Prawo jazdy - łuk - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Prawo jazdy - łuk

Witajcie. Mam pytanie. Jak wykonywałyście łuk na placu manewrowym zdając egzamin na prawo jazdy? Pokonywałyście go na tzw. sposób czy na wyczucie?
Ja oblałam egzamin robiąc łuk na sposób. Macie może jakieś skuteczne porady?
Podzielcie się swoimi doświadczeniami i przeżyciami smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prawo jazdy - łuk

Robiłam na czuja, patrząc w lusterka. Bez żadnej metody. Potem jak będziesz musiała robić takie manewry podczas normalnej jazdy już jako kierowca to nie będzie żadnych słupków, żadnych ograniczników. Chodzi nie tylko o to, żeby zdać ten egzamin, ale także by potem umieć jeździć. Zdawałam trzy razy, za każdym razem łuk wychodził mi idealnie.

3

Na czuja

4 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-10-02 17:43:46)

"Na sposób" to jest chyba najgorszy sposób wink coś się zestresujesz pójdzie ci kierownica nie tak jak trzeba i już będzie po sposobie. Mnie instruktor uczył zawsze na lusterka i obserwacja linii w lusterkach i tym sposobem można wyjść nawet z niezłej opresji. Polecam i przy okazji pozdrawiam mojego instruktora Pana Grzegorza!

Post edytowany ze względu na naruszenie regulaminu forum - spam.

5

Oczywiście na wyczucie. Akurat z manewrami na placu nie miałam problemów, przed egzaminem bardziej stresowała mnie jazda po mieście.
Czy w ogóle są na to jakieś niezawodne sposoby? Moim zdaniem nie ma. Trzeba jeździć, próbować i uczyć się do skutku.

6

Instruktorzy czasem  uczą  "na sposób", żeby było łatwiej nauczyć. Prawda jest taka, że  wyczucia  odległości  trzeba się nauczyć samemu.  I patrzeć w lusterka, żeby zapamiętać odległości.  Bardzo ważne jest dostosowanie lusterek  do siebie. Jeden jest wyższy, drugi niższy, a lusterka mają być  na wysokości oczu i tak ustawione, żeby nie odchylać się, chcąc w nie spojrzeć.  Manewrując do tyłu  nie można się śpieszyć.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024