżeństwa z dodatkiem seksu bez zobowiązań bo mówiąc ci szczerz u mężczyzn nie ma czegoś takiego jak przyjaźń miedzy kobieta a mężczyzną.

U nas wygląda to tak Przyjaźń z kobietą prowadzi do jednego miłości do niej lub samego seksu jak to on sam to zdefiniuje.

To co myślę możesz zrobić to sam opisać jak ty tą przyjaźń widzisz.

Wiec drogie panie jeśli macie przyjaciela od długiego czasu to tak jako ciekawostka prawo podobnie was się podkochuje i po prostu nie ma odwagi wam o tym powiedzieć... to tak na marginesie....

15

poradydlakobiet napisał/a:

Wiec drogie panie jeśli macie przyjaciela od długiego czasu to tak jako ciekawostka prawo podobnie was się podkochuje i po prostu nie ma odwagi wam o tym powiedzieć... to tak na marginesie....

Chyba że jest gejem smile Small poprawka.

16

Tu na pewno nie chodzi o sex.

A w mojej głowie ciągle myśl: dlaczego po takim czasie zaproponował przyjaźń? Może zatęsknił?

17

Projektujesz sobie mysli niepotrzebnie. Jak mowi, ze nic z tego nie będzie, ale też nie obchodzą go Twoje uczucia to nad czym Ty sie zastanawiasz. Kopa dostaniesz zaraz przez internet i sie skonczy ;d

18 Ostatnio edytowany przez pola_aaa (2014-09-21 22:24:13)

Mi na nim zależy tongue cóż mogę poradzić, jeśli mnie do niego wciąż ciągnie pomimo jego zachowania w stosunku do mnie.
Wiem, że jestem "głupia" i gram tak jak on zagra tongue

Ale ciągle się głowię czemu po takim czasie się do mnie odezwał?

19

pola_aaa napisał/a:

Mi na nim zależy tongue cóż mogę poradzić, jeśli mnie do niego wciąż ciągnie pomimo jego zachowania w stosunku do mnie.

Czy przestaniesz się głowić i zastanawiać dlaczego się odezwał, jeżeli napiszę, że niektórzy tak mają, że lubią krzywdzić innych tworząc toksyczne "przyjaźnie"?  Z tego co sama Napisałaś w obu watkach, tak jest.

20

Hej smile Słuchajcie mam problem .. od dłuzszego czasu podobał mi sie chłopak. Ja mam 18 lat on 30, myslałam, ze nic z tego nie bedzie, ale ostatnio na imprezie usiedlismy koło siebie, potem wyslismy na zewnatrz on mnie pocałował .. spedzilismy ze soba kilka godzin, napisał nastepnego dnia, podziekował za miłe chwilę, popisaliśmy troche, ale od dwóch dni nic .. nie wiem co mam myslec .. moze panikuje, ale strasznie mi zalezy na tym chłopaku, napisac do niego czy czekać zanim on napisze, co robic? hmm czy może chciał sie tylko zabawić i lepiej nie zawracac sobie nim głowy, chociaż z drugiej strony, nie sadze żeby był to tym męzczyzny który bawi sie uczuciami .. :>

21

@up to dupek który chce Cię wykorzystać? to prawda
dało Ci to coś? nie i tak zrobisz po swojemu
więc po co pytasz?

22

Jak co mi to dało? Po co pytam?  Pytam , bo się pogubiłam, ciągle o nim myślę, bo o niczym innym nie potrafię. Czekam na tą wiadomoś jak na zbawienie, każdego mijającego dnia myślę, że to nic nie było ..

23

pola_aaa napisał/a:

Nie dosyć że "stwarzasz pozory idiotki" to jeszcze wcale nie wydajesz się tym przejęta wink No cóż - takich ludzi to mi nie żal smile

24

Siatkareczko, to nie Twój temat, ale odpowiem.
Myślę, że on uznał, że jesteś dla niego za młoda? Różnica dwunastu lat, w Waszym okresie życia, to sporo. Ty do niedawna byłaś jeszcze dzieckiem, jakby nie patrzeć.
Zorientował się, że ostro na niego lecisz. Możliwe, że to porządny facet, który nie chce wykorzystywać zauroczenia dziewczęcia, aby ją zaliczyć, więc zastopował?

25

Przyjazn między facetem a kobietą nie istnieje jak ci to zaproponował nie chce już ciebie moze kogoś ma w związku jest tak ze jedna osoba nie chce z dwóch powodów albo cos wam nie wychodzi albo kogos ma mialem przyjaciółkę wszystko jej mówiłem ale powiedziałem ze ją kocham i nagle przestała ze mną rozmawiac powiedzialem jej ze jestem transwestytą rozmawialismy nadal godzinami ale ze ją kocham przepadlo

26

Wiolet napisał/a:

Przyjazn między facetem a kobietą nie istnieje jak ci to zaproponował nie chce już ciebie moze kogoś ma w związku jest tak ze jedna osoba nie chce z dwóch powodów albo cos wam nie wychodzi albo kogos ma mialem przyjaciółkę wszystko jej mówiłem ale powiedziałem ze ją kocham i nagle przestała ze mną rozmawiac powiedzialem jej ze jestem transwestytą rozmawialismy nadal godzinami ale ze ją kocham przepadlo

Istnieje, moją najlepszą przyjaciółką jest moja żona.

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co siedzi w głowie faceta?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024