WYZWANIE Z CHODAKOWSKĄ - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » WYZWANIE Z CHODAKOWSKĄ

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1

Temat: WYZWANIE Z CHODAKOWSKĄ

Witam, od jakiegoś czasu śledzę zmagania dziewczyn z Ewą Chodakowską...i powiem szczerze,że zabieram sie do tych ćwiczeń już od pół roku albo i dłużej.Od męża na świeta BożegoNarodzenia 2013 chcialam jej płytę i dostałam,z tym że cwiczyłam moze ze 3 razy....ale dziś chyba się przełamałam! widząc jak te dziewczyny ćwiczą z nią i chudną postanowiłam i ja spróbować....waże 80kg na dzień dzisiejszy, mam roczne dziecko,przed ciążą ważyłam 67kg i uważam ze wtedy bylo super.Wyglądałam poprostu dobrze, nie gruba nie chuda.A teraz?niedość że mi został brzuch podrugim cieciu cesarskim to jeszcze mam szerokie biodra,masywne uda a piersi małe :(wyglądam beznadziejne w niczym sie sama sobie nie podobam moj rozmiar to 44 pragne wrócić do 38 albo 40!!!
Pisze tu bo poprostu nie mam wsparcia w nikim,moja rodzina i przyjaciele sa daleko odemnie a tu gdzie mieszkam mam tylko męża i jego rodzine.Mąż owszem mówi;jak chcesz to ćwicz - a na reszte jego rodzinki liczyc nie moge bo by mnie wysmiali....wiec zwracam sie do was zprośba może wy bedziecie trzymac za mnie kciuki i jakoś mnie zdopingujecie????PROSZE!!!
w 2015r koncze 30lat chcialabym wówczas ubrać obcisłą krótką sukienke to jest moje marzenie gdyż zawsze miałam grube nogi i nigdy nie chodzilam w mini. Chcialabym żeby moje 30te ur byly wyjatkowe z moja wyjatkowa figura! Mam na to 7miesiecy i gdy bede systematycznie cwiczyc i zrezygnuje z pewnych nawyków zywieniowych to wierze ze jest to do zrealizowania...potrzebuje chyba tylko dobrego kopa!!

dziś mój dzień 1 - zrobiłam 10minut Turbo spalanie z Ewką (masakra!! po 10min mialam zakwasy jak jakas staruszka i brak oddechu) przerazajace ale prawdziwe.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Emilia (2014-08-22 23:26:37)

Odp: WYZWANIE Z CHODAKOWSKĄ

No dobra, nie dołączę się, ale kciuki będę trzymać big_smile. Dasz radę. Tylko się nie skasuj. Przed koniecznie rozgrzewka - po - rozciąganie. I rób sobie dni restowe, bo jeśli wcześniej nic nie ćwiczyłaś, nie byłaś aktywna, to musisz przyzwyczaić ciało do regularnego wysiłku. 10 minut na początek to naprawdę ok. I pamiętaj - po treningu 9 godzin snu i dzień przerwy, bo mięśnie muszą się zregenerować. Inaczej twoje ciało zacznie zamiast tłuszczu "zżerać" mięsko, a to bardzo źle. Na zakwasy rozciąganko i kąpiel. Ja używam olejku eukaliptusowego, jałowcowego, rozmarynowego do takiej kąpieli - super rozluźnia mięśnie.
Jutro przerwa albo np. idź na godzinkę na basen lub długi, szybki spacer. Te treningi dużo dają, ale musisz do nich dołączyć jakieś konkrety czyli aeroby - odchudzanie pójdzie wtedy szybciej. I o zmianie diety pamiętaj - jak będziesz podjadać chipsy i ciasteczka to nic z tego nie będzie. Owszem, mięśnie ci urosną, ale pod warstwą sadełka ich nie zobaczysz a waga wzrośnie (mięśnie są cięższe od tłuszczu).
Wyzwania nie podejmę, bo te jej treningi obciążają kolana, a ja mam je pokasowane przez nieprzemyślane aktywności i brak rozgrzewek. Ale będę trzymać kciuki - wierzę, że ci się uda smile. Grunt to systematyczność i kopanie samej siebie po tyłku wtedy, kiedy nic się nie chce smile.

3

Ogólnie jej treningi dają super efekty(z tego co patrzę po zdjęciach, bo sama osobiście ćwiczyłam przez 2 tyg i wymiękłam tongue). Jednak dla mnie są trochę za ciężkie bo obciążają stawy, a mam problem z kolanem i musiałam zrezygnować. Mel B też dobra jest smile

4

One nie obciążają stawów bo są ciężkie, tylko Chodakowska nie wspomina nic o technice. Ja przestrzegałem koleżankę z pracy przed treningami z Chodakowską to mi nie wierzyła i skończyła z półroczną rehabilitacją kolana. Sama Chodakowska wiele ćwiczeń wykonuje technicznie niepoprawnie. Ale nie ma się co dziwić bo kobita o fizjologii ruchu nie ma pojęcia. Tego na tych kursach nie uczą. Same jej treningi są dobre, ale pod warunkiem że ktoś przypilnuje technikę.

5

Marcjano napisał/a:

One nie obciążają stawów bo są ciężkie, tylko Chodakowska nie wspomina nic o technice. Ja przestrzegałem koleżankę z pracy przed treningami z Chodakowską to mi nie wierzyła i skończyła z półroczną rehabilitacją kolana. Sama Chodakowska wiele ćwiczeń wykonuje technicznie niepoprawnie. Ale nie ma się co dziwić bo kobita o fizjologii ruchu nie ma pojęcia. Tego na tych kursach nie uczą. Same jej treningi są dobre, ale pod warunkiem że ktoś przypilnuje technikę.

Częściowo się zgodzę, ale nie do końca, niektóre jej ćwiczenia nawet przy dobrej technice niszczą stawy i kręgosłup. Też wylądowałam u rehabilitanta i spytał się mnie co ćwiczę, powiedziałam mu, a on na jedno z jej ćwiczeń powiedział żebym wyobraziła sobie akordeon, a następnie kręgosłup w roli tego akordeonu... To mi wystarczyło, żebym uświadomiła sobie że lepiej wielu z tych ćwiczeń nie robić wink

6

Możliwe, nie znam wszystkich planów Chodakowskiej, natomiast to co widziałem to były raczej normalne ćwiczenia, ale wykonywane często niepoprawnie technicznie. A mogę wiedzieć o jakie ćwiczenie chodziło? Tak z czystej ciekawości.

7

Chodziło o crunche, czyli równoczesne podnoszenie nóg i góry tułowia do góry i właśnie działają jak taki akordeon na kręgosłup, po prostu zgniatają, więc przy częstym ich wykonywaniu mogą powodować uszkodzenia choćby krążków międzykręgowych. Dodam że mój rehabilitant to cudowny człowiek i cudotwórca, mam chory kręgosłup, do operacji, chorą lewą rękę, dzięki niemu czuje się o wiele lepiej i wiele bardzo silnych bóli zupełnie zniknęło dzięki jego ćwiczeniom, więc ufam w to co mówi smile

8

dziekidziewczyny, dzieki EMILIA pare rzeczy nie wiedziałam a to conapisalas faktycznie racja!
dzis był szybki spacer z obciazeniem plus zrobilam przed chwila 10 minut turbo spalanie, chce tez dodac 10minut z mel b trening brzucha.
Tylko teraz sie zastanawiam ze chyba nie wszystko naraz??mam ochote na wiecej heh Chce dolaczyc jeszcze skakanke ale to pozniej.
Dziekuje ze wogole ktos odpisal cesze sie i odrazu wieksza motywacja.Teraz rowniez przed wami zeby nie wyjsc na mieczaka dam z siebie wszystko!

mam jeszcze do was pytanie co najlepiej jesc?? chodakowska ma dirty ale powiem szczerze nie stac mnie na to! to wcale takie tanie nie jest! i jeszcze cos...jestem nalogowym palaczem czy tonie bedzie mi przeszkadzac???

9

Ja polecam zacząć od czegoś lżejszego na przykład skalpela, bo to turbo spalanie to rzeczywiście daje w kość. Co do diety, to zgadzam się - drogo wychodzi. Ale ćwiczenia + zachowanie podstawowych zasad zdrowego żywienia powinny przynieść upragnione efekty smile Powodzenia!

10 Ostatnio edytowany przez Marcjano (2014-08-24 10:29:44)

voxi napisał/a:

dziekidziewczyny, dzieki EMILIA pare rzeczy nie wiedziałam a to conapisalas faktycznie racja!
dzis był szybki spacer z obciazeniem plus zrobilam przed chwila 10 minut turbo spalanie, chce tez dodac 10minut z mel b trening brzucha.
Tylko teraz sie zastanawiam ze chyba nie wszystko naraz??mam ochote na wiecej heh Chce dolaczyc jeszcze skakanke ale to pozniej.
Dziekuje ze wogole ktos odpisal cesze sie i odrazu wieksza motywacja.Teraz rowniez przed wami zeby nie wyjsc na mieczaka dam z siebie wszystko!

mam jeszcze do was pytanie co najlepiej jesc?? chodakowska ma dirty ale powiem szczerze nie stac mnie na to! to wcale takie tanie nie jest! i jeszcze cos...jestem nalogowym palaczem czy tonie bedzie mi przeszkadzac???

Na palenie Cię stać, a na dietę nie? Jaja sobie robisz? Dlaczego ludzi stać na fajki, alkohol, ciasteczka, cukiereczki,a nagle na dietę wszystkich nie stać?

11 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-08-24 11:16:44)

Marcjano bo fajki to nałóg, a dieta nie wink

BTW nałogowe palenie bardzo utrudnia aktywność fizyczną, bo masz uszkodzenia serca, płuc, naczyń krwionośnych itp.

Nie jestem z tych co się wcinają co kto robi ze swoimi pieniędzmi i ze swoim życiem, sama paliłam i to dużo, mając astmę, wiedziałam że to śmieszne i żałosne, a mimo to robiłam to dalej, nawet jak miałam zapalenie płuc, jednak faktycznie brzmi śmiesznie mieć na fajki, a nie mieć na jedzenie.

Choć nie sposób się nie zgodzić że zdrowe jedzenie to w większości drogie jedzenie.

Ważne pytanie co to są te dirty chodakowskiej?

12

A ja nie uważam, żeby były specjalnie droższe od codziennego jedzenia. Jak się wyrzuci z diety wszystkie śmieci i alkohol to taka zdrowa i smaczna dieta często wychodzi nawet taniej.

13

W wielu wypadkach tak, ale np ryby, są zdrowe, ale są potwornie drogie, gdybym miała kupić łososia dla mnie i męża tak abyśmy oboje się nim najedli to było by to coś w granicach 40 zł za samą rybę sad

14

To prawda. Ale wczoraj udało mi się kupić np. łososia pacyficznego za 30 zł/kg. To od razu wziąłem 2kg będzie na dłużej. Co ciekawe pacyficzny ostatnio sporo tańszy niż hodowlany. Ale ceny ryb zabijają.

15

Voxi, uderzyłaś z grubej rury, powiem nawet, że porwałaś się z motyką na słońce. Jeśli nie ćwiczyłaś i nie masz kondycji, to Turbo Spalanie Chodakowskiej tylko Cię zniechęci. To naprawdę nie jest ani łatwy, ani przyjemny trening.

Istotnie Ewka nie zwraca uwagi na technikę, a ćwiczenia źle wykonywane mogą zrobić dużo szkody. Ważne też, aby zawsze pamiętać o rozgrzewce, a na koniec porozciągać się.

Półtora roku temu zaczęłam od Skalpela I, dałam radę, choć nie było lekko, niemniej z każdym dniem już tylko lepiej. Po dwóch miesiącach byłam niesamowicie zaskoczona, jak ładnie zmieniło mi się ciało. Ja jednak nie miałam nadbagażu do zrzucenia, chciałam tylko ujędrnić skórę, wymodelować to i owo. Teraz aktywność i ćwiczenia weszły mi w nawyk, ale nie ćwiczę z Ewką, jest tak dużo ciekawych możliwości i propozycji, że nie ma sensu się katować czymś, co nie sprawia przyjemności.

Tobie proponuję wybrać coś lżejszego. Każda forma ruchu jest dobra, a połączona z racjonalną dietą po prostu musi przynieść efekty.

Jeśli chodzi o dietę, to zacznij od jedzenia śniadania (dostarcza energii na cały dzień i świetnie nakręca metabolizm) i pięciu niewielkich posiłków w ciągu dnia. W dobrej diecie absolutnie nie chodzi o to, aby chodzić głodnym. Wręcz przeciwnie, jeśli dostarczysz organizmowi pożywienia, to on nie będzie miał potrzeby magazynować zapasów energii, zamieniając je w tłuszcz. Ponadto ciągłe trawienie równocześnie wpływa na szybką przemianę energii (metabolizm). 
Do minimum ogranicz puste kalorie (alkohol, słodycze) i tłuszcze zwierzęce, warzywa jedz do woli, słodkie owoce już niekoniecznie, zrezygnuj też z gazowanych, słodkich napojów i soków, bo zawierają sporo cukru, w zamian za to pij duuuużo wody, a jeśli lubisz, to także białej lub/i zielonej herbaty. Jedz dużo ryb i ogólnie białego mięsa, zastępując nim czerwone, dostarczaj organizmowi białka, witamin i minerałów - to jest ważne w procesie chudnięcia. Możesz też przyjmować chrom, który zapobiega wahaniom cukru, a tym samym szybciej poradzisz sobie z ochotą na słodycze.

16

Olinka napisał/a:

Istotnie Ewka nie zwraca uwagi na technikę, a ćwiczenia źle wykonywane mogą zrobić dużo szkody. Ważne też, aby zawsze pamiętać o rozgrzewce, a na koniec porozciągać się.

A jak się poprawnie wykonuje, choćby te wspomniane crunch'e, to nie ma zagrożenia?

17

piekny_nick napisał/a:
Olinka napisał/a:

A jak się poprawnie wykonuje, choćby te wspomniane crunch'e, to nie ma zagrożenia?

Tutaj trzeba też postawić na zdrowy rozsądek, a najlepiej - zwłaszcza jeśli ma się jakiekolwiek problemy zdrowotne - skonsultować temat z lekarzem. Ćwiczyłam z Ewką dosyć intensywnie, ale nie forsowałam się, być może też dzięki temu nie nabawiłam się żadnej kontuzji - ani kolan, ani nadgarstków (te są najbardziej obciążone, a ich urazy najczęściej wytykane), z kręgosłupem też nie miałam problemów. Jeśli jednak ktoś ćwiczy mało dokładnie, tam gdzie powinien napiąć określoną partię mięśni, one pozostają luźne, do ćwiczeń obciążających kostki i kolana nie zakłada dobrych butów, nadgarstki układa nieprawidłowo, to potem nie powinien się dziwić, że dzieje się coś niedobrego.

Niemniej raz jeszcze podkreślam - najważniejszy jest zdrowy rozsądek. Z pewnych ćwiczeń przy niektórych schorzeniach należy po prostu zrezygnować, inne zmodyfikować. Ponadto jestem zwolenniczką indywidualnego doboru zestawu ćwiczeń do możliwości i potrzeb danej osoby. Warto zainwestować w kilka (choćby jedne czy dwa) indywidualne zajęcia z dobrym (!) trenerem, który pokaże co i w jaki sposób ćwiczyć, aby osiągnąć wyłącznie pozytywny efekt, a także wskaże z czego należy bezwzględnie zrezygnować, potem te same ćwiczenia można już samemu kontynuować w domu.

18

wikir napisał/a:

Ogólnie jej treningi dają super efekty(z tego co patrzę po zdjęciach, bo sama osobiście ćwiczyłam przez 2 tyg i wymiękłam tongue). Jednak dla mnie są trochę za ciężkie bo obciążają stawy, a mam problem z kolanem i musiałam zrezygnować. Mel B też dobra jest smile

I tak jesteś dobra, ja wymiękłam w 15 minucie skalpela, ale właśnie przymierzam się do kolejnego podejścia.

19

Ja próbowałam raz. Wytrzymałąm 25 minut...

20

Ups! smile A wydawało mi się, że kiedy zaczynałam, to miałam kiepską kondycję wink. Co prawda musiałam zagryźć zęby, ale wytrzymałam do końca.

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » WYZWANIE Z CHODAKOWSKĄ

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024