POCIĄG DO (ZAJĘTYCH) FACETÓW - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » POCIĄG DO (ZAJĘTYCH) FACETÓW

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: POCIĄG DO (ZAJĘTYCH) FACETÓW

Jestem w stałym związku od ponad 3 lat. Różnie to bywało raz lepiej raz gorzej. Brakuje mi niestety takiej chemii, tych dreszczyków emocji namiętności tak jak to zwykle bywa na początkach każdego związku. Moim problemem jest to że szaleję na punkcie zajętych facetów. Oczywiście to nie wykracza poza pewne granice. Czasami mam dosyć tych fantazji chciałabym żeby to się stało w rzeczywistości. Dlaczego mój obecny partner nie budzi we mnie tych uczuć tylko skupiam się na obcych facetach, bardzo często moich bliskich koleżanek. Czy wy też tak czasem miewacie czy może to ze mną coś jest po prostu nie tak?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: POCIĄG DO (ZAJĘTYCH) FACETÓW
patrycja napisał/a:

Jestem w stałym związku od ponad 3 lat. Różnie to bywało raz lepiej raz gorzej. Brakuje mi niestety takiej chemii, tych dreszczyków emocji namiętności tak jak to zwykle bywa na początkach każdego związku. Moim problemem jest to że szaleję na punkcie zajętych facetów. Oczywiście to nie wykracza poza pewne granice. Czasami mam dosyć tych fantazji chciałabym żeby to się stało w rzeczywistości. Dlaczego mój obecny partner nie budzi we mnie tych uczuć tylko skupiam się na obcych facetach, bardzo często moich bliskich koleżanek. Czy wy też tak czasem miewacie czy może to ze mną coś jest po prostu nie tak?

no raczej ,ze nie jest to zupelnie normalne,to tak jak z zabawkmi w przedszkolu ,najlepsze sa te ktorymi bawia sie inne dzieci ,co?.......................a moze jakies ukryte kompleksy ?.........bo jaka ja jestem swietna ,jak facet dla mnie zostawi inna ,a ja sie nim pobawie .........
i ta swiadomosc ze moglam go miec ............))))

3

W ogóle źle mnie zrozumiałaś. Po pierwsze proszę czytaj uważniej czyjeś posty ! Ja napisałam, że mam takie fantazje, nawet z nimi nie flirtuje. A po drugie nie kręci mnie fakt, że jakaś kobieta mogłaby przeze mnie cierpieć , chodziło mi raczej o to że mój własny związek nie budzi takich emocji.

4

wiesz, niestety nigdy w żadnym związku, który już trwa zwłaszcza kilka lat, nie będzie tak samo jak na początku znajomości kiedy się wszystko zaczynało. te pierwsze spojrzenia, spotkania, pocałunki, ten dreszczyk emocji...z czasem to zanika, pojawia się rutyna, przyzwyczajenie, ale także zaufanie jest silniejsze (dopóki któraś ze stron czegoś nie wywinie smile ), mamy poczucie bliskości, bezpieczeństwa i tych pierwszych emocji po prostu nie ma. może porozmawiaj z partnerem, powiedz szczerze czego Ci w związku brakuję... nie piszesz o relacjach z partnerem więc nie wiem co Ci jeszcze doradzić...a jeśli chodzi o fantazje, to nie są tylko domeną mężczyzn, myślę, że wiele z nas jakieś ma, więc nie jesteś sama smile
pozdrawiam

5

Dopóki to jest fantazją i nie robisz nic złego to wszystko ok.Każdy z nas je miewa  i nie wydaje mi się żeby  był to problem.Jak wiadomo fantazjujemy o tym co dla nas niedostępne i zakazane dlatego to nas tak pociąga.Spokojnie ...wszystko z Tobą dobrze.Gorzej by było gdybyś je usilnie realizowała i miała z tego satysfakcję że tego dokonałaś.A tak...nikogo tym nie krzywdzisz wiec masz do tego prawo.

6

mysle,ze fantazjowanie to nic zlego.Gorzej jezeli zechcesz to wcielic w zycie.
Mysle,ze fantazjowanie o zajetych facetach spowodowane jest tym,ze sa oni
'wybrani,najlepsi juz wychowani' przez inne panny itp.Ja bynajmniej tak mam,
ze wlasnie faceci kolezanek sa mili,fajni itp.

7 Ostatnio edytowany przez zrezygnowanaaa (2009-10-06 15:51:01)

patrycja napisał/a:

Na szczęście NIE posiadam takich fantazji,a tym bardziej jeżeli chodzi o facetów koleżanek!!!
Wiesz w każdym związku z wiekiem jego trwania zanika chemia ,ale cała dojrzałość aby te zmieniające sie uczucie odbudować ,urozmaicić wykorzystać.W przeciwnym razie pójdziesz na bok i szlak trafi Wasz związek.. tym bardziej,że Twoje fantazje chcesz wcielić w rzeczywistość....z drugiej strony patrząc na Twój młody wiek -czytając Twój post miałaś 17 lat moze sie nie wyszalałaś i dlatego brak Ci dojrzałości w obecnym związku.

8

Niekiedy fantazjowanie o mężczyźnie obcym/zajętym/szefie/chłodnym emocjonalnie ma swoje podłoże w pragnieniu (zupełnie podświadomym), by wejść w relację z mężczyzną... Niedostępnym.
Są dziewczyny, które wytropią bezbłędnie faceta rokującego najgorzej jak się da. Bądź fantazjują o takim. Powody mogą być różne. Być może relacja "bez przyszłości" wiąże się z romantyczną walką o czyjąś uwagę, o przełamanie "złej passy" - w końcu jakże by to było zdobyć takiego, który jest nie do zdobycia?
Czasami związek z facetem niedostępnym jest bezpieczniejszy, bo nie daje szansy na happy end - a są kobiety żyjące w panicznym strachu przed zobowiązaniem czy poważnym związkiem i tęsknota za czymś chwilowym, za to przecież intensywnym to odbicie ich obaw.
Warto się zastanowić, co tak naprawdę Cię pociąga. I dojść: dlaczego. Bo Twoje fantazje, choć mogą dzięki Twojemu systemowi wartości nie zagrażać cudzym związkom, w pewnym momencie mogą stanąć na drodze do szczęścia, bo przysłonią Ci radość płynącą ze związku z facetem wolnym.

9

A może ten "zakazany owoc"kusi i podnosi adrenalinę?????? ........ oczywiście w fantazjach.

...fantazje...ach te fantazje...zamykasz oczy i znajdujesz sie tam gdzie chcesz i z kim chcesz...dzieki nim swiat rzeczywistosci staje sie piekniejszy i bardziej do zniesienia...ale moja kochana patrycjo fantazje maja swoje granice...nie powinno marzyc sie o mezczyznach swych koezanek pomysl gdyby bylo na odwrot...wracajac do twego pociagu mozna przekroczyc nie wiadomo kiedy tak cienka granice...a poza tym powinnas zainwestowac troszke w swoj zwiazek...pomyslec o tym jak obodzic dawne pozadanie do swojego faceta...bo o to trzeba dbac...jesli sie tego nie da odbudowac to bardzo niedobrze.nie oszukujmy sie to wazne w zwiazku by czuc pozadanie do swojego ukochanego...zycze powodzenia w szukaniu antidotum na obudzenie dawnych uczuc....ale nie rezygnuj z fantazji tylko z umiarem.rada fantazjuj z swoim ukochanym odkrywajcie nowe horyzonty

11

Ja  nie mam takich fantazji ,jednak  uważam że dobrze jakieś mieć , bo życie staje się ciekawsze . Ale radzę uważać na marzenia , bo czasem one sie spełniają .

12

Dopóki są to tylko fantazje, nie wydaje mi się żeby to było jakieś nienormalne. Może nie jest miłym fakt, że jakaś moja koleżanka fantazjuje o moim ukochanym, ale dopóki z nim nie flirtuje i ja o tym nie wiem (że ona czasem sobie pofantazjuje) to wszystko jest ok. Tylko trzeba uważać, bo często nieświadomie nawet możemy dążyć do zaspokajania naszych fantazji...

Co do Twojego związku, wydaje mi się że to normalne że po jakimś czasie nie budzi on w nas aż takich emocji jak na początku. Ale pojawia się miłość. Prawdziwa, dojrzała- nie oparta tylko na szybkim biciu naszych serc... Jeśli jest miłość- nie masz się czym przejmować.

13

Czy takie fantazjowanie, to nie jest aby zdrada psychiczna? Tyle o takiej zdradzie czasem wypisujecie.....
smile

14

Patrycja myslę, że jesli sa to tylko fantazje to nic złego, przecież kobiety fantazjują  o wielu rzeczach... np o seksie ze znanym aktorem, wykładowcą z uczelni itd... fantazje to coś normalnego.... wiec sie nie przejmuj smile

15

Ja mam podobnie, może bez tych fantazji, ale kręcą mnie koledzy mojego faceta ;/

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » POCIĄG DO (ZAJĘTYCH) FACETÓW

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024